Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Ce gaje sami lale u Sibiru, sta ce im pa cvece, nego od kud to da Rusi piju olandsko mleko? Sta ti Rusi uopste proizvode.
Voce, povrce,,mleko, cvece, meso kupuju?

Usput, zasto je ovaj diplomata maltretiran od policije .Da li je on zaista zlostavljao svoju malu decu?
Komsije su ga prijaviile zbog zlostavljanja dece, policija dosla zbog dece, a ne zato sto je taj slucajno cinovnik u nekom
ruskom konzulatu? I da li bi ti prijavio coveka koji zlostavlja svoju decu ili bi ga prvo pitao za diplomatski status pa ako je Rus
neka ubija decu, nema veze?

Pa ako ćemo realno Holanddjani odavno ne gaje lale i ostale cvećke u Holandezi već u Africi i na tim plantažama su preilično neljudski uslovi rada , a uz put su zbog hemije koju primenjuju i nikakvih ekoloških standarda zatrovali reke,jezera i polja u tim inače raspalim krajevima .

Тим из Србије био је на аеромитингу у Русији, тамо су, по ономе што су неке новине писале, причали о куповини ескадриле (мада не би било лоше и две ескадриле) миг29м2, при чему се појавила информација да је то у ствари миг 35 јер никакве нијансе не одвајају та два типа авиона.
Молио бих да неко објасни о чему се ради, да ли је миг29м2 у ствари стварно миг35?

Ce gaje sami lale u Sibiru, sta ce im pa cvece, nego od kud to da Rusi piju olandsko mleko? Sta ti Rusi uopste proizvode.

Usput, zasto je ovaj diplomata maltretiran od policije .Da li je on zaista zlostavljao svoju malu decu?
Komsije su ga prijaviile zbog zlostavljanja dece, policija dosla zbog dece, a ne zato sto je taj slucajno cinovnik u nekom
ruskom konzulatu? I da li bi ti prijavio coveka koji zlostavlja svoju decu ili bi ga prvo pitao za diplomatski status pa ako je Rus

1) Питам, а како сусед-инкогнито сазнао да дипломата повређује децу код куће?
2) Дипломате живе у комуналним стане или наркомана види кроз зидове?
3) Како дипломат могао да псовати са 2 и 4-годишњи дете?

Бечка конвенција не подразумева инвазију у приватан живот. Чак и ако он ће бити пијан, али он је -. дипломат
Чак и ако нешто украо, он је -. дипломат.
Имунитет - Руска реч у свим језицима.
Немате право чак ни да приђе, ни постављају питања.
Он је убио, нищта није имате право нешто урадити. Његова амбасада ће га послати кући.
Ово је значење дипломатског имунитета по Бечкој конвенцији "

миг29м2

images

миг35

images

Онишченко - наше све ! :D

Већ и Министарство спољних послова је означио. :)

Комесар за људска права руског Министарства спољних послова саветује држављанима да два пута размисле пре него што одете у Холандију.

Ситуација са батинама руског дипломата у Хагу треба да "се састане са озбиљним размишљањима оних који ће посетити Холандију" "Нивои насиља и кршења људских права у Холандији и Русији нису упоредиви."
http://www.russkiymir.ru/russkiymir/ru/news/common/news43597.html
Биографија нашег санитарног врача је веома занимљива...У време Прве чеченске војне био је ратни заробљеник чеченских терориста (мислим да би нешто више о храбрости Генадија Онишченка требало написати баш овде, да се кукавице које се клањају ЕУ наказама науче како прави човек треба да се држи и кад ситуација изгледа безизлазна).
http://www.peoples.ru/medicine/infectiologist/grigoriy_onischenko/

xe, xe ....

1. Po Beckoj konvenciji policija ne sme reagovati protiv diplomate , osim u slucajevima koji su taksativo nabrojani .... vika u stanu ( laz holandske policije , svakako ne spada u te slucajeve .. pa cak ni tuca .. ni svadja .. cak ni napad na suseda - mora biti mnogo teze krivicno delo ) Uostalom , tu je pravnik Bandi - moze nam poblize objasniti Becku konvenciju ....

2. Vec je na temi postavljen ovim razmene Rusije i holandije - i objasnjeno ko sta i koliko uvozi .... Suficit je na strani Rusije - naravno ....

Спољнотрговинска размјена Русиjи са Холандијом у 2010, према руској царинске статистике, износио је 58,4 милијарди долара.
Према подацима ФТС Русије, у 2010 Холандија је рангирана 2 место на промет страних трговинских партнера Русије, укључујући и 1 место - за извоз и 14 - за увоз.
Позитиван салдо у корист Русије у 2010 износио је 49,5 милијарди долара.

Русиjа: Главни извозни производи / више од 96 одсто свих порођаја /: сирова нафта, нафтни деривати, сирови никл и алуминијум, природни гас, бакарне катоде, феро легура, угљена смола.

Холандија: Прехрамбени производи и пољопривредни - 39,2 одсто, хемијских производа / 26,7 одсто / машине, опрема и возила / 25,6 одсто /
http://www.himsnab-spb.ru/announce/19-10-2011_2/

Samo je uvoz cveca i urasnog rastinja iz holandije u Rusiju do oktobra ove godine iznosio 435 milona evra ( zahvaljujuci pre svega padu prodaje u drzavama juzne , srednje Evrope i amerike ) .... a svi znamo da to cvece nije fito- sanitarno ispravno .... :manikir::manikir:

No mukama holandije nije ni tu kraj .....
...

Poslednja izmena:
xe, xe ....
....

No mukama holandije nije ni tu kraj ..... [/SIZE]
[/B] ...
Руски Шешељ спрема одговор на свој начин (и то је објашњење некима који нису схватили зашто волим Жириновског)
Жириновский разгромит посольство Голландии
12:22 / 09.10.2013
766902.jpg

Владимир Жириновский. Фото: РИА Новости

Лидер ЛДПР Владимир Жириновский заявил, что в связи с избиением российского дипломата Дмитрия Бородина в Гааге, его партия устроит пикет возле здания посольства Нидерландов в Москве. Политик заявил, что разобьет окна в здании диппредставительства. По его словам, вся эта ситуация является провокацией.
ЖИРИНОВСКИ ЋЕ РАСТУРИТИ АМБАСАДУ ХОЛАНДИЈЕ
ЛИДЕР ЛДПР ВЛАДИМИР ЖИРИНОВСКИ ЈЕ ИЗЈАВИО, У ВЕЗИ ПРЕБИЈАЊА РУСКОГ ДИПЛОМАТЕ ДМИТРИЈА БОРОДИНА У ХАГУ, ДА ЋЕ ЊЕГОВА ПАРТИЈА ОРГАНИЗОВАТИ АКЦИЈУ ИСПРЕД АМБАСАДЕ ХОЛАНДИЈЕ У МОСКВИ. ПОЛИТИЧАР ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ЋЕ ПОЛУПАТИ ПРОЗОРЕ НА ЗГРАДИ ДИПЛОМАТСКОГ ПРЕДСТАВНИШТВА. ПО ЊЕГОВИМ РЕЧИМА, ЧИТАВА ТА СИТУАЦИЈА ЈЕ САМО ПРОВОКАЦИЈА.
"Наша московская организация устроит пикет у посольства Нидерландов и разобьет все окна в этом посольстве, – сказал лидер партии Владимир Жириновский. – Не будем мы жить по принципу: нас ударят по одной щеке, а мы другую подставим. Мы – в лоб, в нос".
"НАША МОСКОВСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЋЕ ОРГАНИЗОВАТИ АКЦИЈУ ИСПРЕД АМБАСАДЕ ХОЛАНДИЈЕ И РАЗБИТИ ИМ СВЕ ПРОЗОРЕ". - РЕКАО ЈЕ ЛИДЕР ПАРТИЈЕ ВЛАДИМИР ЖИРИНОВСКИ. - "МИ НЕЋЕМО ЖИВЕТИ ПО ПРИНЦИПУ: АКО ТЕ УДАРЕ ПО ЈЕДНОМ ОБРАЗУ, ОКРЕНИ ИМ И ДРУГИ. МИ ЋЕМО ЊИХ И У БРАДУ И У НОС"...(МОЈ ЧОВЕК, СТО ПОСТО, РАЗМИШЉАМО ПОТПУНО НА ИСТИ НАЧИН.)
Он добавил, что активисты не будут сдерживать свои эмоции, и выразил свое мнение относительно ситуации, пишут "Вести.Ru". "Это было нападение на нашего дипломата, и не надо выдумывать семейные ссоры, алкоголь и еще что-то. В чистом виде провокация", – сказал Жириновский.
ОН ЈЕ ДОДАО ДА "АКТИВИСТИ ЊЕГОВЕ ПАРТИЈЕ НЕЋЕ СУЗДРЖАВАТИ СВОЈЕ ЕМОЦИЈЕ, И ИЗРАЗИЋЕ СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ", ПИШУ ВЕСТИ.РУ. "ТО ЈЕ БИО НАПАД НА НАШЕГ ДИПЛОМАТУ И НЕ ТРЕБА ИЗМИШЉАТИ ПОРОДИЧНЕ СВАЂЕ, АЛКОХОЛ И КО ЗНА ШТА ЈОШ. ТО ЈЕ ЧИСТА ПРОВОКАЦИЈА" - РЕКАО ЈЕ ЖИРИНОВСКИ.
http://www.dni.ru/polit/2013/10/9/261508.html

Ljudi kad stavljate ove ruske tekstove potrudite se da ih prevedete i bar date poentu o čemu se tu radi. Postovi koje nisu jasni ljudima koji ne znaju ruski ili tek učimo ruski :mrgreen: biće obrisani zbog nejsanoće i neusaglašenosti sa pravilima foruma.:rtfm:
Ја преводим, искрено не знам на кога се односи овај твој коментар, ако можеш буди мало прецизнији.

Ја преводим, искрено не знам на кога се односи овај твој коментар, ако можеш буди мало прецизнији.

Ne odnosi se na nekoga posebno. Nego ima par strana unazad, a i na drugim temama ruskih tekstova neispraćenih dovoljono adekvatnim prevodom. Ništa strašno, ali može i bolje.

1) Питам, а како сусед-инкогнито сазнао да дипломата повређује децу код куће?
2) Дипломате живе у комуналним стане или наркомана види кроз зидове?
3) Како дипломат могао да псовати са 2 и 4-годишњи дете?

Бечка конвенција не подразумева инвазију у приватан живот. Чак и ако он ће бити пијан, али он је -. дипломат

Чак и ако нешто украо, он је -. дипломат.
Имунитет - Руска реч у свим језицима.
Немате право чак ни да приђе, ни постављају питања.
Он је убио, нищта није имате право нешто урадити. Његова амбасада ће га послати кући.
Ово је значење дипломатског имунитета по Бечкој конвенцији "

Ako ja cujem ili slutim da u stanu do mog neko ubija coveka, neko tuce decu, zlostavlja ih, onda me zabole da ne kazem sta za nekakv imunitet.
ili nacionalnost tog zlotvora.. Ili ti prvo pitas da covek koji zlostavlja dete, ubija zenu nije mozda diplomata sa imunitetom?Cenis da se imuniteti kace u Kucnom Redu po zgradama?
Znaci da je tebi OK da neki pedofil muci svoju decu ili ih ubija da mu ne prilazis, da se pravis blesav jer on kao ima imunitet?

Prava dece su u ovoj staroj Evropi nepirkosnovena.

Poslednja izmena:
Ne odnosi se na nekoga posebno. Nego ima par strana unazad, a i na drugim temama ruskih tekstova neispraćenih dovoljono adekvatnim prevodom. Ništa strašno, ali može i bolje.

Hvala modu;)

Nije bas stasno, ali je bare fifti/fifti da se postavljaju tekstovi u originalu na ruskom,a za mene je jos neprijatnije ( zato i ima jako malo
diskuutanata na ovim ruskim topicima) da je izgleda samo ovde dozvoljeno da se slova bolduju do nebesa, da se vristi kao konj Zelenko.
Meni to jos vise smeta od origanalnih ruskih tekstova, a koliko znam to ne bi trebalo da bude dozvoljeno.

Ako ja cujem ili slutim da u stanu do mog neko ubija coveka, neko tuce decu, zlostavlja ih, onda me zabole da ne kazem sta za nekakv imunitet.
ili nacionalnost tog zlotvora.. Ili ti prvo pitas da covek koji zlostavlja dete, ubija zenu nije mozda diplomata sa imunitetom?Cenis da se imuniteti kace u Kucnom Redu po zgradama?
Znaci da je tebi OK da neki pedofil muci svoju decu ili ih ubija da mu ne prilazis, da se pravis blesav jer on kao ima imunitet?

A stara Evropa je?! :huh:

Hvala modu;)

Nije bas stasno, ali je bare fifti/fifti da se postavljaju tekstovi u originalu na ruskom,a za mene je jos neprijatnije ( zato i ima jako malo
diskuutanata na ovim ruskim topicima) da je izgleda samo ovde dozvoljeno da se slova bolduju do nebesa, da se vristi kao konj Zelenko.
Meni to jos vise smeta od origanalnih ruskih tekstova, a koliko znam to ne bi trebalo da bude dozvoljeno.

Meni nije neprijatno, naprotiv prijatno mi je kad vidim ruski tekst, al ne razumem jer tek počinjem da učim Ruski. To isto misli i većina forumaša.

Тим из Србије био је на аеромитингу у Русији, тамо су, по ономе што су неке новине писале, причали о куповини ескадриле (мада не би било лоше и две ескадриле) миг29м2, при чему се појавила информација да је то у ствари миг 35 јер никакве нијансе не одвајају та два типа авиона.
Молио бих да неко објасни о чему се ради, да ли је миг29м2 у ствари стварно миг35?

MiG-29M je palubni MiG-29K bez sklopivih krila i bez kuke. MiG-35 je trebao da se bazira na vanila MiG-29, ali da dobije krilo sa 5 podvesnih tacaka (u odnosu na 4 standardne na Mig-29M), vise kompozita sto povlaci manju masu, i naravno motor od MiG-29K (morska osa) i novi AESA radar.

Ali takav MiG-35 je otkazan. Odluceno je da se novi MiG-35 bazira na MiG-29M, koji vec ima sve sto ima MiG-29K, samo da mu se doda nova avionika i AESA radar, i to je to. Znaci MiG-29M ce biti moguce apgrejdovati do MiG-35 jer se radi o istom zmaju aviona, zato nije bitno da li u startu uzimamo MiG-29M ili Mig-35. A zmaj je ojacan, isti kao onaj za nosac aviona, znaci duze ce da traje jer ga necemo koristiti na nosacu.

Znas li ti sta znaci diplomatski imunitet? Znaci da diplomatu mozes jedino da posaljes kuci, a ne mozes da ga apsis ili bijes. Eto to znaci. Ako vam se ne svidja sta je radio ima da ga saljete kuci.

A u svakoj normalnoj zemlji otac ima pravo da izudara dete po dupetu kad pocne mnogo da zaebava. Da su tebe tukli na vreme, sad nebi bila takva ostrokondja.

Znas li ti sta znaci diplomatski imunitet? Znaci da diplomatu mozes jedino da posaljes kuci, a ne mozes da ga apsis ili bijes. Eto to znaci. Ako vam se ne svidja sta je radio ima da ga saljete kuci.

A u svakoj normalnoj zemlji otac ima pravo da izudara dete po dupetu kad pocne mnogo da zaebava. Da su tebe tukli na vreme, sad nebi bila takva ostrokondja.

Mi ne znamo sta se tacno dogodilo u stanu tog coveka.
Retko ljudi zovu policiju jer su svi ljudi isti. Prave se da ne vide i ne cuju.

Policija nigde ne bije ljude, ako to Lukasenko kaze, to bas ne mora da bude i istina.

Meni nije neprijatno, naprotiv prijatno mi je kad vidim ruski tekst, al ne razumem jer tek počinjem da učim Ruski. To isto misli i većina forumaša.
Ruski je svima nama razumljiv, cak i onima koji smatraju da iz ljubavi prema Putinu pridev ( Ruski) moraju da pisu velikim slovom.
Nego ne treba bas preterivati, a i rekoh da mi ova slova od barem 10 cm vise smetaju nego sam ruski (jezik).
Inace, srpski ruski, engleski su pridevi pa se pisu malim slovom;)

Mi ne znamo sta se tacno dogodilo u stanu tog coveka.
Retko ljudi zovu policiju jer su svi ljudi isti. Prave se da ne vide i ne cuju.

Policija nigde ne bije ljude, ako to Lukasenko kaze, to bas ne mora da bude i istina.

Pa kad ne znate, zasto ga apsite i bijete? Pokazao vam diplomatski imunitet, a vama opet nije jasno.

Аха...;)
Killing babies no different from abortion, experts say

Зато, лажи на неком другом месту о чарима твоје Јевропе и њеној бризи о правима детета. :rtfm:

Poslednja izmena:
Ruski je svima nama razumljiv, cak i onima koji smatraju da iz ljubavi prema Putinu pridev ( Ruski) moraju da pisu velikim slovom.
Nego ne treba bas preterivati, a i rekoh da mi ova slova od barem 10 cm vise smetaju nego sam ruski (jezik).
Inace, srpski ruski, engleski su pridevi pa se pisu malim slovom;)

E ti ćeš da me naučiš da se pridevi pišu malim slovom. Automatizam je u pitanju pa prsti nesvesno ulete na šift.

A možda bi tu trebalo naparaviti izuzetak da se samo ruski piše velikim slovom jer Rusija je najveća i najviše je uradila da se germanska alavost spakuje u konzervu iz koje nikada neće više izaći.

Što se tiče Putina on je pokazao da je najveći. Svi bi rado videli takvog lika na čelu svoje države pa i Amerikanci i Nemci, al` ne može, jedan je on. A mnoge žene bi ga rado videle i u krevetu, svom naravno.:per:

Back