srpska država i crkva

Kolko ja znam i DS kao i sve nashe stranke imaju i slave slave....(jedino ne verujem SKOJ-evci LDP-a) i ne vidim po kojoj to bolesnoj logici ima ikoga da vredja ili predstavlja dokaz nerazdvojenosti crkve i drzave?
Po toj logici ja bi trebao da se vredjam sho postoji dzamija u BG.
Debilizam.

ok. srbija srpskog naroda. to i nije problem, ako kazes da su svi gradjani jednaki, kao i sto kazes. problem je sto NISU JEDNAKI, ako se njihova religija stavlja u neravnopravan polozaj sa drugim religijama?

пази дасмо ми били имало окренути пре а и сад према Србији имали бисмо такав закон али сад смо мало закаснили јер други нам диктирају.Иначе навода као ми смо оваки-онакви само да знате да целокупна ЕУ је под утицајем ЦРКВЕ треба да сви знате да Цркве касирају зависно од земље али негде мин. 10% од личног доходка сваке особе у земљи.прерачунајте колики је то новац а онда зар стварно неко може бити толико ГЛУП и да поверује да Цркве немају утицај у ВЛАСТИ,а нпр. у Бајерну у немачкој видите мало колику власт има ЦРКВА католичка. ЖИВЕЛА СРБИЈА

пази дасмо ми били имало окренути пре а и сад према Србији имали бисмо такав закон али сад смо мало закаснили јер други нам диктирају.Иначе навода као ми смо оваки-онакви само да знате да целокупна ЕУ је под утицајем ЦРКВЕ треба да сви знате да Цркве касирају зависно од земље али негде мин. 10% од личног доходка сваке особе у земљи.прерачунајте колики је то новац а онда зар стварно неко може бити толико ГЛУП и да поверује да Цркве немају утицај у ВЛАСТИ,а нпр. у Бајерну у немачкој видите мало колику власт има ЦРКВА католичка. ЖИВЕЛА СРБИЈА

Josh jedan Zilot...

Aha al' sutra... Previše iste u Srpskoj krvi... Da smo uspeli da prevazidjemo problem pravoslavlja... danas bi imali Srbe muslimanske veroispovesti, Srbe katoličke veroispovesti... teritorija bi nam bila ogromna... stanovništvo mnogobrojnije... i odavno bi bili Evropa...!

Eee, polako, polako, jos malo pa ce da te proglase za velikosrbina ! :o

.........................

Koliko licemerja, to je neverovatno.... sta sve rade ljudi u cilju politickih promocija :roll:
no comment

Eee, polako, polako, jos malo pa ce da te proglase za velikosrbina ! :o

.........................

Koliko licemerja, to je neverovatno.... sta sve rade ljudi u cilju politickih promocija :roll:
no comment

Hm, jel' Sivonjo, šta misliš, jel' to meni potrebno... da me neko proglašava veliko srbinom!?:dash:

Licemerje i politička promocija...!?:dontunderstand: Hm, e svako danas ima komp. ebem ti Sunac...:rotf:

Odvojenost Drzave i Crkve je proizvod nakaznosti zapadne civlizacije.
Za Tebe vrijedi ono što je Pasternak jednom prilikom rekao - otvori prozor i pogledaj koji je vijek napolju.
Ni u kom tradicionalnom drustvu te dve insititucije nisu bile potpuno odvojene.
Pa mi i nismo tradicionalno društvo.
(...) i da je jedino Srpska Pravoslavna Crkva drzavotvorna institucija ove zemlje.
A joj.
(...) i prava srpskog naroda kao celine u organskom smislu.
A kakav je to organski smisao?

Back