Srednjovekovna Hrvatska

Ne zaboravi celu šokačku Slavoniju, koji su poreklom Srbi iz Bosne, zatim Varaždinski generalat, Belevar i dan danas unijatski Križevci... Žumeberak, odakle su Petar (U)skok i Armin Pavić. Sve iskatoličen srpski soj.
Srbi kao etnička skupina tj. narod nisu postojali van Raške, a s vremenom su svoje narodno ime širili i na druge narode, prvo kroz Nemanjićevsku državu a onda putem pravoslavlja.

Do 19. stoljeća van pravoslavlja srpsko ime nije postojalo, a i mnogi pravoslavci se tako nisu nazivali dok iz Beograda nije krenuo proces posrbljavanja. Ideja da su se bilo koji katolici na prostoru Dalmacije, Slavonije, Hercegovine i Bosne nazivali Srbima je smiješna koliko i apsurdna, naročito kada se ni pravoslavci u navedenim krajevima nisu tako nazivali, osjećali, niti su to bili.

Srbi kao etnička skupina tj. narod nisu postojali van Raške, a s vremenom su svoje narodno ime širili i na druge narode, prvo kroz Nemanjićevsku državu a onda putem pravoslavlja.

Do 19. stoljeća van pravoslavlja srpsko ime nije postojalo, a i mnogi pravoslavci se tako nisu nazivali dok iz Beograda nije krenuo proces posrbljavanja. Ideja da su se bilo koji katolici na prostoru Dalmacije, Slavonije, Hercegovine i Bosne nazivali Srbima je smiješna koliko i apsurdna, naročito kada se ni pravoslavci u navedenim krajevima nisu tako nazivali, osjećali, niti su to bili.
Taman da covek vidi na kojem si nivou svesti i znanja, pa da ne trosi vise vreme da ti replicira.

Ti si neki hrvatski Kole, a?

Koliko vidim kod vas sa foruma je zvanicni stav da su svi pobrojani Hrvati, nema neke diskusije, vec samo ponavljanje mantre.
Nema se smisla puno raspravljati sa ekipom koja u svom(navodno) jeziku ima 8000 uvedenih turskih riječi, a uvjereni su da Srbe identificira pitanje *što*. Ne zamjeram im, i ja bi slično radio da su mi predci prije 200 godina odbacili vlastiti jezik i uzeli jezik drugog naroda za svoj.

Nema se smisla puno raspravljati sa ekipom koja u svom(navodno) jeziku ima 8000 uvedenih turskih riječi, a uvjereni su da Srbe identificira pitanje *što*. Ne zamjeram im, i ja bi slično radio da su mi predci prije 200 godina odbacili vlastiti jezik i uzeli jezik drugog naroda za svoj.
Mene samo zanima kako bi vasa istorija izgledala da ona vucibatina od ceskoga jezuite francisa dvornika nije napisao sve one gluposti za koje je vrv dobio instrukcije, sreca pa mu je prilikom crtanja karata nestalo boje.

Srbi nisu postojali ni dva dana jahanja od navedenih mjesta. :hahaha:
H1mVHCw.jpeg

A, pa onda su u Paganiji, od Omiša na jug, svi Srbi, prema Porfirogenitovom popisu.
Čak i ako uzmemo ono što je napisao doslovno, a ne kao opis vlasti srpske države nad navedenim područjima - Porfirogenet je jasno naveo da su se nakon Časlavovog povratka iz zarobljeništva Srbi iz okolnih zemalja vratili za njim u Srbiju. Tu prestaje sva priča o Srbima van Raške.

Ovo je, pak, gluipaština na nivou Elis Islanda u Nju Jorku. Nije se čovek potpisao ili "upisao" nigde, jer se vidi da je to neko zapisao više imena istim rukopisom, tako da je paušalno dodavao ko je odakle i šta je po nacionalnosti, a da nije u to bio siguran. Ovaj iznad je Croata, pa je i ovom iz Dubrovnika nadodao Croata da bi ispunio zadatu formu.

Šta god od ovih "argumenata" da proveriš, kao prstom u ***** da ubodeš.

Ovo je, pak, gluipaština na nivou Elis Islanda u Nju Jorku. Nije se čovek potpisao ili "upisao" nigde, jer se vidi da je to neko zapisao više imena istim rukopisom, tako da je paušalno dodavao ko je odakle i šta je po nacionalnosti, a da nije u to bio siguran. Ovaj iznad je Croata, pa je i ovom iz Dubrovnika nadodao Croata da bi ispunio zadatu formu.

Šta god od ovih "argumenata" da proveriš, kao prstom u ***** da ubodeš.
:hahaha:

Argument ti je smiješan, al ne znam zašto meni odgovoraš kada ja nisam to postavio.

Nisam stavljao upis Bročkog s twittera, no dobro - nije važno odakle je. Ako se potpisao kao Hrvat, onda je Hrvat.
Pravi se blesav kad ti je propalo. Ludnica je zadnje pribežište svakog lopova i prevaranta.

Niko nije potpisan. Čovek zapisan iznad Dubrovčanina je ugarski Baron, takođe "Nobilis Croata".
"Stephanus Petheo, liber Baro de Gersse"

https://www.google.com/url?sa=t&sou...8QFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw3rRvP_dM4R4fRR7XK5s-D2
Strana 202.

Pethő de Gerse [pε'thø: dε gɛ'ršε], ugarska plemićka obitelj. Ogranak ugarskog plemićkoga roda Nádasd.

Poslednja izmena:
Pravi se blesav kad ti je propalo. Ludnica je zadnje pribežište svakog lopova i prevaranta.

Niko nije potpisan. Čovek zapisan iznad Dubrovčanina je ugarski Baron, takođe "Nobilis Croata".
"Stephanus Petheo, liber Baro de Gersse"

https://www.google.com/url?sa=t&sou...8QFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw3rRvP_dM4R4fRR7XK5s-D2
Strana 202.

Pethő de Gerse [pε'thø: dε gɛ'ršε], ugarska plemićka obitelj. Ogranak ugarskog plemićkoga roda Nádasd.
Prvo si napisao da je Francuz, pa sam išao provjeriti otkud ti ta suluda ideja, a kad sam se vratio išćuđavaš se što je ugarski plemić iz hrvatskog zagorja naveo da je Hrvat. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

@Mrkalj и остали, одговарате тролу.
Зар неко заиста мисли да има било какве сврхе одговарати болеснику који је у стању написати
👇
Samo kralj Tomislav je neusporedivo veća povijesna figura od svih Nemanjića skupa. Jedno slovo na papinu pismu Tomislavu iz tog vremena vrijedi više nego cijeli Dušanov zakonik i njegov truli femur.

Prvo si napisao da je Francuz, pa sam išao provjeriti otkud ti ta suluda ideja, a kad sam se vratio išćuđavaš se što je ugarski plemić iz hrvatskog zagorja naveo da je Hrvat. :hahaha: :hahaha: :hahaha:
:)

Jeste, to je zato što sam ja glup da shvatim kako je čovek koji se zove:

István Pethő de Gerse [pε'thø: dε gɛ'ršε] iz ugarske plemićke obitelji ugarskog plemićkoga roda Nádasd

Hrvat po nacionalnosti.

Objasni mi.

Back