Zašto neki Srbi insistiraju da se Srbi proglase za genocidan narod?

• Začetnik teme Začetnik teme Perun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je li Srbija bila samo proglašena kao Judenfrei?Niko je nije ćerao da to proglasi!
Ne foliraj, Srbija je bila okupirana, a proglašavanje je bilo u svrhu zastrašivanja Srba.

Zanimljivo da i sami Jevreji i baš sve ozbiljne istoriografije konstatuju činjenicu da su za zločine nad Jevrejima u okupiranoj Srbiji krivi isključivo Nemci, tj uglavnom SS i Gestapo/SD, a da se u zemlji koja je iznedrila arhitektu jasenovačke fabrike smrti Pavelića Srbi optužuju i za to.

Evo i tebe. Zaista bih volela da me citiraš gde ja umanjujem značaj borbe srpskog naroda. Da li ja to pišem nejasno, kada jasno pravim granicu između naorda koji se borio, pošteno i ljudi koji su bili ubice i ratni pofiteri? Posbeno što nigde nisam pomenula da i druga strana nije imala takve, ali da nigde nisam videla da njih njihove vlasti nazivaju genocidnim narodom. Pokušaji vređaja me zaista ne dotiču, glupa i slično. To je samo nedostatak argumenata.
О наводном геноциду расправљамо? Ти си у ту расправу умешала некакве Аркане и криминалце убице а о сребреничким дешавањима очигледно немаш појма. Никаквих криминалаца ту није било, писао сам о томе безброј пута али само сам сваки пут потврдио да је глувима узалудно говорити
а слепима цртати. Наратив који ти гураш је идентичан титоистичком наративу о једнакости усташког злочина и ЈВуО-и.
Ти као владаш аргументима и знаш боље од бораца ВРС-е шта се тамо догодило и у њихово име би прихватила геноцидну етикету
зарад сазнања о злочинима групе криминалаца који нису били ни присутни на територији наводног геноцида?
Сваког њиховог борца побегуљу који није стигао у Тузлу убио је неки припадник ВРС-е, какви Аркани и кхурци палци.

cimo da sam ovde u Americi tokom prepirke sa jedni

zi i nečije potrebe diktiraju da Srbe kao takve treba obeležavati kao genicidan narod, u tome može da učestvuje samo neko kome je više stalo do misljena okolnih nacionalista nego do sopstvenih interesa.

Vidno je da okolni nacionalizmi koriste baš svaku priliku da Srbe obeleže kao genocidne, sada se “priznanja krivice” nekog “bivšeg režima” sugeriše i studentima koji protestuju, sve dok se ne postigne da se u Srbiji proizvede neko ko bi o tome lupetao, da bi se posle pozivali na njega:

Ја не знам шта хочеш, ја сам критиковао термин а не полемисао о Сребреници.

Термин тако како се на балкану користи не постоји нигде.

Spomenula Arkana...a ova u fazonu ju ju koliko negative o Srbima i Srbiji....da znamo inace Arkan je valjda veliki humanitarac...

E bas ti takvi sto su se predstavljali kao velike patriote su ustvari....nista drugo do obicne budale ubice i kriminalci...

Tako Vucic ovcama odrzava narativ patriotizma dok pljacka i zgrce lovu.
Kakva visokoumna argumentacija, pardon, to se zove ‘demagogija’.

a koji je to trenutak i o kom broju dusa se radi? pitam jer se brojevi ne poklapaju, ako je bilo 45 hiljada ljudi, onda fale mnogi, ali statistika BIH je zabelezila samo 37 HILJADA PRE PADA GRADA 37-7=30, odakle onda njih 35 hiljada u tuzli potom, ako ih je mladic likvidirao?
General VRS Ratko Mladić 11. jula 1995. godine ulazi u Srebrenicu, nakon čega više od 7.000 muškaraca, bosanskih muslimana, iz baze UN u Potočarima biva odvedeno kamionima na lokacije oko Srebrenice i ubijeno. https://www.slobodnaevropa.org/a/podsjecanje_na_dogadjaje_u_srebrenici_i_sarajevu/24206239.html
Салиховић је тај документ послао у одељење за статистику у Тузли, окружни секретаријат за одбрану у Тузли и Заводу за статистику Републике БиХ у Сарајеву, где се каже да је пре пада у Сребренице било 37.255 људи.
https://fbreporter.org/2019/03/30/aleksandar-dorin/
Амерички мајор Гу Сандс је 04. августа 1995. године у Тузли за Уједињене нације саставио извјештај у којем каже да је у Тузли регистровано укупно 35.632 људи, који су стигли из Сребренице. Према томе, рачуница испада једноставна. Ако се од 37.255 одузме 35.632, добија се разлика од 1.623. То је отприлике цифра Бошњака, који су могли страдати у борбеним сукобима током пробоја ка Тузли.
Хашки истражитељи у току ископавања нису дозволили присуство ни јединог српског стручњака или других независних патолога. Ако хашки истражитељи (које искључиво одреди Хашки трибунал) нису манипулисали истином, зашто онда сем њих нико није смео да буде на лицу места док су гробнице откопаване? Цела прича постаје још апсурднија, посто је Хашки трибунал 2009. године изјавио, да је уништено око 1.000 наводних доказа у вези са Сребреницом.[22] Па ако неко поседује наводне доказе за то, што масовни медији и западне политичке силе називају ‘највећим масакром у Европи после Другог светског рата, зашто су уништвани докази? Ово потврђује да су они управо све уништили јер се њима ништа не може ни доказати.

УНАПРЕД ПЛАНИРАНЕ МАНИПУЛАЦИЈЕ

Бошњачки документ, који је Фахрудин Салиховић 11.01.1994. године издао институцијама упозорава, да се тај документ међународним институцијама не сме давати на увид, јер оне калкулишу са бројем од отприлике 45.000 људи у Сребреници. То је разлика од скоро 8.000… Који интерес би једна бошњачка институција могла имати да манипулише са бројем људи који су живели у Сребреници? Одговор на то питање може дати изјава Хакије Мехољиће, бившег шефа полиције у Сребренице за време рата. У филму Сребреница – издани град (Норвешка 2010), који је норвешки режисер Ола Флyум снимио, Мехољић је испричао пред камерама један веома занимљив и спектакуларан детаљ, који објашњава позадину сребреничке преваре.[23]

Мехољић каже да је покојни предсједник РБиХ Алија Изетбеговић њему и другим бошњачким политичарима 1993. године рекао, да је имао разговор са тадашњим америчким председником Билом Клинтоном. У току разговора, Клинтон је Изетбеговићу рекао да би Америка могла активно да напада Србе у Босни ако би Срби, на пример, ушли у Сребреницу и побили око 5.000 људи. Питање: зашто су Срби у јулу 1995. године управо то урадили што је Клинтон предложио Изетбеговићу 1993. године?

AHA, ZNACI ZATO SU FALSIFIKOVALI DODAVSI 5 HILJADA KAO ZITELJA SREBRENICE, JER SU ZNALI DA CE DA IH POBIJE MLADIC

Poslednja izmena:
О наводном геноциду расправљамо? Ти си у ту расправу умешала некакве Аркане и криминалце убице а о сребреничким дешавањима очигледно немаш појма. Никаквих криминалаца ту није било, писао сам о томе безброј пута али само сам сваки пут потврдио да је глувима узалудно говорити
а слепима цртати. Наратив који ти гураш је идентичан титоистичком наративу о једнакости усташког злочина и ЈВуО-и.
Ти као владаш аргументима и знаш боље од бораца ВРС-е шта се тамо догодило и у њихово име би прихватила геноцидну етикету
зарад сазнања о злочинима групе криминалаца који нису били ни присутни на територији наводног геноцида?
Сваког њиховог борца побегуљу који није стигао у Тузлу убио је неки припадник ВРС-е, какви Аркани и кхурци палци.
Ok, Arkan nije postojao, nije ga Ratko Mladić isterao iz Bosne kad je video šta radi i prijatno veče ti želim...

Sta ti inace mislis o genocidu u Gazi i smeta li ti sto su globalisti cenzurisali Gretu Tunberg od kako se posvetila tome?
sto se tice Gaze, najbolje bi bilo da se Palestinci ratosiljaju HAMAS-a...problem je mnogo dublji, ali im ona samoubilacka akcija nije bila potrebna...sve me to podseca na onu namestaljku u Banjskoj i pogibiju Srba

Političko rukovodstvo Srbije, još je 1986-te godine u general štabu, razmatralo i planiralo, precizne korake, kad krane raspad SFRJ. Taj akt se zvao "čekić i nakovanj". Plan je bio da se okupira 2/3, BiH, i za svaku opštinu, tačno izrežirano, kako će se likvidirati najuticajniji ljudi, iz redova Bošnjačkog i Hrvatskog naroda.
Političko rukovodstvo, zloupotrebilo je bivšu JNA, i ubacivši sa njom, paravojne formacije, kriminalce, robijaše, dobrovoljce..., poput zveri sa lanca, dopustili, da se najgori ološ, iskali na nedužnim civilima, prvo istočne Bosne, a onda i ostalih delova. Udruženi zločinački poduhvat, koji je bio isplaniran do najsitnijih detalja, bio je da se neutrališe, nesrpsko stanovništvo, sa željenih teritorija. Usledila je najstrašnija i najcrnje pošast, koja će u međuvremenu dobiti ime, koje je i opravdano, "VELIKO-SRPSKA AGRESIJA".
Znate vi vrlo dobro, da je ovo istina, nego se folirate, i ponašate, kao nevinašce, oteto iz majčinog zagrljaja.
Zbog takvih, kao pojedinci sa foruma, nekad me je i stid, što sam Srbin, iskreno da kažem.

Političko rukovodstvo Srbije, još je 1986-te godine u general štabu, razmatralo i planiralo, precizne korake, kad krane raspad SFRJ. Taj akt se zvao "čekić i nakovanj". Plan je bio da se okupira 2/3, BiH, i za svaku opštinu, tačno izrežirano, kako će se likvidirati najuticajniji ljudi, iz redova Bošnjačkog i Hrvatskog naroda.
Političko rukovodstvo, zloupotrebilo je bivšu JNA, i ubacivši sa njom, paravojne formacije, kriminalce, robijaše, dobrovoljce...
Ako imas neke dokaze oko ovoga plana, voleo bih da ih vidim, posto prvi put cujem za ovaj plan, a pogotovo 1986te, Milosevic je dosao na vlast tek kasnije, koliko ja znam sama JNA je imala planove za ocuvanje Jugoslavije, ali je odustala jer de facto nije bio izvodiv nakon povlacenja iz Slovenije. Citava tragedija price je da zapravo Milosevic i njegovo rukovodstvo nije imalo koherentan plan ni strategiju. Koliko sam mogao da zakljucim prvo je imao ideju koja se otprilike poklapa s ovim tvojim planom (povlacenje JNA iz Slovenije je njegovo delo).

Ako imas neke dokaze oko ovoga plana, voleo bih da ih vidim, posto prvi put cujem za ovaj plan, a pogotovo 1986te, Milosevic je dosao na vlast tek kasnije, koliko ja znam sama JNA je imala planove za ocuvanje Jugoslavije, ali je odustala jer de facto nije bio izvodiv nakon povlacenja iz Slovenije. Citava tragedija price je da zapravo Milosevic i njegovo rukovodstvo nije imalo koherentan plan ni strategiju. Koliko sam mogao da zakljucim prvo je imao ideju koja se otprilike poklapa s ovim tvojim planom (povlacenje JNA iz Slovenije je njegovo delo).
Raspad SFRJ,je planiran znatno ranije,nego što se desio. Rukovodstvo države,je znalo,šta spremaju određene strukture,iz inostranstva,pa je pristupilo planu.ako i kad dođe do raspada,zauzimaj,što više teritorije.To nam je šansa. Ovde mislim na rukovodstvo Srbije,jer je srpski narod bio najbrojniji i najjači,u onoj državi,pa su taj narativ i zloupotrebili u negativnom kontekstu,zarad interesa i materijalnih koristi. Za agresiju,si mogao čuti,na dosta medija,širom bivše države,a za plan i naziv,mi je pričao,penzionisani pukovnik,još pre 20 godina. Taj čovek je umro,a bio je pukovnik u 3-ćoj armijskoj oblasti,ali mene to tada nije toliko ni interesovalo,jer sam bio dosta mlađi.Sad vraćam film i setih se te priče.Sad,koliko je to sve istina ,pitanje je.

U knjizi "Slučaj Jugoslavija", objavljenoj 2000. godine u Podgorici, Branko Mamula potvrđuje kako je armijski vrh SFRJ planirao i izvodio aktivnosti koje su za cilj imale uspostavu vojne diktature (državnog udara) u Jugoslaviji i to znatno prije negoli su sjeverozapadne republike pale u ruke "nacionalistima", pa i prije nego što je u Srbiji kormilo preuzeo Milošević

Političko rukovodstvo, zloupotrebilo je bivšu JNA, i ubacivši sa njom, paravojne formacije, kriminalce, robijaše, dobrovoljce..., poput zveri sa lanca, dopustili, da se najgori ološ, iskali na nedužnim civilima, prvo istočne Bosne, a onda i ostalih delova. Udruženi zločinački poduhvat, koji je bio isplaniran do najsitnijih detalja, bio je da se neutrališe, nesrpsko stanovništvo, sa željenih teritorija. Usledila je najstrašnija i najcrnje pošast, koja će u međuvremenu dobiti ime, koje je i opravdano, "VELIKO-SRPSKA AGRESIJA".
Znate vi vrlo dobro, da je ovo istina, nego se folirate, i ponašate, kao nevinašce, oteto iz majčinog zagrljaja.
Zbog takvih, kao pojedinci sa foruma, nekad me je i stid, što sam Srbin, iskreno da kažem.
Stidi se, nije zabranjeno.

P.S. Zar nije dirljivo kako je baš tebi lično dotični poverio svoje zločinačke planove?

Čoveku “penzionisani pukovnik” poveravao detalje ‘udruženog zlocinackog poduhvata’, ništa manje. Zanimljivo koliki je utisak Haška inkvizicija ostavila na malograđane sa autoritarnim sklopom ličnosti*.

*submisivan i idolopoklonički stav prema autoritetu, krutost u mišljenju, sklonost stereotipijama, konzervativnost, konvencionalnost, destruktivnost, cinizam, sklonost potiskivanju…

U knjizi "Slučaj Jugoslavija", objavljenoj 2000. godine u Podgorici, Branko Mamula potvrđuje kako je armijski vrh SFRJ planirao i izvodio aktivnosti koje su za cilj imale uspostavu vojne diktature (državnog udara) u Jugoslaviji i to znatno prije negoli su sjeverozapadne republike pale u ruke "nacionalistima", pa i prije nego što je u Srbiji kormilo preuzeo Milošević
Ovo je istina, i to ne sporim, mislim da imaju sacuvani transkripti oko toga- ali tu je cilj bio ocuvanje Jugoslavije, dok je Milosevicev pocetni plan bio to sto si naveo za 1986tu tj skracena Jugoslavija, tako da sam skeptican oko datuma, tj cini mi se da se radi o 2 razlicita plana i 2 razlicita datuma.

Čoveku “penzionisani pukovnik” poveravao detalje ‘udruženog zlocinackog poduhvata’, ništa manje. Zanimljivo koliki je utisak Haška inkvizicija ostavila na malograđane sa autoritarnim sklopom ličnosti*.

*submisivan i idolopoklonički stav prema autoritetu, krutost u mišljenju, sklonost stereotipijama, konzervativnost, konvencionalnost, destruktivnost, cinizam, sklonost potiskivanju…
Baš si smešan. Pa Jugoslavija se već bila raspala,i mnogi oficiri su i penzionisani i smenjeni. Mnogi se ništa nisu ni pitali. Čovek je bio jedan od hiljade pukovnika u armiji. Zašto bi se krila neka priča,o državi i vojsci,koja više ne postoji. Pritom,čovek mi je bio komšija,tako da,ne mlati,života ti.

Ovo je istina, i to ne sporim, mislim da imaju sacuvani transkripti oko toga- ali tu je cilj bio ocuvanje Jugoslavije, dok je Milosevicev pocetni plan bio to sto si naveo za 1986tu tj skracena Jugoslavija, tako da sam skeptican oko datuma, tj cini mi se da se radi o 2 razlicita plana i 2 razlicita datuma.
Vrlo verovatno.

Back