Šta je za vas romantika?

Romantično

"Bez nje ja sam potpuno i direktno izložen kosmičkoj besmislici i noći.
Moja usamljenost je sada apsolutna.
Za mene ne postoji oblast čistog važenja i pevanja.
Sad moje pesme traže moju glavu.
Više nema ko da me sa njima pomiri.
To je samo ona znala. A nije znala da zna."

Branko Miljković

Može i samo poljubac da pošalje dok sam na drugom kraju dvorišta ili
povremeno da kaže nešto lepo. Ali to se ozbiljno ne treba raditi kad
nije spontano i kad se ne oseća.
Romantične ideje koje dolaze iz intelekta, kao, e sad bih trebao da
uradim nešto romantično, meni su potpuno razočaravajuće. Ne znam
kako to raspoznam, ali primetim.. Načisto bude glupa situacija. On
se kao nešto potrudio, a ja reagujem vako.. :roll: ili treba i ja da se
foliram, ne znam..

То је господин Колинс романтика тј. неискрена романтика. То је када кажеш нешто што не мислиш или не осећаш. Неискреност може да буде испланирана али и спонтана. Али разумем тај типично женски проблем разумевања уске повезаности између интелекта и спонтаности тј. да је једна од основних ако не основна функција интелекта да обликује начин на који се неко спонтано одн. аутоматски понаша.

Даћу ти пример. Ја могу пре спавања себе да испрограмирам да се пробудим раније него иначе. Само кажем себи, "Види Свето, сутра мораш рано да се пробудиш, немој случајно да заборавиш и да се занесеш. Озбиљно то мислим." То је свестан чин, је л тако, и он долази из интелекта. И то функционише. Ујутру се "спонтано" пробудим. Да нисам рекао то себи, врло вероватно бих се успавао. Сад ја тебе питам: да ли је то буђење спонтано или испланирано?

Ево још једног примера. Не толико давно, неко је отворио тему на Љис-у питавши форумаше шта мисле о томе да секс буде испланиран тј. да се зна тачно ког дана и у које време може да се води љубав. Добар део њих био је згрожен том идејом јер, како рекоше, човек треба да боди љубав онда када му се јави жеља за тим а не силом. И то јесте тачно и важи, не само за вођење љубави, веђ за све. Шта год да радиш, ваља се да имаш жељу за истим и да се не силиш. Али им је измакла једна јако битна ствар. А то је да, ако ти забраниш себи да радиш нешто ако није тај и тај дан и то и то време, и ако се држиш тог правила довољно дуго, ти ћеш евентуално почети да чекаш, и то једва да чекаш, да дође дан и време када ћеш моћи то да радиш. Евентуално ће се формирати навика и неће ти падати на памет да радњу обављаш у погрешно време. Другим речима, жеља ће ти се спонтано јављати само у одговарајуће време.

Интелект може да ти помогне да откријеш много виши ниво романтике и да се издресираш да се понашаш на том вишем нивоу.

Без интелекта, романтика је осуђена на примитивнији, животињски, ниво.

Како се коме свиђа.

Poslednja izmena od moderatora:
Romantika u književnom stvaralaštvu

Prvi sneg –Vito Nikolić

Sonja, izađi da skitamo,
imam ludu želju večeras da lutam.
Sonja, izađi i iznesi samo
malo nežnosti ispod kaputa.

Malo nežnosti, malo samo,
zalogaj jedan za ogromnu glad.
Sonja, izađi da skitamo,
noćas je nestvarno lep grad.

• Voli
Reactions: Tea
Ja sam od kako znam za sebe bila romanticna, znala sam da gledam u zvijezde kad je vedro nebo, jednoj sam dala i ime zvala se Emi, pa sam joj pricala i u kog sam bila prvi put zaljubljena. Znam da uzivam u lijepoj fotografiji, unesem se i razvijem mastu, izmisljam scene, isto tako u klipovima zato ih i toliko dijelim, ja u svemu tome vidim romantiku i ljepotu, i takva sam uvijek u potrazi za njom. Cak i kad nemam partnera ja uzmem mog psa pa dansamo i pjevam mu u krug u krug igramo valcer ja i drug a on onako napuci njuskicu i misli se sto je ovoj zeni je li ona normalna, stoga volim onu pjesmu Moja ljubav ima sedam pasa i svako malo po malo, htjelo ne htjelo pocne da lici na nju :hahaha:

Ja sam od kako znam za sebe bila romanticna, znala sam da gledam u zvijezde kad je vedro nebo, jednoj sam dala i ime zvala se Emi, pa sam joj pricala i u kog sam bila prvi put zaljubljena. Znam da uzivam u lijepoj fotografiji, unesem se i razvijem mastu, izmisljam scene, isto tako u klipovima zato ih i toliko dijelim, ja u svemu tome vidim romantiku i ljepotu, i takva sam uvijek u potrazi za njom. Cak i kad nemam partnera ja uzmem mog psa pa dansamo i pjevam mu u krug u krug igramo valcer ja i drug a on onako napuci njuskicu i misli se sto je ovoj zeni je li ona normalna, stoga volim onu pjesmu Moja ljubav ima sedam pasa i svako malo po malo, htjelo ne htjelo pocne da lici na nju :hahaha:
417474910_726459566303580_2990732654975918298_n.jpg

Back