Šta je za vas alkoholičar?

De se ti iskusan zaeba :)
To je momenat o kom sam pricala: ne znas sta ti se pise, bio ovakav ili onakav
Moja keva pala na sred ulice od pritiska, ljudi je preskocili ladno. I to je bilo pre 15 godina
A sad su lekari za bogate, pasulj za bogate (pogledaj kolko kostaju rebra), i sve za bogate, a obicni ljudi da tako kazem, ce da gledaju i da snimaju, ali ne da pomognu. I kad skupe para za net, da se smeju tudjoj muci, i nadju utehu u istoj

Pa napisao sam gde sam pogresio u konkretnom slucaju. Dve greske je tu bilo: prazan stomak + mesanje piva i rakije. :roll:

Rebra za pasulj, lekari itd. , sve je to za uzdignute slojeve drustva tj. one sa titulom i sa plavom krvlju. :mrgreen:

Taj fenomen "ne tice me se, zasto bi prisao i pomogao" postoji u celom svetu.

..koliko ja znam, zdrava jetra vrlo efikasno eliminishe alkohol iz krvotoka i zbog toga
mladi ljudi mogu da popiju jako mnogo a da ne dodje do trovanja alkoholom..
..vremenom, jetra gubi tu efikasnost, pa dugogodishnji alkoholichari postaju vidljivo "pod gasom"
posle prve ili druge chashice..

..chinjenica je da se klinci lako napiju toliko da drugi vide da su pijani,
ali to je posledica prebrzog konzumiranja ili meshanja pica, a ne "neiskusne" jetre..

..koliko ja znam, zdrava jetra vrlo efikasno eliminishe alkohol iz krvotoka i zbog toga
mladi ljudi mogu da popiju jako mnogo a da ne dodje do trovanja alkoholom..
..vremenom, jetra gubi tu efikasnost, pa dugogodishnji alkoholichari postaju vidljivo "pod gasom"
posle prve ili druge chashice..

..chinjenica je da se klinci lako napiju toliko da drugi vide da su pijani,
ali to je posledica prebrzog konzumiranja ili meshanja pica, a ne "neiskusne" jetre..

A sta je to jetra? :eek: :mrgreen:

Uticu i drugi faktori na to koliko brzo se ko napije (npr. kilaza).

p.s.: ako je tacno ovo za jetru, onda jos sljaka ova moja.

A to ya kilažu, ako je i tačno, onda su baš nijansice u pitanju... ako misliš na onu foru da se ljudi sa više masti brže i lakše napiju, pa su žene zbog više masti u organizmu podložnije napijanju.....po nekoj mojoj proceni, vrlo je mala razlika između prosečne žene i prosečnog muškarca po pitanju količine alkohola koju će podneti.

Odma u crkvu da isteraju dzavola iz tebe..:rtfm:..:lol:

E da ti ispricam kad sam iso da se pricestim. Postio ja 7 dana i krenem na pricesce. Prije pricesca ima ono ispovjedanje. Sad ja nesto kontam, tu trebaju da se kazu grijehovi, pa da se mozes pricestiti. I dodjem ja na red medju zadnjima (srecom). Pita mene pop jesam li gresan. Rekoh da jesam. Kaze: Imas li sta da prijavis? Rekoh: Volim popiti. On nista ne rece. Kaze: Pricescujes li se redovno? Rekoh: Pa nisam jedno 3-4 godine. Ja kad pop planu na mene: Pa kako nisi, ovo ono, jedva me pusti sa ispovjedanja. A moja baba se ustekala 10-ak metara dalje i prati sta ovaj mene kritikuje. Kad nekad posle podne, dodje baba kod mene kuci, kaze: Pa sta te ono pop onoliko ispituje? I ja joj kazem. Tu je poenta bila da sam ja, kao neredovni clan crkve, mislio da moras reci sve sto si zgrijesio, a ostali ljudi samo kazu da nisu nista krupno zgrijesili. I tako ja postadoh od dobrog momka najveci gresnik.

35446169584384561715234.jpg

Pozdrav za juneta i ostale, aj sad ti sa jabukom :lol:

A i nije ti neka definicija. Koko treba da loče, koko često, količinski? Kako? I taj rad :think:

Imaš ljude koji piju svaki dan..pa nisu alkoholičari mada se medicinski računaju...
Psihička tortura koju preživljavaju bliski alkoholičarima je neviđena stvar na svetu...
Dakle nije bitno ni šta ni kolika ni kad ..samo je bitno kako se ponaša kad popije...i ako se ponovi par puta..to je to..odma zmiju u glavu...

Back