Šta čitate?

ja volim da citam bas dosta,i cesto citam a najvise teen romane i kriminalisticke,trilere.....to mnogo volim...a da nije neko od vas kojim slucajem citao roman ''Mis maturske veceri''...ja sam ga citala bas nocas...ima 70-ak stranica...a ako hocete da procitate dosao je kao poklon u hrvatskom OK-ju....za jun mesec...pozzz

Прометеј носилац ватре

Прометеј је осетио и знао да је човек много супериорнији од животиња и да заслужује имати неки дар који није имала ниједна животиња. Посматрајући људе, Прометеј је спознао да се његова створења, људи срмзавају и зато се одлучио да им да ватру, доброг слугу и лошег господара.

Са светог огњишта на Олимпу, украо је ватру и, преневши је у свом штапу, поклонио је људима. Људи су, добивши ватру, постали независни од временских непогода, припремали су храну, а самим тим јачали и телесно и духовно.

Прометеј је наставио са даривањем људи, па их је научио како да помоћу ватре топе метале и израђују алате, а научио их је и занатима, и како да рачунају, пишу и читају.

Укротио је дивљег бика и утерао га у јарам, и тиме помогао људима како да лакше обрађују земљу. саградио је и први брод и упознао људе са тајном лечења.

Прометеј је био тај који је утро пут људима да угодније и сретније живе када су већ угледали светло овога света. Он је био тај који је уистину створитељ људи јер их је уздигао из првобитног, природног стања на стањ разума и свести.

Зевс је био љут шта је све прометеј учинио за људе, и како није могао вратити ватру, јер, оно што је дато од богова ни Зевс није могао вратити, одлучио је казнити Прометеја и његову креацију - човечанство.

Оковани Прометеј

Зевс је наредио својим слугама Кратосу и Бији да савладају Прометеја и да га одведу на крај света где га је Хефест морао да га окује, а затим и прикује у непробојне окове на брду Кавказу. Зевс је послао орла Етона (потомак Тифона и Ехидне) да Прометеју сваки дан кљуца јетру, а како је Прометеј био бесмртан, тако се јетра свакога дана обнављала, а Прометеј је патио свакодневно, све док га није ослободио Херакло док је извршавао своје задатке
Zaista srećna priča.

Pročitala Otkačene priče Latinske Amerike
super priče
onda Najsrećniji čovek na svetu,napisao Abdusetar Nasir ili kako god,zanimljivo,zanimljivo,osim delova o politićkoj situaciji u Iranu,koje nisam baš skontala
a sad čitam Matematiku 4+ -.-

'Godine 1517. otac Bartolome de las Kasas se veoma sažalio na Indijance koji su se iscrpljivali u mučnom paklu antilskih rudnika zlata i predložio je caru Karlu V uvoz crnaca koji će se iscrpljivati u mučnom paklu antilskih rudnika zlata.'

Borhes, Univerzalna istorija beščašća

* * *

između ostalog (nešto pročitano, nešto još uvek ne) : nabokov, borhes, kami, pekić, krleža, petrović, crnjanski, kolakovski, nastasijević, vojnovič itd, itd...

Nil Gaiman-Sandman( Season of Mists - Chapter 3)
Skidaš sa neta ili srećniče, poseduješ strip?:D
Joj... ja obozavam Modesti Blejz... :heart:
Moja mama je to sakupljala pa sam imam da citam, i citam, i citam... :heart: :heart: :heart:
Ja ne mogu da nađem nigde stripove. Od papira.
Najbolje čemu mogu da se nadam je virtuelna Modesti Blejz,
sačinjena od jedinica i nula, na engleskom...:besna:
Frustrirajuće.

Back