Срби се враћају вери

a sam slobodni borac. boli me uvo da se hvatam u čopor.
igram sama.

ne ebem ni komuniste, ni demokrate, ni opoziciju, ni kzv. vernike, a posebno staljiniste.

imam BRATE MOZAK i OČI

da vidim

a istina je da je pitanje vere duboko lično pitanje. poštujem prave vernike, ljude koji se drže MORALNIH načela vere, ali NIKADA šupljoglavce, preobučene licemere, pomodare. one što misle da ako su krstili decu u crkvi, slave slavu i ošikaju se za Božić imaju pravo da meni sole KAKO SU FOL ISPRAVNIJI OD MENE.

Pri tome, baš ti, vrlo često vrlo otvoreno MRZE, ZAVIDE, SVAĐAJU SE, LAŽU, KRADU

Puno ovih što su se sada kao vratili ckvi jesu baš takvi.

Dakle LICEMERI i šupljoglavci bez straha od Boga. Kojeg se ni NE SETE.

sem u smrtnom času.

I još, OVO SU PRIČE od pre PAR HILJADA GODINA.

bajke, čoveče.

dim.

Potpisujem!

Od pocetka do kraja!

Steta sto vise ne mogu da ti dam bonu!

Инсистирам на томе да Вас двоје нисте једно због тога што на једном месту препознајем тугу што нешто није боље него што јесте, а на другом препознајем срећу што се можеш по..срати по некоме ..................... фундаментална разлика!!!!! Ако грешим једној се извињавам!

a sam slobodni borac. boli me uvo da se hvatam u čopor.
igram sama.

ne ebem ni komuniste, ni demokrate, ni opoziciju, ni kzv. vernike, a posebno staljiniste.

imam BRATE MOZAK i OČI

da vidim

a istina je da je pitanje vere duboko lično pitanje. poštujem prave vernike, ljude koji se drže MORALNIH načela vere, ali NIKADA šupljoglavce, preobučene licemere, pomodare. one što misle da ako su krstili decu u crkvi, slave slavu i ošikaju se za Božić imaju pravo da meni sole KAKO SU FOL ISPRAVNIJI OD MENE.

Pri tome, baš ti, vrlo često vrlo otvoreno MRZE, ZAVIDE, SVAĐAJU SE, LAŽU, KRADU

Puno ovih što su se sada kao vratili ckvi jesu baš takvi.

Dakle LICEMERI i šupljoglavci bez straha od Boga. Kojeg se ni NE SETE.

sem u smrtnom času.

I još, OVO SU PRIČE od pre PAR HILJADA GODINA.

bajke, čoveče.

dim.

За некога ко је слободни борац кога боли уво за све нешто много ватрираш на овој теми и служиш се општим местима?

Инсистирам на томе да Вас двоје нисте једно због тога што на једном месту препознајем тугу што нешто није боље него што јесте, а на другом препознајем срећу што се можеш по..срати по некоме ..................... фундаментална разлика!!!!! Ако грешим једној се извињавам!

zabole me.
ne kontaš.

takve ne shvatam ozbiljno.

i uopše u životu, i forumima, samo retki vrede vremena.
ostali - voljno.

A ti tvrdiš da znaš šta je bilo u njihovim glavama? Zar nisi napisala da je vera intimna, lična stvar svakog pojedinca?
I da li misliš da je umiranje bez straha dobro, čak i da znaš da je neko tako umro?

ko? jel' ja?

da, kontam.

recimo, sećam se majke. srahota. ceo odrasli život je proživela kao komunista, ateista. sve FOL. kad je stiglo, kada je ZNALA da nema izlaza sem u SMRT.... e, to je bilo strašno. ali pošteno.
otac i ja smo je sahranili sve sa katoličkim popom.

ili recimo - mračna sila - ne ebe nikog, smrti se ne boji. veruje, ali KAKO?
zgaziće te, zgromiće te ako si slab, ako mu je u interesu, ako si mu na putu

kapiraš?

sve je u životu jasno i srca se VIDE AKO SAMO U NJIH POGLEDAŠ

u čemu konkretno, kada smo već kod opštih mesta

dogma.
proglasavanje verujucih ljudi maltene ludim samo zato sto ti u to ne verujes a usput, niko te i ne tera da u to verujes.
dok drugi postuju tvoj iybor ti se sa izborom drugih ljudi maltene sprdas

P.S.
Pogresno sam se izrazio kada sam rekao "opsta mesta", trebao sam reci predrasude

Poslednja izmena:
Bem ti qurac matorci se pobili oko fuckin pogace , sve pravoslavno dostojanstveno ,a oni koji nisu uspeli da se ogrebu za parce cesnice ,su za utehu poneli po koji besplatni hleb sto im Dilas daruje po principu "daj sta das " . z:shock:Najgore je sto im garant ni ne treba taj hleb, nego bi uzeli i govna samo da su dzabe delili , jos bi se i gurali i tukli ko ce pre i vise da uzme .:zroll:
jel bilo i ranjenih i mrtvih? :eek:

Нема сумње да утицај СПЦ враћа насилно одузет статус у друштву, што је добро. И поред свих зломислених примера које ће Б92, разне бубашвабе и секте наводити контра цркве занемарујући далеко више оних похвалних и значајнијих, СПЦ остаје далеко чистија, моралнија и узорнија установа од било које друге.

dogma.
proglasavanje verujucih ljudi maltene ludim samo zato sto ti u to ne verujes a usput, niko te i ne tera da u to verujes.
dok drugi postuju tvoj iybor ti se sa izborom drugih ljudi maltene sprdas

P.S.
Pogresno sam se izrazio kada sam rekao "opsta mesta", trebao sam reci predrasude

Ko to KONKERTNO poštuje moj izbor ako je, recimo, juče kafana bila pretvorena u groblje LICEMERNO i tupo

sve u slavu Isusa i njegovog rođenja.

i onda dođe Eremita i kaže, otprilike nešto kao - bolje biti NEOBAVEŠTEN VERNIK nego NEVERNIK?

PO ČEMU?

Ja svoj stav zasnivam na onome što su me učili, na onom što čitam, na NAUCI A TI?

niko im ništa ne brani, nek veuju, ali stvarno. samo neka se NE PRETVARAJU, NEKA SE NE IGRAJU VERE i neka NAJBITNIJE - meni NE SOLE PAMET

Poslednja izmena:
Док смо били под Турцима кад нам је све забрањивано највише смо се молили поштивали своје.

Данас кад је све дозвољено појавили су се дотични којима смета све православно само да би се направили ''паметнији'' и ''моралнији'' од попова и богослова.

не знам зашто ал одма сам се сетио богоугодног друга из комитета м. ђорђевића,
врхунског познаваоца експерта и другарске моралне громаде,
спц он има у малом прсту, једва чекам кад ће б92 о5 да га позову у госте,
да нам прокоментарише духовно стање у цркви и нацији и просветли нас z:mrgreen:

Ko to KONKERTNO poštuje moj izbor ako je, recimo, juče kafana bila pretvorena u groblje LICEMERNO i tupo

sve u slavu Isusa i njegovog rođenja.

i onda dođe Eremita i kaže, otprilike nešto kao - bolje biti NEOBAVEŠTEN VERNIK nego NEVERNIK?

PO ČEMU?

Ja svoj stav zasnivam na onome što su me učili, na onom što čitam, na NAUCI A TI?

niko im ništa ne brani, nek veuju, ali stvarno. samo neka se NE PRETVARAJU, NEKA SE NE IGRAJU VERE i neka NAJBITNIJE - meni NE SOLE PAMET

Svako postuje tvoj izbor i niko se ne sprda sa tvojim (ne)verovanjem i nisam primetio da ti iko zamera to sto si ateista - tvoje pravo i tvoja stvar ali cini mi se da se ti iy petnih zila trudis (doduse kulturnije od blajbija) da sve one koji veruju proglasis za neku vrstu idiota.

procitaj svoje komentare, analiyiraj ih, analiyiraj svoje (negativno) ucesce na temi koja se bavi ljudima koji veruju u boga i donesi yakljucak.......
Nadam se da cemo sutra nastaviti razgovor.
Pozdrav

Nego ko je osnivac hriscanske crkve? De mi reci.

Svakako nije Isus.Crkvu su podigli oni posle njega,a ozvaničio je rimski car Konstantin iz političkih razloga.Konstantinovim ediktom iz 312.godine verovanje u Hrista i moguć živ slobodan, kontakt sa njegovim delom zamenjen hrišćanstvom kao zvaničnom religijom ,koja je onda postala i ostala stvar državno-crkvenih ili potonje samo crkvenih institucija.Od tada pa na dalje,slobodna vera i slobodan,živ odnos prema Hristu pa o Bogu je bio i ostao moguć samo van institucija.Pri tome ne mislim na razne sekte i sektice,jer one samo pokušavaju da postanu kalif umesto kalifa.A ako te zanima,više o ovom imaš u knjizi "Od viška glava boli".

не знам зашто ал одма сам се сетио богоугодног друга из комитета м. ђорђевића,
врхунског познаваоца експерта и другарске моралне громаде,
спц он има у малом прсту, једва чекам кад ће б92 о5 да га позову у госте,
да нам прокоментарише духовно стање у цркви и нацији и просветли нас z:mrgreen:

Ja sam se setila ADVOKATA, cenjenog ĐORĐEVIĆA kojeg je juče spmenula mračna sila. A setila sam ga se, ponovo, baš povodom OVOG KOMENTARA :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Svako postuje tvoj izbor i niko se ne sprda sa tvojim (ne)verovanjem i nisam primetio da ti iko zamera to sto si ateista - tvoje pravo i tvoja stvar ali cini mi se da se ti iy petnih zila trudis (doduse kulturnije od blajbija) da sve one koji veruju proglasis za neku vrstu idiota.

procitaj svoje komentare, analiyiraj ih, analiyiraj svoje (negativno) ucesce na temi koja se bavi ljudima koji veruju u boga i donesi yakljucak.......
Nadam se da cemo sutra nastaviti razgovor.
Pozdrav

ja se nikada ne vraćam nazad.
što je napisano, napisano je. život ide dalje.

do sutra ;)

Back