Spletkarenja sa sopstvenom dušom.....

https://i.pinimg.com/564x/67/d4/cc/67d4cc70a3aa40033e1b8a45a5490a46.jpg

Smiluj se na mene, grešan sam
do u najskriveniji kutak svoga
bića. A imao sam dara, sklonosti
koje nisu bile sasvim za preziranje,
male dobre sposobnosti, rasipao
sam ih, nerazborito stvorenje
kakvo sam bio, sad se bližim kraju,
upravo u vreme kada bi se
spolja sve moglo okrenuti na dobro
po mene. Ne guraj me među izgub
ljene.

Kafka​

Tаjnа nestаlih misli je sаkrivenа u tišini kojа miriše nа LJubаv.
Tаko si mlаd i nаivаn moj sinko.
Govorilа je nekа stаricа gledаjući u moje zаmišljene oči.
Jednom nаučićeš sine,
dа je jedini nаčin dа zаdržiš stvаri ovog svetа, pustiti ih dа idu svojim putem.
Mudаr čovek znа dа je u prirodi svih stvаri dа se uvek iznovа vrаćаju.
Pа čemu ondа brigа.
Znаj, ništа se ne može zаdržаti. Možeš sаmo držаti, аli ne i zаdržаti.
Ako imаš dovoljno snаge i ljubаvi u sebi i pustiš dа ode od Tebe
sve će ti se sа rаdošću opet vrаćаti.
Tаko tuguje vetаr. Odlаzeći i iznovа dolаzeći.
Tаjnа nestаlih misli je sаkrivenа u tišini kojа miriše nа LJUBAV.
Zаdrži i izgubićeš, pusti i sve će ti se sа rаdošću vrаtiti.

Jer sаmo u ljubаvi se uvek može otići i uvek ponovo doći"

bc930efc6cbac3479548df1a9c533b32.jpg

U ritmu ljubavi, svaki stih pesme, kao Bog ljubavi protrese moje srce, emocije i bezobrazno me rasturi.

Tada ljubavi volim, svaku notu koja me dotakne duboko, kao da me pogadja Amorova strela i onda pijan od zaljubljenosti, slusam muziku emocija, koja me preplavi nemirima i ozivi prokletu romantiku u meni.

Kada sam zaljubljen, svet oko mene postaje zivopisni svetlucavi kaleidoskop, gde sareni staklici nase ljubavi, komponuju pesmu, moja licnu himnu, a note se stapaju u melodiju koja odzvanja u mojoj dusi. Svaki stih nosi poruku ljubavi i u svakom taktu prepoznajem osecanja, koja mi dajes, a ona me nestvarno prozimaju.

Kroz tekstove pesama otkrivam istine koje su se sakrile u mome srcu, i svaka melodija me podseca na carobne trenutke provedene sa tobom, voljenom.

Onda postajem pijan od ljubavi, cineci muziku takvom, da ona svoje cudesne moci nada mnom iskazuje. Moje srce pocinje igru u ritmu melodije, a svaka nota izaziva nezno bockanje ruza po meni, a nemiri se bude i kao talasi podizu pregrst tvojih poljubaca svuda u meni.

Zbog toga, svaka pesma postaje moj licni izvor snage i hrabrosti da iskazem svoju ljubav tebi.

Muzika ima tu magicnu moc, da me poveze sa najskrivenijim delovima moga tela, tako da mi pomogne, da otkrijem i izrazim svoje emocije, koje se recima ne mogu docarati...i lagano, kroz tihu melodiju i prijatnu harmoniju, postajem slobodan, ziv, gde ti muzikom donosim svu moju strast i svaki trenutak nepregledne ljubavi.

Tada se moja ljubavna prica pretvara u simfoniju, a svaki stih u pesmi postaje njen deo.

Bez obzira na to, da li su romanticne balade ili zivahni ritmovi, svaka nota postaje kljuc, koji otvara vrata mog srca.

Ta mocna muzika me uvek podseti na srecu i tugu koju sam doziveo u ljubavi. Ona, na carobnim notama, vodi me stalno na putovanje kroz vreme, do nekih prelepih trenutaka ili dubokih rana.

Postaje moj vodic kroz lavirinte proslosti, podsecajuci me na sve prepreke koje smo zajedno savladali i na sve ljubavne trenutke koje smo delili.

Na kraju shvatis da je volis, a da je muzika postala tvoj verni saputnik i tvoj najiskreniji prijatelj u ljubavi, cineci da svojom harmonijom, uvek te ohrabri, pruzi ti srecu, radost i otera tugu.

U ritmu ljubavi, svaki stih pesme, kao Bog ljubavi protrese moje srce, emocije i bezobrazno me rasturi.

Tada ljubavi volim, svaku notu koja me dotakne duboko, kao da me pogadja Amorova strela i onda pijan od zaljubljenosti, slusam muziku emocija, koja me preplavi nemirima i ozivi prokletu romantiku u meni.

Kada sam zaljubljen, svet oko mene postaje zivopisni svetlucavi kaleidoskop, gde sareni staklici nase ljubavi, komponuju pesmu, moja licnu himnu, a note se stapaju u melodiju koja odzvanja u mojoj dusi. Svaki stih nosi poruku ljubavi i u svakom taktu prepoznajem osecanja, koja mi dajes, a ona me nestvarno prozimaju.

Kroz tekstove pesama otkrivam istine koje su se sakrile u mome srcu, i svaka melodija me podseca na carobne trenutke provedene sa tobom, voljenom.

Onda postajem pijan od ljubavi, cineci muziku takvom, da ona svoje cudesne moci nada mnom iskazuje. Moje srce pocinje igru u ritmu melodije, a svaka nota izaziva nezno bockanje ruza po meni, a nemiri se bude i kao talasi podizu pregrst tvojih poljubaca svuda u meni.

Zbog toga, svaka pesma postaje moj licni izvor snage i hrabrosti da iskazem svoju ljubav tebi.

Muzika ima tu magicnu moc, da me poveze sa najskrivenijim delovima moga tela, tako da mi pomogne, da otkrijem i izrazim svoje emocije, koje se recima ne mogu docarati...i lagano, kroz tihu melodiju i prijatnu harmoniju, postajem slobodan, ziv, gde ti muzikom donosim svu moju strast i svaki trenutak nepregledne ljubavi.

Tada se moja ljubavna prica pretvara u simfoniju, a svaki stih u pesmi postaje njen deo.

Bez obzira na to, da li su romanticne balade ili zivahni ritmovi, svaka nota postaje kljuc, koji otvara vrata mog srca.

Ta mocna muzika me uvek podseti na srecu i tugu koju sam doziveo u ljubavi. Ona, na carobnim notama, vodi me stalno na putovanje kroz vreme, do nekih prelepih trenutaka ili dubokih rana.

Postaje moj vodic kroz lavirinte proslosti, podsecajuci me na sve prepreke koje smo zajedno savladali i na sve ljubavne trenutke koje smo delili.

Na kraju shvatis da je volis, a da je muzika postala tvoj verni saputnik i tvoj najiskreniji prijatelj u ljubavi, cineci da svojom harmonijom, uvek te ohrabri, pruzi ti srecu, radost i otera tugu.
„Muzika se ne nalazi u notama, već u tišini između njih.“ ~ W. A. Mozart

U jutrima treba najviše hrabrosti da krenemo dalje,preispitamo noćne misli i želje u senkama.Mrak je hrabar na kukavički način ,jer nas obmanjuje da neće pobeleti i ostaviti nas ogoljene .
.............
Ono šta se zadrži ,ne nestane sa pramenjem zore ,čini nas onim šta jesmo.I šta ne možemo skriti od samih sebe.

Prilozi

• 8727272038_a858a1e379_c.jpg
    8727272038_a858a1e379_c.jpg
    103,7 KB · Pregleda: 2

K´o da topi planine pod snegom
k´o da gradi mostove nad rekom
i da miris njene kose vrati
u postelju, koju delim s nekom

Koja mi se i najgorem, divi
sto bi dala sve da me ozivi
ja, kao korenje pod cergom
koje vene za srecom odbeglom

Ref.
Gde lepota njena spava
nosite me tamo
tu sam zelju u zivotu
pozeleo samo

Da me grle ruke njene
da zaplacem kao dete
k´o da ona, tamo negde, cuce
ne zna zelja, sta je nemoguce

K´o da kida trnje oko cveca
i na vetru cuva plamen sveca
k´o ti reci kao perle nize
u postelji zagrli iza ledja

K´o se tvojoj lepoti sada divi
dok se meni zivome ne zivi
dusa mi je k´o perje pod tegom
kaja vene za srecom odbeglom

U zivotu je svaki trenutak dragocen,
zato ne gubi vreme sa pogresnom osobom, jer zivot je kratak da se tuzno provede i bolje sacekaj pravu ljubav, veruj mi.

Ne zelis biti sa nekim gde nema iskre i vatre, oseti ljubav i njenu magiju, bez tuge za onom koja ne ume da te voli, sacekaj onu koja ce tvoje srce nemirima i srecom, da oboji.

Ljubav je carolija koja nas pokrece, sa pravom osobom sve postaje stvarno i sunce je uvek tu, da otera mracne oblake i tugu. Zbog toga, ne dozvoli da neka ti srce slomi, sacekaj ljubav koja ce zivot, u dugu da ti oboji.

Ne gubi vreme sa nekom koja ti mracne slutnje i misli donosi, ustani sa zivotnog stola, prigrli uz osmeh prelepu ljubav i ne dozvoli sebi vise suze, zbog pogresnih zagrljaja proslosti.

Ipak, zivot je prekratak, a prava ljubav vredna cekanja, koja uvek ispuni zivot. Zato nikada ne zuri, vec strpljivo cekaj onu, koju ces naci, kao sto svako nadje svoju sudbinu, jednom i zauvek.

Svako bi trebao da ima svoje mesto unutar nevidljivih bedema,tiho,skrovito .Gde istine ne zvuče suludo izgovorene naglas.Gde su tišine neremećene .Gde oprez spava i snovi su neizdani .
Tamo bi pisali svoje priče,slovima od magle umirivali bolove i pevali im uspavanke .Smišljali bi imena nevidljivim svetovima ,odživljavali osećanja ,neometano i neprezreno .
Treba naći takvo mesto.Stvoriti ga u tišini jezerskih trsaka ,ispuniti ga sobom kakvi jesmo,izvrnuti kožu i pokazati se ogoljeni
-takvi smo najlepši -
U toj bolnoj Arkadiji bi odbolovali sve svoje praznine i voleli bez zadrške...

S
suma3.jpg

Emocije moje proslosti su vrtlog uspomena, koje su se kao dete, loptom igrale romanticnim secanjima, svih onih koje su ostale u stihovima, a ipak dovoljno daleko od mog srca.

Ljubavi, ti si bila posebna, ona kojoj sam cutao i pisao, pisao sve boli i radosti nase ljubavi.

Veliki strah da ne nestanes u osvit zore, kao rosa na laticama ruza, cinile su da te krijem, ne spominjem, sebicno cuvam samo za mene.

Ljubav je bila stalno na iskusenju, kroz nase nepredvidive strasti, neukrotive nemire, a najvise kroz mrznje zavidnih aveti proslosti, koje su mi ukazale, da ne samo da cinim ispravnim svoj romanticni svet, vec znam da cinim to najbolje, zato sto takve i najvise mrze.

...i dok nemo stojim, udisem miris nase ljubavi, sklopljenih ociju gledam obrise obale srece, prema kojoj nas brod neznosti, na talasima emocija u mirnu luku vodi.

Back