JA KOJI JESAM:
O čemu ti pričaš čovječe? Buncaš i bunilu hraniš đavola kojeg iz drugih istjeruješ.
Svi koji se mire sa postojećim svetskim nepravednim društvenim i ekonomskim poretkom i ne kritikuju ga,
hrane đavola. To važi i za tebe. Ja još nisam pročitao ni jedan tvoj post gde kritikuješ nepravedni postojeći svetski društveni i ekonimski poredak. A i zašto bi? Tebi i meni ovde u Australiji je dobro. A otiđi u Idiju, Kinu, Afriku, Južnu ameriku i zaviri malo u njihove siromašne delove u kojima ljudi hodaju kao živi kosturi a mala deca nduvenih stomaka umiru od gladi. Znam, ti pričaš o "ljubavi" i time se opravdavaš, kao i mnogi drugi. Ali vi te svoje priče o "ljubavi" možete slobodno da okačite mačku o rep.
Da si iole svjestan o čemu govoriš shvatio bi da zagovaraš zlo misleći pri tom da ćeš zlom doći do dobra. Iluzija. Delirium. Ono što zlo može da ti donese jeste samo drugo zlo; druga forma zla. Rat ne može biti osnova suštinski drugačijem Novom svijetu.
Rat i zlo može da bude osnova boljem svetu, jer dok ne srušiš kuću koja će ionako sama od sebe da se sruši, na njenim temeljima ne možeš sagraditi novu i bolju. To je bila suština svih svetskih revolucija. Druga je stvar što revolucionari posle rušenja stare kuće nikada do sada nisu umeli da naprave mnogo, već samo malo bolju kuću od srušene. Pa smo tako imali da je feudalizam bio pravedniji i bolji od robovlasništva, kapitalizam od feudalizma, a socijalizam od kapitalizma. Da bi sada, posle Trećeg svetskog rata koji kapitalisti spremaju (a ne ja), konačno usledio i onaj najpravedniji, koji više nikada niko neće poželeti, ni moći da sruši, iz razloga što od tog najnaprednijeg društvenog i ekonomskog poretka (poput, recimo, ljudskog organizma), neki još pravedniji poredak ne postoji. A ti Simo, ako sa svojim pričama o "osećanju ljubavi" možeš da promeniš svet nabolje bez Trećeg svetskog rata, izvoli. Evo ja pokušavam da to uradim putem objašnjavanja Osnovnog Prirodnog ZAKONA DOBRA i niko me ne hebe ni za suvu šljivu. Tako je bilo i pred minuli rat u Yugi i kod mene u Bosni. Dok sam ja pokušavao da napravim mirovni pokret "novi narod" (narod koji odbacije svako osećanje političke, verske, nacionalne i klasne pripadnosti kao uzroke rata), ljudi su oko mene urlikali parole "dajte nam oružje"....."dajte nam oružje". I to što su tražili, to su i dobili. I sad kad su svi u svetu srušili socijalizam i videli da su napravili gore, sada smišljaju i pripremaju se za Treći svetski rat. Pa neka... nek urade i to, pa ćemo da vidimo šta će posle toga da bude.
Glupost nije materijalne prirode. Glupost je u domenu shvatanja, razumijevanja postojanja, te kao takva ne može biti uništena nikakvim fizičkim radnjama i djelovanjem spolja.
To je jedna velika zabluda i neznanje. Fizičko i psihičko su jedno drugim uslovljeni. Oni jedno bez drugog ne mogu i uvek jedno iz drugog proizilaze. Tako na primer, niti koke može da bude bez ideje o koki, niti ideje o koki bez koke. Pa tako, kada je neka ideja glupost, ta glupost nije samo duhovna i psihička, već je ona istovremeno i materijalna, fizička, jer svako duhovno i psihičko teži da se istovremeno manifestuje i kao materijalno fizičko. I ako hoćemo da prevaziđemo neku glupost, nije dovoljno da je prevaziđemo samo na psihičkom i duhovnom planu, već i na materijalnom, fizičkom.
Cilj osvješćčenja nije nikakva destrukcija, pa ni destrukcija gluposti. Cilj osvješćenja jeste stvaranje potpuno nove Svjesnosti iz koje će se reflektovati i potpuno drugačiji 'Svijet'.
Nisi svestan šta pričaš. Šta je
"stvaranje nove svesnosti" drugo, nego destrukcija stare svesnosti, sa značenjem
destrukcije gluposti? A da bi iz te nove svesnosti reflektovao novi svet, to ne možeš učiniti a da ne srušiš stari i glupi.
Svjesno Biće se ne bori pritiv nego djeluje ZA i u skladu sa onim što želi ostvariti, manifestovati kao svoju realnost.
Hoćeš da kažeš da se Biće ne bori protiv gluposti već deluje ZA i onda po toj gluposti manifestuje svoju realnost. Ovo pravilo možda važi za tebe, ali ne i za mene. Za mene važi pravilo borbe pameti protiv gluposti, da bi se uz pomoć pameti, umesto glupe, stvarala pametna realnost.
Kada kažeš da je nešto neizbježno, govoriš u svoje ime, ne u moje. Neizbježno je samo ono što je nužno, a nužno je ono što je nesvjesno.
Ponovo pričaš gluposti. Nesvesno niti jeste, niti može da bude nužno, upravo iz razloga jer je nesvesno. Tek kad nesvesno postane svesno, ono postaje nužno, ako ne postoji mogućnost izbora.
Destrukcija (Treći svjetski rat) nije nužnost, već posledica
vjere u strah (čitaj 'zlo'), radije nego li vjere u Ljubav (čitaj opšte 'dobro', radije harmoniju, Mir i blagostanje).
Da, tu si upravu, svi ratovi su posledica vere, a ne znanja. Sve naše nauke, filozofije, religije, plitike i ideologije, koje su do sada bile uzrokom svih ratova, kao što će da budu uzrokom i Trećeg svetskog rata, nisu
ZNANJA, već
VEROVANJA. I tvoje propagiranje ljubavi je samo bezvezna vera pomoću koje nikada nećeš uspeti da postigneš nikakvo blagostanje, dok god ne budeš shvatio da se blagostanje ne može postići uz pomoć nikakvog
"osećanja ljubavi", već samo uz pomoć
uspostvaljanja novog, jedinstvenog svetskog ravnopravnog društvenog i ekonomskog poretkaž, a rušenja ovog sadašnjeg nepravednog.
I ti, svojim ubjeđivanjem u neminovnost ostvarenja apokaliptičnih predskazanja, doprinosiš nužnom zlu. Pa sad vidi...
To nije samo "predskazivanje", već analiza i procena postojećeg svetskog društveno-političkog i ekonomskog stanja, kao i logika koja bazira na poznavanju prirodnih zakona Dobra i Zla po kojoj teče evolucija materije, života i prirode, pa i ljudskog društva.