Støffän Lingua
Aktivan član
- Poruka
- 1.284
Ma Zabavnik.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja sam Koelja vrlo malo čitao i pre, ali moram priznati da sam to radio "po dijagonali". Sada sam to činio pažljivije, ali bolje da sam ostao na onom starom. Rekoh, ne kapiram ljude kojima se to sviđa.

U lektire treba da se ubace Tomas Man, Orvel, Džojs, Po i Remark, a da se izbace srranja kao Čehov "Ujka Vanja", sve od Tolstoja, promeni Hemingvejeva, uvede možda i Fokner, a ni "Ljudi Govore" nije potrebna
zaboravih već za prvu i drugu godinu al' one naše šugave drame su isto nepotrebne
Od Koelja jedina valja Veronika je odlučila da umre
Ujka Vanja je baš dobra, treba da ostane, ali da se izbaci npr Antigona, Biblija, malo više poezija u prvoj godini itd
Em što je knjiga jedno od najvećih dela čovečanstva, em što će to biti jedina prilika da 90% srba, koji se inače deklarišu kao pravoslavci, barem baci svoj pogled na istu
Eventualno da se ubaci nešto iz KuranaZašto bi se izbacivala biblija?Em što je knjiga jedno od najvećih dela čovečanstva, em što će to biti jedina prilika da 90% srba, koji se inače deklarišu kao pravoslavci, barem baci svoj pogled na istu
Eventualno da se ubaci nešto iz Kurana

Zašto bi se izbacivala biblija?Em što je knjiga jedno od najvećih dela čovečanstva, em što će to biti jedina prilika da 90% srba, koji se inače deklarišu kao pravoslavci, barem baci svoj pogled na istu
Da li je i to rekao Kejnz?![]()

Zato što je dosadna čak i onima koji se deklarišu kao pravoslavci, a kamo li nama ostalima

Bibliju su vremenom menjali, dodavali i izbacivali dosta toga, tako da završni produkt, kao ovo što mi sad imamo, nije ni sličan prvobitnoj kompletnoj

Ne znam da li je rekao, ali mislim da BI rekao
Bila nekima dosadna ili ne, ja je iskreno rangiram sa Geteovim Faustom, a tu knjigu smatram za jednu od najboljih.. Pravoslavci kojima je dosadna knjiga na kojoj se zasniva njihova vera bi trebalo da se zapitaju u šta veruju, i da li veruju uopšte, a oni koji nisu pravoslavci, a dosadna im je... nek istrpe, jebaga
Ja iskreno ne obraćam toliko pažnju na same dogme, koliko na misli i principe koje ista sadrži, jednostavno, toliko je elastična što se tiče tumačenja, da svako može naći neki smisao u njoj, ako želi, što je odlika pravog umetničkog dela![]()

Па тих истих ''90 % срба'' се у време ћопавог србождера - Јоже, изјашњавало као ''атеисти, комунисти, југослАвени'', и не видим да је то мерило било чега. Ако ћемо право од те ''бројке'', кладим се да би добрих 10 % отишло на оне праве hard core вернике, који када улазе у цркву љубе патос јер је то Боже мој ''улаз у тело Христово'', и који сматрају да је ТВ ''демонска работа'' пошто има тело и рогове (ТВ антена) и бљује ватру (ТВ програм - не шалим се док ово пишем). Светосавље је само по себи, сулуди микс, д бест оф, 12 -то инчна комбинација хитова родноверја, и новог таласа - ''хришћанства'', тј најбољих елемената хришћанске вере, и тако треба да остане, јер ако би се хришћанство тумачило по правим мерилима, старим канонима, хрисовуљама, овде би радиле ломаче.Zašto bi se izbacivala biblija?Em što je knjiga jedno od najvećih dela čovečanstva, em što će to biti jedina prilika da 90% srba, koji se inače deklarišu kao pravoslavci, barem baci svoj pogled na istu
E a ja ipak mislim da ne bi rekao...![]()

Па тих истих ''90 % срба'' се у време ћопавог србождера - Јоже, изјашњавало као ''атеисти, комунисти, југослАвени'', и не видим да је то мерило било чега. Ако ћемо право од те ''бројке'', кладим се да би добрих 10 % отишло на оне праве hard core вернике, који када улазе у цркву љубе патос јер је то Боже мој ''улаз у тело Христово'', и који сматрају да је ТВ ''демонска работа'' пошто има тело и рогове (ТВ антена) и бљује ватру (ТВ програм - не шалим се док ово пишем). Светосавље је само по себи, сулуди микс, д бест оф, 12 -то инчна комбинација хитова родноверја, и новог таласа - ''хришћанства'', тј најбољих елемената хришћанске вере, и тако треба да остане, јер ако би се хришћанство тумачило по правим мерилима, старим канонима, хрисовуљама, овде би радиле ломаче.
Al opet lepo je pročitati i koren hrišćanstva, i ne tumačiti bukvalno, naravno, kao i bilo gde drugde 
На неки начин је и вера и идеологија, и захваљујући његовој флексибилности, идентитет срБског народа је сачуван кроз најтеже периоде турске владавине. Иначе, би се ми сви сада звали - Сабахудин, Синан, Мухамед, итд... Мада, крем тадашњег друштва, тј племићи су остали Срби, иако су променили веру, тј постали муслимани - Дахије су све листом биле срБског порекла, Кулин-капетан, Омер-паша Латас итд.To svetosavlje o kome pričaš mu u neku ruku dođe naša ideologija, kao što amerima serviraju njihovu ideologiju(utemeljenu još u doba konfederacije) preko holivuda, i to gore nego bilo gde u svetuAl opet lepo je pročitati i koren hrišćanstva, i ne tumačiti bukvalno, naravno, kao i bilo gde drugde
![]()
Kinaski iskuliraj malo, nick ti nimalo ne stoji uz personu![]()
U lektire treba da se ubace Tomas Man, Orvel, Džojs, Po i Remark, a da se izbace srranja kao Čehov "Ujka Vanja", sve od Tolstoja, promeni Hemingvejeva, uvede možda i Fokner, a ni "Ljudi Govore" nije potrebna
zaboravih već za prvu i drugu godinu al' one naše šugave drame su isto nepotrebne