Srbija će ući u EU godine:

• Začetnik teme Začetnik teme tokyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srbija će ući u EU godine:

• 2012. kao 29.članica, dakle, poslije Hrvatske

glasova: 16 25,4%
  • 2015 u paketu sa Makedonijom i Albanijom

glasova: 9 14,3%
  • 2018 kao 31. članica u paketu sa Crnom Gorom

glasova: 4 6,3%
  • 2020. kao 32. članica u paketu sa BiH i Moldavijom

glasova: 2 3,2%
  • poslije 2020 kao 34. članica u paketu sa Turskom

glasova: 2 3,2%
  • poslije 2030 kao posljednja 35. zemlja Evrope

glasova: 30 47,6%

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tokyo:
al recimi dva naroda koji se po pismu i govoru bolje mogu sporazumjet od Srba i Hrvata???
citala sam davno na forumu b92,neka hrvatica tvrdila kako su srpski i hrvatski dva potpuno razlicita jezika.
kaze bolje se razumeju svedjani i finci nego srbi i hrvati,zato sto imaju prekticno isti jezik :shock:
sve bi to bilo lepo da jedan jezik nije germanski a drugi ugrofinski.
al su je iznapusavali ljudi kad je to izvalila.
e to je lupis,pa ostanes ziv :neutral:

rekla bi i da su kineski i kechua isti jezici,samo da srpski i hrvatski nisu :lol:

SIGNATURE 350:
e tokyo dat priupitam,
okle znas cirilicu da citas?

pa čuj nisam ti ja toliko mlad
išao ja u osnovnu školu za vrijeme Juge i ovdje smo morali da učimo čirilicu da čitamo
tada mi je bilo krivo ju učiti
jer mi se prosto estetski nije sviđala
još se danas zeznem kod slova i/n p/r
kao i tada :)
eto sad mi drago što znam pa da vas mogu demantirati vaše postove... :-P

Banshee:
citala sam davno na forumu b92,neka hrvatica tvrdila kako su srpski i hrvatski dva potpuno razlicita jezika.
kaze bolje se razumeju svedjani i finci nego srbi i hrvati,zato sto imaju prekticno isti jezik :shock:

rekla bi i da su kineski i kechua isti jezici,samo da srpski i hrvatski nisu :lol:
:confused: :confused:

Mislim da ce Srbija uci negde oko 2012 u EU, Hrvatska 2009, Makedonija i Crna Gora 2015, BiH, Mold. i Alb. 2018-2020.

p.s. samo me zanima ko su svi silni indijanci sto su glasali za posle 2030 kao poslednja zemlja u Evropi, stvarno maloumno...

Banshee:

Hm...ako se ne varam...tokyo ili kako već...je ne baš tako davno pisao/la na istoriji kao žensko...
Sad im je takav povjesni trenutak pa im to i odgovara...pre neku godinu,teško bi se mogao pronaći Kroat koji bi tvrdio da su naš i njihov jezik toliko slični...
Samo smo na utakmicama mogli da se skapiramo...kao onda u Zagrebu...lično sam se uverio...:lol: :arrow: :wink:

Banshee:

ajooooj. slicni su ko dupe i oko. veze jedan s drugim nemaju.
jeste znali koliko imamo istih reci kao svedjani?
luk(povrce) se tamo pise lök
beli luk nazivaju isto prefiksom za belu boju neznam sad kako se kaze belo,
lekar je lekar, apotekar je apotekar... znao sam jos nekih primera

tokyo:
srbi i bosanci isto ko mi

a ameri i englezi
e tu grešiš
dosta su velike razlike...

pa dobro amerika je kontinent logicno da ima onih slack-jawed yokels koji ne govore kao englezi...
ali samo u hrvatskoj ima toliko razlicitih hrvatskih jezika da se oni sami ne razumeju.
nekih dijalekata ima tamo da razumem svaku trecu, a inace znam dosta hrvatskih reci.
isto tako ovi dole u vranju, ebes ih ja to nist ne razumem

tokyo:
pa čuj nisam ti ja toliko mlad
išao ja u osnovnu školu za vrijeme Juge i ovdje smo morali da učimo čirilicu da čitamo
tada mi je bilo krivo ju učiti
jer mi se prosto estetski nije sviđala
još se danas zeznem kod slova i/n p/r
kao i tada :)
eto sad mi drago što znam pa da vas mogu demantirati vaše postove... :-P

ja prva slova koja sam naucio da citam, imao sam tada 3 god, su bila latinicna. ali sam istovremeno ucio i cirilicu, i nikada nikakav problem nisam imao ni sa jednim ni sa drugim

SIGNATURE 350:
ajooooj. slicni su ko dupe i oko. veze jedan s drugim nemaju.
jeste znali koliko imamo istih reci kao svedjani?
luk(povrce) se tamo pise lök
beli luk nazivaju isto prefiksom za belu boju neznam sad kako se kaze belo,
lekar je lekar, apotekar je apotekar... znao sam jos nekih primera
pa,dobro,i ovako se smatra da su slovenski i germanski jezci istog porekla,tj da imaju iste korene,sto se vidi u nekim starim recima i njihovom korenu npr mleko koje je se slicno kaze u svim slovenskim i germanskim jezicima,za raliku od latinskih jezika...a takodje neke jako stare reci vode poreklo i od keltskog.na stranu sto nam je jezig prepun germanizama :lol:

a za ovu sto je izjavila da su svedski i finski skoro isti jezici,za razliku od hrvatskog i srpskog...nisam znala da li da placem ili da se smejem :shock:

SIGNATURE 350:
ja prva slova koja sam naucio da citam, imao sam tada 3 god, su bila latinicna. ali sam istovremeno ucio i cirilicu, i nikada nikakav problem nisam imao ni sa jednim ni sa drugim
ja sam takodje istovremeno ucila latinicu i cirilicu...malo sam mesala u samom pocetku,ali sam bila sva ponosna sto sam uprvom razredu znala da citam oba za razliku od ostale dece :lol:

Vlasti u Srbiji pozvane da zaustave grafite mržnje
Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala je vlasti u Srbiji da prekinu sa politikom nekažnjavanja ispisivanja rasističkih, nacionalističkih i fašističkih grafita. Posljednjih se dana na mnogim mjestima u Srbiji pojavljuju grafiti kojima se veliča genocid u Srebrenici, poziva na ubojstvo predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića, a na jumbo plakatima koalicije LDP-GSS-SDU-LSV se ispisuju rasističke poruke, dok su u Zrenjaninu uništeni Inicijativini plakati na mađarskom jeziku kojima se pozivaju građani/ke da izađu na izbore.

http://www.yi.org.yu/english/PressReleases/2007/Html/Stop the Hate Graffiti.php
mislim šta reći na ovo? pitam se pitam tko li je to učinio? :lol: :razz:
nešto mi "miriše" na Nikoličevu b_gru

SIGNATURE 350:

moraš uzeti u obzir da sam ja to i upamtio
mnogi danas Hrvati koji su u školama učili čirilicu nebi znali ni rečenicu pročitati
a kamoli na desetke strana postova ko ja

pišite kako vam milo:)

Ej bre...pa vama kapitalistima je samo stalo kako sto vise da zaraidite.Proci cete kao Dzordz Bus u karikaturama...:lol:

buswj8.jpg

A ŠTA ĆE MI EVROPSKA UNIJA

JA BIH VOLEO DA HRVATSKA UDJE A MI NE.

MI BI BILI LIDERI U OKVIRU PREOSTALIH DRŽAVA KOJE NISU UŠLE U EU, RECIMO CEFTA-E.
IMALI BI DALEKO VEĆU KONKURENTNU PREDNOST U ODNOSU NA ALBANIJU, C.GORU, BOSNU I MAKEDONIJU.

HRVATI BI BILI PONOSNI EUROPLJANI ALI NARAVNO ZADNJA RUPA NA EVROPSKOJ SVIRALI,
PA KADA NESTLE ILI MILKA DODJE I RAZVALI HRVATSKO DUPE I KUPI "KRAŠ" A OD HRVATSKIH MENADŽERA POSTANU NEMAČKI ILI AUSTRIJSKI ILI VEĆ KOJI...
IMA DA SE ČEŠKAJU PO PAMETNOJ EUROPSKOJ GLAVI...

A MMF I SVETSKA BANKA

PA DA NARAVNO... MOŽETE KOLIKO GOD HOĆETE DA SE ZADUŽUJETE ...
DO MILE VOLJE...

ŠMRK ŠMRK

KO ĆE ONDA DA MI NADJE DORINUUUUU.....

BUA HA HA HA

PLAČ PLAČ

SerbiaUnited:
A ŠTA ĆE MI EVROPSKA UNIJA

JA BIH VOLEO DA HRVATSKA UDJE A MI NE.

MI BI BILI LIDERI U OKVIRU PREOSTALIH DRŽAVA KOJE NISU UŠLE U EU, RECIMO CEFTA-E.
IMALI BI DALEKO VEĆU KONKURENTNU PREDNOST U ODNOSU NA ALBANIJU, C.GORU, BOSNU I MAKEDONIJU.

HRVATI BI BILI PONOSNI EUROPLJANI ALI NARAVNO ZADNJA RUPA NA EVROPSKOJ SVIRALI,
PA KADA NESTLE ILI MILKA DODJE I RAZVALI HRVATSKO DUPE I KUPI "KRAŠ" A OD HRVATSKIH MENADŽERA POSTANU NEMAČKI ILI AUSTRIJSKI ILI VEĆ KOJI...
IMA DA SE ČEŠKAJU PO PAMETNOJ EUROPSKOJ GLAVI...

A MMF I SVETSKA BANKA

PA DA NARAVNO... MOŽETE KOLIKO GOD HOĆETE DA SE ZADUŽUJETE ...
DO MILE VOLJE...

ŠMRK ŠMRK

KO ĆE ONDA DA MI NADJE DORINUUUUU.....

BUA HA HA HA

PLAČ PLAČ

samo zaboravljaš jednu stvar
da nedugo poslije Hrvatske ulaze Makedonija i Albanija, a velika je vjerojatnost i Crna Gora
jer te tri zemlje takodjer pretendiraju ka EU što prije
i na dobrom su putu

ostat će vam moldavija i bih u toj Cefti
pa onda tek možete bit "lider":)

ma da li si chuo za E.P.P.

a da li si cuo za PARETO OPTIMUM jedan od osnovnih zakona trzisne ekonomije

tj

NE MOŽE SVIMA DA BUDE DOBRO. POSTOJI JEDNA VAGA TJ KLACKALICA.
MI SMO SE KASNO UKLJUCILI U PRICU.
DA SMO SE RANIJE UKLJUCILI U PRICU I JA SAM BIH IMAO DRUGO MIŠLJENJE.
OVAKO MOZEMO SAMO DA PUKNEMO.

Koliko ce Bugarima i Rumunima biti bolje... VIDEĆEMO... pa cemo onda proceniti...
dobro je da imamo uzor tj primer...
DZABA TI STO MOZEŠ DA PUTUJEŠ I U IRSKU BEZ PASOŠA KADA NEMAŠ PARA ZA PUTOVANJE!!

sa druge strane hrvatska ima jedan veliki izvor prihoda tj. more koje je mnoge zemlje izvuklo iz bedaka : grcku, maltu, tursku, portugaliju. one su bile jad i beda do 60ih godina.
Ne možemo realno sagledavati i praviti razmere naše i hrvatske privrede.

AKO VEĆ NA TAJ NAČIN RAZMIŠLJAJU...

ONI TREBA DA SE SRAMOTE ŠTO NISU U "TOLIKO ŽELJENOJ" EU VEĆ UŠLI...
PORED SVIH MOGUĆIH PREDNOSTI
BUGARSKA I RUMUNIJA IH PREŠLE...

IMALE SU PUNU PODRŠKU VEĆINE ČLANICA EU, OPROSTILI SU IM SILNE ZLOČINE I ZLOČINCE, ZVANIČNO NISU KRIVI ZA RAT,
MORE, PALME, NEMAČKI DEBELI TURISTI,
EKONOMIJA U POLETU - KAKO KAŽU

PA ONDA PITANJE "GDE STE VI U EU DO SADA????????"

ALI TU SE VIDI NJIHOV MENTALITET I NAČIN RAZMIŠLJANJA

NIJE BITNO DA LI ĆEMO MI UĆI U EU POSLE BUGARSKE I RUMUNIJE ILI KOGA VEĆ
NIJE BITNO ŠTO ĆEMO BITI "PREDZADNJI"

BITNO JE DA SRBIJA BUDE IZA NAS

E HRVATI BALKANCI

DALEKO JE EUROPA OD VAS I VI OD NJE...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back