Zajednica bivših država

Franci sa bili germansko pleme,po njihovo ime se naziva Francuska.Rusi sa bili Vikinzi,koji sa stvorili Kijevska Rus.Rusija i ruskog naroda nose njihovo ime.......
Prabugari,Protobugari nisu bili mongolski narod nego narod iranskog porekla,onda indo-evropljani kao i Sloveni.
Bugari su originalno vojna elita koja je ovladala slovenskim masama i nametnula im svoje ime. Bugari su dakle Sloveni koji su prihvatili ime neslovenskog osvajača.

Mi koji nismo deo EU, dakle Srbija (sa Kosovom), BiH, Makedonija i Crna Gora, kada bi stupili u zajedničku državu, dali bi funkcionisali boljenjaka u inostranstvo i sa populacijom koja je sve starija i starija.
После сецесије Сло и ХР смо имали ту "прилику; сети се- како се то завршило.
Оправдаваш свој ник, али то је пропала ствар, јер су то мале државе, а такве у овом свету немају право на било какве договоре, без мешања "великих".

Druze,naziv SRPSKI se pojavljuje nekoliko vekova KASNIJE od nazivom BUGARSKI,kapiras?
Onda ako mi pricamo jedan jezik,je nemoguce da mi pricamo SRPSKI,nego vi pricate BUGARSKI,razumes?
Jel ti imas problem sa logikom?
NE.
Pojavljuje se ranije pod imenima koje sam ti objasnio.

Bugari su govorili bugarski i dojahali u TRašku i dali TRašanima to svoje mongolsko ime .
Pričate raški- srpski, samo dosta iskvarenu verziju

Postepeno će da ti se složi sve bratko T- Rašanine.
Moraš samo da shvatiš da si bio TRašanin pre dojahivanja kosookih zavojevača i da da govoriš t- raški koji su i oni prihvatili zaboravivši svoj rodni mongolski
Zna li se pod kojim imenom su se doselili na Balkan oni Sloveni koji su naselili prostor današnje Bugarske? Tj. koje ime su imali pre dolaska kosookoih osvajača?

Pa kakav je ovo naslov. Valjda, zajednica bivših članica jugoslovenske federacije. Koje danas i nisu bivše, nego aktuelne države.

Bivše države su Vizantija i Austrougarska, Mletačka Republika i sl. Možemo da govorimo o njihovoj zajednici ako se držimo naslova. :lol:
U pravi si, pogrešio sam na naslovu, trebalo je pisati "zajednica bivših republika".

Inače, mislim da je velika sramota da Sloveni, ako su iz različitih zemalja koriste engleski da bi se sporazumevali. Pa, zar ne možemo svi naučiti ruski, i dva, ruski i poljski, pa da neki od slovenskih jezika koristimo za međuslovensku komunikaciju?!

Pre nekoliko nedelja sreo sam Bugarina. Počeli smo na engleskom, a onda smo odlučili da svaki priča svoj jezik, srpski i bugarski, pa da tako pričamo. I lepo smo se razumeli, ali mislim da je to zato što je on poznavao srpski nešto malo.

Bulgarian vs Serbian l Which language is easier For Slavic Language Speakers??​

Jednom naleteše neko slovački motoristi u našu kafanu u kojoj sam ja sedeo. I traži od konobarice non-alcoholic beer. Ona nikako da razume, pa ja dobacim "Bezalkoholno pivo". Slovak pogleda u mene, nasmeje se i ponovi na slovačkom "Bezalhoholno pivo". Da je konobarici odmah rekao na slovačkom šta želi, razumela bi ga. :lol:

Inače, mislim da je velika sramota da Sloveni, ako su iz različitih zemalja koriste engleski da bi se sporazumevali. Pa, zar ne možemo svi naučiti ruski, i dva, ruski i poljski, pa da neki od slovenskih jezika koristimo za međuslovensku komunikaciju?!

Inače, pre nekoliko nedelja sreo sam Bugarina. Počeli smo na engleskom, a onda smo odlučili da svaki priča svoj jezik, srpski i bugarski, pa da tako pričamo. I lepo smo se razumeli, ali mislim da je to zato što je on poznavao srpski nešto malo.
Mislim da je reforma Vuka Karadžića dosta doprinela tome da se danas manje razumemo.

Mišljenja sam da su ono o čemu Dr Toleva piše i ovo o čemu je tema, dosta povezane stvari.

Od odlaska Turske radi se na deslavizaciji Balkana.
To jest onemogućava se stvaranje velikog raškog prostora od Pomeranije do Krita i od Jadrana do Pacifika

Back