srpska država i crkva

Хах... видим и овде се помамила банда атеистичка и антисрпска... ако, ако, само ви ударајте у своје сатанске бубњеве, ништа вам не вреди...

И уопште не разумем са којим правом се на било који начин МЕШАТЕ У ПОСЛОВЕ СПЦ - када је држава од цркве одвојена...........

srbija je sekularan drzava.. i to je u redu... ali nju do ovog stanja je doveo narod verujuci i borci se i pod hriscanskim znamenjem.. vecina uvek odredjuje neka pravila..da su neki drugi pobedili ne bi bilo srbije neko npr turske u onom smislu anadolijskom...civilizacijskom..znaci... ili mozda protestantskom... ili katolickom... ili... znaci srbija je sekularna drzava sa odrednicom da je zemlja srpskog naroda sa svim sto to moze da poredi i u hriscansko evropsko, pravoslavnom miljeu a to znaci sa ostacima kultura ali pre svega onog sto smo sve imali u svojoj istoriji,, znate neke religije su ovde dosle macem a uzimanje dece je bilo verovatno dobrovoljno davanje krvi.. e nije tako..i to je to.. grcka u zastavi im krst ili norveska ili svajcasrska.... uporedite malo.. ne bi demokratija uspela prvo u arabiji nego tamo gde je uspela pa je tek onda presadjivana u nekim drugim zemljama.. to je stvar odnosa prema religiji sa jedne strane iprema vrednostima drustva..smatramo da je srbija teokratska uredu vratite dusanov zakonik, ali avaj ni on nije teokratski, ali zato uzmite serijat e to jeste i uvek bio san tih.. tako se krece. 4zene jedan muskarac...

koliko je meni poznato u svim ustavima demokratskih drzava se spominje odvojenost drzave i religijskih zajednica. mozes da budes clan bilo koje crkve ili religijske zajednice, ali drzavni organi ne smeju da relamiraju ili favorizuju bilo koju od njih. tako je i kod nas.

ali...
primetio sam u opstini rakovica veeeeliki znak sa nekim svecima pravoslavne crkve, svaka opstina ima svoju slavu, sto ne bi trebalo da bude.
ja jesam srbin, ali u srbiji zive i muslimani i drugi gradjani koji nisu pravoslane veroispovesti. i oni bi sigurno hteli da vide srbiju kao svoju drzavu. mozda im to smeta???

a sigurno krsi nas ustav.

А зашто се онда у свим европским републикама ките јелке у свим подузећима и установама, и слави Кристмас,
Ноел, Натале а не Деда Мраз као код комуниста?

Back