SRBI SU PACIFISTIČKI NAROD (El Pacifiko)

Evo ođe ću iznijet neka moja zapažanja u vezi komšijskog naroda sa kojim se graničimo.

Srbi jesu nekad bili ratnici, ali to je prošlost. Evo sad naprimjer svi se zgražavaju nad ratom. Kad bi neki političar reka da će ratovat za Kosovo, nebi proša cenzus na izborima.
To se i pokazalo devdesetih, kada su Srbi masovno izbjegavali mobilizaciju. Crnogorci su naprimjer ratnički narod i kod nas je odziv za mobilizaciju bio preko 95%. U Srbiji nije tako bilo, nego su ljudi bježali u inostranstvo i skrivali se po drugim stanovima.
Srbija je uvjek u prošlosti pobjeđivala tao jer je žrtvovala ljudstvo, a oskudijevala je u tehnici. Devedesetih su Srbi tehnički bili superiorni nad protivnicima, ali ljudstva nije bilo, jer su Srbi postali pacifisti, pa je rat izgubljen.

Okle ovaj pacifizam i prezir prema ratu kod Srbalja? Ja mislim da to potiče iz drugog svjetskog rata, kad su udarili jedni na druge ka četnici i partizani, i tada se Srbinu podsvjesno zgadio pojam ratovanja. Zbog toga će Srbija u svakom narednom ratu proći mnogo gore no devedesetih, a Crna Gora to treba iskoristit kako bi se teritarijalno proširila jer ima državu djevojčicu na svojoj sjevernoj granici.

Види види сачекали сте српску мукупа наједном постали агресиван народ а?

A jel imaš i obavezan broj reči u poruci?

Ipak ne bi bilo u redu da za neke jednorečne poruke ili smajlije valjanje od sreće dobiješ 1 evro. I Tolstoja su plaćali po učinku :lol:

Vlada ima povjerenja u mene, samo im posaljem fakturu i oni salju pare. Milo me vazda poziva na konsultacije prilikom pravljenja strategija u vezi susjedne Srbije. Evo otkriću vam tajnu, operacija osvajanja Zlatibora se zove "plemeniti Ćetalj". Nećete znati što vas je snašlo.

Vlada ima povjerenja u mene, samo im posaljem fakturu i oni salju pare. Milo me vazda poziva na konsultacije prilikom pravljenja strategija u vezi susjedne Srbije. Evo otkriću vam tajnu, operacija osvajanja Zlatibora se zove "plemeniti Ćetalj". Nećete znati što vas je snašlo.

Priznajem, morala sam proguglati za ovo .:lol:

Ja jesam ali zato imam mlijeka kolko mi duša ište a ti ga moraš kupovat u marketu. Trošiš silne pare na to mlijeko iz prodavnice a ko zna što ti bačaju unutra. Možda pišaju u njega ili ti ubačaju drogu! Dok ja fino ka čojek pije koźe mlijeko i uživam u svakom gutljaju njegove bogate teksture.

I zbog toga mi zavidiš jer se hranim zdravo, pa poslje zaguslam i cijeli soliter se ori.

Jes vala, malo muzes ti kozu malo ona tebe, uzajamno se prozimate!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Jes vala, malo muzes ti kozu malo ona tebe, uzajamno se prozimate!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Nemoj bit nepristojan, mrčo. Znam da je velja Srbija prsla ka projekat pa se zato nerviraš, ali moraš živjeti dalje i prihvatiti realnost na terenu. A realnost je beogradski pašaluk, i to ako se Crna Gora smiluje da vam ostavi Beograd. To vi je što vi je. Veća država vi ne treba pošto vi ne znate što je država i ne umijete je sačuvati.

Dje si dosad ocojebe, jesi koze podmirio??

Sto diras ucku, promenis malo i dobijes kurolomku Ursku Cepin!:D

ursa_cepin6.jpg

Nemoj bit nepristojan, mrčo. Znam da je velja Srbija prsla ka projekat pa se zato nerviraš, ali moraš živjeti dalje i prihvatiti realnost na terenu. A realnost je beogradski pašaluk, i to ako se Crna Gora smiluje da vam ostavi Beograd. To vi je što vi je. Veća država vi ne treba pošto vi ne znate što je država i ne umijete je sačuvati.

Zelite i Beograd.... veliiki ste zalogaj zagrizli, da vam ne presjedne?:D

Ova je mnogo ljepša. Častim cijelu rakiju lozovačom pa da se proveselimo i proslavimo nove crnogorske uspjehe na svim poljima,ka što je naprimjer gradnja Porto Montenegra kome se cijeli svijet divi i veliča ga.

NIkola je jedini vladar kome se pjesme pjevaju po Hercegovini i danas ( osim guslarskih ) . Dobro i Kralju Petru , ali više NIkoli , mada je tek Petra oslobodio Hercegovinu .

Poslednja izmena:
E moja đevojko. Eee mrčenice. Nemaš ti pojma. Što Crna Gora ima?

Te ljepote što ima Crna Gora to nema nidje. Porto Montenegro se izgradio, to je pravo svjetsko čudo, svi dolaze da ga vide i dive se. Tu je i most Milenium, tunel Sozina i još mnogo toga. Tolko ljepote Crna Gora ima da se oči nemogu nagledati.

A kad zacvrči cerovina u kaminu, u brvnari na Durmitoru, uz gutljaje crmničkog vina, zvuke Sergeja Ćetkovića i zalogaje cicvare, čini ti da se si dotakao rajsku kapiju. A u Beogradu oni glibavi soliteri, kinezi, cigani, droga i kriminal. Pi!
Napravljeno od mafijaskih para...morali su ih negde oprati...ali bitno je da imate sto gledati,kad nema za jesti

Vidim da si na babu brkat,....... al' da si i pametan na nju, njesam zna!!!:per::per::per::per:

Dobre su ove pjesme o Kralju NIkoli , ali meni su isto drage i njegove pjesme :

БОЈ НА ГРАХОВЦУ 1858. године

При Гарчу се еко хори,
С Ловћена се разговара -
"Као да се нетко бори",
Из њег' вила проговара.

Пак са крилах тресну росу,
Окрену се на све стране,
Плаву своју свеза косу,
У букове скочи гране.

Цјелом душом она пази,
На пјесме се птицах гњави,
А глас топа што долази
Са Граховца, све јој јави:

Да јој синци муку гризу,
Да се лије њина крвца,
Да су живе ватре близу,
Ђе се суде мушка срца.

Мисли, да се задоцнила,
Пак с високе скочи гране,
Кроз облак се упутила,
Ђе с' ње храбра ђеца бране.

У простору ваздух ц'јепа,
Граховцу се приближава
Та Ловћена вила л'јепа
Коју Србин обожава.

К небу свезат' мрачни облак,
Заустави нашу вилу,
Из ког зачу с': "Ко је момак!"
Агарјанску гони силу.

Пак се мало спусти ниже
На лагана своја крила,
Рада виђег све изближе,
Код шанца се српског свила.

На врх њега млада сједи,
Небоји се турског зрна,
Мирно обје војске гледа,
Код кумпарах барјак дрма.

Сад наједном Црногорци:
"Ха, напријед!" повикаше,
Ка' торину мрки вуци
Тако шанце поваљаше.

Пут Тураках јуриш чине
С ножевима у рукама;
Неки пјева, други гине
Турке морећ' на мукама.

Тама паде на бојиште,
Јуначки се ломе клици,
Аман! Турчин клети иште -
Умирају убојници.

Ту безбројна пушка пуче,
Побједа се крвљу граби,
С јунаком се јунак туче -
Ал' је Турчин сада слабиј!

Од Ровинах духну вјетар,
Таму с' обје војске диже:
"Помоће ни свети Петар!"
Рече Мирко - ступи ближе.

"Гардо храбра мога брата!
Данилово десно крило!
Напред ићи, вјеру фата
Пред њим скоро. ту је било.

Ко својега књаза љуби,
Ко слободу мајку служи,
Трзај сабљу! не дангуби!
Име Срба не наружи!"

Ка' вихором талас ћеран,
Кроз пијесак што пут крчи,
Тако сада Србин сложан
Кроз низаме сабљом трчи.

Још са шанца б'јела вила
Гледа, шта се чудо ради,
Л'јепим цв'јећем в'јенац свила,
Из башче га пјесме вади.

Пак се диже к небу брже,
Просипљући ове р'јечи:
Слогу сада Срби држе!"
Ране старих да зал'јечи. -

---------------------------

Рајске сласти оставите,
прађедовах свете душе!
За час један да видите,
Како турства бјеже тмуше!

Цар Лазар се с Обилићем
У весело царство смије
А Данило с Мандушићем
Од радости сузе лије.

Хајдук Вељко шћеде доћи,
Да бијесна хата трчи,
Миротинском долу поћи
Да кубурах кремен мрчи.

17. новембар 1863.

Rijedak je to Srbin bio , jedini kralj Crnogorski Nikola .

СРПСКОЈ ВИЛИ

Посестримо Равијојло,
српска вило врачарице,
Дурмитора, Ловћен', Кома,
о вјечита домаћице,

поздрављам те из Париза
жељно као старог друга;
жалим ти се - срце моје
да нас мори страх и туга:

књагиња је обољела,
л'јечници јој не помажу,
овдје нема л'јека, биља
да ј' исправе и помажу,

но на лака дај се крила,
живо с' тргни по горама,
цв'јеће, биље наше бери
и залиј' га са сузама

да ми овдје стигне свјеже;
чаровитом њином моћи
књагињино, ја се надам,
на боље ће здравље поћи.

Него немој закаснити,
жалосног ме ражалити,
а у часу овом, немој,
суревњива, вило, бити;

јер знам дивно спрам књагиње
завидљива да си била,
што чар њена твоје чари
досада је засјенила.

Ал' те кумим, не оклевај!
Славиће те српска браћа,
ако биље хитро спремиш -
биље које живот враћа.

А ако га не оправиш,
штету ћу ти учинити,
струне ћу ти на гуслама
и гудало поломити;

већ ти никад пјеват' нећу,
ни мој глас се гором чути,
муком ћу ти, б'јела вило,
заувијек умукнути!

Париз, 21. маја 1891.

Poslednja izmena:
Evo ođe ću iznijet neka moja zapažanja u vezi komšijskog naroda sa kojim se graničimo.

Srbi jesu nekad bili ratnici, ali to je prošlost. Evo sad naprimjer svi se zgražavaju nad ratom. Kad bi neki političar reka da će ratovat za Kosovo, nebi proša cenzus na izborima.
To se i pokazalo devdesetih, kada su Srbi masovno izbjegavali mobilizaciju. Crnogorci su naprimjer ratnički narod i kod nas je odziv za mobilizaciju bio preko 95%. U Srbiji nije tako bilo, nego su ljudi bježali u inostranstvo i skrivali se po drugim stanovima.
Srbija je uvjek u prošlosti pobjeđivala tao jer je žrtvovala ljudstvo, a oskudijevala je u tehnici. Devedesetih su Srbi tehnički bili superiorni nad protivnicima, ali ljudstva nije bilo, jer su Srbi postali pacifisti, pa je rat izgubljen.

Okle ovaj pacifizam i prezir prema ratu kod Srbalja? Ja mislim da to potiče iz drugog svjetskog rata, kad su udarili jedni na druge ka četnici i partizani, i tada se Srbinu podsvjesno zgadio pojam ratovanja. Zbog toga će Srbija u svakom narednom ratu proći mnogo gore no devedesetih, a Crna Gora to treba iskoristit kako bi se teritarijalno proširila jer ima državu djevojčicu na svojoj sjevernoj granici.

e ti pametnjakovicu sa zvjezdare. mnogo razmisljas ali nikako. bole ce te glava

ps imena (geogragska) se ne prevode. sa srpskog na crnogorski. smesmi ste u pitchk....

Poslednja izmena:

Ebote koja debilna tema. :roll: :dash:

Ne znam za Beograd, nije mi nešto atraktivan. Niđe nisam čuo za beogradski sir i kajmak, ili za beogradsku rakiju, tako da ta teritorija nema ništa interesantno, samo soliteri i zgradurine, a ja volim brvnare i kamene kuće. Što se mene tiče Beograd mi nije interesantan ka buduća crnogorska teritorija, ali ako plemensko vijeće odluči da nam je potreban, osvojit ćemo ga.

Iako sam beogradjanin vise vremena provodim u srpskom Herceg Novom gde imam stan.
Cesto odlazim i u srpske Djenoviće i Kotor koji dolazi silni svet da poseti iz inostranstva i divi se slavnom srpskom istorijom Kotora.

E baš si avetinja avetna. Pa jesi li čuo za prosvjetiteljski i asimilatorski rad. To ćemo mi uskoro da radimo pošto mlatimo pare od turizma pa oćemo da proširimo državnu teritoriju. A to ćemo postić prosvjetiteljskim radom među Crnogorcima koji su posrbljeni a koji žive u Srbiji. Samo malo propagande i to je to.

oli ćete se za pulju prodavat ka i vaši stari.......

Back