Sta doruckuju Novosadjani

Image003.jpg

slikao sam mobilnim tel, pa je slika malo tamna, ali nadam se da docarava danasnji dorucak

jedna babura ajvarka crvena velika i mesnata, jedna parika vezenka /ljuta ko ../ jedan cen belog luka, jedna kriska slanine naseckane i tri jaja, dodao sam i krisku sjenickog sira i naravno hleb sa semenkama iz univera :D

Pre par meseci kada sam bio na Najlonu, pazario sam Musli ( 1kg ), neki mislim nemacki proizvod,, u pakovanju ima lan, sojine pahuljice, suseno voce, bademi, orasi.... 1kg toga 250din sto mi traje oko 10 dana, to svaki dan jeden. Naravno potopim u toplu ( vrelu ) vodu i ostavim da odstoji nekih 10min i posle dodam jogurt ili kiselo mleko....

Poslednja izmena:
Pa ni hleb nije zdrav,niti pahuljice toliko koliko ljudi misle,jer ako na njima pise da su integralne ne znaci da su zdrave,Za dorucak je mnogo zdravije pojesti npr pojesti 3 jajeta sa povrcem ili salatom nego ovsene pahuljice.A sto se tice mleka ja smatram da postoje mnoge predrasude prema njemu.Ja sam ga pila do 8 ili 9 god ne secam se tacno i u zivotu nisam slomila nijednu koscicu.Ne verujte ljudi svemu sto vam plasiraju mediji i velike marketinske kuce jer oni tako samo obrcu velike pare

Pa ni hleb nije zdrav,niti pahuljice toliko koliko ljudi misle,jer ako na njima pise da su integralne ne znaci da su zdrave,Za dorucak je mnogo zdravije pojesti npr pojesti 3 jajeta sa povrcem ili salatom nego ovsene pahuljice.A sto se tice mleka ja smatram da postoje mnoge predrasude prema njemu.Ja sam ga pila do 8 ili 9 god ne secam se tacno i u zivotu nisam slomila nijednu koscicu.Ne verujte ljudi svemu sto vam plasiraju mediji i velike marketinske kuce jer oni tako samo obrcu velike pare

Ne zavaravaj se da zdrava hrana jeste zdrava kada sve semenke i smese su hibridne i modifikovane i sa prenaglašenim aditivima i konzervansima. Sada vazduh i voda nisu zdravi a kamoli hrana.

pita sa sirom :D

setio sam se da je slikam tek kad smo pola pojeli :D

elem, kore sa limasnke pijace, sir sjenicki punomasni, tri jajeta, malo mieralne i malo ulja i to je to
ovaj put sam je pekao na 220-230 stepeni jer sam bio zdravo gladan, ali ko ima vremena, moze i na 170 pa natenane /voki kosticev kuvar preporucuje da se pita i gibanica peku na manjoj temepraturi i duze/

пита 001.jpg
пита 002.jpg

Jaja su puna holesterola i nisu nimalo zdrava koliko ljudi misle.. Ja melko pijem sa vremena na vreme, kao mali mrzeo sam da ga pijem a nikada nisam nista slomio. Osim kada sam pao sa nekih 5-6m visine i slomio prst.

A niko nije ni rekao da je hleb zdrav, pogotovo ne beli. Hrana bogata vlaknima jeste daleko zdravija...

Back