Zašto neki Srbi insistiraju da se Srbi proglase za genocidan narod?

• Začetnik teme Začetnik teme Perun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Baš si smešan. Pa Jugoslavija se već bila raspala,i mnogi oficiri su i penzionisani i smenjeni. Mnogi se ništa nisu ni pitali. Čovek je bio jedan od hiljade pukovnika u armiji. Zašto bi se krila neka priča,o državi i vojsci,koja više ne postoji. Pritom,čovek mi je bio komšija,tako da,ne mlati,života ti.
Rek’o baš tebi? Jel ti doneo neki pisani dokument, ‘nako za uspomenu?

Ovo je istina, i to ne sporim, mislim da imaju sacuvani transkripti oko toga- ali tu je cilj bio ocuvanje Jugoslavije, dok je Milosevicev pocetni plan bio to sto si naveo za 1986tu tj skracena Jugoslavija, tako da sam skeptican oko datuma, tj cini mi se da se radi o 2 razlicita plana i 2 razlicita datuma.
Vrlo verovatno.
Sci-fi inspirisan Karlom del Ponte? Omaž?

Sci-fi inspirisan Karlom del Ponte? Omaž?
Koje su zapravo tvoje tvrdnje i tvoja verzija svega?
Koliko primecujem ti negiras sve sto mi kazemo i, da tako kazem bacas klipove pod tockove, ali ne dajes nikakvu tvoju verziju i tvoje objasnjenje?
A koliko se meni cini ti si svoje informacije pokupio s informera, dok su neki od nas istrazivali stvari, razgovarali s ljudima koji su ucestvovali u svemu tome i na neki nacin bili svedoci svega toga, tako da ne gutamo propagandu kao šaran kukuruze, a veruj mi da je realnost mnogo drugacija od onoga sto propagiraju na medijima.

Ako imas neke dokaze oko ovoga plana, voleo bih da ih vidim, posto prvi put cujem za ovaj plan, a pogotovo 1986te, Milosevic je dosao na vlast tek kasnije, koliko ja znam sama JNA je imala planove za ocuvanje Jugoslavije, ali je odustala jer de facto nije bio izvodiv nakon povlacenja iz Slovenije. Citava tragedija price je da zapravo Milosevic i njegovo rukovodstvo nije imalo koherentan plan ni strategiju. Koliko sam mogao da zakljucim prvo je imao ideju koja se otprilike poklapa s ovim tvojim planom (povlacenje JNA iz Slovenije je njegovo delo).
Кад се већ правиш свезналица могао би објаснити форуму којим полугама је Милошевић управљао са ЈНА?
Колико је мен ипознато њом је управљало председништво са Стјепаном Месићем на челу.
То је онај чика што је Туђману положио рапорт о извршењу задатка разбијања Југославије а јуче у Кумровцу држи ватрене партизанске
говоре и замајава окупљене глупане.

U knjizi "Slučaj Jugoslavija", objavljenoj 2000. godine u Podgorici, Branko Mamula potvrđuje kako je armijski vrh SFRJ planirao i izvodio aktivnosti koje su za cilj imale uspostavu vojne diktature (državnog udara) u Jugoslaviji i to znatno prije negoli su sjeverozapadne republike pale u ruke "nacionalistima", pa i prije nego što je u Srbiji kormilo preuzeo Milošević
Па то им је била дужност и сваком бившем и тадашњем припаднику ЈНА који је дао заклетву.(знаш већ како иде)
То што сте сви осим Србаа неверна, лажнопредстављајућа, такијашка ... нису Срби ни генерали под заклетвом криви.

Кад се већ правиш свезналица могао би објаснити форуму којим полугама је Милошевић управљао са ЈНА?
Колико је мен ипознато њом је управљало председништво са Стјепаном Месићем на челу.
То је онај чика што је Туђману положио рапорт о извршењу задатка разбијања Југославије а јуче у Кумровцу држи ватрене партизанске
говоре и замајава окупљене глупане.
Verovao ili ne S. Mesic je protestovao protiv povlacenja JNA iz Slovenije, kojim polugama je Milosevic upravljao JNA? Pomocu odredjenih generala koji su se vodili idejom da su Srbi projugoslovenski orijentisani (sto je u velikoj meri bila istina) i time sto su Srbi zbog brojnosti bili kljucni za ocuvanje Jugoslavije, naravno Milosevic kao Milosevic jedina sigurna stavka je bila da ce on zasrati i on je povukao niz pogresnih odluka koji su dotukli Jugoslaviju, mada je u vreme njegovog dolaska sudbina Jugoslavije u velikoj meri vec bila zapecacena, sredinom 80tih je trebalo donesti niz reformi, no te su reforme bile kocene i moje misljenje je da je raspad Jugoslavije bio u velikoj meri uzrokovan ekonomskim razlozima, ostali problemi su se nadovezali, tj da pojednostavim ekonomija je kao imuni sistem i kad ekonomija "padne" onda se tesko nositi s raznim infekcijama i virusima. Naravno tu postoji niz dugorocnih problema sa SFRJ kao npr decentralizacija, jedina efektivna institucija na saveznom nivou je bila JNA, dok su sva druga ovlastenja bila na republickom nivou, tako da je s geldista JNA bilo logicno da moraju da potraze saveznike i tu im se Milosevic, iz gore navedenih razloga cino kao logicno resenje, sto je i trebao biti, samo sto je on bio retard, sto je uspesno demonstrirao tokom svojih desetak godina vladavine dokazao i cega god se dotakao se pretvorilo u balegu.

Raspad SFRJ,je planiran znatno ranije,nego što se desio. Rukovodstvo države,je znalo,šta spremaju određene strukture,iz inostranstva,pa je pristupilo planu.ako i kad dođe do raspada,zauzimaj,što više teritorije.To nam je šansa. Ovde mislim na rukovodstvo Srbije,jer je srpski narod bio najbrojniji i najjači,u onoj državi,pa su taj narativ i zloupotrebili u negativnom kontekstu,zarad interesa i materijalnih koristi. Za agresiju,si mogao čuti,na dosta medija,širom bivše države,a za plan i naziv,mi je pričao,penzionisani pukovnik,još pre 20 godina. Taj čovek je umro,a bio je pukovnik u 3-ćoj armijskoj oblasti,ali mene to tada nije toliko ni interesovalo,jer sam bio dosta mlađi.Sad vraćam film i setih se te priče.Sad,koliko je to sve istina ,pitanje je.
Ovo je istina, i to ne sporim, mislim da imaju sacuvani transkripti oko toga- ali tu je cilj bio ocuvanje Jugoslavije, dok je Milosevicev pocetni plan bio to sto si naveo za 1986tu tj skracena Jugoslavija, tako da sam skeptican oko datuma, tj cini mi se da se radi o 2 razlicita plana i 2 razlicita datuma.
Zapazimo šta Kisindžer kaže o ovome, izgleda da je taj “pukovnik u penziji” ipak bolje znao, možda je čovek bio vidovit, pa unapred znao šta će Karla del Ponte da kaže o tome nekoliko godina kasnije…

Verovao ili ne S. Mesic je protestovao protiv povlacenja JNA iz Slovenije, kojim polugama je Milosevic upravljao JNA? Pomocu odredjenih generala koji su se vodili idejom da su Srbi projugoslovenski orijentisani (sto je u velikoj meri bila istina) i time sto su Srbi zbog brojnosti bili kljucni za ocuvanje Jugoslavije, naravno Milosevic kao Milosevic jedina sigurna stavka je bila da ce on zasrati i on je povukao niz pogresnih odluka koji su dotukli Jugoslaviju, mada je u vreme njegovog dolaska sudbina Jugoslavije u velikoj meri vec bila zapecacena, sredinom 80tih je trebalo donesti niz reformi, no te su reforme bile kocene i moje misljenje je da je raspad Jugoslavije bio u velikoj meri uzrokovan ekonomskim razlozima, ostali problemi su se nadovezali, tj da pojednostavim ekonomija je kao imuni sistem i kad ekonomija "padne" onda se tesko nositi s raznim infekcijama i virusima. Naravno tu postoji niz dugorocnih problema sa SFRJ kao npr decentralizacija, jedina efektivna institucija na saveznom nivou je bila JNA, dok su sva druga ovlastenja bila na republickom nivou, tako da je s geldista JNA bilo logicno da moraju da potraze saveznike i tu im se Milosevic, iz gore navedenih razloga cino kao logicno resenje, sto je i trebao biti, samo sto je on bio retard, sto je uspesno demonstrirao tokom svojih desetak godina vladavine dokazao i cega god se dotakao se pretvorilo u balegu.
1BEBC3BD-A0F1-47A8-AC0E-4EBC97E77D94.jpeg

Milosevic nije cak bio ni nacionalista, ne secam se ni da je izjavljivao da je Srbin, niko ne zna sta muje bio tacan plan (verovatno ga nije ni imao) zapravo niko ne zna sta je bio Milosevic i sta je predstavljao ni u sta je verovao, verovatno ni on sam- jedino sto je njemu bilo bitno je vlast.
Sam cika Avram (legenda) je rekao kad mu je predstavio svoj plan o stabilizaciji inflacije- Milosevicev komentar je bio da li ce mu to omoguciti da i dalje ostane na vlasti. To mu je bilo najbitnije, a naneo je stete Srpskom narodu vise nego iko, Ante Pavelic je mogao samo da sanja o uspesima koje je Tudjman postigao zahvaljujuci nekompetentnosti i gluposti Milosevica.

Koliko primecujem ti negiras sve sto mi kazemo i, da tako kazem bacas klipove pod tockove, ali ne dajes nikakvu tvoju verziju i tvoje objasnjenje?
A koliko se meni cini ti si svoje informacije pokupio s informera, dok su neki od nas istrazivali stvari, razgovarali s ljudima koji su ucestvovali u svemu tome i na neki nacin bili svedoci svega toga, tako da ne gutamo propagandu kao šaran kukuruze, a veruj mi da je realnost mnogo drugacija od onoga sto propagiraju na medijima.
dok su neki od nas istrazivali stvari, razgovarali s ljudima koji su ucestvovali u svemu tome i na neki nacin bili svedoci svega toga,
Reče mi jedan čoek,
na jednom mestu,
kod jednog čoeka,
jednu stvar,
ne mogu ti reći đe,
odma bi se setio koji je…

tako da ne gutamo propagandu kao šaran kukuruze, a veruj mi da je realnost mnogo drugacija od onoga sto propagiraju na medijima.
Ne gutate vi propagandu, samo onu sarajevsku, sa Slobodne Evrope. A stvarnost i jeste mnooogo drugačija od onoga što tvrdi Sarajevo.

A koliko se meni cini ti si svoje informacije pokupio s informera, dok su neki od nas istrazivali stvari,
nije to lepo sto mi napadas kolegu, na ovoj temi, jer bar sto se tice srebrenice sam ostavio gomilu informacija, i to posvedocenih od mnogih zapadnjaka sa sve referencama, pogledaj, sta treba da sadrzi jedan naucni I ISTRAZIVACKI rad, a ne to tvoje rekao mi kurta ili murta, dobri MOJ BOSNJO:Апстракт: Овај научни рад има за циљ да на специфичан и документован начин укаже да је утврђивање истине и правде од стране Хашког трибунала производ притисака многих међународних кругова да се српски народ окарактерише геноцидним и прогласи јединим кривцем за рат и страдања у Босни и Херцеговини, а њен политички и војни врх оптужи за ратни злочин и геноцид.

ИЗВОРИ

1. Chris Stephen, Key Srebrenica Witness Apologises for Lies, Institute for war and peace reporting (IWPR, 29. 04. 2005.
  2. Congressional Press Release, US Congress, 16 January 1997: Clinton approved Iranian arms transfer to help turn Bosnia into militant islamic base.
  3. Deichmann Thomas, Laptop-Krieger auf dem Balkan, Novo Br. 18, Septembar/Oktobar 1995.
  4. Elsässer Jürgen, 3287 Tote klagen an, Junge Welt, 11.7.2005.
  5. Engelberg Stephen, N. Prosecutor Asks Serbs to Hand Over War-Crimes Suspect, The New York Times, 08. 04. 1996.
  6. Germinal Civikov, Srebrenica – der Kronzeuge, Beč
  7. Gremaux Rene und Abe de Vries, Deconstructie van een trauma, De groene Amsterdammer, 3.1996.
  8. Hartmann Ralph, Der Wohltätigkeitsverein, Ossietzky broj 21/2013.
  9. Hartmann Ralph, Ein fragwürdiges Video, Ossietzky број 14/2005.
  10. Irwin Rachel, Karadžić osporava forenzičke izveštaje – Okrivljeni tvrdi da su dokazi koji se tiču masovnih grobnica na srebreničkom području pogrešno protumačeni, Institute for war & peace reporting (IWPR), 04. 02. 2012
  11. Manning Dean, Srebrenica investigationnazvao Summary of forensic evidence – execution points and mass graves, United Nations international criminal tribunal for the former Yugoslavia, 05.2000.
  12. Meijer Harry i Ward op den Brouw, Sympathie voor Serviërs bij Nederlandse militaire, NRC Handelsblad, 24. 07. 1995.
  13. Montgomery Michael, UN admits evidence from Srebrenica was destroyed, org, 07.05.2009.Филм Сребреница – издани град (Норвешка 2010), норвешки режисер Ола Флиум.
  14. Pomfret John, „Weapons, Cash and Chaos Lend Clout to Srebrenica’s Tough Guy“, Washington Post Foreign Service, 16.2.1994.
  15. Report based o the debriefing on Srebrenica, Assen, 4. 10. 1995.
  16. Ryan Linda, What’s in a mass grave?, LM-magazine 88/1996.
  17. Schiller Bill, „Fearsome Muslim warlord eludes Bosnian Serb forces“, Toronto Star, 16.7.1995..
  18. Srebrenica – die Geschichte eines salonfähigen Rassismus, Berlin
  19. Tusener falt fra under bosnisk dødsmarsj, Aftenposten, 19. 07. 1995.
  20. Башовић Драган, Миливоје Бата Иванишевић: није било „Шкорпиона“ у Сребреници, Правда 03.07.2012.
  21. Дарко Трифуновић, Извјештај о предмету Сребреница, Биро Владе Републике Српске за односе са Међународним кривичним судом за бившу Југославију, 2002.
  22. Иванишевић Миливоје, Сребреница јул 1995 – у потрази за истином, Београд 2007.
  23. Марковић Милена, Чивиков: Ердемовић безочно лагао, Новости, Београд, 10. 2009.
  24. Мустафић Ибран, Планирани хаос, Сарајево 2008.
  25. Мустафић Ибран: Више од 500 Бошњака у Сребреници убили су Бошњаци, Тањуг, 02. 2013.
  26. Одбрана Републике – војна тајна – строго поверљиво, број. СП. 06-101-160-8 / 95.
  27. Пуканић Иво, Америчка улога у операцији олуја: Одушевљен бљеском, Клинтон иницирао Олују. Национал бр. 497, 24. 05. 2005.
  28. Тадић Свјетлана, Голић Раде, адвокат Миленка Трифуновића – Захтјев за понављање суђења у случају Кравица, Глас Српске, 09. 10. 2011.
  29. Херман С. Едвард, Масакр у Сребреници, докази, контекст, политика, Istorijski projekat Srebrenica, Beograd – УСА,

Bošnjaci i oni koji imaju potrebe da navijaju za protivnički tim upravo to i žele.
Da. Narativ ide ovako:
P: Ko je počinio genocid​
O: Srbi​
Ne kažu vojska RS po naređenju Ratka Mladića već jednostavno Srbi. Na stranu to da li je genocid ili ratni zločin.

A onda ide sledeće pitanje
P: Zašto Srbija treba da prihvati da je bio genocid u Srebrenici​
O: Da bi se naučili da to više ne rade.​

Dakle, opet je na tapetu Srbija i Srbi generalno. Ne vidim da je neko pisao kako je jedna od bosanskih zaraćenih strana na masakr odgovorila masakrom.

Bosanski Srbi mogu da prihvate odgovornost samo kada i ostale dve strane prihvate odgovornost za svoja nedela. Tek onda mogu da se pogode da to više nikada ne rade. Nisam primetio da su ove druge dve izjavile da oni više neće da rade to što su onda radili?

to su im bili ljudi koji su tim istim muslimanima prdavali oružje da ubijaju Srbe
tacno , oko bihaca i igranka oko cazinske krajine
i mene sramota sad? Ne, nije me sramota da kažem da smo imali takve a sada imamo njihove naslednike na vlasti.
dobro de ne zaleci se , to ne znaci da je muslimaska strana bila naivna i nevina

sve jeto deo istog sistema, titoistickog
narvano nesrbi i nasi skotovi izdajnicki

tako je tito i vladao

Poslednja izmena:
Konkretno, koliko tačno vremenski se priznaje da je genocidno ubijanje? Dva meseca, godinu dana, tri nedelje? Znaš li ti šta je genocid? ''
U aprilu 1992. upao je u Bijeljinu. Nakon likvidacija civila i drugih zločina koje je fotografirao Ron Habib
ne bi uspeo fotografisati da mu niej bilo dopusteno

, rukovao se Fikretom Abdićem i izljubio sa Biljanom Plavšić, članovima predsjedništva BiH koji su u Bijeljinu došli na pregovore. Arkan se u tom gradu nije dugo zadržao. Sa svojom Gardom pregazio je Brčko,
nije on pregazio brcko ne zaleci se...
podseticu te da je bijeljina bila u aprilu 1992 a vec prvih dana marta 1992 hratska bojna dakle jedincia regularne hrvatske vojske tada iz hrvatske , hv bojna iz rijeke i osijeka su upale iz sl broda u bosanski brod potom do dervente gde su pocinili ogromne zlocine i klanja nad srpskim zivljem . poznata je bila pripadnica hv bojne iz rijeke azra basic zvana azra dva noza koja je klala srbe odsecala im usi polne organe u derventi...
tu su se u derventi dakle jos u amrtu 1992 opasno ukopali hrvati tj ustase potpomognuti muslimanima odande, dobro se utvrdili u derventi kao recimo kada su hrvati pocetkom 1991 i ako nisu imali vlast uvukovaru (jedini grad gde je pukao hdz 1990 vlast je bila pod vecinom ivice racana toboz tadasnjeg socijaliste i projugosolvenske opcije ,srbi su cinili vvecinu vlasti ali su dali pola pola sa hrvatima vlast i na celu je bio srpski gradonacelnik) na silu preko tomislava mercepa formirali rpvo ilegalnu paralelnu vlast koaj je terorom ibujala 200 srba civila u vukovaru u prolece i rano leto 1991. ni jedan hrvatski civil nije stradao sve do otvorenog sukoba zengi sa jna krajem avgusta kada su napali kasarnu jna i ubijali vojnike , a potom je jna dala ultimatum od 72 sata... posto nisu deblokriali aksarnu krenual je citava prica oko vukovara e tada krece arkan...
dakle i u derventi je bil ovec sranja pre bijeljine pocetkom marta jel , pa onda ide kao i kod vukovara i arkan... derventa im je bila isto ukopana kao i vukovar, trebala je da im bdue mesto gde se presekao koridor sa srbijom i tako su stradale one bebe u banja luci koje seu sotale be z kiseonika koji nije mogao stici iz srbije... potom su snage rep srpske i srpske krajien ujedinjeno oslobodile u julu 1992 derventu uz teske krvave borbe jer su ustase bile odlicno ukopane..
a potom su dobili po nosu kao i uvukovaru...

mislis zenge su samo branile vukvoar ? ko bre brani neki grad tako sto odbranu psotavlaj iskljucivo unuatr grada a ne ispred????

pa onaj ko zeli da izazove veliko stradanje tog grada. tako su zenge pucale na vojnike jna u kasarni i kada su odbili ultimatum od jna da deblokiraju kasanru jna je krenula ka vukovaru. hrvagti onda iz grada krecu granatiranjem tenkova koji idu cestom, i time postaju LEGITIMNA META za jna koja uzvraca po njima tj po gradu i dolazi do stradanja grada sto je tudjman jedva cekao i pravio snimke s kojiam je trcao po evropi tih dana kmececi da dobije podrsku za nezavisnost!
Zvornik i razna sela u istočnoj Bosni. Kao i u istočnoj Slavoniji i Bijeljini, opet uz ratne zločine, etničko čišćenje i sistematsku pljačku.
u hrvatskoj 1991 bio je pandam tudjmanovim paravojnim formacijama poput HOS i ZNG u sklopu jos uvek priznate sfrj...
dakle bio je tas na vagi da ne ispadne da samo jedna strana tj tudjman i hrvatska imaju svoje paravojne formacije. tako je udba ubacila isa srpske strane svoje parvaojne formacije a ko ce nego omiljeni kriminalac staneta dolanca sefa udbe osamdesetih, koji ga je kao krimosa bvrbovao za rdb ii resor drzavne bezbednosti a pocetkom raspada juge mu dao gardu ... bio je i ubica udbe, otpuzen i osudjen psothumno da je sa giskom (takdoje imao paravojsku komndant dobrovoljacke garde SPO kod draskovica udbaskog govneta koji ej glumiocetnika jel...) u nemackoj osmadesetih ubio odbeglog direktora HINE koji ej progovoroio o mlaverzacijama u tom hrvatskom naftnom gigantu na ovim prostorima...

te paravojske sa obe strane su posluzile da se i vihoru rata, rat sto brze rasplamsa. tj da te paravosjke sa obe strane, krvoloci, pocine veliek zlocine nad civilima i onda kada krene osveta tu nema kraja...
Ipak, Vojska Republike Srpske nije bila JNA, pa Arkan nije mogao šamarati njene oficire po svom nahođenju na što se navikao u Vukovaru.
tacno potpisujem

General Ratko Mladić jednostavno nije mogao podnijeti postojanje bilo koje formacije kojom on lično nije komandovao.
cestiti djeneral nikada ne bi ni komandovao olosem i krimosom koji je tamo pored uloge koju je imao bavio se i transportom nafte i ostlaim svercom naveliko za korist vrha u beogradu...

posto ga je izbacio poput psa , arkan se kako mnogi oko njega kazu zakleo da ce m use osvetiti... je li to bilo preko cerke mu koja je pronadjena mrtva u bg... toboz samoubistvo...

Arkan je zato bio prinuđen da se povuče iz BiH u ljeto 1992.''
oteran.

medjutim rep srpska je ipak zavisila od srbije a djeneral je stari kadar jna odskolovan vaspitan da bude podloyan generalstabu... pa su ga prevselali oko dejtona...

Poslednja izmena:
Sonja Biserko jeste Srpkinja. Isto kao i Nataša Kandić.

Сумњиво. Бисеркових има и Хрвата, мајка јој Хрватица...а причају да јој брат загнојио као Зенга.

Наташа Кандић, на жалост, изгледа јесте Српкиња.

Ни један генерал није могао деловати на своју руку, тако да све што си написао је будалаштина у циљу скретања са постављеног питања.
Када се одлучивало да ли ће бити војног пуча и да ЈНА преузме власт ради заштите мира и уставног поретка, српски члан председништва
Богић Богићевић је гласао против. Зашто? ЛГБТ лоби?
Занима ме твоје мишљење где је то ЈНА направила грешку у деловању? Добро размисли шта ћеш написати, јер ја сам тада био на одслужењу,
ратовао и био у заробљеништву. Није ми рекао један чо'ек на једноме месту, сам сам искусио неспособност те квазиармије и квазипредседништва.

Poslednja izmena:
Milosevic nije cak bio ni nacionalista, ne secam se ni da je izjavljivao da je Srbin, niko ne zna sta muje bio tacan plan (verovatno ga nije ni imao) zapravo niko ne zna sta je bio Milosevic i sta je predstavljao ni u sta je verovao, verovatno ni on sam- jedino sto je njemu bilo bitno je vlast.
Sam cika Avram (legenda) je rekao kad mu je predstavio svoj plan o stabilizaciji inflacije- Milosevicev komentar je bio da li ce mu to omoguciti da i dalje ostane na vlasti. To mu je bilo najbitnije, a naneo je stete Srpskom narodu vise nego iko, Ante Pavelic je mogao samo da sanja o uspesima koje je Tudjman postigao zahvaljujuci nekompetentnosti i gluposti Milosevica.
Није веровати људима којима се не зна име родитеља, право име и вероисповест.

Ne gutate vi propagandu, samo onu sarajevsku, sa Slobodne Evrope. A stvarnost i jeste mnooogo drugačija od onoga što tvrdi Sarajevo.
Измишља сопствене верзије склопљене од парчића разних пропаганди и сопствених жеља.

tacno , oko bihaca i igranka oko cazinske krajine

dobro de ne zaleci se , to ne znaci da je muslimaska strana bila naivna i nevina

sve jeto deo istog sistema, titoistickog
narvano nesrbi i nasi skotovi izdajnicki

tako je tito i vladao
Pa nisam ni rekla da je naivna al oni nisu dozvolili da im se zapate ovakve i Kandićke. Ova vlast je naslednik propalih krimi struktura koje su gajile i ovakve kada su im trebale.

pitanje je da l je bio Genocid ili nije a onda tek ko je kriv i da li su Srbi genocidni narod.

Milorad Dodik predsednik Republike Srpske je npr rekao da se u Srebrenici dogodio genocid. Veoma jasno i glasno.
U Srebrenici je bio genocid! "Ja znam savršeno dobro šta je bilo, bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Haagu i to je nesporna pravna činjenica". ( Dodik , april 2007. )

Drugi poriču.
Odgovornost za zločin ili genocid definitivno nije moja pošto nemam nikave veze sa tim događanjima tako da
Srbi nisu genocidan narod ali da smo imali monstrume tj zločince to je svima jasno.

pitanje je da l je bio Genocid ili nije a onda tek ko je kriv?
Milorad Dodik predsednik Republike Srpske je npr rekao da se u Srebrenici dogodio genocid.
Drugi poriču.
Odgovornos za zločin ili genocid definitivno nije moja.
Srbi nisu genocidan narod ali da smo imali monstrume tj zločince to je svima jasno.

У томе и јесте ствар да злочин није геноцид.

У томе и јесте ствар да злочин није геноцид.
ako misliš na Srebrenicu, ti kažeš da nije..Dodik je rekao da jeste.
Muslimani kažu da jeste.. UN je rekao da jeste..

Generalna skupština UN-a usvojila je rezoluciju kojom 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Za Rezoluciju o genocidu u Srebrenico glasalo je 84, protiv je bilo 19, a suzdržano 68.

Back