Šta čitate?

Ne baš velika
Uglavnom čitam antologije koje prve zgrabim sa police...
Druže, tvoja kuća gori govori o vijetnamskom ratu i knjiga je neverovatna, predlažem da pročitate.

Ni pod bombama cveće ne prestaje da cveta.

Omiljeni citat.

zaista divan citat :D....ja sam citao antologiju brazilske poezije...i iznenadno sam se odusevio :D....poezija trenutna je cesto zastupljena...al ne nesto nalik na haiku....malo slozenije i vise od toga...divno u svkaom slucaju..

Ana Karenjina spada u najbesmislenije knjige koje sam ikad pročitala...
sama priča mi nije zanimljiva,plus što je isprekidana epizodama o košenju trave...
i još na kraju kada je ona konačno okončala svoj život,naš junak razmišlja i razmišlja i blaaablaaaablaaa
jedina rečenica koju sam zapamtila iz knjige je bila:"Vi gospodine imate zaliske kao kobasice" :lol:
sad stvarno očekujem nekog da dođe i popljuje me što sam popljuvala veliki ruski klasik...

sama priča mi nije zanimljiva,plus što je isprekidana epizodama o košenju trave...
i još na kraju kada je ona konačno okončala svoj život,naš junak razmišlja i razmišlja i blaaablaaaablaaa
jedina rečenica koju sam zapamtila iz knjige je bila:"Vi gospodine imate zaliske kao kobasice" :lol:
sad stvarno očekujem nekog da dođe i popljuje me što sam popljuvala veliki ruski klasik...

urnebesno :lol:

ruski klasici su jednostavno....pa...dosadni!...a pogotovo tolstoj....recimo dok dostojevski opisuje coveka i njegovu psihu sto je zaista interesantno, tolstoj opisuje mostove, topove (rat i mir), namestaj u kuci, i tepihe...a i opisivanje tih stvari bi mogao da bude zanimljiv da je to neko poetsko, lirkso opisivine a ne suvi bezkorisni podaci...

uglavnom,šta god da mislite o tim delima,nije preporučljivo da iznesete na času :p
bar je tako kod nas bilo.Ako lepo pričaš po interpretacijama,sve će biti u redu.
Ja i drugarica smo sad u 4.godini popljuvale Korene i posle nam je profesorka dušu uzela :mrgreen:

e pa vako
ja završih Vudi Alena
evo citat:
"Od svih poznatijih ljudi koi su ikada živeli,najviše bih voleo da sam bio Sokrat.Ne samo zato što je bio veliki mislilac,jer i meni često na pamet padnu poprilično dubokoumne ideje,premda se one uglavnom vrte oko nekakve švedske stjuardese i para lisica."
:lol:

Koja je to knjiga? Ja sam danas zavrsila "Puko Bezvlasce"
Genije :D

Nas je profesorica pitala sta je Ljevin sadio :lol:
Mada meni se svidela knjiga ako izuzmemo to kosenje od po 20,30 strana.
Dostojevski mi je zanimljiviji zato sto se bavi ljudskom psihom.

nas profesor je pitao koje su bile boje zavese...:roll:
meni se takodje knjiga svidela, mada meni su se nekako sve lektire svidele
izuzev cekajuci godoa...tih 60 strana sam citala nedelju dana

Back