Šta je svrha života?

smrt je kao kad student uhvati za steku profesorove kancelarije, i hoce da udje da vidi koju je ocjenu dobio...pa kada student udje iz haustora u kancelariju, to je nama smrt sada, prelazimo iz ovoga svijeta u svijet kod Boga na sudjenje, da nam Bog da svoj sud na osnovu nasih djela sa ovoga svijeta.
U Boga verujem, u smrt ne verujem, moja majka je bila klinicki mrtva, opisala mi raj. Mnogo godina kasnije kad je preminula moj sin od 4 godine ju je video na balkonu, mladu i zdravu ( pre smrti je bila u kolicima u patnji od Alchajmera). Mahala mu je i on njoj. On sad ima 17 godina i dalje tvrdi da ju je video. I jos milion drugih dogadjaja, naveo sam samo dva.
Ali nemoj da toliko forsiras Kuran, on je posledica slucajnosti, to da si rodjen ko bosnjak, da si se rodio kao srbin, hrvat, svedo, italijan... citirao bi bibliju. Da si hindus njihove epove. Da si budista, cvrsto bi zastupao reinkarnaciju. Ovo kazem i onima kojima je biblija jedini dokaz.

logicno je da onaj ko stvara covjeka odredjuje coveku svrhu, a ne da produkt sam sebi odredjuje svrhu.

evo ovako, geldaj, ljudi stvaraju umjetnu inteligenciju, za svoju korist, da iskoriste moc umjetne inteligencije da dodju do odgovora, i novih naucnih dostignuca....

a sta mislis umjetna inteligencija postane AGI, umjetna generalna inteligencija, to znaci pocinje da imitira covjeka, d auci od drugihi koristi nova saznanja....da ima neku vrstu svijesti i kaze ta AGI... OD SADA MOJA SVRHA JE DA PRAVI KOMICNE SLIKE I LAZNE SLIKE ZA INTERNET, DA POKAZEM MOC SLIKE, STA SVE MOGU.

da l ije to validno da produkt sam sebi odredi svrhu ako su stvaraoci imali drugu svrhu za umjetnu inteligenciju?
Covek nije stvoren da trazi svrhu Boga, da potpuno sve razume...On ne moze sve da dokuci, ne moze da dokuci svog tvorca...Kao sto ni te covekove tvorevine ne mogu da dokuce svrhu covekovu... Nije covek bozija igracka pa da je stvoren za odredjenu svrhu bez slobode... Ti tvrdis da je covekova svrha da odabere i nadje svoj put do Boga? Pa i to je stvaranje sopstvene svrhe, s tim sto je takav covek uzeo kao tacno ono sto pise u knjizi u koju veruje...

ето грешка у корацима. довољно је веровати у бога који је у вама!
а не да је негде друге, неки спаситељ или пржитељ...

Eto greška u koracima. Dovoljno je verovati u Boga koji je u vama!
A ne da je negde druge, neki spasilac ili pržitelj...

Bog nije u nama niti u univerzumu....to nema smisla da se Bog krije u svojoj kreaciji.

Bog jke van vremena i prostora, ne obuhvata ga ni vrijeme ni prostor univerzuma...Bog je izvan univerzuma u svojoj dimenziji u kojoj bistvuje oduvijek.

zemlja je blijeda kopija raja, nesto poput prvog TV slike, creno i bijelo, nema ni zvuka....a Raj je poput najmodernije tehnologije tipa virtualne realnosti.
није, може да се направи да буде рај:
f7bbb5d28628c935269fc6ab9d26bd33.jpg

а може да се направи и да буде кланица
10857515.jpeg

зависи шта радимо, шта имамо у глави! док год пуштамо другим живим бићима крв - и наша ће да тече - јел схвата ово неко?

reci da zivot covjeka nema svrhu,m znaci covjek da nema svrhu.....

eh ako smo tog stajlista, vidimo da svi dijelovi na na covjeku i u covjeku imaju svrhu....od ociju, usiju, usta, polni organ, noge, ruke, nokti, kosa....sve ima funkciju, bubrezi, srce, jetra, mozak itd

svi dijelovi imaju svrhu, da bi ti rekao cijeli sistem, tj covjek nema svrhe, znaci parcijalne stvari ocvjeka sve imaj usvrhu cine covjeka covjekom da covjek na kraju nebi imao svrhu...nema smisla...

zamisli se da pertle na cipelama i toalet papir imaju svrhu a da komplexni covjek nema svrhe....znaci logicki, ono sto ima svrhu ima vecu vrijednost neog ono sto nema svrhu....po toj lociji toalet papir ima vecu svrhu od covjeka pa cak i pertle na cipelama imaju vecu vrijednost od covjeka ako cemo tako posmatrati.

Бог је сам живот. Која је сврха Бога? Нема сврху, он једноставно јесте.

Кажем да је приземно тражити сврху, као што је тоалет папир приземан па има сврху.

U Boga verujem, u smrt ne verujem, moja majka je bila klinicki mrtva, opisala mi raj. Mnogo godina kasnije kad je preminula moj sin od 4 godine ju je video na balkonu, mladu i zdravu ( pre smrti je bila u kolicima u patnji od Alchajmera). Mahala mu je i on njoj. On sad ima 17 godina i dalje tvrdi da ju je video. I jos milion drugih dogadjaja, naveo sam samo dva.
Ali nemoj da toliko forsiras Kuran, on je posledica slucajnosti, to da si rodjen ko bosnjak, da si se rodio kao srbin, hrvat, svedo, italijan... citirao bi bibliju. Da si hindus njihove epove. Da si budista, cvrsto bi zastupao reinkarnaciju. Ovo kazem i onima kojima je biblija jedini dokaz.

U Boga verujem, u smrt ne verujem,

neverujes da je smrt potpuni nestanak covjeka......to je ono sto i mi vjernici ne vjerujemo, smrt je samo prelazak iz ovoga svijeta u drugi.

Ali nemoj da toliko forsiras Kuran, on je posledica slucajnosti,

Kuran je jedina neiskvarena Bozija knjiga , dostaveljna od boga covjecanstvu da bude manual i uputa za zivot kako da covjek zivi ispravno da bi na kraju zasluzio vjecni zivot u Raju poslije smrti.

Covek nije stvoren da trazi svrhu Boga, da potpuno sve razume...On ne moze sve da dokuci, ne moze da dokuci svog tvorca...Kao sto ni te covekove tvorevine ne mogu da dokuce svrhu covekovu... Nije covek bozija igracka pa da je stvoren za odredjenu svrhu bez slobode... Ti tvrdis da je covekova svrha da odabere i nadje svoj put do Boga? Pa i to je stvaranje sopstvene svrhe, s tim sto je takav covek uzeo kao tacno ono sto pise u knjizi u koju veruje...

Covek nije stvoren da trazi svrhu Boga

tema je o svrhi covjeka a ne Boga.

творац постоји (има много доказа) али нама је недоступан, не сазнатљив - и сваки покушај да се сазна на људском нивоу је траћење живота
То што си ти агностик то задржи за себе. Нема потребе да вређаш туђа уверења.

Kuran je jedina neiskvarena Bozija knjiga , dostaveljna od boga covjecanstvu da bude manual i uputa za zivot kako da covjek zivi ispravno da bi na kraju zasluzio vjecni zivot u Raju poslije smrti.
Hajde opet. Tako mislis samo zato sto si se rodio u Tuzli, Sarajevu, N. Pazaru, gde god. Da si se rodio u Beogradu, Zagrebu, Milanu, Varsavi, Nju Delhiju, citirao bi i hvalio druge verske knjige. Znaci pusti to, to samo kvari temu, daje priliku drugoj ili trecoj strani da kaze, ne moja religija je jedino ispravna, i eto sukoba i svadje na temi, totalno nepotrebno

evo ovako, geldaj, ljudi stvaraju umjetnu inteligenciju,
ма и то је превара: вештачка интелигенција се базира на логичким колима и никако не може "расуђивати" интуицијом (што је не логика)
а човек увек је пола логичи а пола интуитивни - тако ствара уметничка дела, нове ствари..

није, може да се направи да буде рај:
Pogledajte prilog 1669307
а може да се направи и да буде кланица
Pogledajte prilog 1669308
зависи шта радимо, шта имамо у глави! док год пуштамо другим живим бићима крв - и наша ће да тече - јел схвата ово неко?
to opet nije raj obecani poslije smrti....to je samo imitacija raja , da covjek zna kakav je to Boziji mamac u sta poziva poslije smrti....

jer kada nebi imali ljepote na ovome svijetu, nebi Bog imao mamac da nas mami u svoj Raj....Onaj slijep od rodjenja nikad ne moze saznati kakva je crvena boja...nikakve sanse da razumije to i da mu se objasni...samo kad vidi moze da shvati sta je to crvena boja.

Ovaj svijet u najljepsem izdanju je samo blijeda kopija onog pravog Raja.

Сврха живота је да вечно тражиш сврху и да је никад не нађеш.
то робовласнички пирамидални системи убеђују народ да је тако
да би се обичан човек убацио у бесконачну петљу, да никада не погледа ван петље!

10 зашто?
20 goto 10

јер ако се заробите у ову петљу систем може вама манипулисати!

prica je o svrhi covjeka a ne Boga ovdje....ne brkajte stvari.

Човек се не може посматрати независно од свога Творца. Творац је створио човека према своме лику. А Творац је онај који јесте, и нема сврху. Ако Творац нема сврху, како онда човек кога је Творац створио према своме лику може имати сврху?

то јесте, али што тај продукт не би могао схватити своју сврху?

ako mozes pisi na latinicu, moram ti odgovore prevoditi u chatgpt....hvala radi lakse diskusije.

To jeste, ali što taj produkt ne bi mogao shvatiti svoju svrhu?
prodkut moze shvatiti svoju svrhu koju mu je kreator dao, a ne da produkt sam sebi odredjuje svrhu a nije sam sene ni stvorio.

Jer svrha se odredjiva od kreatora a ne od produkta.

то робовласнички пирамидални системи убеђују народ да је тако
да би се обичан човек убацио у бесконачну петљу, да никада не погледа ван петље!

10 зашто?
20 goto 10

јер ако се заробите у ову петљу систем може вама манипулисати!
Систем је манипулисао и кад су религијске догме функционисале међ народом као сат тако да та теорија пада у воду

Back