Forumasi u politickom trileru

Nažalost ne.
Koristio sam neke svježe talijanske chilli papričice.
Jalapenos sam našao samo ukiseljene, u staklenci, to mi nije to, ali što se tiče smjese začina, sam sam pravio, npr. papar i korijander je prvo tostiran, a nakon toga sam ih drobio u mužaru.
Pitam se da li bi halapenose mogao uzgojiti u vrtu, zato što plastenik nemam, ili barem na terasi.

GajAo ih na terasi više vrsta bez problema, najbolji su Indian jalapeno iliti Zapotec.

Mačak i ti biste mogli da igrate u osevremenjenoj Bici na Neretvi, kao Bata i Boris!

b_191128137.jpg

A i ja bi imao ulogu!

maxresdefault.jpg

Da se vratimo na temu! :mrgreen:
Ti uvijek glumiš gubitnike. :mrgreen:
Dobro i meni se to desi da u filmovima o američkom građanskom ratu navijam za južnjake.:mrgreen:

GajAo ih na terasi više vrsta bez problema, najbolji su Indian jalapeno iliti Zapotec.
Mislim da ću probati uzgojiti.
Iako, gledao sam po netu, ne moraju nužno biti jalapenos, iako su najpopularnije, s tim da samu ljutinu zapravo diktira smjesa začina.
Ovaj put sam koristio šareni grah, idući put ću crveni zato što je još sitniji.
Prvi put sam koristio tetovac zato što super izgleda, ali malo je prekrupan, a previše sam ga i dodao.
Nego u vezi smjese začina, ti Ameri nisu normalni, kao da su im Mađari prvi rođaci. Znači po receptu koji je neka njihova kuharica stavila, trebalo je na tu količinu mesa i graha oko 60 - 65 gr. smjese.
Ja stavio 50 gr. i meni je taman, ali znam puno ljudi kojima bi bilo malo preljuto, dok ispada da je Amerima 65 gr. neki prosječno ljut chilli, a meni bi mislim bio plafon da je još jestivo. Još ona napisala da 3/4 cup nikako neće biti previše ljuto 🤣
Ali baš stavim idući put 65 gr. pa da vidim.

Mislim da ću probati uzgojiti.
Iako, gledao sam po netu, ne moraju nužno biti jalapenos, iako su najpopularnije, s tim da samu ljutinu zapravo diktira smjesa začina.
Ovaj put sam koristio šareni grah, idući put ću crveni zato što je još sitniji.
Prvi put sam koristio tetovac zato što super izgleda, ali malo je prekrupan, a previše sam ga i dodao.
Nego u vezi smjese začina, ti Ameri nisu normalni, kao da su im Mađari prvi rođaci. Znači po receptu koji je neka njihova kuharica stavila, trebalo je na tu količinu mesa i graha oko 60 - 65 gr. smjese.
Ja stavio 50 gr. i meni je taman, ali znam puno ljudi kojima bi bilo malo preljuto, dok ispada da je Amerima 65 gr. neki prosječno ljut chilli, a meni bi mislim bio plafon da je još jestivo. Još ona napisala da 3/4 cup nikako neće biti previše ljuto 🤣
Ali baš stavim idući put 65 gr. pa da vidim.

Obavezno, ako možeš nabavi baš ove što sam ti reko, najčešće idu pod imenom Zapotec jalapeno. Za čili bi odlično čučnule i Poblano, Pasilla bayio il Ecuadorian brown da obogate ukus. Ako je kakav simpozijum ljutologa, onda obavezno turiti Trinidad scorpion chocolate... to je jedeš, plačeš, tražiš još i plačeš još :njam:

Obavezno, ako možeš nabavi baš ove što sam ti reko, najčešće idu pod imenom Zapotec jalapeno. Za čili bi odlično čučnule i Poblano, Pasilla bayio il Ecuadorian brown da obogate ukus. Ako je kakav simpozijum ljutologa, onda obavezno turiti Trinidad scorpion chocolate... to je jedeš, plačeš, tražiš još i plačeš još :njam:
Da li si ti jedan od onih kojima je svetogrđe staviti grah u chilli?

:mrgreen:

@LikiLee , evo još jedan poput tebe.

to je generalni problem naseg drustva.
ljudi su odlepili i postali agresivni, mrznja je ono sta ih pokrece i drustvo se polarizovalo... ili si samnom ili te mrzim..to je trenutni odnos medju ljudima.
свет једноставно тако функционише.
нпр ако си за Русију тешко теби од ЕУ, за Израел исто. што онда само код нас и то тренутно. увек је тако у некаквим "историјским" изборима. то се намерно ради да се баш због тога постигне ефекат мржње.
ником не одговара уједињена маса.

Back