soko stark
Primećen član
- Poruka
- 510
Pa zbijaš , s tvojom jekavicom sam dosao do zaključka da si hrvatijanac.
Otkud sad ovo .
Otkud sad ovo .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima istine u ovome sta ste napisali...a i u tome da je Srbin, poucen turskim iskustvom, naucio da prezivi "izvan sistema".Mi SRBIJANCI nismo podanički narod. Mi se uvek pobunimo. Bitan razlog tome jeste činjenica da je knez Miloš Obrenović našim precima-seljacima podelio zemlju, a nije napravio zemljoposedničku aristokratiju. I kada smo bili monarhija, to je bila narodna dinastija bez aristokratije. Nismo znali za grofove, barone i markize osim iz priča koje su se dešavale negde drugde. Znači praktično je to bilo egalitarno društvo, "raj za seljake" kako je napisao jedan putopisac. Svaki SRBIJANSKI seljak je bio zemljoposednik, znači u odnosu na ruskog kmeta, SRBIJANAC je kao neka vrsta "plemića u malom." To je kod nas stvorilo kurčevit mentalitet. A to je u periodu socijalističkog samoupravljanja, kada smo doživeli kvantni skok u socijalnom, kulturnom, obrazovnom i svakom drugom smislu, moglo samo da se pojača. Kao takvi nismo mogli da se razvijemo u podanički narod kao što su to Rusi.
Stoga se slažem sa ovim šta je u datom delu intervjua rekao anarho-sindikalista Ratibor Trivunac:
Ti to ne vidiš u stvarnosti,nego moraš posećivat internet stranice?Какве ти интернет странице посећујеш па наилазиш на ово????
Ma, to mi, preko Drine, mijesamo svasta, pa koristimo i ekavicu, da vam umilimo.Pa zbijaš , s tvojom jekavicom sam dosao do zaključka da si hrvatijanac.
Otkud sad ovo .
e moj ti raj za seljake...poljoprivreda je sve samo ne rajMi SRBIJANCI nismo podanički narod. Mi se uvek pobunimo. Bitan razlog tome jeste činjenica da je knez Miloš Obrenović našim precima-seljacima podelio zemlju, a nije napravio zemljoposedničku aristokratiju. I kada smo bili monarhija, to je bila narodna dinastija bez aristokratije. Nismo znali za grofove, barone i markize osim iz priča koje su se dešavale negde drugde. Znači praktično je to bilo egalitarno društvo, "raj za seljake" kako je napisao jedan putopisac. Svaki SRBIJANSKI seljak je bio zemljoposednik, znači u odnosu na ruskog kmeta, SRBIJANAC je kao neka vrsta "plemića u malom." To je kod nas stvorilo kurčevit mentalitet. A to je u periodu socijalističkog samoupravljanja, kada smo doživeli kvantni skok u socijalnom, kulturnom, obrazovnom i svakom drugom smislu, moglo samo da se pojača. Kao takvi nismo mogli da se razvijemo u podanički narod kao što su to Rusi.
Stoga se slažem sa ovim šta je u datom delu intervjua rekao anarho-sindikalista Ratibor Trivunac:
Покварена ти је логика, носи је на сервис.
Диктатура иде уз непокорне, као покушај наметања контроле над бунтовнима, нема смисла успостављати диктатуру над бесловесном масом која се слаже са свим и прихвата све што јој се пласира по принципу штапа и шаргарепе, очигледан су примјер неке западноевропске, а поготово скандинавске земље.
Dobro , sta sviras od istrumenata .Ma, to mi, preko Drine, mijesamo svasta, pa koristimo i ekavicu, da vam umilimo.
Ja odustala, prije par dana.
Ako ne razumijes sadrzaj, da pisem i na holandskom...koja vajda!
Upozorenje: ne skrecem sa teme, ne hvatajte se za poruku, nije jezik u pitanju!,
,
![]()
Ti to je vidiš u stvarnosti,nego moraš posećivat internet stranice?
Al ga niko i ne sluša.Ma jok , vrti istu priču sto godina i nikog ne dira .
Ne može bez toga , haha .Al ga niko i ne sluša.
Njemu je UDBA ušivena u dušek.
Zato što se ne odnosi na prečane koji su bili podanici.Ima istine u ovome sta ste napisali...a i u tome da je Srbin, poucen turskim iskustvom, naucio da prezivi "izvan sistema".
I pitanjce, a sto ovo "Srbijanci" tako naglaseno?
Praviš se da ne vidiš,to je ispravnije reć.Не видим.
Око мене су сви нормални људи.
Ћацад, наравно, заобилазим у широком луку.
Pa nadam se da čita Dukljanske hronike .Onda je Srbijanac .Dukljanski suverenista koji izigrava nekakvog “Srbijanca”. Pogledati mu Tviter kanal https://x.com/zbiljas
@Piano020 @Enigma
"Nista.Dobro , sta sviras od istrumenata .
Jesi Jugoslovenska ."Nista.,
![]()
![]()
Ali uzivam u muzici.
Jesam li jos sBijanska?![]()
Znaš ti odlično zašto.I pitanjce, a sto ovo "Srbijanci" tako naglaseno?
Opet ti ide prijava zbog iste laži.Dukljanski suverenista koji izigrava nekakvog “Srbijanca”. Pogledati mu Tviter kanal https://x.com/zbiljas
@Piano020 @Enigma
Sta sam pitala, to sam i dobila.Jesi Jugoslovenska .
Daj malo veselja , u ulici jorgovana
Da znam, ne bih pitala.Znaš ti odlično zašto.
Opet ti ide prijava zbog iste laži.
Čućemo se ako budemo razgovarali .Sta sam pitala, to sam i dobila.
Prihvatam.
Bitno da nismo "dislekticni"!
Rek’o Ratibor Trivunac, anarho-sindikalista, dabome.Mi SRBIJANCI nismo podanički narod. Mi se uvek pobunimo. Bitan razlog tome jeste činjenica da je knez Miloš Obrenović našim precima-seljacima podelio zemlju, a nije napravio zemljoposedničku aristokratiju. I kada smo bili monarhija, to je bila narodna dinastija bez aristokratije. Nismo znali za grofove, barone i markize osim iz priča koje su se dešavale negde drugde. Znači praktično je to bilo egalitarno društvo, "raj za seljake" kako je napisao jedan putopisac. Svaki SRBIJANSKI seljak je bio zemljoposednik, znači u odnosu na ruskog kmeta, SRBIJANAC je kao neka vrsta "plemića u malom." To je kod nas stvorilo kurčevit mentalitet. A to je u periodu socijalističkog samoupravljanja, kada smo doživeli kvantni skok u socijalnom, kulturnom, obrazovnom i svakom drugom smislu, moglo samo da se pojača. Kao takvi nismo mogli da se razvijemo u podanički narod kao što su to Rusi.
Alah će ga kaznit ako se zakune.Zbijaš zakuni se da si srbin .
Pa nije ni tvrdio da je Srbin, nego SRBIJANAC!Zbijaš zakuni se da si srbin .
Хајде ти мени реци шта је то тебе тако погодило и шта те још мучи?Бесловесна маса == Скандинавци, Немци, Енглези, Французи
Непокорни и честити == Кослав
хмм.