Šta je svrha života?

ti nisi produkt i nisi rob...to što su demoni dali nekom Muhamedu neku religiju da obuzda mase nema veze sa realnošću u kojoj živimo....vidi ti šta tebe uči tvoja religija...da postojiš samo da bi tvoj bog testirao tvoju apsolutnu poslušnost njemu i da te posle života nagradi ili kazni...to nije život...to je privatni zatvor.u kome te drži neki enttet egomanijak koji ti se predstavlja kao bog preko nekih drugih ljudi koji su kao bili u kontaktu sa njim..

ti nisi produkt i nisi rob

svi smo mi produkt Kreatora, tj Boga.

.to što su demoni dali nekom Muhamedu neku religiju da obuzda mase nema veze sa realnošću u kojoj živimo.

koji ti je dokaz za to da su demoni dali Muhammedu neku religiju i hajde mi reci zasto ovako izmisljas i pretpostavljas bez dokaza?

da postojiš samo da bi tvoj bog testirao tvoju apsolutnu poslušnost njemu i da te posle života nagradi ili kazni

poslusnost se ogleda da li ces raditi sve one stvari sto su korisne i dobre koje i Bog podstice....

poslusnost BOgu je cak i kada covjek zeni stavi zalogaj hrani u usta, poslusnost Bogu je imati sex sa svojim bracnim partnerom.....sve su to stvari koje spadaju u poslusnost Bogu, nije poslusnost bogu samo klanjanje njemu, kako to ti mozda mislis.

poslusnost Bogu je kad vidis smece na ulici, pa ga uzmes u bacis u kantu, i to je poslusnost Bogu. samo sto ti to ne znas, ne kontas ti na te stvari, niko ti to prije mene nije rekao.

i da te posle života nagradi ili kazni

sta je problem tu, da nagradi dobre a kazni zlikovce?

ili mozda mislis da je pravedno da dobar covjek i zlikovac isti kraj imaju.

..to je privatni zatvor.u kome te drži neki enttet egomanijak koji ti se predstavlja kao bog

ne znas sta pricas osim sto agresivno pretposavljas i umisljas...koje veze s vezom nema.

Evo ja cu zapoceti sta nam Bog kaze zasto nas je stvorio samim tim sta je svrha naseg zivota...a vi nadodajite sta mislite da je po vama svrha zivota.

iz Kurana mozemo razumjeti zbog cega nas je Bog stvorio

Stvorio nas je da nas iskusava u zivotu hocemo li biti poslusni ili ne, hocemo li raditi dobra djela ili losa, kako cemo se ponasati prema sebi, drugima, zivotinjama, prirodi itd
Stvorio nas je da nas iskusa ko ce biti pokoran Bogu u dobru i zlu , da bi zaradili Njegovu milost i preko te milosti zasluzili VJECNI ZIVOT U RAJU.

Bog kaze u Kuranu:
62:2 "Onaj(Bog) koji je stvorio smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati – On je Silni i Onaj koji prašta."

51:56 "Ja sam stvorio džinne(
demone) i ljude samo da Mi budu pokorni."
11:119 "Osim onih kojima se Gospodar tvoj smilovao. A zato ih je i stvorio..."
21:35 "Svaka duša će okusiti smrt! Mi(
Bog) vas stavljamo na kušnju i sa zlom i sa dobrim, a Nama ćete se vratiti."
Znaci nasa svrha postojanja na zemlji jeste da nas je Bog stvorio da budemo iskusavani na zemlji kroz dobro i zlo, i poslije smrti na Sudnjem danu cemo polagati raport Bogu kakvi smo bili, gdje ce Bog da poslije presudi sta zasluzujemo Raj ili Pakao.

Bog kaze:

Sura Az-Zumar (39:7):
"...Zatim ćete se vratiti Gospodaru svome, pa će vas On obavijestiti o onome što ste radili..."
18:49 I Knjiga će biti postavljena(
na Sudnjem danu) i vidjećete grješnike prestravljene zbog onog što je u njoj. "Teško nama" – govoriće – "kakva je ovo knjiga, ni mali ni veliki grijeh nije propustila, sve je nabrojala!" – i naći će upisano ono što su radili. Gospodar tvoj neće nikome nepravdu učiniti.
3:185 Svako živo biće će smrt okusiti! I samo na Sudnjem danu dobićete u potpunosti plaće vaše, i ko bude od vatre(
Pakla) udaljen i u Raj/Džennet uveden – taj je postigao šta je želio; a život na ovome svijetu je samo varljivo naslađivanje.
19:95 i svi će Mu(
Bogu) na Sudnjem danu doći pojedinačno.

Ako ne smatrate da je zivot ljudi na zemlji test, sta je to onda po vama svrha zivota?
Logicno je da produkt ne daje sam sebi svrhu zivota, nego Kreator mora dati produktu svome svrhu, a ne da auto naprimjer daje samom sebi svrhu umjesto inzinjera :)
To su ti ljudi napravili da te kontrolisu.

svi smo mi produkt Kreatora, tj Boga.

koji ti je dokaz za to da su demoni dali Muhammedu neku religiju i hajde mi reci zasto ovako izmisljas i pretpostavljas bez dokaza?

poslusnost se ogleda da li ces raditi sve one stvari sto su korisne i dobre koje i Bog podstice....

poslusnost BOgu je cak i kada covjek zeni stavi zalogaj hrani u usta, poslusnost Bogu je imati sex sa svojim bracnim partnerom.....sve su to stvari koje spadaju u poslusnost Bogu, nije poslusnost bogu samo klanjanje njemu, kako to ti mozda mislis.

poslusnost Bogu je kad vidis smece na ulici, pa ga uzmes u bacis u kantu, i to je poslusnost Bogu. samo sto ti to ne znas, ne kontas ti na te stvari, niko ti to prije mene nije rekao.

sta je problem tu, da nagradi dobre a kazni zlikovce?

ili mozda mislis da je pravedno da dobar covjek i zlikovac isti kraj imaju.

ne znas sta pricas osim sto agresivno pretposavljas i umisljas...koje veze s vezom nema.
a imaš li ti dokaza da je Bog a ne demon suflirao Muhamedu? to je stvar vere...ti veruješ da je Bog govorio kroz Muhameda, ja verujem da je demon...

život ima svoju svrhu , ali
po meni se nameće drugo pitanje u kontekstu života , _, koja je svrha smrti

svrha smrti ima vise, da zavrsi test covjeka na zemlji, da te prebaci na drugi svijet Bogu na sudjenje.

Smrt je prelazak duse iz tijela u drugi svijet, svijest ne umire, dusa ne umire, dusa smo mi, dusa samo osjeti smrti, kusa smrt, kao sto kusamo hranu, jeli slatka ili gorka.....nije smrt da te ugasi u potpunosti i da nestanes, nego je smrt samo nastavak metamorfoze covjekove duse.

SMrt je jako vazna na zemlji, jer da nema smrt to bi tek pravi pakao bi ovdje, zamisli narod i zivotinje se radjaju , a niko ne umire, nebi imao mjesta da sjedes i legnes negdje od silnih zivih bica, kako ljudi tako i zivotinja.

a imaš li ti dokaza da je Bog a ne demon suflirao Muhamedu? to je stvar vere...ti veruješ da je Bog govorio kroz Muhameda, ja verujem da je demon...

a imaš li ti dokaza da je Bog a ne demon suflirao Muhamedu?

ima masa dokaza

a evo krenut cemo odgovor od Boga.....Boze mozes li mu odgovoriti na njegova pitanja kroz Kuran:

Bog ti odgovara kroz kuran:
26:210 Kur’an ne donose šejtani(sotone,zli demoni),
211 nezamislivo je da to oni čine, oni to ne mogu
212 oni ga nikako ne mogu prisluškivati.

zamisli sad ovo da zli demon Satana inspirise Muhammeda da kaze:

Sura Fatir (35:6)
"Šejtan/Satana(zli demon) je, uistinu, vaš neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte! On poziva svoje sljedbenike da budu stanovnici Vatre."

Ima li smisla da ovako demon o sebi govori? nema, znaci nema ni smisla to sto ti pricas ovdje.

Samo logika, kako objasnjavas djecu od 5 godina koja umru od raka ,kakvi su njihovi ispiti ili zasto bi bog zelio da se bojis njegove moci i molis mu se , ama bas nikakve logike da to tako moze da funkcionise.

Dijete koje umre u 5 godini, to dijete je dobilo propusnu kartu za Raj...a taj slucaj je test za roditelje a ne za dijete.

i ili zasto bi bog zelio da se bojis njegove moci

zato sto ce on suditi ljudima na Sudnjem danu, i nagradjivati i kaznjavati....a ne mozes se nikako sam odbraniti niti ti iko moze uskociti u pomoc protiv Boga u toj situaciji.

to da mu se molis mu je nepotrebno, to je potrebno nama a ne Bogu.

ama bas nikakve logike da to tako moze da funkcionise.

naravno da nema logike kad pucas u pogresnom smjeru....i ja da pucam u nebo onako ofrlje cekajuci da pogodiom patku....i kazem ti pa druze, ja sam ispucao na hiljade metaka ni jedne patke nisam pogodio.

ima masa dokaza

a evo krenut cemo odgovor od Boga.....Boze mozes li mu odgovoriti na njegova pitanja kroz Kuran:

Bog ti odgovara kroz kuran:
26:210 Kur’an ne donose šejtani(sotone,zli demoni),
211 nezamislivo je da to oni čine, oni to ne mogu
212 oni ga nikako ne mogu prisluškivati.

zamisli sad ovo da zli demon Satana inspirise Muhammeda da kaze:

Sura Fatir (35:6)
"Šejtan/Satana(zli demon) je, uistinu, vaš neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte! On poziva svoje sljedbenike da budu stanovnici Vatre."

Ima li smisla da ovako demon o sebi govori? nema, znaci nema ni smisla to sto ti pricas ovdje.
naravno da ima smisla...đavo je laž i otac laži a laž je najefektnija kad je pomešana sa istinom...na čistu laž se niko ne bi primio ali kad daš čoveku 90% istine i 10% laži onda si ga upropastio i zaveo na krivi put...tako je i sa religijama...sve su one miks istina i laži...sve su napravljene da drže narod pod kontrolom...da ne bi ljudi spoznali pravog Boga podmeću se hiljade lažnih...pravom Bogu ne treba ime, priče o njemu, rituali obožavanja, molitve... pravi Bog je jednostavno izvor i fenomen ljubavi, života i svesnosti...nije sudija, nego ljubav i život...nije osnovao nijednu religiju jer mu ne trebaju obožavaoci

naravno da ima smisla...đavo je laž i otac laži a laž je najefektnija kad je pomešana sa istinom...na čistu laž se niko ne bi primio ali kad daš čoveku 90% istine i 10% laži onda si ga upropastio i zaveo na krivi put...tako je i sa religijama...sve su one miks istina i laži...sve su napravljene da drže narod pod kontrolom...da ne bi ljudi spoznali pravog Boga podmeću se hiljade lažnih...pravom Bogu ne treba ime, priče o njemu, rituali obožavanja, molitve... pravi Bog je jednostavno izvor i fenomen ljubavi, života i svesnosti...nije sudija, nego ljubav...nije osnovao nijednu religiju jer mu ne trebaju obožavaoci
kako misliš da ti religije kažu ko je i šta je bog kad ni one ne znaju.

Dijete koje umre u 5 godini, to dijete je dobilo propusnu kartu za Raj...a taj slucaj je test za roditelje a ne za dijete.

zato sto ce on suditi ljudima na Sudnjem danu, i nagradjivati i kaznjavati....a ne mozes se nikako sam odbraniti niti ti iko moze uskociti u pomoc protiv Boga u toj situaciji.

to da mu se molis mu je nepotrebno, to je potrebno nama a ne Bogu.

naravno da nema logike kad pucas u pogresnom smjeru....i ja da pucam u nebo onako ofrlje cekajuci da pogodiom patku....i kazem ti pa druze, ja sam ispucao na hiljade metaka ni jedne patke nisam pogodio.
Znaci ako sam bio to dijete idem direktno u raj iako sam mogao biti ubica kasnije.

naravno da ima smisla...đavo je laž i otac laži a laž je najefektnija kad je pomešana sa istinom...na čistu laž se niko ne bi primio ali kad daš čoveku 90% istine i 10% laži onda si ga upropastio i zaveo na krivi put...tako je i sa religijama...sve su one miks istina i laži...sve su napravljene da drže narod pod kontrolom...da ne bi ljudi spoznali pravog Boga podmeću se hiljade lažnih...pravom Bogu ne treba ime, priče o njemu, rituali obožavanja, molitve... pravi Bog je jednostavno izvor i fenomen ljubavi, života i svesnosti...nije sudija, nego ljubav i život...nije osnovao nijednu religiju jer mu ne trebaju obožavaoci

đavo je laž i otac laži a laž je najefektnija kad je pomešana sa istinom

zasto bi Dzavo govorio pogrdno o sebi...i jos govorio narodu da se klone losih djela i grijeha, i da se treba raditi dobra djela, pomagati siromasi, sirocad, nemocni, postovati roditelje ...kakav je to lud Dzavo koji ove stvari zagovara...

pravi Bog je jednostavno izvor i fenomen ljubavi, života i svesnosti...nije sudija, nego ljubav i život...nije osnovao nijednu religiju jer mu ne trebaju obožavaoci

to nema smisla, da Bog stvori ljude i digne ruke od njih, ono u fazonu ,eto vas sad tamo, radite sta hcete, boli me briga....to bi bilo neodgovorno od Boga da ne sudi za djela ljudi a dao im odgovornost slobodne volje.

to je isto kao kad bi profesor podijelio studentima testove, i rekao ,eto vas sad tamo radite sta hocete....studenti pocnu praviti avione od listove testa, boli ih briga za ikakav test, jer profesor ionako im nece suditi niti ocjenjivati testove...prepusteni su sami sebi.
Kakav bi to profesor bio, NIKAKAV....eh tako i sa Bogom

Back