SeverZapad
Poznat
- Poruka
- 7.326
Istina nisam, mada oni tamo imaju onih uvezenih dosta kao sto Prkacin i ostala zgadija.Joj... Postoji razlika, neću da kažem... ali nisi bio u Cerniku, Vinkovcima...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istina nisam, mada oni tamo imaju onih uvezenih dosta kao sto Prkacin i ostala zgadija.Joj... Postoji razlika, neću da kažem... ali nisi bio u Cerniku, Vinkovcima...
Ja sam štokavac iz Vladivostoka.Zasto je svaki Hrvat na ovom forumu hercegovac, stokavac,ili juzni dalmatinac?![]()
Ae, vrati se na politiku pa prosipaj svoj bogovski humor tamo, publika ti je adekvatnija.Gde vam je kovani novac?
Verovatno u grobnici kralja Krešislava 18og...
Koliko vidim kod vas sa foruma je zvanicni stav da su svi pobrojani Hrvati, nema neke diskusije, vec samo ponavljanje mantre.Ja sam štokavac iz Vladivostoka.
Sad ću svakog dana da pišem ovde.Ae, vrati se na politiku pa prosipaj svoj bogovski humor tamo, publika ti je adekvatnija.
Srbi kao etnička skupina tj. narod nisu postojali van Raške, a s vremenom su svoje narodno ime širili i na druge narode, prvo kroz Nemanjićevsku državu a onda putem pravoslavlja.Ne zaboravi celu šokačku Slavoniju, koji su poreklom Srbi iz Bosne, zatim Varaždinski generalat, Belevar i dan danas unijatski Križevci... Žumeberak, odakle su Petar (U)skok i Armin Pavić. Sve iskatoličen srpski soj.
Taman da covek vidi na kojem si nivou svesti i znanja, pa da ne trosi vise vreme da ti replicira.Srbi kao etnička skupina tj. narod nisu postojali van Raške, a s vremenom su svoje narodno ime širili i na druge narode, prvo kroz Nemanjićevsku državu a onda putem pravoslavlja.
Do 19. stoljeća van pravoslavlja srpsko ime nije postojalo, a i mnogi pravoslavci se tako nisu nazivali dok iz Beograda nije krenuo proces posrbljavanja. Ideja da su se bilo koji katolici na prostoru Dalmacije, Slavonije, Hercegovine i Bosne nazivali Srbima je smiješna koliko i apsurdna, naročito kada se ni pravoslavci u navedenim krajevima nisu tako nazivali, osjećali, niti su to bili.
Ti si neki hrvatski Kole, a?Srbi kao etnička skupina tj. narod nisu postojali van Raške, a s vremenom su svoje narodno ime širili i na druge narode, prvo kroz Nemanjićevsku državu a onda putem pravoslavlja.
Do 19. stoljeća van pravoslavlja srpsko ime nije postojalo, a i mnogi pravoslavci se tako nisu nazivali dok iz Beograda nije krenuo proces posrbljavanja. Ideja da su se bilo koji katolici na prostoru Dalmacije, Slavonije, Hercegovine i Bosne nazivali Srbima je smiješna koliko i apsurdna, naročito kada se ni pravoslavci u navedenim krajevima nisu tako nazivali, osjećali, niti su to bili.
Nema se smisla puno raspravljati sa ekipom koja u svom(navodno) jeziku ima 8000 uvedenih turskih riječi, a uvjereni su da Srbe identificira pitanje *što*. Ne zamjeram im, i ja bi slično radio da su mi predci prije 200 godina odbacili vlastiti jezik i uzeli jezik drugog naroda za svoj.Koliko vidim kod vas sa foruma je zvanicni stav da su svi pobrojani Hrvati, nema neke diskusije, vec samo ponavljanje mantre.
Mene samo zanima kako bi vasa istorija izgledala da ona vucibatina od ceskoga jezuite francisa dvornika nije napisao sve one gluposti za koje je vrv dobio instrukcije, sreca pa mu je prilikom crtanja karata nestalo boje.Nema se smisla puno raspravljati sa ekipom koja u svom(navodno) jeziku ima 8000 uvedenih turskih riječi, a uvjereni su da Srbe identificira pitanje *što*. Ne zamjeram im, i ja bi slično radio da su mi predci prije 200 godina odbacili vlastiti jezik i uzeli jezik drugog naroda za svoj.
Srbi nisu postojali ni dva dana jahanja od navedenih mjesta.![]()
I dalje bi imali ove vrijedne izvore.Mene samo zanima kako bi vasa istorija izgledala da ona vucibatina od ceskoga jezuite francisa dvornika nije napisao sve one gluposti za koje je vrv dobio instrukcije, sreca pa mu je prilikom crtanja karata nestalo boje.
Govorimo o vremenu od Paganije do turskih osvajanja. Proces posrbljavanja je do 1910. već bio završen.
A, pa onda su u Paganiji, od Omiša na jug, svi Srbi, prema Porfirogenitovom popisu.Govorimo o vremenu od Paganije do turskih osvajanja. Proces posrbljavanja je do 1910. već bio završen.
Evo, to ti je čelje iz srpske Paganije, s naslonom na turski "Vilajet Hrvati" pohrvaćeno - taj don Luka Terzić (tur. terzija - krojač) iz 1747. koji blebeta o "hrvatskom narodu".
Čak i ako uzmemo ono što je napisao doslovno, a ne kao opis vlasti srpske države nad navedenim područjima - Porfirogenet je jasno naveo da su se nakon Časlavovog povratka iz zarobljeništva Srbi iz okolnih zemalja vratili za njim u Srbiju. Tu prestaje sva priča o Srbima van Raške.A, pa onda su u Paganiji, od Omiša na jug, svi Srbi, prema Porfirogenitovom popisu.
Ovo je, pak, gluipaština na nivou Elis Islanda u Nju Jorku. Nije se čovek potpisao ili "upisao" nigde, jer se vidi da je to neko zapisao više imena istim rukopisom, tako da je paušalno dodavao ko je odakle i šta je po nacionalnosti, a da nije u to bio siguran. Ovaj iznad je Croata, pa je i ovom iz Dubrovnika nadodao Croata da bi ispunio zadatu formu.
Ovo je, pak, gluipaština na nivou Elis Islanda u Nju Jorku. Nije se čovek potpisao ili "upisao" nigde, jer se vidi da je to neko zapisao više imena istim rukopisom, tako da je paušalno dodavao ko je odakle i šta je po nacionalnosti, a da nije u to bio siguran. Ovaj iznad je Croata, pa je i ovom iz Dubrovnika nadodao Croata da bi ispunio zadatu formu.
Šta god od ovih "argumenata" da proveriš, kao prstom u ***** da ubodeš.
Jesi postavio, nalazi se ovde postavljeno kao prilog:
Argument ti je smiješan, al ne znam zašto meni odgovoraš kada ja nisam to postavio.
Nisam stavljao upis Bročkog s twittera, no dobro - nije važno odakle je. Ako se potpisao kao Hrvat, onda je Hrvat.Jesi postavio, nalazi se ovde postavljeno kao prilog:
https://forum.krstarica.com/threads/srednjovekovna-hrvatska.949627/post-50143277
Ako je smešno, odgovori ko je i odakle je ovaj iznad njega upisan takođe kao Nobilis Croata.
Pa nastavi da se smeješ. To je ovo ovde, da uveličamo da bolje vidiš:
Pogledajte prilog 1650924
Pravi se blesav kad ti je propalo. Ludnica je zadnje pribežište svakog lopova i prevaranta.Nisam stavljao upis Bročkog s twittera, no dobro - nije važno odakle je. Ako se potpisao kao Hrvat, onda je Hrvat.
Prvo si napisao da je Francuz, pa sam išao provjeriti otkud ti ta suluda ideja, a kad sam se vratio išćuđavaš se što je ugarski plemić iz hrvatskog zagorja naveo da je Hrvat.Pravi se blesav kad ti je propalo. Ludnica je zadnje pribežište svakog lopova i prevaranta.
Niko nije potpisan. Čovek zapisan iznad Dubrovčanina je ugarski Baron, takođe "Nobilis Croata".
"Stephanus Petheo, liber Baro de Gersse"
https://www.google.com/url?sa=t&sou...8QFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw3rRvP_dM4R4fRR7XK5s-D2
Strana 202.
Pethő de Gerse [pε'thø: dε gɛ'ršε], ugarska plemićka obitelj. Ogranak ugarskog plemićkoga roda Nádasd.

Samo kralj Tomislav je neusporedivo veća povijesna figura od svih Nemanjića skupa. Jedno slovo na papinu pismu Tomislavu iz tog vremena vrijedi više nego cijeli Dušanov zakonik i njegov truli femur.
Prvo si napisao da je Francuz, pa sam išao provjeriti otkud ti ta suluda ideja, a kad sam se vratio išćuđavaš se što je ugarski plemić iz hrvatskog zagorja naveo da je Hrvat.![]()
![]()
![]()