Србска историја и Јован И. Деретић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Wilkołak:
Sta radi vikipedija, ha?
Elem, kada pogledas listu vladara nad teritorijom kojom danas zovemo Slovacka....vecina su SLOVENI tako da mozes da se slikas!

Uzgred, kada si vec tako uveren u podatke i kada imas takav pogled na stanje stvari onda mi zapravo i nemamo pravo ni na Republiku Srpsku ni na tzv "Republiku Srpsku Krajinu", imamo nesto vise prava na Kosovo a Vojvodinom ne vladamo ni 100 godina!

Kada jedan obrazac primenis na jednu drzavu onda, po nekom kontinuitetu moras biti spreman da istu tu logiku primenis i na druge prostore!

Од када су Мађари Словени?

На Републику Српску... Дај не лупетај. Становништво и владари средњовековне Босне су били 100% Срби, а тек од 11. века се Босна почела мало по мало одвајати од Србије.

Op cvrc gevezn zajn! Obrni okreni ti svaki argument ti se izjalovi, pa ce i ovi!!!

Od kada su Madjari Sloveni? Heheheh, pravi Madjari vec odavno ne postoje na ovim prostorima kao ni pravi Bugari koji su poreklom iz Male Azije, inace Tursko pleme!

Razlika izmedju Madjara i Bugara je sto su ovi prvi sacuvali svoj prvobitni naziv i jezik (mada pod velikim uticajem Slovenskih) a od Bugara ostade samo ime! Madjari danas pripadaju srednjeevropskoj kulturi, jezik im obiluje slovenskim pojmovima i izrazima a i vise nemaju nicega zajednickog sa daljom im bracom - Turcima! Ako mene pitas, Madjari su postali Sloveni onog trena kada su dosli u bivsu Moraviju i tu se nametnuli kao vladari vecinskom Slovenskom stanovnistvu! Kod njih je slovenski element mnogo jaci nego kod nekih drugih naroda! Pa sta mislis sta je bilo sa tim ljudima koji su tu ziveli! Propali u zemlju?

Sto se tice Republike Srpske, vodi racuna sta pricas! Kada pocnes da primenjujes jedan obrazac na jednu drzavu, primeni ga i na drugu pa ces videti kako boli. Boli, ha? Ni vladari srednjevekovne Srbije nisu bili 100% Srbi a nekmoli su to bili vladari Bosne. Ako se ne secas, srpski kraljevi su se zenili po inostranstvu pa stoga njihova deca ne mogase biti 100% Srbi pa da sve Francuze nazovemo Srbima!

Bosna nikada nije bila pod upravom SRBIJE pa tako prema tvom obrascu mozemo da kazemo da od Srba ni traga ni glasa u Bosni, kao sto ni od Poljaka ni traga ni glasa u Slovackoj.... Tvoja retorika je losa i menjaj je posto sam sebi upadas u trbuh! Manje Deretica i fantastike! Znanje se ne stice tokom noci preko wikipedije!

Wilkołak:
Op cvrc gevezn zajn! Obrni okreni ti svaki argument ti se izjalovi, pa ce i ovi!!!

Od kada su Madjari Sloveni? Heheheh, pravi Madjari vec odavno ne postoje na ovim prostorima kao ni pravi Bugari koji su poreklom iz Male Azije, inace Tursko pleme!

Razlika izmedju Madjara i Bugara je sto su ovi prvi sacuvali svoj prvobitni naziv i jezik (mada pod velikim uticajem Slovenskih) a od Bugara ostade samo ime! Madjari danas pripadaju srednjeevropskoj kulturi, jezik im obiluje slovenskim pojmovima i izrazima a i vise nemaju nicega zajednickog sa daljom im bracom - Turcima! Ako mene pitas, Madjari su postali Sloveni onog trena kada su dosli u bivsu Moraviju i tu se nametnuli kao vladari vecinskom Slovenskom stanovnistvu! Kod njih je slovenski element mnogo jaci nego kod nekih drugih naroda! Pa sta mislis sta je bilo sa tim ljudima koji su tu ziveli! Propali u zemlju?

Sto se tice Republike Srpske, vodi racuna sta pricas! Kada pocnes da primenjujes jedan obrazac na jednu drzavu, primeni ga i na drugu pa ces videti kako boli. Boli, ha? Ni vladari srednjevekovne Srbije nisu bili 100% Srbi a nekmoli su to bili vladari Bosne. Ako se ne secas, srpski kraljevi su se zenili po inostranstvu pa stoga njihova deca ne mogase biti 100% Srbi pa da sve Francuze nazovemo Srbima!

Bosna nikada nije bila pod upravom SRBIJE pa tako prema tvom obrascu mozemo da kazemo da od Srba ni traga ni glasa u Bosni, kao sto ni od Poljaka ni traga ni glasa u Slovackoj.... Tvoja retorika je losa i menjaj je posto sam sebi upadas u trbuh! Manje Deretica i fantastike! Znanje se ne stice tokom noci preko wikipedije!

Бугари нису пореклом из Мале Азије ама баш ни по једној верзији историје, већ су из Централне Азије. Истина је да су се утопили међу Србе, оставивши им име. Као и Швеђани што су дали име Руса Источним Славенима.
Мађари итекако постоје - неких 25% су још увек Азијати, остало су махом Словени, нешто Немци и Румуни.

За случај да ниси знао, код хришћана се гледа по очевој линији, а не по мајчиној као код Јевреја, тако да су српски владари били Срби.
Босна је и те како била под управом Србије, a становници су чисти Срби.

Шта овде пише на пољу модерне Босне?
europe_814_colbeck.jpg

Bugari nisu poreklom iz Male Azije? To ti mislis, ali to ne menja stvar!
Madjari azijati? Pa ti kao da ne zivis u "tem Somboru". Zao mi je sto nam ukinuse vize pa ne mozes da skocis do nasih severnih suseda da vidis ko je Azijat.... Hahahhaha, gde izvuce tih 25%? Bas 25%, ni manje ni vise!? Koja si to "haplotipska istrazivanja" koristio pa si me ovako prosveltio sa tim frtaljem?

Pa gde si ti video zutog Madjara sa cekinjastom kosom i kosim ocima? U zooloskom vrtu ili u Pancevu?! To u Pancevu su Kinezi! Cuj jos uvek su Azijati.... hahahahaha. Gde ti zivis? U kojoj godini ti zivis? 1000? 990?

Nema to veze po kome se gleda sta si! Covek je najvise ono za sta se ON SAM SMATRA! Te fore kao on je ono sto mu je bio otac... to nema nikakve veze, otac po otac, deda po deda, pradeda po pradeda i ne ostane ni S od Srbina! Uticaj kulture je nesto sto vi koji se pozivate na nasledno pravo i genetiku nikada necete shvatiti. Kultura ima primat! Coveka kao jedinku odredjuje podneblje gde se on vaspitava i duh u kome se on vaspitava! To sto je neko po rodjenju Srbin a ne zna srpski i recimo zna nemacki, misli na nemackom, sanja na nemackom i vaspitava se u nemackom duhu cini ga samo Nemcem, a od Srbina nema ni S!

Sta pise na polju moderne Bosne? Ma, kazi ti meni kada je nastala Srbija kakvu je danas znamo? U vreme kraljevine Avara? 814. godine? O cemu ti pricas? Na ovoj karti su dve jedine slovenske drzave Kraljevina Bugara i Servia (a zadenu se sa strane i Chrobatia). Cak i Madjari nisu jos prodrli u Moravsku.... ma nema ni Moravske! Ovo sto ti nemilosrdno postujes ovde su "KVAZI POVESNE MAPE" za koje:
1. ne postoje arheoloski dokazi;
2. ne priznaje ih niko do Seretica i likova poput njega;
3. i radi ih kako ko stigne.

Pa sta mislis, da ja nisam imao te mape? Koji je to srpski knez vladao Bosnom 814. godine a da je ostao upamcen u povesti? Hocu ime i tituli i dokaze za njegovo postojanje a ne nekakvo naglabanje o nekakvim Svevladicima! Decidno izlozi sve to pa cemo da pricamo, a ne ovako!

Likovi kao ti podrivaju bilo kakav ozbiljan pokusaj da se zaista utvrdi odakle smo i ko smo. Pa cak i da se ispostavi da su Sloveni iz oblasti podunavlja hipoteza ce propasti zbog tebe i tebi slicnih! Zasto? Zato sto ste ionako ispucali bonus slusajuci Seretica i ekipu i zbog toga sto za to sto vi pricate NE POSTOJE ARHEOLOSKI DOKAZI NITI SE MOGU POTKREPITI OZBILjNIM LINGVISTICKIM ISTRAZIVANjEM! Uzgred, Seretica definitivno treba smestiti u biblioteke ali na odeljenje sa naucnom fantastikom i bajkama! Pa lik je toliko umisljen da ne dozvoljava da mu se na predavanjima postavljaju bilo kakva pitanja. Kao, sta je on? Opasan neki znalac ha?

Znaci bato, dokaze za to sto pricas pa sve ostalo! Heheheh, pa mogao sam ja da iscrtam mapu i okacim je na net. Kao ovo je istina. I jos se hvalis sto ove kvazi-mape bez ikakvih propratnih tekstova postavljas na stranim forumima. E jado! Nije ni cudo sto nam je zemlja propala ako svi rade kao ti!
Jesi li se ikada zapitao gde ti zivis?

I cek cek, koliko je to Dusan vladao Bosnom pa da mi polazemo pravo na nju? Koliko ono duze od Pjasta? Cek cek, jos nesto, da li si se zapitao da li Vojvodina zaista povesno pripada Srbiji? Nikada Srbija nije vladala tim podrucjem! Mislim, slusaj se! Cas pricas na jedan nacin, cas pricas na drugi nacin! Ne moze ti covek videti ni glavu ni rep, stalno okreces stvari onako kako tebi odgovara. Nikada nisi dosledan u stavovima....kakav ucitelj, takav djak! SRAMOTA!!!

To što gore pomenuti Seretić ne dozvolja da mu se postavljaju pitanja, mislim da je dokaz pre svega
da čovek zna samo ono što priča i da se boji nezgodnih pitanja na koja ne bi znao da odgovori.
Nisam ga uživo slušala ali moguće je da lik umišljen.
- Ove karte nisam nikad videla i htela bih da ih uporedim sa nekim karta koje ja imam, što bi se reklo da ih "prostudiram".
- Ako nisu proverene, zaista ih u tom slučaju ne bi trebalo kačiti po stranim forumima.
- Što se tiče Vojvodine, koliko se ja razumem u matematiku Wilkolak je u pravu. Pa i Bgd. je bio njen sve do Deževskog ugovora,jel tako?

Bi2:
To što gore pomenuti Seretić ne dozvolja da mu se postavljaju pitanja, mislim da je dokaz pre svega
da čovek zna samo ono što priča i da se boji nezgodnih pitanja na koja ne bi znao da odgovori.
Nisam ga uživo slušala ali moguće je da lik umišljen.
- Ove karte nisam nikad videla i htela bih da ih uporedim sa nekim karta koje ja imam, što bi se reklo da ih "prostudiram".
- Ako nisu proverene, zaista ih u tom slučaju ne bi trebalo kačiti po stranim forumima.
- Što se tiče Vojvodine, koliko se ja razumem u matematiku Wilkolak je u pravu. Pa i Bgd. je bio njen sve do Deževskog ugovora,jel tako?

U vezi Vojvodine.
U tome i jeste stvar, teraju te sa tvojih vekovnih ognjista da bi na kraju dosao na neku tebi neznanu zemlju.Evo pogledaj sve srbske zemlje:Makedonija, Kosovo i Metohija, (nekada i severna Albanija i Skadar-KoloDar), Crna Gora, Hercegovna, Bosna, Dalmacija, ma uopste ceo dinarski pojas, pojas iskonskog srbstva, mi vise ne drzimo izgubili smo ga.Isto i sa Rusima.Vidis da su im uzeli uKrajinu, maticu Kijevsku Rusiju.
Medjutim, mislim da su Srbi u Vojvodini ziveli mnogo ranije od naseljavanja Srba posle proterivaja sa Kosova.Sve su to nekada bile srbske zemlje, uzmite mapu Milosa Milojevica pa cete videti gde su Srbi ziveli.Mozda ne po celoj Vojvodini, ali Srem i deo backe svakako spadaju u stare srbske zemlje.Zvuci bez veze, ali tako je.
Nije dzabe ona pesma 'Zovi samo zovi'(pevaju i Hrvati o ludosti) ili ako vam je lepse 'Oj Srbijo mati'

'Srem,Banat i Backa tri srca junacka
zovi samo zovi svi ce sokolovi za te zivot dati'

Rujevite, nisi me razumeo...
Ne kazem ja da Vojvodina nije srpska, vec da nikada nije bila pod upravom nekog srpskog vladara pre 1918. Nema sporenja da je Vojvodina srpska (ili slovenska u najmanju ruku)!
Ja se sporim sa onim Sereticevim padivanom koji, nalik na ucitelja, povest tumaci onako kako mu odgovara! Spor je ako se secas nastao po pitanju Slovacke! Iskreno, zabole me za Totove, ali samo hocu da mu pokazem (ako je to uopste moguce) da mu je retorika OCAJNA! On je rekao da Slovacka nije Poljska, niti Poljaci imaju pravo na nju jer toboz nikada nije bila pod vladavinom Poljskih kraljeva! (tj. bila je nekih 50-tak godina). Medjutim, ako kaze to (bez ikakvih daljih upustanja u tematiku) onda ja isto tako mogu da kazem da Vojvodina nikako ne pripada Srbima jer je niko od sprskih vladara nikada nije drzao u svom vlasnistvu. Jel tako? Aj' reci da nije? Obrati paznju da koristim njegovu retoriku!

I da se razumemo, ja ne sporim srpske zemlje. Sportim njegovu retoriku! Isti ucitelj, nema sta!

P.S.
Problem je sto taj isti Duke, zbog nekih prethodnih tema gde se pokazao kao amater do yaya pokusava da mi vrati. U krajnjem, sta ja imam da pricam sa covekom koji smatra da je Aleksandrov vojni pohod u stvari seoba! PIH!

@ Рујевит

Сад је испао смешан потпуно. Човек не признаје званичну историју коју уче у САД.
Од сада па на даље не комуницирам са члановима из супротног клана. Настави да се забављаш са њима.

Човек не разуме да су Срби живели и живе у садашњој Војводини и да зато има везе са Србијом, а Пољака нема у Словачкој...

Још мало националистичких излива:
Српска ћирилица је најсавршеније писмо на свету, а српски језик најсавршенији бар кад је у питању морфологија.

Мада ме још увек мучи због чега је граматика српског језика најближа и најсличнија граматици класичног латинског. Да ли је то последица Вукове реформе или је тако било одувек?
Када сам са неким Румунима упоређивао српску и њихову граматику, на крају се испоставило да је граматика српског ближа латинском него румунска. А румунски је романски језик...

DukeofSerbia:
Још мало националистичких излива:
Српска ћирилица је најсавршеније писмо на свету, а српски језик најсавршенији бар кад је у питању морфологија.

Мада ме још увек мучи због чега је граматика српског језика најближа и најсличнија граматици класичног латинског. Да ли је то последица Вукове реформе или је тако било одувек?
Када сам са неким Румунима упоређивао српску и њихову граматику, на крају се испоставило да је граматика српског ближа латинском него румунска. А румунски је романски језик...

Nisam učila latinski u srednjoj školi, i o gramatici latinskog nemam pojma.
Ali ako postoji neka sličnost u gramatici latinskog i srpskog jezika, mislim da tu sličnost treba tražiti u činjenici da slovenski jezik nije bio priznat za bogoslužbeni a da je ipak papa Hadrijan II primio braću i odobrio njihov rad,priznao slovensko bogosluženje i bogoslužbene knjige nešto pred Konstantinovu smrt 869.g.! Kako to ? Da li su Konstantin i kasnije njegov brat 873.g.u Rimu učinili "ustupak"papi pa prilagodili gramatiku latinskom jeziku da bi od pape dobili odorenje da slovenski jezik postane bogoslužbeni i da se na slovenskom jeziku mogu pisati bogoslužbene knjige.? Šta mislite o tome?

Bi2:
Nisam učila latinski u srednjoj školi, i o gramatici latinskog nemam pojma.
Ali ako postoji neka sličnost u gramatici latinskog i srpskog jezika, mislim da tu sličnost treba tražiti u činjenici da slovenski jezik nije bio priznat za bogoslužbeni a da je ipak papa Hadrijan II primio braću i odobrio njihov rad,priznao slovensko bogosluženje i bogoslužbene knjige nešto pred Konstantinovu smrt 869.g.! Kako to ? Da li su Konstantin i kasnije njegov brat 873.g.u Rimu učinili "ustupak"papi pa prilagodili gramatiku latinskom jeziku da bi od pape dobili odorenje da slovenski jezik postane bogoslužbeni i da se na slovenskom jeziku mogu pisati bogoslužbene knjige.? Šta mislite o tome?

pazi...
danashnji knjizevni srpski je veshtachka tvorevina.
vuk je uveo neke norme u jezik koji se govorio u hercegovini.
to je bilo 1000 godina posle tog dogadjaja. ti likovi su dozvolili sluzbu na slovenskom jer im je trebalo da novopridoshla plemena stave pod kontrolu, a to se najbolje radi religijom. i religija je samo to, nishta vishe.

evo ti vizantija na primer. ovde ti razni likovi kopaju ochi kad pomenesh vizantju a da nije hvalospev. a istorijska istina je da mi, dok je bilo vizantije, s njima nismo imali ni 10 godina vezano bez rata, da su protruli vishe nashih vladara nego iko.
al prodju 2-3 generacije koje se ne secaju, a vera je vera, i danas imash freaka BL-a, na primer, koji stavlja vizantijski grb na avataru i kaze "vizantijo mati" a vishe zrtava imamo od vizantije nego od hrvatske. dodushe s hrvatima se klali 10 godina, s vizantijom 500, al mixajlo sigurno nece da stavi shahovnicu na avatar.

drugo, nemaju svi slovenski 7 padeza.
ima srpski.
al u srbiji, srpski jezik sa 7 padeza vecem delu stanovnishtva nije maternji! oni ga nauche u shkoli, neko vishe neko manje.
u ponishavlju postoje 2-3 padeza, ko u engleskom. kao i u zajecharskom kraju, luznici, vlasini... o juznom pomoravlju i da ne govorim.

Ja se zaista ne razumem u slovenske jezike, i ne znam da li još neki jezik 7 padeža,kao mi.
Mada, i za ovo drugo si u pravu. Mada ja i tu vidim za posledicu naš dvojni moral. U današnjim osnovnim školama u V razredu se uče padeži ravno 14 časova!!!!! Za svaki padež po jedan čas i jedan čas za obnavljanje, i to ti je to! Što se tiče nabrojanih krajeva, pa živi se u Beogradu, zar ne?
Svi su pobegli u Beograd, ostali su tamo profesori i učitelji koji isto poštuju pravilnik ovog Ministarstva a kad deca dodju kući ona govore onako kako im govore roditelji! I onda se mi ismejavamo sa tim ljudima, kao vidi seljačine kako govore.
Što se tiče Vizantije, valjda ti je poznat moj odnos prema njima iz mojih ranijih postova.Vizantijsko-grčka zloba.Isto su se ponašali kao i oni drugi. Smicalicama, podmetačinama,otrovima, tajnim ubistvima uništili su sebe zbog lude želje za vlašću.Ajd što su sebe, nego i nas. Zašto nas je Sv.Sava odvojio od njih? Pa, zbog toga. Zašto je Dušan hteo da ih uništi? Pa, zbog toga.
Inače, što se tiče pomenutog BL -koliko sam ja mogla da ga shvatim, to je mlad momak koji istoriju zna samo onu zvaničnu i na osnovu toga vidim srce daje da tu stvar. Al, i sam znaš koliko još, osim zvaničnih, knjiga treba pročitati da bi se saznalo to što i sam znaš.
Pozdrav

crow:
pazi...
danashnji knjizevni srpski je veshtachka tvorevina.
vuk je uveo neke norme u jezik koji se govorio u hercegovini.
to je bilo 1000 godina posle tog dogadjaja. ti likovi su dozvolili sluzbu na slovenskom jer im je trebalo da novopridoshla plemena stave pod kontrolu, a to se najbolje radi religijom. i religija je samo to, nishta vishe.

drugo, nemaju svi slovenski 7 padeza.
ima srpski.
al u srbiji, srpski jezik sa 7 padeza vecem delu stanovnishtva nije maternji! oni ga nauche u shkoli, neko vishe neko manje.
u ponishavlju postoje 2-3 padeza, ko u engleskom. kao i u zajecharskom kraju, luznici, vlasini... o juznom pomoravlju i da ne govorim.

Вук је унаказио српски језик, јер је за језик прогласио језик обичног народа. Тај је зик је прилично ограничен...

@Crow

Сетио сам се још нечега у вези Келта и Срба. Област у којој живе Лужички Срби се зове Лусатија, а под сличним именом (Луситанија) се у антици звао модерни Португал.
А Галиција (у Пољској) је добила име по месту Галич које је постојало у 11. веку, а можда и раније.
У Србији има мало потомака Келта. Имам једног друга који је наранџанст и пегав – прави Келт по пореклу (иначе је 100% Србин).

@Wilkolak

Када си толико „просвећен“ онда иди на стране форуме посвећене историји па им понуди своје идеје. Напиши им како су Бугари дошли из Мале Азије, како су Маџари Славени и сличан репертоар да видиш како ћеш проћи.
Ако ти треба линк, откуцаћу ти.

П.С.
Кад си запео за Александра, подсети ћу те шта сам откуцао, да народ види ко фалсификује поустове.
...Александар је поженио своје војнике и стопио их са Персијанцима... И сад ми откуцај да су сеобе, колонизације и расељавања народа и племена немогућа.

Ако коза лаже, рог не лаже!

A уосталом, немам се ја шта теби правдати... И овако је већина на историји уз мене, а многи су и чланови клана.

crow:
gde li si nasho mapu u koju je jermenija ovolko juzno

Изненађен си?
Сви велики европски и амерички универзитети имају своје библиотеке које су махом слободно доступне на интернету. Ове мапе сам скинуо са Универзитета у Тексасу, па погађај ко из њих учи...;) А то можеш проверити тако што кликни левим, па на properties и видећеш локацију мапе (lib.texas.edu).
Имам ти ја крш мапа са америчких унуверзитета (и са чувеног West Point-a, махом су војног карактера).

Укратко:
Јерменија је заиста ту постојала, а формирана је 1080. год. 1064. Селџуци су прегазили и освојили Краљевину Јерменију. Новостворена држава је названа Мала (или Мања) Јерменија (она права на Кавказу је Велика), а формирана је на територији Киликије од стране јерменског племства које је успело да преживи на челу са принцом Роубеном. Активно су помагали крсташе у борби са муслиманима. После су били савезници Монгола и помагали им у ратовима са Арапима муслиманима. 1375. Мамлуци освајају престоницу, али се већ пре тога династија угасила...
Иначе, ти јерменски владари су махом улазили у династичке везе са владарима крсташких држава на Блиском истоку.

Bi2:
Ja sam čula da su Bugari, pazite sad, hunsko-onokoreš..nog porekla. Ja ne znam ni da izgovorim to što sam čula. Ako neko od vas zna za ovo onda će sigurno razumeti. Ima li tu neke istine?

KAKO JA DA SAČUVAM ZA SEBE OVE KARTE'
NAROČITO ONU DUŠANOVU?

Потпуно си у праву у вези Бугара. Они су остаци Хуна, тачније они су један од „народа“ над којима су владали дотични, а прилично су слични. Први владар је био кан Курбат (или Крбрада) (630 – 660) који је ујединио Кутригуре и Утригуре. Живели су у степама модерне Украјине, а дошли су са Хунима из централне Азије. После Курбатове смрти, његових пет синова су раскомадали између себе хорду.
Идем од најстаријег ка најмлађем:

Хорда под Бајаном – остали су око Азова, где су потпали под Хазаре
Хорда под Котрагом – мигрирали у горњи слив Волге, где је формирао Бугарску на Волги, коју су 1236. збрисали са лица земље Монголи (после су на том месту Татари формирали Канат Казан)
Хорда под Аспарухом – мигрирали на Дунав у Влашку, после освајају Тракију, примају хришћанство и славенизирају се
Хорда под Кубером – мигрирали у Панонију код Авара, после 805. и слома Авара од стране Карла Великог се спајају са Аспаруховом хордом
Хорда под Албеком – мигрирали у Панонију, али их Авари протерали у северну Италију, где су их абсорбовали Лангобарди после 700.

Око овога нема спора између историчара.

За снимање мапа: леви клик на мапу и онда Save Picture as.

Bi2:

Ко је спомињао качење по страним форумима? А дааа... Вилколак. Ја нисам.
Нека студент историје из Пирота, коме овде неки верују, потврди да су те мапе званична историја (а ни ми други немамо шта замерити).
На мапи Смрт Карла Великог лепо пише издавач доле: Longman, Green & Co. London, New York, Bombay.
E сад што неко не чита шта пише, то је његов проблем.

У вези „Војводине“ су лупетања и чисто непознавање историје.

А да наставимо са нашим излагањем о томе како се јужни Славени разликују од других...
Идемо поново на питање о расним разликама.

Poland = 55% Neo-Danubian, 10% Ladogan, 10% Alpine, 10% Dinaric, 5% Hallstatt Nordic, 5% Noric, 5% East Baltic = 70% Nordish (5% central and 65% periphery types)

The Czech Republic and Slovakia = 40% Alpine and 15% Noric (most common in Bohemia), 25% Dinaric (most common in Moravia), 20% Neo-Danubian (most common in Slovakia) = 35% Periphery Nordish

Russia, Belorussia and Ukraine = 40% Neo-Danubian (most common in Belorussia and western Ukraine), 35% Ladogan, 8% Nordic, 7% East Mediterranean (most common near the Black Sea coast), 5% Dinaric (most common in eastern Ukraine), 5% Noric = 53% Nordish (8% central and 45% periphery types)

Serbia, Croatia, Bosnia, Slovenia and Macedonia = 75% Dinaric, 10% West Mediterranean (most common on the coast), 10% Noric and 5% Neo-Danubian (most common in the north) = 15% periphery Nordish types

Bulgaria = 60% East Mediterranean, 15% Alpine, 15% Dinaric, 5% Turanid, 5% Nordish

А сад о Мађарима:

Hungary = 35% Neo-Danubian (most common in the northeast), 25% Turanid (of Magyar derivation), 20% Dinaric (most common in the southwest), 15% Alpine (most common in the south), 2% Nordic, 2% Noric, 1% East Mediterranean = 39% Nordish (2% central and 37% periphery types)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back