Срби се враћају вери

ko? jel' ja?

da, kontam.

recimo, sećam se majke. srahota. ceo odrasli život je proživela kao komunista, ateista. sve FOL. kad je stiglo, kada je ZNALA da nema izlaza sem u SMRT.... e, to je bilo strašno. ali pošteno.
otac i ja smo je sahranili sve sa katoličkim popom.

ili recimo - mračna sila - ne ebe nikog, smrti se ne boji. veruje, ali KAKO?
zgaziće te, zgromiće te ako si slab, ako mu je u interesu, ako si mu na putu

kapiraš?

sve je u životu jasno i srca se VIDE AKO SAMO U NJIH POGLEDAŠ

Malo je degutantno pisati tako lične stvari u formi odbrane jedne ideje i napada na drugu.
I malo više pažnje kad se piše ne bilo na odmet, jer ovako napisano ispada da ste pored majke sahranili i tog katoličkog sveštenika, a verujem da nije bilo tako.
Odgovor na tvoje pitanje je da ne kapiram. Konfuzno ti je pisanje i teško mi je da ga razumem. Saberi misli, onda nam to napiši malo mirnije, ovako nećemo daleko otići u raspravi.

Ko to KONKERTNO poštuje moj izbor ako je, recimo, juče kafana bila pretvorena u groblje LICEMERNO i tupo

sve u slavu Isusa i njegovog rođenja.

i onda dođe Eremita i kaže, otprilike nešto kao - bolje biti NEOBAVEŠTEN VERNIK nego NEVERNIK?

PO ČEMU?

Ja svoj stav zasnivam na onome što su me učili, na onom što čitam, na NAUCI A TI?

niko im ništa ne brani, nek veuju, ali stvarno. samo neka se NE PRETVARAJU, NEKA SE NE IGRAJU VERE i neka NAJBITNIJE - meni NE SOLE PAMET

Zaiste je teško pratiti ovako konfuzne misli i njihovo iznošenje. Pisanje bez zapete, nabacano na gomilu nije jasno.

Нема враћања вери.
Може да се изгради 1000 храмова и то не значи ама баш ништа ако се не живи по вери у свакодневном животу. Ако се алкохолише, пуши, проституише(непоштује брак), врше абортуси, непоштују родитељи, итд... онда градња храмова нема никакву улогу.

Све док се не почну уводити промене на индивидуалном нивоу, долазиће све веће батине и невоље. А, они отпали који су веру претворили у трговину и којима су грађевине постале најважније, такви лажу и мажу
и воде у духовну обману(укључујући и екуменизам).
Од таквих се не узимају тврдње за озбиљно.

Ne radi se SAMO o odlikovanju.....

Velimirović je javno izjavio da je nacistička Nemačka na putu
da ostvari njegov sopstveni nacionalistički ideal. U govoru naslovljenom
Nacionalizam svetog Save, Velimirović hvali Hitlera i čak ga po značaju
poredi s osnivačem Srpske crkve, svetim Savom. Govoreći o Hitlerovoj
želji da navodno stvori nacionalnu crkvu, vladika Nikolaj kaže:
'Ipak se mora odati poštovanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je
kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez
vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u
XX veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u
svom narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju,
geniju i heroju' (Velimirović, 2001, str. 36).

Aha , sve sto je rekao , rekli su iste te godine i mnogi profesori sa Oksfoda i sa Kembridza . ... pa su posle i oni i Velimirovic promenili misljenje , kad se ovaj pokazao u punom svetlu . Pa i u Americi je bilo vise politickih tribina , gde je hitler strasno hvaljen kao zdravi nacionalista , koji je peporodio Nemacku .
I jos nesto da zna , Nacionalizam je jedna od najzdravijih poriva u opste .
zna Blajbinger . Nisi ti ni ateisa ni agnostik . Ti si kmunjara . Da si ateista i aglnostik , oakve teme te se i ne bi ticale . Al posto si ********* , onda stalno nastojis agresivno da dezavujises onon sto mrzis , bez obzira sto o tome pojma nemas .

Нема враћања вери.
Може да се изгради 1000 храмова и то не значи ама баш ништа ако се не живи по вери у свакодневном животу. Ако се алкохолише, пуши, проституише(непоштује брак), врше абортуси, непоштују родитељи, итд... онда градња храмова нема никакву улогу.

Све док се не почну уводити промене на индивидуалном нивоу, долазиће све веће батине и невоље. А, они отпали који су веру претворили у трговину и којима су грађевине постале најважније, такви лажу и мажу

Ne vredi ni mrtve ptice s neba da padaju,

ali poverovace kad se sretnu s Gospodom lice k licu...uskoro.

ali avaj, za mnoge ce biti kasno!!

Interesantno je da su danas najpobozniji oni koji su pre jedne decenije bili najveci ateisti!?

Kada su se folirali: ONDA ILI SADA?

A sta tebi u stvari smeta, to sto su onda bili ateisti, ili sto su sad vernici?
s kojim pravom ti osudjujes necije versko opredeljenje, onda nisu verovali, sad veruju, i sta sad. Cudno je da ti promena vere uopste ne smeta, ali ti smeta sto je jedna generacija posle nametnutog "ne verovanja" u jednom kratkom vremenskom periodu, nastavila da slavi nesto sto su njihovi preci nekad slavili.
U pravu si, ne mora se ici u crkvu da bi se verovalo i zivelo po Bozijoj volji. Ali da li je to razlog i da se pljuje po religiji u svakoj prigodnoj prilici

Pa 90% svih ratova u ljudskoj istoriji su imali VERSKU POZADINU! :hahaha:

99,9% svih ratova u ljudskoj istoriji su imali ekonomsku i finansijsku pozadinu, a "verski razlog " su izmislili ti isti da lakse manipulisali primitivnim pojedincima i grupacijama....................u verske ratove verujes samo ti i tvoja braca rvati, oni spadaju u onaj 0,01 % koji i danas vode verski rat i zanosese se papskim pricama

navedi, KONKRETNE SLUČAJEVE i ne kaki više

ozbiljno.

svet MORA DA IDE NAPRED ne da čuči u prošlim ZABLUDAMA I JOŠ NAJGORE time se diči

Конкретан случај - сви верници које познајем поштују туђа опредељења.

Сигурно је да и међу верницима има фанатика и будала као и свуда али ја их не познајем..
Него ти нешто избегаваш пример?

Нема враћања вери.

Sjajan komentar koji gađa u suštinu.

Конкретан случај - сви верници које познајем поштују туђа опредељења.

Сигурно је да и међу верницима има фанатика и будала као и свуда али ја их не познајем..
Него ти нешто избегаваш пример?

Stvarno ne znam na koji primer misliš. Na to da se ateistima jasno stavlja do znanja da su danas smatrani za dekadente budale i građane trećeg reda? Ako je to, onda primera, i na ovom forumu, baš takvog stava, imaš koliko hoćeš.

Malo je degutantno pisati tako lične stvari u formi odbrane jedne ideje i napada na drugu.
I malo više pažnje kad se piše ne bilo na odmet, jer ovako napisano ispada da ste pored majke sahranili i tog katoličkog sveštenika, a verujem da nije bilo tako.
Odgovor na tvoje pitanje je da ne kapiram. Konfuzno ti je pisanje i teško mi je da ga razumem. Saberi misli, onda nam to napiši malo mirnije, ovako nećemo daleko otići u raspravi.

Meni je degutantno to što tebi smeta najviše katolički sveštenik :lol:
Oni koji me poznaju znaju kako se on našao u priči.

Inače ja sam Srpikanja. Ateista.

Konfuzija na koju nailazimo, takođe, vrlo često ima koren u našim glavama, bar mislim.

Stvarno ne znam na koji primer misliš. Na to da se ateistima jasno stavlja do znanja da su danas smatrani za dekadente budale i građane trećeg reda? Ako je to, onda primera, i na ovom forumu, baš takvog stava, imaš koliko hoćeš.

Баш на то мислим.
и мани се затуцаних појединаца (додуше ни ти не дискутујеш баш са разумевањем и поштовањем туђих ставова и потреба), имаш ли пример да заједница не толерише атеисте, да их тлачи и понижава?

И још једно питање, како је могуће да су на темама које се баве црквом и религијом најбучнији и најредовнији управо они који који су свим силама против цркве, они које црква "не занима"?

Meni je degutantno to što tebi smeta najviše katolički sveštenik :lol:
Oni koji me poznaju znaju kako se on našao u priči.

Inače ja sam Srpikanja. Ateista.

Konfuzija na koju nailazimo, takođe, vrlo često ima koren u našim glavama, bar mislim.

Očigledno je da postoji ta konfuzija u glavi, jar ja nigde nisam napisao da mi smeta katolički sveštenik, već način na koji je sastavljena rečenica, što je više u domenu kuture.
A ukoliko želiš da pišeš onima koji te poznaju, piši u svom blogu. Ovo je forum i mi te ne poznajemo, već o tebi pravimo sliku na osnovu tvog pisanja.

Нема враћања вери.

Однекуд се мора кренути........Све је више Срба који се окрећу религији.

Back