Šta je svrha života?

Cackalica21

Domaćin
Poruka
4.802
Evo ja cu zapoceti sta nam Bog kaze zasto nas je stvorio samim tim sta je svrha naseg zivota...a vi nadodajite sta mislite da je po vama svrha zivota.

iz Kurana mozemo razumjeti zbog cega nas je Bog stvorio

Stvorio nas je da nas iskusava u zivotu hocemo li biti poslusni ili ne, hocemo li raditi dobra djela ili losa, kako cemo se ponasati prema sebi, drugima, zivotinjama, prirodi itd
Stvorio nas je da nas iskusa ko ce biti pokoran Bogu u dobru i zlu , da bi zaradili Njegovu milost i preko te milosti zasluzili VJECNI ZIVOT U RAJU.

Bog kaze u Kuranu:
62:2 "Onaj(Bog) koji je stvorio smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati – On je Silni i Onaj koji prašta."

51:56 "Ja sam stvorio džinne(
demone) i ljude samo da Mi budu pokorni."
11:119 "Osim onih kojima se Gospodar tvoj smilovao. A zato ih je i stvorio..."
21:35 "Svaka duša će okusiti smrt! Mi(
Bog) vas stavljamo na kušnju i sa zlom i sa dobrim, a Nama ćete se vratiti."
Znaci nasa svrha postojanja na zemlji jeste da nas je Bog stvorio da budemo iskusavani na zemlji kroz dobro i zlo, i poslije smrti na Sudnjem danu cemo polagati raport Bogu kakvi smo bili, gdje ce Bog da poslije presudi sta zasluzujemo Raj ili Pakao.

Bog kaze:

Sura Az-Zumar (39:7):
"...Zatim ćete se vratiti Gospodaru svome, pa će vas On obavijestiti o onome što ste radili..."
18:49 I Knjiga će biti postavljena(
na Sudnjem danu) i vidjećete grješnike prestravljene zbog onog što je u njoj. "Teško nama" – govoriće – "kakva je ovo knjiga, ni mali ni veliki grijeh nije propustila, sve je nabrojala!" – i naći će upisano ono što su radili. Gospodar tvoj neće nikome nepravdu učiniti.
3:185 Svako živo biće će smrt okusiti! I samo na Sudnjem danu dobićete u potpunosti plaće vaše, i ko bude od vatre(
Pakla) udaljen i u Raj/Džennet uveden – taj je postigao šta je želio; a život na ovome svijetu je samo varljivo naslađivanje.
19:95 i svi će Mu(
Bogu) na Sudnjem danu doći pojedinačno.

Ako ne smatrate da je zivot ljudi na zemlji test, sta je to onda po vama svrha zivota?
Logicno je da produkt ne daje sam sebi svrhu zivota, nego Kreator mora dati produktu svome svrhu, a ne da auto naprimjer daje samom sebi svrhu umjesto inzinjera :)

Фил 2:5-11: "Размишљајте исто као и Христос Исус: Он, који је у Божијем обличју, није сматрао пленом своју једнакост с Богом, него је самога себе учинио ништавним узевши обличје слуге, поставши сличан људима. И када је по спољашности постао сличан човеку, понизио је самога себе поставши послушан до смрти, и то смрти на крсту. Зато га је Бог и узвисио на највише место и дао му име изнад сваког имена, да се на Исусово име савије свако колено на небу и на земљи и под земљом, и да сваки језик призна да је Исус Христос Господ, на славу Бога Оца."
1. Кор 15:22-28: "Као што у Адаму сви умиру, тако ће у Христу сви оживети. Али, свако по свом реду: као првенац Христос, затим, када он дође, они који су Христови. Потом долази крај, када он преда Царство Богу Оцу пошто уништи свако поглаварство, сваку власт и силу. Он, наиме, треба да влада све док све непријатеље не подложи под своје ноге. А последњи непријатељ који ће бити уништен је смрт. Јер,»све је потчинио под његове ноге«. А када каже:»све је потчинио«, јасно је да је потчињено све осим Онога који му је све потчинио. А када му све буде потчињено, онда ће се и сâм Син потчинити Ономе који му је све потчинио, да Бог буде све у свему."

Stvorio nas je da nas iskusa ko ce biti pokoran Bogu u dobru i zlu , da bi zaradili Njegovu milost i preko te milosti zasluzili VJECNI ZIVOT U RAJU.
omg kakva glupost.

stvorio nas je tvorac (siguno nema veze sa isusom muhamedom i ostalim prevarantima)
i stvorio nas je da budemo srecni,
i zemlju je stvorio kao raj (ne treba cekati nista da se ide u raj, vec ga mozete odmah napraviti!)

duhovi (demoni) nisu iskljucivo loshi oni samo sprovode karmu (ako si radio dobro dobro ti se vraca i obratno)

Ako ne smatrate da je zivot ljudi na zemlji test, sta je to onda po vama svrha zivota?
ne smatram da je test
a svrha je da budemo srecni

ps. u nama samima je vec sreca, doktor, pravnik, milicajac, pop... ne treba traziti nista u drugima!
samo treba dozvoliti da se to sve iskazhe.. i treba jesti samo sirove biljne plodove nikako meso!

svrha je da se naučimo ljubavi prema sebi i drugima....da bi bili kao Bog koji je ljubav....
Znaci po tebi mi sami sebi odredjujemo svrhu iako nismo sami sebe stvorili.

Da se naucimo ljubavi prema sebi je konfuzna konstatacija, tu se ne treba bista uciti, urodjeno je da volimo sami sebe....pa reci da ucimo da volimo sami sebe je kao da kazes da naucimo da je voda mokra.

Naucimo ljubav drugima, je isto tako konfuzno i mutna izjava.

Da bi bili kao Bog je nonsens,nista nije kao bog niti covjek i kad moze biti kao Bog....

1736439609755.png

ovi brojevi sluzhe da samo prevare citaoce - zato nemojte ni citati te zbunjujuce spise - srecan zivot je mnogo jednostavniji

Znaci po tebi mi sami sebi odredjujemo svrhu iako nismo sami sebe stvorili.

Da se naucimo ljubavi prema sebi je konfuzna konstatacija, tu se ne treba bista uciti, urodjeno je da volimo sami sebe....pa reci da ucimo da volimo sami sebe je kao da kazes da naucimo da je voda mokra.

Naucimo ljubav drugima, je isto tako konfuzno i mutna izjava.

Da bi bili kao Bog je nonsens,nista nije kao bog niti covjek i kad moze biti kao Bog....
uopšte nije urođeno voleti samog sebe...to mnogo zavisi od toga koliko prave ljubavi dobijemo u primarnoj porodici...mislim da mešaš sebičnost i narcizam sa ljubavlju prema sebi....

Bog u kog ti veruješ te po tebi stvorio da bi mu ti bio apsolutno poslušan...takav bog nije ljubav nego egomanijak

omg kakva glupost.

stvorio nas je tvorac (siguno nema veze sa isusom muhamedom i ostalim prevarantima)
i stvorio nas je da budemo srecni,
i zemlju je stvorio kao raj (ne treba cekati nista da se ide u raj, vec ga mozete odmah napraviti!)

A ti znas da su isus i muhammed prevaranti??

Stvorio da budemo srecni kazes, a sta ako ne mozemo biti srecni, jesmo li profulali svoju svrhu??

Kako je zemlja raj, kad mala bakterija te moze zakovati za bolnicki krevet

Ali nemoze produkt sam sebi davati svrhu
ti nisi produkt i nisi rob...to što su demoni dali nekom Muhamedu neku religiju da obuzda mase nema veze sa realnošću u kojoj živimo....vidi ti šta tebe uči tvoja religija...da postojiš samo da bi tvoj bog testirao tvoju apsolutnu poslušnost njemu i da te posle života nagradi ili kazni...to nije život...to je privatni zatvor.u kome te drži neki enttet egomanijak koji ti se predstavlja kao bog preko nekih drugih ljudi koji su kao bili u kontaktu sa njim..

Poslednja izmena:

Back