gost 8170
Veoma poznat
- Poruka
- 10.924
pa ne mi sad hocemo da budemo ti sto je.bu a ne vise oni sto su je.bani 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
filatelista:I šta to sve govori? Ako su ljudi glupi, stoka ,primitivni... džaba im najveća nalazišta dijamanta. Ubijaće se zbog boje kože. Zato ja tvrdim da je bitnije imati jedan pozitivan mentalitet, a resursi dođu kao maslinka na picu. Nisu predodređeni oni koji imaju resurse da će automatski lepo i lagodno živeti.
Jesi li ti procitao sta sam ti napisao o Juznoafrickoj republicifilatelista:I šta to sve govori? Ako su ljudi glupi, stoka ,primitivni... džaba im najveća nalazišta dijamanta. Ubijaće se zbog boje kože. Zato ja tvrdim da je bitnije imati jedan pozitivan mentalitet, a resursi dođu kao maslinka na picu. Nisu predodređeni oni koji imaju resurse da će automatski lepo i lagodno živeti.
Svaki narod moze sam da se snadje,i nama ne treba neko sa strane da nam vodi ekonomski razvoj,politicki, kulturni...ako neko sebe smatra retardiranim i nesposobnim onda moze. :grin: isti je slucaj i sa Afrikancima,Azijatima,potlacenim Evropljanima...SIGNATURE 350:pa ne mi sad hocemo da budemo ti sto je.bu a ne vise oni sto su je.bani![]()
SIGNATURE 350:vijetnam dozivljavam kao ekonomski najnerazvijeniju zemlju sveta gledano kroz njihovu devalviranu valutu. medjutim to ne mora nista da znaci.
nisam upoznat sa vijetnamskom ekonomijom
Svestan si da to ne znači ama baš ništa?besniris:Vijetnam ima posle Kine ekonomiju sa najvecim rastom u regionu.
Vidis, 15 % od 0 je i dalje 0!!!besniris:Vijetnam ima posle Kine ekonomiju sa najvecim rastom u regionu.

A sta si time hteo reci za ulazak srbije u zlokrvnicku EU?? Sta ce nam takav jedan skup ubica na jednom mestu, gde gledaju kako ubiti srbina pa makar to bilo i samo dete poput male milice koja je poginula u Andjeoskom bombardovanju Srbije od strane ove iste EU mile zajednice predvodjene Amerikom i Engleskom!! Nego neka se oni sami kolju medju sobom u EU a nas ostave na miru, netreba nam njihova evropa vec nama treba nasa srbija u celom sastavu (kosovo i vojvodina) kao neotudjivi deo srbije!!!tokyo:Vaše mišljenje...
joca111:Vidis, 15 % od 0 je i dalje 0!!!![]()
![]()
Sta se ovde pise ja ne mogu da verujem...Vijetnam je pojam razvijenosti za nas.SIGNATURE 350:vijetnam dozivljavam kao ekonomski najnerazvijeniju zemlju sveta gledano kroz njihovu devalviranu valutu. medjutim to ne mora nista da znaci.
nisam upoznat sa vijetnamskom ekonomijom
B.A.L.:Sta se ovde pise ja ne mogu da verujem...Vijetnam je pojam razvijenosti za nas.
Kasnije cu to malo podrobnije da vam objasnim u svakom slucaju,izgleda da bas i niste upoznati sa modernizacijom i ekonomskim reformama te zemlje...kakava valuta,devalvacija,inflacija i ostalo...Dok smo se mi bavili EU,oni su se bavili sami sobom.
B.A.L.:O ekonomiji Vijetnama...
Zahvaljujuci stranim ulaganjima,drustveni proizvod (BDP-GDP0 prakticno je od nule 1986 godine dostigao 2000 godine iznos od oko 25 milijardi dolara,sto znaci nesto preko 400 dolara po stanovniku.Jedno i drugo se tokom protekle decenije povecavalo iz godine u godinu u proseku po stopi od oko 8%,uz rast indusrijske prizvodnje 12 %(Vrednost izvoza se priblizila od oko 20 milijardi dolara uz minimalni deficit 4% uvoza).Dinamika privrednog razvoja odrzava se na nesmanjenom nivou do danas,uz povecanje udela domacih investicija i sve znacajnije ucesce privatnog sektora(Kineski model),dok je priliv stranog kapitala nesto smanjen,jer je sposobnost apsorbovanja i racionalnog koriscenja prirodnih resursa,radne snage,infrastrukture..itd,dostigla nivo koji je nametnuo usporavanje.
Sve u svemu,imaju jednu od najbrze razvijajucih ekonomija u regionu i svetu i stabilnu drustveno- politicku situaciju(jednopartijski sistem-vladajuca Komunisticka partija Vijetnama),
sto je ziva potvrda da jedno bez drugog ne ide,i na putu su da od zaostale agrane-kolonijalne zemlje,razorene dugogodisnjim ratovanjem,prerastu u srednje razvijenu,pa cak i veoma razvijenu industrijsku zemlju.Nisu jos bogati ,ali nisu vise ni siromasni kao nekad.Zemla u kojoj se do pre par decenija umiralo od gladi,danas je cist izvoznik hrane,treci izvoznik pirinca u svetu(iza USA i Tajlanda).
-stopa industrijskog rasta......14,5%
-drzavni sektor......................11,7%
-privatni sektor......................19,2%
-licencirani sektor..................14,5%

filatelista:Ovo me podseti na legendarnu izjavu Mirka Marjanovića početkom 2000 kad je Zastava povećala proizvodnju automobila za 24%, a mudri Mirko kaže da je u istom periodu Mercedes smanjio proizvodnju za 3% Lavovska borba na tržištu, jači potiskuje slabijeg![]()
A 24% na 1000 automobila je?![]()
![]()

Axaxaxaxa....[mi imamo i isti privredni razvoj kao Vijetnam..SIGNATURE 350:pa imaju rast privrede velik, i mi isto od 7-8% koji je takodje velik, pa nesto ne vidis da se mi odvaljujemo od razvijanja.
vidis koliki im je gdp po glavi - 400$. to je nista.
u razvijenu industrijsku zemlju?? da, kada im GDP po glavi poraste za jedno 40.000$ e onda hoce.
ti bez GDPa po glavi od bar 20.000$ nemas normalnu zemlju.
nas GDP je oko 44 milijarde$, njihov je 25 milijardi. i kako su sada oni pojam razvijenosti za nas?
A da bismo ziveli lepo moramo da imamo kao holandija GDP 540 milijardi! a ne boraniju ovu.
mi smo daleko jos od normalne zemlje, a vijetnam ce se lupat nogama u dupe kada dostignu i nas
Trebao bi malo da proveris podatke... :wink: