Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Biće nešto od nas, vidim ja!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Wilkołak:Sta radi vikipedija, ha?
Elem, kada pogledas listu vladara nad teritorijom kojom danas zovemo Slovacka....vecina su SLOVENI tako da mozes da se slikas!
Uzgred, kada si vec tako uveren u podatke i kada imas takav pogled na stanje stvari onda mi zapravo i nemamo pravo ni na Republiku Srpsku ni na tzv "Republiku Srpsku Krajinu", imamo nesto vise prava na Kosovo a Vojvodinom ne vladamo ni 100 godina!
Kada jedan obrazac primenis na jednu drzavu onda, po nekom kontinuitetu moras biti spreman da istu tu logiku primenis i na druge prostore!
Wilkołak:Op cvrc gevezn zajn! Obrni okreni ti svaki argument ti se izjalovi, pa ce i ovi!!!
Od kada su Madjari Sloveni? Heheheh, pravi Madjari vec odavno ne postoje na ovim prostorima kao ni pravi Bugari koji su poreklom iz Male Azije, inace Tursko pleme!
Razlika izmedju Madjara i Bugara je sto su ovi prvi sacuvali svoj prvobitni naziv i jezik (mada pod velikim uticajem Slovenskih) a od Bugara ostade samo ime! Madjari danas pripadaju srednjeevropskoj kulturi, jezik im obiluje slovenskim pojmovima i izrazima a i vise nemaju nicega zajednickog sa daljom im bracom - Turcima! Ako mene pitas, Madjari su postali Sloveni onog trena kada su dosli u bivsu Moraviju i tu se nametnuli kao vladari vecinskom Slovenskom stanovnistvu! Kod njih je slovenski element mnogo jaci nego kod nekih drugih naroda! Pa sta mislis sta je bilo sa tim ljudima koji su tu ziveli! Propali u zemlju?
Sto se tice Republike Srpske, vodi racuna sta pricas! Kada pocnes da primenjujes jedan obrazac na jednu drzavu, primeni ga i na drugu pa ces videti kako boli. Boli, ha? Ni vladari srednjevekovne Srbije nisu bili 100% Srbi a nekmoli su to bili vladari Bosne. Ako se ne secas, srpski kraljevi su se zenili po inostranstvu pa stoga njihova deca ne mogase biti 100% Srbi pa da sve Francuze nazovemo Srbima!
Bosna nikada nije bila pod upravom SRBIJE pa tako prema tvom obrascu mozemo da kazemo da od Srba ni traga ni glasa u Bosni, kao sto ni od Poljaka ni traga ni glasa u Slovackoj.... Tvoja retorika je losa i menjaj je posto sam sebi upadas u trbuh! Manje Deretica i fantastike! Znanje se ne stice tokom noci preko wikipedije!
gde li si nasho mapu u koju je jermenija ovolko juznoDukeofSerbia:Или ти се можда више свиђа мапа империје Стефана Душана у чијем је саставу Босна, а у нашим мапама није.
Bi2:To što gore pomenuti Seretić ne dozvolja da mu se postavljaju pitanja, mislim da je dokaz pre svega
da čovek zna samo ono što priča i da se boji nezgodnih pitanja na koja ne bi znao da odgovori.
Nisam ga uživo slušala ali moguće je da lik umišljen.
- Ove karte nisam nikad videla i htela bih da ih uporedim sa nekim karta koje ja imam, što bi se reklo da ih "prostudiram".
- Ako nisu proverene, zaista ih u tom slučaju ne bi trebalo kačiti po stranim forumima.
- Što se tiče Vojvodine, koliko se ja razumem u matematiku Wilkolak je u pravu. Pa i Bgd. je bio njen sve do Deževskog ugovora,jel tako?
DukeofSerbia:Још мало националистичких излива:
Српска ћирилица је најсавршеније писмо на свету, а српски језик најсавршенији бар кад је у питању морфологија.
Мада ме још увек мучи због чега је граматика српског језика најближа и најсличнија граматици класичног латинског. Да ли је то последица Вукове реформе или је тако било одувек?
Када сам са неким Румунима упоређивао српску и њихову граматику, на крају се испоставило да је граматика српског ближа латинском него румунска. А румунски је романски језик...
Bi2:Nisam učila latinski u srednjoj školi, i o gramatici latinskog nemam pojma.
Ali ako postoji neka sličnost u gramatici latinskog i srpskog jezika, mislim da tu sličnost treba tražiti u činjenici da slovenski jezik nije bio priznat za bogoslužbeni a da je ipak papa Hadrijan II primio braću i odobrio njihov rad,priznao slovensko bogosluženje i bogoslužbene knjige nešto pred Konstantinovu smrt 869.g.! Kako to ? Da li su Konstantin i kasnije njegov brat 873.g.u Rimu učinili "ustupak"papi pa prilagodili gramatiku latinskom jeziku da bi od pape dobili odorenje da slovenski jezik postane bogoslužbeni i da se na slovenskom jeziku mogu pisati bogoslužbene knjige.? Šta mislite o tome?
crow:pazi...
danashnji knjizevni srpski je veshtachka tvorevina.
vuk je uveo neke norme u jezik koji se govorio u hercegovini.
to je bilo 1000 godina posle tog dogadjaja. ti likovi su dozvolili sluzbu na slovenskom jer im je trebalo da novopridoshla plemena stave pod kontrolu, a to se najbolje radi religijom. i religija je samo to, nishta vishe.
drugo, nemaju svi slovenski 7 padeza.
ima srpski.
al u srbiji, srpski jezik sa 7 padeza vecem delu stanovnishtva nije maternji! oni ga nauche u shkoli, neko vishe neko manje.
u ponishavlju postoje 2-3 padeza, ko u engleskom. kao i u zajecharskom kraju, luznici, vlasini... o juznom pomoravlju i da ne govorim.
crow:gde li si nasho mapu u koju je jermenija ovolko juzno
Bi2:Ja sam čula da su Bugari, pazite sad, hunsko-onokoreš..nog porekla. Ja ne znam ni da izgovorim to što sam čula. Ako neko od vas zna za ovo onda će sigurno razumeti. Ima li tu neke istine?
KAKO JA DA SAČUVAM ZA SEBE OVE KARTE'
NAROČITO ONU DUŠANOVU?
Bi2:- Ove karte nisam nikad videla i htela bih da ih uporedim sa nekim karta koje ja imam, što bi se reklo da ih "prostudiram".
- Ako nisu proverene, zaista ih u tom slučaju ne bi trebalo kačiti po stranim forumima.
- Što se tiče Vojvodine, koliko se ja razumem u matematiku Wilkolak je u pravu. Pa i Bgd. je bio njen sve do Deževskog ugovora,jel tako?