Sta doruckuju Novosadjani

Jaja su puna holesterola i nisu nimalo zdrava koliko ljudi misle.. Ja melko pijem sa vremena na vreme, kao mali mrzeo sam da ga pijem a nikada nisam nista slomio. Osim kada sam pao sa nekih 5-6m visine i slomio prst.

A niko nije ni rekao da je hleb zdrav, pogotovo ne beli. Hrana bogata vlaknima jeste daleko zdravija...

Bio je jedan test na golubovima, domaćin podelio na bele i crne hlebove u dve grupe golubova, sa belima golubovi su uginuli a sa crnima preživeli.

Jaja su puna holesterola i nisu nimalo zdrava koliko ljudi misle.. Ja melko pijem sa vremena na vreme, kao mali mrzeo sam da ga pijem a nikada nisam nista slomio. Osim kada sam pao sa nekih 5-6m visine i slomio prst

A niko nije ni rekao da je hleb zdrav, pogotovo ne beli. Hrana bogata vlaknima jeste daleko zdravija...[/QV

Velika industrija lekova je izmislila tu pricu da bi prodavala lekove koji kao snizavaju holesterol u krvi a u stvari je samo truju.Da su zasicene masti,meso jaja,sir strasna hrana puna holesterola od koje trebamo bezati a okrenuti se intregralnim glupostima punim glutena i adidiva koji samo goje.Jaja jesu puna holesterola ali dobrog koji nam samo dobro cini.On se nalazi i u mesu.A los holesterol mozete naci u industrijiskim preradjevinama suhomesnatim proizvodima i ostalim glupostima.Jedno belance ima hranljivih materija daleko vise nego ovsene a o zumancetu da ne pricam.Pa jedno zumance moze da zameni celu sniclu da budes sit jako dugo.Vlaknasta hrana jeste zdrava ali samo u povrcu
Odosmo u off

Velika industrija lekova je izmislila tu pricu da bi prodavala lekove koji kao snizavaju holesterol u krvi a u stvari je samo truju.Da su zasicene masti,meso jaja,sir strasna hrana puna holesterola od koje trebamo bezati a okrenuti se intregralnim glupostima punim glutena i adidiva koji samo goje.Jaja jesu puna holesterola ali dobrog koji nam samo dobro cini.On se nalazi i u mesu.A los holesterol mozete naci u industrijiskim preradjevinama suhomesnatim proizvodima i ostalim glupostima.Jedno belance ima hranljivih materija daleko vise nego ovsene a o zumancetu da ne pricam.Pa jedno zumance moze da zameni celu sniclu da budes sit jako dugo.Vlaknasta hrana jeste zdrava ali samo u povrcu
Odosmo u off

Pazi ja jedem jaja a da ces da me ubedis da je jedno jaje dovoljno ( zumance ) to tesko, veoma tesko. Ja kada jedem jaja napravim kajganu od 6-7 sa sirom sunkom, papirikom, paradajzom i to mi bude sasvim dovoljno za jedan obrok, a nisam debeo, imam 73kg trenutno. Jaja jesu dosta hranljiva al preterano konzumiranje nije nimalo dobro. Baziraj svji ishranu samo na mesu, jajima, crnom hlebu i imaces takvih problema za par godina da to nije normalno. Jeste jedno jaje ima vise proteina ( mada nema vise od sojinih pahulja ) al nema nista od vlakana koja su ti veoma vazna a zumance nikako nemoze da zameni sniclu po proteinskoj i kalorijskoj vrednosti...

Pa ja ne baziram ishranu samo na jajima i mesu svasta.Poenta je jesti ribu meso jaja sir,puno puno povrca,voce ograniciti zbog secera,a i povrce je zdravije od voca ima vise hranljivih materija i vitamina.Vlaknasta hrana nikako ne moze da bude zdravija od ovoga sto sam nabrojala jer vlakna se nalaze i u povrcu i ta vlakna su preporucljiva i ona u lanu,a nikako ova iz zitarica i integralnih stvari.Zato jer a hranljivije od puna glutena,vestackih aditiva i nema tu nista hranljivije od vlakana iz povrca.A pogotovo sojine pahuljice,pa jelo znas ti koliko su sojine preradjevine stetne.Ja opet kazem sve je to zabludag koju nam mediji plasiraju,da jedemo vise intregr.a manje masti i proteina.I vaga ti nije nikakav pokazatelj,nego santimerar i merac telesne masti takozvani BF.A jaja mozes konzumirati koliko hoces,pogledaj ljude koji se hrane po low carbu,jedu proteine i puno povrca jer povrce je cistac organizma i mrsavi su zdravi i jaki.
Ali necemo vise u off

Poslednja izmena:
auh, marko, pa jel ti se smučila tada?
Ja je volim i sa mlekom, i ucelo, i u palačinkama... Mmm, palačinke...
ništa nisam doručkovala, ali dadoh si ideju...

Nije jer sam morao, bio sam na nekoj strogoj dijeti. prvih nedelju dana sam samo primao infuziju :) Usao u bolnicu sa 75kg a izasao sa 65kg...

Jedno vreme sam jeo mlevenu plazmu al sam mesao sa mlekom, tako da se napravi kao kasa ( ne suvise tecno ) a u radnji sa zdravom hranom sam kupovao suvo grozdje, brusnice, suve smokve, bademe i orahe, sve to mesao i dodavao malo meda :)

Da li je on gastroseksualac?
Među mnoštvom termina koji se koriste za opisivanje savremenog muškarca pojavio se još jedan – gastroseksualac. Ustanovio ga je dr Pol Levi kako bi definisao muškarce starosti od 25 do 44 godine koji s radošću ulaze u kuhinju i doživljavaju je kao poligon za uživanje i dokazivanje. SSigurno vas zanima da li je vaš muškarac gastreoseksualac. Rešite test koji je pred vama i saznajte hoće li vam vaš dragi uskoro nešto skrčkati.

30681_shutterstock_60878623-940x500_iff.jpg

– Gastroseksualci vode veoma aktivan i sadržajan život, ali najsrećniji su kada kuvaju. Oni to rade da bi impresionirali i zaveli ženu, i u tome istinski uživaju. Ako uz to padnu i pohvale za kulinarske poduhvate, njihova misija je ispunjena – kaže dr Levi.
Drugi pak kažu da taj trend nije ništa drugo već moda koju su promovisali čuveni šefovi, velike medijske zvezde, a pre svih Gordon Remzi, Džejmi Oliver, Entoni Bordejn i, odnedavno kod nas izuzetno popularni Holanđanin, Rudolf van Vin.
Njihove edukativne ali i zabavne emisije o kuvanju načinile su ih globalnim gastronomskim magovima.
Na kraju krajeva, kaže dr Levi, lakše je imitirati uzore s varjačom nego čuvene profesionalne sportiste, pa je zato modernim muškarcima kuhinja idealan poligon za dokazivanje.

Da li je on gastroseksualac?
Među mnoštvom termina koji se koriste za opisivanje savremenog muškarca pojavio se još jedan – gastroseksualac. Ustanovio ga je dr Pol Levi kako bi definisao muškarce starosti od 25 do 44 godine koji s radošću ulaze u kuhinju i doživljavaju je kao poligon za uživanje i dokazivanje. SSigurno vas zanima da li je vaš muškarac gastreoseksualac. Rešite test koji je pred vama i saznajte hoće li vam vaš dragi uskoro nešto skrčkati.

30681_shutterstock_60878623-940x500_iff.jpg

– Gastroseksualci vode veoma aktivan i sadržajan život, ali najsrećniji su kada kuvaju. Oni to rade da bi impresionirali i zaveli ženu, i u tome istinski uživaju. Ako uz to padnu i pohvale za kulinarske poduhvate, njihova misija je ispunjena – kaže dr Levi.
Drugi pak kažu da taj trend nije ništa drugo već moda koju su promovisali čuveni šefovi, velike medijske zvezde, a pre svih Gordon Remzi, Džejmi Oliver, Entoni Bordejn i, odnedavno kod nas izuzetno popularni Holanđanin, Rudolf van Vin.
Njihove edukativne ali i zabavne emisije o kuvanju načinile su ih globalnim gastronomskim magovima.
Na kraju krajeva, kaže dr Levi, lakše je imitirati uzore s varjačom nego čuvene profesionalne sportiste, pa je zato modernim muškarcima kuhinja idealan poligon za dokazivanje.

Ko sve nije doktor... Pa muskarci su oduvek bili kuvari, sto na dvorevima sto u elitnim restoranima...
I opet, kuvanje predstavlja umece i nije svako sposoban da napravi neko ukusno i lepo jelo. Cak sta vise moras da posedujes i malko veci IQ za razliku od persona ciji je "posao" samo da sutnu vazduh ogranicen gumom...

ustao rano, upalio rernu na maksimum, pa..
na parcad hleba namazao malo margarina dobro jutro, pa slozio sta se naslo u frizideru, pa kriska sira koji se dobro i lako topi i odgore kriska paradajza
moze se posuti nekim suvim zacinom kao sto je npr origano ili bosiljak
pa u rernu dok se sir ne otopi i to je to :D

jos ih krckam tople :D

Nije jer sam morao, bio sam na nekoj strogoj dijeti. prvih nedelju dana sam samo primao infuziju :) Usao u bolnicu sa 75kg a izasao sa 65kg...

Jedno vreme sam jeo mlevenu plazmu al sam mesao sa mlekom, tako da se napravi kao kasa ( ne suvise tecno ) a u radnji sa zdravom hranom sam kupovao suvo grozdje, brusnice, suve smokve, bademe i orahe, sve to mesao i dodavao malo meda :)

E volim tu kašu od plazme i mleka!
:)
A danas sam doručkovala plazmu, i jogud od šumskog voća.
To je onaj voćni jogurat :D

Back