DukeofSerbia
Domaćin
- Poruka
- 4.719
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бл:Децо ако мислите да се Бавите Историјом слушајте мало Дјука оф Сербија, и прочитајте Проф.Др Ђорђа Јанковића.
Баталите то Бечку кјоњушарску историју, мало напрегните мозак, ако га ИМАТЕ
Wilkołak:Gramatika srpskog ni u jednom aspektu nije bliza latinskom i nemoj lupetati gluposti! Da li ti uopste znas sta je to gramatika? Ne, to nije nesto za jelo! To je skup pravila nekog jezika! Nasa gramatika je najslicnija slovenskim jezicima sto je uostalom i normalno! Kojim slovenskim jezicima? Najvise istocno-slovenskim i zapadno-slovenskim! Uostalom ne mozes ocekivati da rumunski zvuci kao italijanski i francuski! Rumunija je bila pod velikim uticajem Slovena! Pa pogledaj detaljnu mapu Rumunije pa ces videti sve same slovenske toponime! Cudno?
?
Bi2:@ VOJVODO: još samo kaži iz koje knjige su ove stranice, i autora naravno.
Zanimljivo mi deluje. Pozdrav
DukeofSerbia:Граматика српског је де факто најближа латинском. Да си ишао у гимназију и учио латински онда би то знао.
DukeofSerbia:Граматика српског је де факто најближа латинском. Да си ишао у гимназију и учио латински онда би то знао.
DukeofSerbia:Неко ко није прочитао ни једну књигу... Па не знам ко није. Показао си широк спектар лупетања.
Чак ти је и идол потврдио да сам у праву.
Био сам са њим на ископавањима, у Херцеговини, Шеф катедре за Стари вијек на БГ Унивезитету и Богословији у Србињу(ХОЧИ)Bi2:Koji ti je to avatar po redu? Neću te više prepoznati :-D
Nisam čula za tog prof.dr.Djordja Jankovića, ajd kaži neki njegov naslov.Možda i potražim ovih dana.
Pozz
AKHENATON:Zaboravio sam da kazem Da Plinije Cecilije Mladji, podatke koje navodi o Srbima samo prenosi. A dobio ih je od Mitridata, a prilikom toga koristi kartu Vaspazijana Agripe na kojoj je ucrtano mesto Serborum u podnožju Kavkaza. To je ujedno i Kavkaska teorija o poreklu Srba, a njen najveći zagovornik bio je Niko Županic.
Zaboravio sam da kazem, da Ptolomej (II vek p.n.e), jedan od najvecih antickih geografa, u svom delu Geografija u 8 svezaka u kojoj je opisao oko 8000 mesta, jos tada pominje Srbe i kaze da uz njih oko Karaulijskih planina zive Vali i Orineji. To zapravo potvrdjuje ono sto nam prenosi Plinije, ali zvanična istoriografija opet zmuri i okrece glavu.
Niko Županič analizira izdanja ova dva antička naučnika . I smatra da ako se prihvati ova teorija, onda otpada teorija da su Srbi indoevropljani. U ovom slučaju Srbi su Alorodijevci (u koje spadaju Etrurci, Hetiti, Berberi i Egipćani).
Kao sto vidite sve je zamršeno, a sta je istina, bojim se da ce samo bog znati, nama običnim smrtnicim a to je izgleda nedokučivo.
DukeofSerbia:Ok. Немој да се љутиш.
Али, како коментаришеш спомињање Венеда.
DukeofSerbia:@AKHENATON
И још нешто.
Је си ли читао "Алексијаду" од Ане Комнен? Или од Mихаила Пселуса "Chronographia"
Aко јеси бар делимично, имам једно питање?
AKHENATON:Ne ljutim se, taman posla, pa nisi duzan da citas sve moje skrabarije, samo navodim da smo od prilike u isto vreme pomenuli Ptolomeja.
Sto se tice Veneda, nista cudno sto se pominju, pominje ih dosta pisaca i definitvno su Sloveni srodni sa njima. Sto potvrdjue Jordanes koji kaze da su Slaveni su izasli iz jedne zajednicke proto-nacije i ustanovili tri naroda:
Venede (Veneti)
Ante (Antes)
Slovane (Sclaueni)
I to je jedno od pitabha koje treba da se razmotri srodnost Slovena i Veneda.
AKHENATON:Citao sam samo odlomke iz oba dela, odnosno samo ono Sto se odnosi na istoriju naroda Jugoslavije, a obnavljeno je u Vizantijskim izvorima za istoriju naroda Jugoslavije, u IV tomu.
Izvoli pitaj, mozda mogu da ti odgovorim.