Sta igrate trenutno?

FatalUncomfortableHoneybee-size_restricted.gif

Shadow of the Tomb Raider

capsule_616x353.jpg

Pre ove igre nisam imao skoro nikakvog iskustva sa igrama sa gđicom Larom, jednostavno, nikad nisam bio fan. Ali "Senka" me definitivno nije razočarala. Dobra priča, dobra grafika, zanimljiv miks šunjanja, akcije, rešavanja zagonetki i prikupljanja svega i svačega. Utisci svakako pozitivni. Možda odigram i preostale dve igre iz remasterizovane trilogije.

Shadow of the Tomb Raider

capsule_616x353.jpg

Pre ove igre nisam imao skoro nikakvog iskustva sa igrama sa gđicom Larom, jednostavno, nikad nisam bio fan. Ali "Senka" me definitivno nije razočarala. Dobra priča, dobra grafika, zanimljiv miks šunjanja, akcije, rešavanja zagonetki i prikupljanja svega i svačega. Utisci svakako pozitivni. Možda odigram i preostale dve igre iz remasterizovane trilogije.
Imam sve tri :P

Zabavljao sam se proteklih nekoliko dana uz izometrijsku akcionu avanturu po imenu Death's Door. Ova igra privukla mi je pažnju pošto ju je nekoliko uglednih igračkih sajtova svrstalo među najbolje igre 2021. godine. Uz to veliki sam ljubitelj akcionih igara sa mačevima i magijom, tako da je Death's Door delovao kao nešto što ne bi trebalo da propustim.

Tako i bi - reč je o zaista vrlo dobroj igri. U ulozi neimenovane Vrane, u fantazijskom svetu radite za neku organizaciju koja sakuplja duše preminulih osoba kada umru. Međutim, jedna duša vam je izmakla i Vrana polazi na uzbudljivu avanturu kako bi vratila (vratio?) izbeglu dušu tamo gde joj je mesto. Death's Door je povremeno komična, povremeno melanholična, stalno misteriozna priča o smrti i prihvatanju njene neminovnosti.

Ono gde Death's Door sija je u domenima same akcije, dizajna nivoa i vizuelne dopadljivosti. Borbene situacije su raznovrsne, vrsta neprijatelja ima puno, a akcija je tečna, udobna i dovoljno izazovna da nagradi pažljivo igranje - mislim da sa bezumnim mlaćenjem po tasteru za napad nećete mnogo postići. Naravno, tu su i boss protivnici, sasvim kvalitetno osmišljeni.

Nivoi su složeni, puni skrivenih odeljaka ili prepreka koje ćete moći da uklonite tek kada se vratite sa moćima koje ste u međuvremenu stekli. To je inače osnov metroidvania igara kakve su Hollow Knight ili Iconoclasts, ali Death's Door nije metroidvania, jer je vraćanje na prethodne nivoe samo opciono, možete kompletirati priču i bez toga. Pa ipak, svet koji Death's Door pruža je dovoljno primamljiv da je zadovoljstvo vratiti se, pokupiti ranije nedostupna unapređenja za oružja ili duše sa kojima ćete unaprediti jednu od četiri borbene karakteristike Vrane, i u isto vreme, zadovoljstvo je jednostavno provesti još malo vremena u ovom magičnom okruženju.

Ovoj igri mogu se naći krupne zamerke na terenu priče, ali čak i tu, šarmantna animacija, simpatičan humor i dosta harizme igre uveseljavaju igrača, uz jednu blagu melanholičnu notu koja svemu daje dramsku težinu. Jedna od najboljih igara godine? Što se mene tiče - svakako.

Pocinju sada da dele besplatne igrice svakog dana.
Danas je to Shenmue 3 a za nekoliko sati je nesto drugo u pitanju.

Prosle godine sam pokupio Metro 2033 i Metro last Light u Redux verzijama.
Videcemo sta ce jos biti jer dele i poznate naslove i neke manje igre podjednako.
Juče je bio samo kupom od 10$. Nije bila igra taj prvi dan. Sad jedva čekam da vidim ostale.

Za 4h 24 minuta ide nova igra. He he. :D

Total-War-ROME-2-12-21-2021-12-43-06-AM.png

Rome Total War 2 Divide Et Impera
Konacno da mogu da vidim 15 hiljada vojnika u borbi, na Ultra grafici u jednoj Total War igri.
Posle toliko godina :D
I opet ne moze da predje 40 fps :D

Prilozi

• Total War_ ROME 2 12_21_2021 12_43_06 AM.png
    Total War_ ROME 2 12_21_2021 12_43_06 AM.png
    691,2 KB · Pregleda: 12

Back