Šta čitate?

U poslednja tri meseca nisam nista procitala, slobodno vreme provodim sa deckom, zato.. Unistice me :D

Inace, poslednje sto sam citala

Bedni ljudi- Dostojevski

Do sada sam procitala samo dve knjige od Dostojevskog, koje su me odusevile.. Moram jos nesto od njega da procitam, a to preporucujem i vama.. :)

Zudnja za zivotom-Irving Stoun. Knjiga je odlicna,mada prevod i nije neki :confused: Inace,obozavam biografije! Pogotovo umetnika... ;) Mozes svakakve detalje da saznas o njima i tako se bolje upoznas i sa delima.
Preporucujem Dali i ja-nadrealna prica od Stena Lorisensa i Ja sam genije od Dalija. Zaista nadrealno iskustvo,ako vam se svidja Dali. I htedoh da pitam da li ima jos nekih knjiga o njemu osim ove dve?

Zudnja za zivotom-Irving Stoun. Knjiga je odlicna,mada prevod i nije neki :confused: Inace,obozavam biografije! Pogotovo umetnika... ;) Mozes svakakve detalje da saznas o njima i tako se bolje upoznas i sa delima.
Preporucujem Dali i ja-nadrealna prica od Stena Lorisensa i Ja sam genije od Dalija. Zaista nadrealno iskustvo,ako vam se svidja Dali. I htedoh da pitam da li ima jos nekih knjiga o njemu osim ove dve?

ja obozavam da citam biografije...bas me onako smiruje...sad uzimam ono "100 licnosti" al je lose uradjeno...i ima dosta netacnih podataka....al brzo se procita, ponekad bude i zanimljivo...al inace planiram malo ozbiljnije da citam o "velikim" ljudima...umetnicima pogotovo...

e pa vako
ja završih Vudi Alena
evo citat:
"Od svih poznatijih ljudi koi su ikada živeli,najviše bih voleo da sam bio Sokrat.Ne samo zato što je bio veliki mislilac,jer i meni često na pamet padnu poprilično dubokoumne ideje,premda se one uglavnom vrte oko nekakve švedske stjuardese i para lisica."
:lol:
a pročitala sam i Nema zemlje za starce dok sam se smarala u vozu
i ne znam koji je klinac sa onom knjigom,verovatno je prevodilac idiot,ali totalno mi je konfuzna,površna,i odustala sam negde na pola.Bila je toliko dosadna da sam pristala da gledam slike unuka neke babe iz voza i da vičem JAO KAKO SU SLATKIIIIIIIIIIIIIIIII :lol:
sad čitam Fiziku za sve :mrgreen:

Izabela Aljende-Kći sreće
Radnja je smeštena u 1848-1849 i kasnije...
Knjiga je o mladoj Čileanki (usvojena u bogatu englesku porodicu koja ju je odgajila kao sopstveno dete) koja beži u Kaliforniju da pronađe prvu ljubav.(inače nekog mladog golju, filozofa revolucionara, koji je ionako ne voli dovoljno, ali ona ga je toliko idealizovala, i on je u njenom umu savršen muškarac.)
Kako su mladi ljudi glupi.
A lepo joj je rekla maćeha, kući je imala prosca (za devojčin ukus mnogo star (29 god :D), inteligentnog, svestranog čoveka.
Ali, ovaj filozof joj je pisao pesme. Mlado, zaljubljeno, glupo.
Ne znam šta se dalje dešava, valjda će na sred Kalifornije shvatiti da on nije za nju, i da je to bila samo privremena opsednutost, i da će se vratiti kući. :D

Back