Šta čitate?

Ja najvise volim klasiku.Posebno francuske pisce.Uskoro planiram da pocnem da citam nesto od Igoa,svi su mi pohvalili njegove romane.Za sada mi je omiljeni pisac Dima(otac) i njegov fantasticni roman Grof Monte Kristo.Stvarno me je knjiga odusevila.

Ja nisam nedelju dana izlazila napolje jer nisam mogla da ispustim dotichnog grofa iz ruku :rumenko:

si chitala Zolu? moj omiljeni franciski pisac :rumenko:

Ja nisam nedelju dana izlazila napolje jer nisam mogla da ispustim dotichnog grofa iz ruku :rumenko:

si chitala Zolu? moj omiljeni franciski pisac :rumenko:
da,Grof Monte Kristo je prosto takva knjiga.Secam se,kad sam je uzela prvi put bila sam u fazonu ,,kakav smor" dok nisam krenula da je citam...Posle sam je bukvalno progutala.Jetse da je ogromna ali...Fantasticna je.
Jos uvek nisam citala nista od Zole(malo blamantna cinjenica,ali tako je nazalost)no kad sam bila bolesna dobila sam na poklon Trovacnicu,pa uskoro krecem da je citam.:D da li si je procitala i ako jesi kako ti se svidela?

da,Grof Monte Kristo je prosto takva knjiga.Secam se,kad sam je uzela prvi put bila sam u fazonu ,,kakav smor" dok nisam krenula da je citam...Posle sam je bukvalno progutala.Jetse da je ogromna ali...Fantasticna je.
Jos uvek nisam citala nista od Zole(malo blamantna cinjenica,ali tako je nazalost)no kad sam bila bolesna dobila sam na poklon Trovacnicu,pa uskoro krecem da je citam.:D da li si je procitala i ako jesi kako ti se svidela?

trovacnica je jedna od boljih knjiga koje sam ja prochitala...
al fazon je shto je to druga il treca knjiga...
znaci,krecesh od prve knjige Uspon Rugon Makarovih(valjda se tako zovu) gde on uvodi u familiju a dalje knjige su o chlanovima familije samo shto su u razlichitim slojevima drushtva...i tako u jednoj bukvalno pljuje radnichku klasu i iznosi njihove prljavshtine a u drugoj iznosi prljavshtine visoke klase...
Zola je meni fenomenalan,i ja ga obozhavam.
Pored njega,od pisaca koje bash VOLIM su O.Wilde i Dostojevski.....(jeste da nisu francuski,i Wildea sam prochitala skoro sve na engleskom,jer mrzim kako nashi osakate prevod :D )

Hvala na savetu :) Nisam znala da su knjige povezane,sada cu krenuti od prve,u biblioteci u mom gradu imaju svasta od Zole tako da ne moram da brinem kao za Dimu(imaju Gospodju de Monsoro ali nemaju Vartolomejsku noc,sto me mnogo nervira).Barem za ovo ne moram da brinem :D

si chitala Lady Hamilton od Dime?
Ne,nisam nasla...Kod mene u biblioteci imaju samo Grofa Monte Kristo,Tri Musketara(samo prvu knjigu iz tog ciklusa),Gospodju De Monsoro i Crnu Lalu(ova nema zadnjih 30 strana tako da se ne isplati citati je).Kakva je Lady Hamilton?Da ne znas da li negde u Beogradu ima da se kupi bilo sta od Dime?Uskoro dolazim pa bih volela da iskoristim priliku i kupim...

Ne,nisam nasla...Kod mene u biblioteci imaju samo Grofa Monte Kristo,Tri Musketara(samo prvu knjigu iz tog ciklusa),Gospodju De Monsoro i Crnu Lalu(ova nema zadnjih 30 strana tako da se ne isplati citati je).Kakva je Lady Hamilton?Da ne znas da li negde u Beogradu ima da se kupi bilo sta od Dime?Uskoro dolazim pa bih volela da iskoristim priliku i kupim...

Da si ti meni zhiva i zdrava,nisam ja iz Bg-a :D

A pa shta ja znam,ja volim Dimu p tak da mi se ta knjiga svidela...devojka je jednostavno imala srece...tj bila lepa :D

Jok. Ja sam čitala Gimnazijalku Antona Ingoliča, još u osnovnoj.

A htedoh da napišem kako volim da čitam sve što u pozadini radnje ima za mesto događanja Beograd. Tako sam neki dan našla Devojke iz kraja na sestrinoj polici. Knjiga mi je bezveze, ali dopada mi se što je i o Beogradu. Na neki način.

Isto tako bih volela da ponovo, iz istog razloga, pročitam sve knjige iz edicije o Hajduku, ali nemam kako da dođem do njih - ovde u Somboru nalaze se samo u dečjoj biblioteci a sad više nemam ni sestru člana pa da dolazim do takvih knjiga :rumenko:

Jok. Ja sam čitala Gimnazijalku Antona Ingoliča, još u osnovnoj.

A htedoh da napišem kako volim da čitam sve što u pozadini radnje ima za mesto događanja Beograd. Tako sam neki dan našla Devojke iz kraja na sestrinoj polici. Knjiga mi je bezveze, ali dopada mi se što je i o Beogradu. Na neki način.

Isto tako bih volela da ponovo, iz istog razloga, pročitam sve knjige iz edicije o Hajduku, ali nemam kako da dođem do njih - ovde u Somboru nalaze se samo u dečjoj biblioteci a sad više nemam ni sestru člana pa da dolazim do takvih knjiga :rumenko:

Fantastične knjige.
Preporučujem Kopao sam dubok zdenac od Gradimira Stojkovića.
Nije to više knjiga za decu. Bavi se malo ozbiljnijim temama. Odlukama šta uraditi u životu, o ljubavi, o smrti voljene osobe...

Back