Sta doruckuju Novosadjani

paprike paprike
ajvarke i somborke
pa uz par jaja i krisku ovcijeg sira :D
dorucak, ljutkast, slasan i jak :D

88 001.jpg

88 002.jpg

ne mogu da se setim kako se zove onaj film sa nikolas kejdzom i ser...mesec...
e pa tamo sam videla kako italijanka pravi doeucak,pa tako jutros i ja.na teflonu ispekla rezane crvene paprike,pa iskela dva parceta hlebamizvadila im sredinu,ne bas celu,to bacila:mrgreen:
gurnula u stranu onu papriku,pa pustila da se hleb malo zapece,
pa u tu rupu od hleba krknula jaje,kratko ga okrenula da bude zivo,nabacalka preko onu papriku i mljac
sad sam bas fensi:aha:

5a3f14f99d7253bdabd051eb8d259d5a_1_large.jpg
Recept za Klub sendvič
Masa za punjenje
Pomešati – sitno iseckano, tvrdo kuvano jaje, sitno iseckano peršun i celer, seckanu svežu papriku (ako volite ljuto, može i ljuta) sa količinom majoneza, potrebnom da se dobije jedinstvena masa, po potrebi posoliti i po ukusu pobiberiti.

Koristiti isključivo tost hleb, veoma malo prepečen.
Uzeti 4 tosta, premazati ih bogato opisanom masom za punjenje, često se naziva i salata od jaja, preko toga dodati komad tanko isečenog sira i list zelene salate. Staviti još po jedan tost, ponovo premazati istom smesom pa staviti tanko isečen paradajz i komad hrskavo ispržene slanine, odozgo po list zelene salate. Na kraju poklopiti sa tostom i preseći svaki sendvič da se dobiju trouglovi. Servirati uz pomfri.

to mi je bila ideja, a napravio sam sa onim sto sam imao u frizideru, malo salame, malo pecene svinjetine koju sam "nacupkao" malo pecene belolucane ljute paprike i kriske kozjeg sira koji sam kupio na ROGLJU odrzanom u subotu na spensu...
mmmm
moracu da ponovim dorucak za sat dva, toliko mi se dopalo :D

Ima odlicne slanine ,a i ostalih svinjarija od Slovaka , al na Futošku je najbolje ići,uglavnom stoje svi u onom prvom redu najbližem strani Bulevara , najveći izbor je , najbolje cene i kvalitet , valjda im je tu zgodno da dolaze zbog blizine stanice i busa do njihovih sela ,a i generalno Futoška je poslednje vreme dosta jeftinija od Limanske , koja je postala najfancy u gradu .

Poslednja izmena:
Ima odlicne slanine ,a i ostalih svinjarija od Slovaka , al na Futošku je najbolje ići,uglavnom stoje svi u onom prvom redu najbližem strani Bulevara , najveći izbor je , najbolje cene i kvalitet , valjda im je tu zgodno da dolaze zbog blizine stanice i busa do njihovih sela ,a i generalno Futoška je poslednje vreme dosta jeftinija od Limanske , koja je postala najfancy u gradu .
pa kad smo mi limanci zdramo mnogo fensi :)
i satelitska je super,moj zmu tako mupuje kulen,slaninu i trapist iz madjarske

Back