Šta je svrha života?

Систем је манипулисао и кад су религијске догме функционисале међ народом као сат тако да та теорија пада у воду
не пада у воду!
док се раја пита "зашто живимо" не гледа шта једе! (рецимо).. и многе друге ствари не види!

Човек се не може посматрати независно од свога Творца. Творац је створио човека према своме лику. А Творац је онај који јесте, и нема сврху. Ако Творац нема сврху, како онда човек кога је Творац створио према своме лику може имати сврху?

Čovek se ne može posmatrati nezavisno od svoga Tvorca. Tvorac je stvorio čoveka prema svome liku. A Tvorac je onaj koji jeste i nema svrhu. Ako Tvorac nema svrhu, kako onda čovek koga je Tvorac stvorio prema svome liku može imati svrhu?

nista Bogu nije slicno, i Tvorac je neovisan od covjeka..on je unikat.

Ako Tvorac nema svrhu, kako onda čovek koga je Tvorac stvorio prema svome liku može imati svrhu?

Tvorac nije nastao da bi mu neko drugi davao svrhu, dok covjek je nastao samim tim i svrha mu je odredjena.

рај је пре смрти где ми можемо да видимо мноштво боја, мириса укуса, додира, да се заљубимо (па и патимо)... то ништа не може пре и после живота.

Raj je pre smrti, gde mi možemo da vidimo mnoštvo boja, mirisa, ukusa, dodira, da se zaljubimo (pa i patimo)... To ništa ne može pre i posle života.

itekako da moze, samo sto ti nisi upucen u to....

ti sada da ti dusa izadje iz tijela, mogao bi da vidis u 360 stepeni a ne ovako kao 180 stepeni....boje bi ti i kontrasti bili jaci, vidio bi boje koje su ti nepoznate sad u ovom spektru koje sada vidimo.

Ovaj zivot je samo bleda kopija Raja, Bog obecava Raj poslije smrti, vjecni zivot...

Ovaj svijet u najljepsem izdanju je samo blijeda kopija onog pravog Raja.
да а шта ако се деси када човек умре да оде до творца и овај га пита:
"и шта кажеш како је било у рају који сам створио за вас?"
.. многи протраће своје животе верујући да ће отићи на боље место - а већ су тамо!
то све религије намаме људе на тај мамац "буте добри и идете рај" - а то је лаж!

naravno da ima smisla...đavo je laž i otac laži a laž je najefektnija kad je pomešana sa istinom...na čistu laž se niko ne bi primio ali kad daš čoveku 90% istine i 10% laži onda si ga upropastio i zaveo na krivi put...tako je i sa religijama...sve su one miks istina i laži...sve su napravljene da drže narod pod kontrolom...da ne bi ljudi spoznali pravog Boga podmeću se hiljade lažnih...pravom Bogu ne treba ime, priče o njemu, rituali obožavanja, molitve... pravi Bog je jednostavno izvor i fenomen ljubavi, života i svesnosti...nije sudija, nego ljubav i život...nije osnovao nijednu religiju jer mu ne trebaju obožavaoci
Kako ti znas sta treba Bogu?

Zev, zev, zasto se svaka ovakva tema pretvori u raspravu ciji je duzi tj ko je pametniji i cija je religija jedino ispravna? Umesto da svako kaze zasto on veruje u to sto veruje, da li je imao neka licna iskustva ili ljudi bliski njemu, sve se uvek pretvori u ja pa ja. Steta.

да а шта ако се деси када човек умре да оде до творца и овај га пита:
"и шта кажеш како је било у рају који сам створио за вас?"
.. многи протраће своје животе верујући да ће отићи на боље место - а већ су тамо!
то све религије намаме људе на тај мамац "буте добри и идете рај" - а то је лаж!
to je sad umisljanje i izmisljanje i onda pretpostavljanje na osnovu izmisljenog.....

Jasno je Bog rekao sta ce da te pita, a to sto ti ne znas je tvoj problem, nego onda se oslanjas na izmisljanja sta ovo sta ono...??

U Boga verujem, u smrt ne verujem, moja majka je bila klinicki mrtva, opisala mi raj. Mnogo godina kasnije kad je preminula moj sin od 4 godine ju je video na balkonu, mladu i zdravu ( pre smrti je bila u kolicima u patnji od Alchajmera). Mahala mu je i on njoj. On sad ima 17 godina i dalje tvrdi da ju je video. I jos milion drugih dogadjaja, naveo sam samo dva.
to je dokaz da postoji duhovni svet - i da je komunikacija moguca (a ja znam i kako)
ali to nije dokaz da je tamo raj a ovde nije.

Kako vjerovati u Boga prema islamskoj akidi (sistemu vjerovanja):
Monoteizam
  • Mi kažemo o Božijoj jednoći, vjerujući u Božije upute, da je Allah jedan i da nema sudruga.
  • Nema ničega što je poput Njega.
  • Ništa Ga ne može oslabiti.
  • Niko osim Njega nije vrijedan obožavanja.
  • On je vječan, bez početka, i trajan, bez kraja.
  • Nikada neće nestati niti će doći kraju.
  • Ništa se ne dešava osim onoga što On želi.
  • Nijedna mašta Ga ne može u potpunosti zamisliti, niti Ga razum u potpunosti shvatiti.
  • On ne liči nijednom stvorenju.
  • On je Živi i nikada ne umire, uvijek održava i nikada ne spava.
  • On stvara bez potrebe i opskrbljuje bez napora.
  • Uzrokuje smrt bez straha od posljedica i oživljava bez poteškoća.
  • Postojao je sa Svojim vječnim osobinama prije stvaranja, a stvaranje nije ništa dodalo Njegovoj suštini.
  • Kao što su Njegove osobine bile prije stvaranja, tako će i ostati zauvijek.
  • Nije stekao ime "Stvoritelj" stvaranjem, niti ime "Tvorac" stvaranjem stvorenja.
  • Ima svojstvo gospodstva bez potrebe za podanicima i svojstvo stvaranja bez potrebe za stvaranjem.
  • Kao što oživljava mrtve nakon što su živjeli, zaslužio je ovo ime i prije nego što ih je oživio. Isto tako, zaslužio je ime "Stvoritelj" prije nego što ih je stvorio.
  • On ima moć nad svim stvarima, sve je ovisno o Njemu, a svaki posao je Njemu lagan.
  • Stvorio je stvorenja sa Svojim znanjem, odredio im sudbine i postavio im životne rokove.
  • Ništa Mu nije bilo skriveno prije nego što ih je stvorio. Znao je šta će raditi prije nego što ih je stvorio.
  • Naredio im je da Mu budu poslušni i zabranio im nepokornost.
  • Sve se odvija prema Njegovoj odredbi i volji. Njegova volja se uvijek ispunjava. Volja robova je samo ono što On želi za njih.
  • Vodi koga On hoće, štiti ih i pruža im sigurnost kao milost. Zavodi koga On hoće, ponižava ih i iskušava ih pravdom.
  • Svi oni djeluju unutar Njegove volje, između Njegove milosti i pravde.
  • On je uzvišen iznad toga da ima suparnike ili partnere.
  • Niko ne može odbiti Njegovu odredbu, izmijeniti Njegovu presudu ili nadvladati Njegovu naredbu.
  • Vjerujemo u sve ovo i sigurni smo da je sve to od Njega.
ove postavke su u starom i novom zavetu
šta tu nije jasno

Bog postoji i bez vere covecije... Svrha koju ti sebi mislis da si pronasao ne postoji bez tebe...Ako postoji i bez tebe, onda ona nije tvoja, vec Bozija..Tako ti dajes svrhu Bogu, a ne sebi od slobode koju ti je dao...

Bog postoji i bez vere covecije..

da, i nikad drugacije nisam ni tvrdio.

Svrha koju ti sebi mislis da si pronasao ne postoji bez tebe.
.Ako postoji i bez tebe, onda ona nije tvoja, vec Bozija.
Bog je objasnio svrhu nastanka covjeka.....

Kreator je objasnio svrhu svog produkta.

.Tako ti dajes svrhu Bogu

ne.

itekako da moze, samo sto ti nisi upucen u to....
mozhe ali ne tako snazhno kao ovde u fizickom svetu
licno sam otkrio kao da svake noci vidis duhovni svet mnogo bolje od drugih, pa chak i da razgovaram skoro svake noci sa raznim duhovima...

mada ako znash neshto - znam da slusham dobro
Tvorac nije nastao da bi mu neko drugi davao svrhu, dok covjek je nastao samim tim i svrha mu je odredjena.
da li je nastao ili nije to mi ne znamo i najbolji odgovor bi bio da kazemo "ne znamo"
ti sada da ti dusa izadje iz tijela, mogao bi da vidis u 360 stepeni a ne ovako kao 180 stepeni....boje bi ti i kontrasti bili jaci, vidio bi boje koje su ti nepoznate sad u ovom spektru koje sada vidimo.
izlazi iz tela svake noci... ja bih rekao da je slabije
Ovaj zivot je samo bleda kopija Raja, Bog obecava Raj poslije smrti, vjecni zivot...
ovakavo mnoshtvo biljaka i zhivotinja nema u duhovnom svetu

nista Bogu nije slicno, i Tvorac je neovisan od covjeka..on je unikat.

У Библији пише да је Бог створио човека према своме лику. И Муслимани ваљда поштују Библију.

Човек није потребан Богу ни за шта јер Бог нема потребе, па тако ни човек нема сврху зашто га је Бог створио. Бог јесте. Он јесте створио човека. И то је оно што јесте. Сврха не постоји, сврха је производ узрочно-последичног начина размишљања. А ни Бог ни Стварање немају узрок ни последице, па самим тим ни сврху.

У Библији пише да је Бог створио човека према своме лику. И Муслимани ваљда поштују Библију.

Човек није потребан Богу ни за шта јер Бог нема потребе, па тако ни човек нема сврху зашто га је Бог створио. Бог јесте. Он јесте створио човека. И то је оно што јесте. Сврха не постоји, сврха је производ узрочно-последичног начина размишљања. А ни Бог ни Стварање немају узрок ни последице, па самим тим ни сврху.
pisi mi na latinici radi lakse komunikacije

Samo hriscanima?
e samo kada je njima objasnio - drugi su nizha rasa jel? pa pogreshno
У Библији пише да је Бог створио човека према своме лику.
to mi neznamo - tako su nam rekli. a vala su toliko lazi naprichali da im ni to ne verujem
tako su i ti popovi nekad palili ljude koji su govorili da je zemlja lopta, pa su posle promenili iskaz!! - banda
to mi nishta ne znamo, to govore u popovskim spisima, ili ti bibliji... a to je prevara koju je chovek napisao.. da preciziram jevreji koji sve shto rade je na shtetu drugoga
(necu nikoga da vredjam, bolje da sam rekao ljudi koji govore da su jevreji.. ne bi da krivim celu grupaciju, samo one koji su pisali bibliju)

Back