JA KOJI JESAM:
Ljubomire, ako nisi tvrdio da si Isus koji je ponovo došao na zemlju onda mora da sam tad pogrešno razumio i tako mi je ostalo u sjećanju.
Upravo tako, nisi razumeo, kao što ni sada ništa ne razumeš. U Jovanovom Otkrivenju se posebno govori o čoveku koji će da donese "Večito evanđelje" i po njemu osnuje "Narod u čistim belim haljinama". Tarabić najavljuje "riđeg" čoveka koji će da osnuje pokret "Novi Narod" u Srbiji. Da bi se kasnije taj pokret proširio na ceo svet i i odigrao ulogu prelaska življenja čovečanstva sa đavolovog principa podele konkurencije i borbe, na Hristov princip jedinstva mira i ljubavi. Po Jovanovom Otkrivenju, to bi trebalo da se desi posle "apokalipse", a po Tarabiću posle "Velikačkog rata". Pretpostavljam, Trećeg svetskog rata, što bi značilo da za usvajanje Zakona postojanja od ljudi i njegovu praktičnu primenu još i nije došlo vreme.
I kad se sve to desi, kad pokret "Narod u čistim belim haljinama sastvaljen os svih naroda, plemena i jezika sveta", prevlada i uspostavi trajni mir na Zemlji, tek tada na kraju Otkrivenja Sv, Jovan najavljuje Hrista i taj njegov "drugi dolazak". Hrista, najavljuje ga pod imenom "Jagnje", a Narod u čistim belim haljinama naziva imenom "Jagnjetova nevesta". A sjedinjenje tog naroda sa Jagnjetom naziva imenom "Jagnjetova ženidba".
"Hrist" ili "Jagnje" je jedno posebno široko živo i svesno elektromagnetno polje koje će da obuhvati i prožme celo čovečanstvo i tako sve ljude informatički (telepatski) poveže u jedinstvenu živuću celinu i biće. Kao što ljudska duša, koja je takođe jedno posebno živo i svesno elektromagnetno polje koje prožima i informatički (telepatski) povezuje sve ćelije ljudskog tela u jedinstvenu živuću celinu i biće. A kad je reč o Isusu Nazarećaninu, verovatno je u svoje vreme dobio nadimak "Hrist" zbog svojih propovedi o Hristu. Sam Isus Hrista naziva imenoom "Sin čovečiji" i njegov dolazak na Zemlju i sjedinjenje s ljudima opisuje kao "strašnu Munju koja seva od Istoka i ide do Zapada". Kada će ljude da uhvati velika panika i kada će svi početi negde da beže. Što je i razumljivo jer reč je o posebnom živom i svesnom elektromagnetnom polju sa posebnom frekvencijom koju će ljudi prilikom dodira sa njom da osete kao jak strujni udar. Duše svih ljudi sveta su sastvani deo te Hristiove svesti. Kad se rađaju one dolaze iz nje i kad umiru u nju se ponovo vraćaju i s njom sjedinjuju. Sem hrišćanstva i druge svetske religije govore o Hristu. U hinduizmu njegovo ime je "Krišna". U staroegipatskoj religiji njegovo ime je "Horus". U antropološkim delima Karlosa Kastanede američki indijanci Hrista vide kao "Velikog Orla" koji "jede" ljudske duše kada umru.
Eto, to je ono što sam ja tebi pričao i te 1999 godine i što i sada pričam, a ti to razumeo i preneo na svoj način kao "gluvi telefon".
Ipak, govorio si o drugom Hristovom dolasku a sva ta proročanstvs si navodio kao potvrdu da taj dolazak ukazuje na tebe...
Govorio sam kao što i sada govorim, da najava znakova prepoznavanja čoveka koji će da donese "Večito evanđelje", ukazuje na mene. A ne da najava "Drugog Hristovog dolaska" ukazuje na mene, već samo da ima veze sa "Novim narodom" i "Drugim Hristovim dolaskom". Sećaš se da sam i tada 1999-te na onim skupovima Srba ovde pokušavao da propagiram ideju Tarabićevog "Novog naroda". Naravno, neuspešno, kao i pred rat tamo u Bosni i kao i na ovom srpskom forumu. Ne daju se Srbi lako nagovoriti na bilo kakvo dobro. A kad ih neko poziva na zlo - i njih i Hrvate i Bosance i ostale Južne Slovene, koji su svi uvek bili jedan narod - svi mahom polete i pitaju ima li još. Pa se onda čude što im je zlo, a svi hteli da im bude dobro. I dan danas svi rade zlo u nameri da im bude dobro, pa se čude zašto im je zlo, a sve su tačno uradili po američkom, kapitalitičkom, robovlasničkom i demokratskom receptu "dobra".
Naravno, ovo je diskusija na temu "Šta je ideja", a ja ovde namećem diskusiju o Zakonu postojanja. NIje to neka greška, jer Zakon postojanja je odgovor na pitanje "Šta je ideja". Zakon postojanja je univerzalna idaja, znanje, informacija sa značenjm DOBRA,po kojoj su sve materijalne forme u Svemiru sagrađene i po kojoj i čovečanstvo jedino može sva moguća DOBRA da ostvari. Kad ne bi bilo vas koji se protiv Zakona postojanja bunite, odbijate i ne razumete i svojim dogmama i neznanjima mu se suprostavljate. Vi ne shvatate da ne postoje argumenti pomoću kojih bi Zakon postojanja (Svest + 7 sposobnbosti) mogao da se obori.
Dakle, ipak si govorio i ubjeđivao nas da jesi... bar mi je tako ostalo u sjećanju... onaj koji donosi Jevanđelje, vječito Jevanđelje, i da si primjerima proročanstava pokušao usmjeriti naše razumijevanje da se tu radi o drugom Isusovom dolasku. Takav tvoj stav me je odbio od pomisli da čitam to što si tad ponudio. Nisam imao niti namjeru niti želju. Jednostavno, previše si govorio o sebi kao odabranom...
Slažem se da ljude odbija kad neko previše govori o sebi. Ali ja tada, kao ni sada, nisam imao nameru da uzdižem sebe zbog sebe, već zbog Zakona postojanja da bih vam ukazao na njegovu važnost i korisnost. Zakon postojanja ima svetski značaj, po tome što on na naučnu osnovu postavlja Hristov princip življenja - princip jedinstva sveta, mira, ljubavi, uzajamnog pomaganja, saradnje i ravnopravnosti. A ruši đavolov princip podele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, po kojem je čovečanstvo do sada živelo i još uvek živi.
Sad se opozivaš na kvantnu mehaniku... Bez obzira na to kakav utisak si tad ostavio na mene, ja ipak čitam nešto od onoga što pišeš i na to dajem svoje iskrene komentare.
Zakon postojanja ne bi imao vrednost kad ne bi bio nauka. Niti bi mogao da bude nauka kad se ne bi temeljivo na vrhumskim znanjima i otkrićima koje nam danas nude prirodne nauke i psihologija, pa i kvantna fizika. Jer ono osnovno i jedino koje POSTOJI i raspolaže sa 7 sposobnosti, pomoću kojih od samoga sebe gradi ceo svemir i počinje od najsitnijih materijalnih čestica, kvanta. Upravo onako kako je to objasnio Mahariši, indijski fizičar i jogi, govoreći o kvantnom polju kao "Velikom svesnom Ništa" iz kojeg nastaje sve - kada je rekao: "i kada se makar i najsitnija njegova čestica pokrene, kad postane dinamična, pretvara se konketnu stvar, u materiju, u biće, u Svemir". A Zakon postojanja je tu da objasni KAKO je to sve moguće - uz pomoć 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti. Bez tih 7 sposbnosti apsolutno ništa ne bi moglo, ni da postoji, ni da se desi.