Zajednica bivših država

Imali smo 2 odnosno 3 Jugoslavije koje su propale zahvaljujući seperatističkoj politici pojedinih država sa podrškom jakih zapadnih struja. Slovenija i Hrvatska verovatno nikada nebi stupili u novu zajednicu bivših Jugoslovenskih država jer sebe doživljavaju ne samo kao deo EU porodice, već i naprednijim i civilizovanijim od nas ostalih.
Mi koji nismo deo EU, dakle Srbija (sa Kosovom), BiH, Makedonija i Crna Gora, kada bi stupili u zajedničku državu, dali bi funkcionisali bolje tj., prosperitetnije nego što smo dosad kao zasebne države to činili. Dali bi mogli da skroz zalečimo rane od prošlih ratova, kao što je bio slučaj nakon drugog svetskog rata i živeli zajedno pod jednom krovom. Dali bi obnovili industriju, proizvodnju i uspeli da vratimo veliki deo populacije koji su emigrirali potragom za boljim uslovima života. Dali bi kroz sportski uspeh, muziku, film, vojsku mogli da izgradimo bratstvo, ljubav i ponos prema toj zajedničkoj državi. Sa kojim zajedničkim imenom države bi se saglasili a da to ne bude ponovo Jugoslavija koja sada simbolizira raspad a ne zajedništvo. Dali bi iskorenili dobar deo kriminala i korupcije koji vlada u svim ovim bivšim Jugoslovenskim državama jer bi imali vlast, policiju i sudstvo iz svih entiteta. Dali bi ovakva zajednica za razliku od prethodnih Jugoslavija opstala, pogotovo ako se nikada ne dozvoli seperatističkim strujama da dišu i da se šire. Dali je to uopšte moguće sada među hrišćanima i muslimanima, primera nekadašnjeg Sarajeva.
Lično mislim da je moguće ali ne sa današnjim liderima i političkih partijama, a inače još uvek mnogi, pogotovo u BiH ,Makedoniji i dobrim delom Srbije i CG žale za vremenima kada smo živeli u Jugoslaviji.
Pitanje je, kojim metodom bi se pokrenuli prvi koraci ka ovakvom jednistvu i dali verujete da bi to bio bolji put za svih nas da izgradimo bolju budućnost sa obzirom da se vrlo sporo razvijamo uporedo sa drugim državama i da sam naš opstanak je u pitanju zbog odliva mladih i stručnjaka u inostranstvo i sa populacijom koja je sve starija i starija.
Ваљда смо до сада имали прилике да схватимо да треба да бирамо друштво и да не треба да понављамо грешке.

Kao tobože, Jugoslavija im nije bila dobra, a stalno žele nekakve nove Jugoslavije. :lol:
Ponosan sam na ime svoje zemlje,istoriju,kulturu, jezik. zastavu i grb iste. Ne želim da se ikada takvo nešto utopi u nešto drugo, što smo u prošlosti morali da trpimo. Hvala vama Hrvatima koji ste to zajedništvo rušili i na neki način nam dali slobodu i nezavisnost. Istu zahvalnicu ima i prema Crnogorcima,koji su nas solobodili lanaca SRJ

Most, toliko si napisao a pri tom se isključivo fokusirao na analiziranje mojih reči i rečenica, poput nekog psihijatra koji svoje zajljučke donosi isključivo iz pravopisa osobe i na taj način svojim pravopisnim, prosvetno organizivanim tipkanjem na forumu Krstarica predstavi tipkanje CAHJAPa kao osobu nekvalifikovanom, nezrelom neškolovalom lažnom i fantazirajućom da bi potom sve što sam izneo u vezi Srpske istorije potpuno osporio i nijedan argument izneo koji bi dokazao suprotno. Uostalom, ti kao Hrvat zašto imaš potrebu da toliko godina posećujeŝ Krstaricu a pri tom ne gajiš pozitivno mišljenje o Srbima i Srbiji kao celini uopšte, jel' tako traẓ̌iš svoj identitet jel' sam primetio isti obrazac na mnoštvo tvojih izlaganja. Osobe koje imaju potrebu da sputavaju osobu samo zato što se ne slažu sa onim što osoba iznosi je krajnje nezrelo a često I sa aspekta povređenog ega, dok u tvom sluĉaju je takođe metodološko kako bi prvo osobu spustio I predstavio glupom da bi potom svoj argument predstavio relevantnim.

Ponosan sam na ime svoje zemlje,istoriju,kulturu, jezik. zastavu i grb iste. Ne želim da se ikada takvo nešto utopi u nešto drugo, što smo u prošlosti morali da trpimo. Hvala vama Hrvatima koji ste to zajedništvo rušili i na neki način nam dali slobodu i nezavisnost. Istu zahvalnicu ima i prema Crnogorcima,koji su nas solobodili lanaca SRJ
Pogriješio si. Vama su Crnogorci dali slobodu i neovisnost 2006. godine.

Most, toliko si napisao a pri tom se isključivo fokusirao na analiziranje mojih reči i rečenica, poput nekog psihijatra koji svoje zajljučke donosi isključivo iz pravopisa osobe i na taj način svojim pravopisnim, prosvetno organizivanim tipkanjem na forumu Krstarica predstavi tipkanje CAHJAPa kao osobu nekvalifikovanom, nezrelom neškolovalom lažnom i fantazirajućom da bi potom sve što sam izneo u vezi Srpske istorije potpuno osporio i nijedan argument izneo koji bi dokazao suprotno. Uostalom, ti kao Hrvat zašto imaš potrebu da toliko godina posećujeŝ Krstaricu a pri tom ne gajiš pozitivno mišljenje o Srbima i Srbiji kao celini uopšte, jel' tako traẓ̌iš svoj identitet jel' sam primetio isti obrazac na mnoštvo tvojih izlaganja. Osobe koje imaju potrebu da sputavaju osobu samo zato što se ne slažu sa onim što osoba iznosi je krajnje nezrelo a često I sa aspekta povređenog ega, dok u tvom sluĉaju je takođe metodološko kako bi prvo osobu spustio I predstavio glupom da bi potom svoj argument predstavio relevantnim.
Kada napišeš nešto barem poluinteligentno, pohvalit ću te. Dotad ništa. Važi? ;)

Kada napišeš nešto barem poluinteligentno, pohvalit ću te. Dotad ništa. Važi? ;)
Za tebe, tako izrazito inteligentne osobe nije teško zaključiti koji su tvoji poluinteligentni kriterijumi. To je sputavanje svega Srpskog i uzdizanje svega Hrvatskog što ti očigledno daje nekog smisla životu jer bi inače mnogo inteligentnije proveo svoje vreme za ovo kratko postojanje zvanom život.

Back