Srpska vraća svoju vojsku i pravosuđe: Banjaluka ide putem samostalnosti ako našem narodu na Ist Riveru nametnu žig genocidnog

proglasite nezavisnost, rusija vas prizna, i kraj price
https://srbin.info/svet/rusija-vec-tretira-rs-kao-nezavisnu-drzavu-bneintellinews-o-ucescu-dodika/

Током недавно одржане безбедносне конференције у Санкт Петербургу, Република Српска третирана је као независна држава, пише BNE Intellinews указујући да је ентитетска застава била постављена уз заставе других земаља чији су представници присуствовали форуму.​

 
Čisto da ti skrenem pažnju Tešanj je jedna privredno veoma razvijena opština, za primjer ostalima...Čitav tuzlanski kanton je vjerovatno privredno najrazvijeniji dio cijele BIH. Na drugom mjestu je zapadna Hercegovina gdje su predstavništva gotovo svih uvoznih firmi u BIH...
Da je cela BiH ko Tesanj, BiH bi bila makar na nivou Hrvatske po standardu. :mrgreen:
 
Neka se brane Neno i Limunada sami.

Možeš i ti da im se pridružiš, slobodno.
Ako si star više od 60 godina moći ćeš da svojom voljom biraš ostanak kod kuće ili odlazak na ratiše.U suprotnom možeš na brojnim snimcima iz Ukrajine da vidiš kako se sprovodi mobilizacija.
 

Vučić odgovorio na Dodikov zahtev da podrži „razilaženje“ RS sa BiH​


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao je, reagujući na izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o mogućem „razilaženju“ RS sa Bosnom i Hercegovinom, da će Srbija poštovati integritet BiH, ali da neće dozvoliti kršenje Dejtonskog sporazuma.

Na pitanje novinara o izjavi Dodika, da će RS krenuti sa „razilaženjem“ sa drugim entitetom Bosne i Hercegovine, kao i njegovom najavljenom zahtevu Vučiću da ga u tome podrži, Vučić je danas izjavio da je stav Srbije da „priznaje BiH kao međunarodno priznatu državu, njen teritorijalni integritet i teritorijalni integritet RS u okviru BiH i traži poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma“.
Ipak, dodao je da je podnošenje ovakve rezolucije „brutalno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma“.
Rekao je da je i sa predsednikom Dodikom razgovarao samo o njegovom putu u Rusiju i o pomeranju „Vaskršnjeg sabora“ kako bi se zajednički donele odluke nakon izglasavanja rezolucije o Srebrenici.

Dodao je da ima mnogo tema koje su važne u odnosu Srbije i RS, kao i da je od suštinskog značaja zaštita ćiriličkog pisma, srpskog jezika i saradnja u oblasti kulture i ekonomije.
Na kraju, još jednom je upitao „naše američke partnere“ zašto podržavaju „gaženje Dejtonskog sporazuma“ i rekao da mu ne treba objašnjenje advokati iz „njihovih Sarajeva, Zagreba, Prištine, Podgorice“.
 
Država se brani od neprijatelja jakom vojskom i ekonomijom. RS ima (podvuci tačno):

1. Ekonomiju jaču od Njemačke i Švajcarske zajedno kao i vojsku jaču od Rusije.
2. Nepostojeću ekonomiju i državni aparat ogrezao u dugovima i NATO trupe na svojoj teritoriji.
3. Šta je to ekonomija? To je ono za šta dižemo kredite?
4. Vojska? Aha, o tome mi je deda pričao da je služio...
 

Back
Top