ja sam oduvek voleo Balaševića uvek me je iznenađivao svojom lucidnošću , i u jednom momentu prosvetljenja je napisao sledeći tekst koji ja inače potpuno razumem i podržavam jer sam i sam pripao onim generacijama koji su provečeni kroz ratne strahote ovoga podneblja
" Dao sam ti jednu dobru godinu života, najbolju možda.
Veliki vračevi medicine rascepe grudi kao naranču i spuste novo srce u njih, pažljivo zatvorenih šaka kao da vraćaju vrapčića u gnezdo, razdvoje skalpelom svetlo od tame u mutnom jezgru zenice, bajaju, pokrenu nepokretno, čudotvore nad ljudima, pa opet ni oni ne mogu da mi vrate moju otrgnutu 19-tu godinu nikad više. Ali proklet da sam ja sam bar imao 20-tu i 21-u i još neke 20-te i 30-te, za razliku od dečaka na čije crno uokvirene fotografije svakodnevno nailazim na predzadnjim stranicama štampe. Oni ostadoše u 19-toj, zaljubljeni, zaigrani, zbunjeni ne dospevši da svoje olovne vojnike razdvoje od olovnih zrna podmetnutih mu u džepove tako bezbožnički.
Ne brate Kaine, ne zovi me u polje, ne mami me zalud da prošetamo minskim poljem moj grešni sivo maslinasti brate.
Poturi nekog drugog dobrovoljca na branike svoje neprilagođenosti i nesposobnosti, okači neku drugu metu na svoje kartonske bedeme.
Nema mojih u ovom ratu naših.
Znam ne može to tek tako, čičak izdaje kaći se ove jeseni na sve strane. I meni će ga već neki mangup prilepiti na leđa onako u prolazu sve tapšući me po ramenu prijateljski.
Razmišljao sam o tome koga izdati kad mi ostane da biram samo između nas dvoje.
Žalim, ali prestar sam da bih izdao sebe još jednom. Odjebi JNA, dosta je bilo"
ja bih samo ono odhebi JNA preimenovao u "ODHEBI Srbijo prepuna idiota"
toliko
ODJEBALI bi mi vas.ali NECETE vi od nas