SOTONA I DEMONI - kako zavode ljude

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bio sam u sli lanki, znas to ti je odmah tamo pored indije. odatle potice joga. e sada, joga koju sam video tamo i joga u evropi je potpuno ista.
istina je da postoje razlicite vrste joge. npr hatha joga je za mene izuzetno teska, to su vezbe koje bas traze da si dosta fizicki spreman (moje misljenje).
inace odlika svih koji se bave bilo kojom vrstom joge je dobro zdravlje. kao i svih ljudi koji se bave sportom.
pardon, umesto hata je astanka koja je meni teska.

ja sam ubedjen da nema moralnije osobe od mene.
i kako mi joga demoni uzimaju dusu???

ne znam kako su u pricu sa jogom ubacila i boga i sejtana.

Sotona lukavo zavodi ljude i na najbezazlenije nacine...da bi ljudi mislili kao to nije nista

a u stvari covek time cini greh pred Bogom

Ima on milion sitnih zamki koji ljudi ne primecuju ...osim posledica od istih ;)

looool ovde nikad dosadno nije :PPP:P

Nije ako imamo bistre umove.

kad ima nenormalnih komenatra :aha:

U ovom :manikir: stilu…

Tebi ne trebaju posteri po zidovima, tvoj idol je u ogledalu.

Iza tvog lepog lica krije se zmija otrovnica.

???

No doubt!

ja sam ubedjen da nema moralnije osobe od mene.
i kako mi joga demoni uzimaju dusu???

ne znam kako su u pricu sa jogom ubacila i boga i sejtana.

Videla Baba Roga da vampiri piju krv pa i ona nabudžila vilicu, odnosno... to jest... mislim... ugradila očnjak na gornju vilicu...

Sramota. Ne sme devojka ni usta da otvori a da joj ne uguraju virtualni krastavac...

pardon, umesto hata je astanka koja je meni teska.

Ha ha ha!

Pitanje broj 1: Da li je Kleopatra farbala kosu u bež boju?

Pitanje broj 2: Da li je Aleksandar Veliki imao plavu ili crvenu kuburu?

Pitanje broj 3: Kakva je kola vozio Gaj Julije Cezar?

Ha ha ha... pucam... xD

Kleopatri su pravili farbu od kamilje balege... Aleksandru je kubura poplavela od Desanke a pocrvenela od Roksane... A Cezarova dvokolica bila je marke "Alea iacta est"...

Sotona lukavo zavodi ljude i na najbezazlenije nacine...da bi ljudi mislili kao to nije nista

a u stvari covek time cini greh pred Bogom

Ima on milion sitnih zamki koji ljudi ne primecuju ...osim posledica od istih ;)

Prdnuću. Dakle, najlukavije zavođenje je to kad umislčiš da si božji sluga I da si samo ti u pravu, a da su svi drugi stoka.

Pa zašto ne primetiš tu jednu zamku (gordost – busanje u grudi da si samo ti u pravu) u koju si se upecao?

Treba u potpunosti vrsiti Bozju volju a ne samo na jednom podrucju biti ispravan...
kao sto je Bog u staro vreme unistavao one koji su cinili kako idolopoklonstvo tako i nemoral..

Treba znati šta je nečija volja da bi se ona mogla vršiti.

Ne postoji nikakvo ”staro” i “novo” vreme, kao prvo; bog nikoga nioje uništavao, kao drugo... barem pravi bog...

:dash::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

To sto vi citate to je lazna biblija. . .Modirali su mnoge tekstove pa tako da je 50 % laz. . ..

On je taj koji nosi Svetlost, Istinu, Znanje, Mudrost i osvetljava Put u sveopštoj Tami. . . .

A u religiji je degradiran i ozloglašen baš zato što čoveku otkri Znanje. . . .

Strah je najvece oruzje. . .

:dash::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

To sto vi citate to je lazna biblija. . .Modirali su mnoge tekstove pa tako da je 50 % laz. . ..

On je taj koji nosi Svetlost, Istinu, Znanje, Mudrost i osvetljava Put u sveopštoj Tami. . . .

A u religiji je degradiran i ozloglašen baš zato što čoveku otkri Znanje. . . .

Strah je najvece oruzje. . .

Ово ко да је Алберт Пајк писао :) :)

Joga — sustav vežbi ili nešto više od toga?

DANAS ljudi žele biti vitki i zdravi. Zbog toga mnogi odlaze u gimnastičke dvorane i fitness-centre. Iz istog se razloga tisuće ljudi u zapadnom svijetu okreću istočnjačkoj tehnici jogi.
U potrazi za unutarnjim mirom i rješenjima svojih problema jogi se okreću i ljudi koji su pod stresom, oni koji boluju od depresije ili oni koji su na neki drugi način opterećeni. Na Zapadu se interes za istočnjačke religije i njihove mistične običaje naročito širi od šezdesetih godina 20. stoljeća, desetljeća hipija, odnosno ”djece cvijeća“. Transcendentalnu meditaciju, direktni izdanak joge, populariziraju filmske zvijezde i rock muzičari. S obzirom na sve veći interes za jogu možda se pitamo: ’Predstavlja li joga samo sustav vježbi kojima se dolazi do zdravog, vitkog tijela i duševnog mira? Je li moguće baviti se jogom, a zanemariti njenu religioznu pozadinu? Je li prikladno za kršćane da se bave jogom?‘

Porijeklo joge

Izvorna sanskrtska riječ za ”jogu“ može značiti sjediniti ili zajedno upregnuti ili ujarmiti, zauzdati ili kontrolirati. Za hinduista joga predstavlja tehniku ili disciplinu koja vodi do sjedinjenja s vrhovnom natprirodnom silom ili duhom. Opisuje ju se kao ”naprezanje sve snage tijela, uma i duše prema Bogu“.
Koliko daleko u prošlost seže njen trag? Prikazi ljudi u raznim joga-položajima pojavljuju se na pečatima pronađenima u dolini Inda (današnji Pakistan). Arheolozi procjenjuju da civilizacija iz doline Inda datira iz perioda između trećeg i drugog tisućljeća pr. n. e., što se gotovo podudara s pojavom mezopotamske kulture. U iskopinama iz oba ta područja nalazimo lik čovjeka koji predstavlja neko božanstvo, okrunjenog životinjskim rogovima i okruženog životinjama, što podsjeća na Nimroda, ’silnog lovca‘ (1. Mojsijeva 10:8, 9). Hinduisti tvrde da slike čovjeka u joga-položajima prikazuju boga Šivu, gospodara životinja i gospodara joge, kojeg se često obožava putem lingama, faličkog simbola. Zato se u knjizi Hindu World i kaže da je joga ”sustav asketskih pravila, uglavnom predarijevskog porijekla, koji sadrži ostatke mnogih primitivnih ideja i običaja“.
Sustav joga-vježbi najprije se prenosilo usmenim putem. Potom ga je indijski majstor joge Patañjali detaljno opisao u djelu Yoga-sutra, koje se do dan-danas smatra osnovnim priručnikom joge. Prema Patañjaliju, joga je ”metodično ulaganje napora s ciljem dostizanja savršenstva kontroliranjem različitih mehanizama ljudske prirode, fizičkih i psihičkih“. Joga je od svog nastanka do današnjih dana bila i ostala sastavni dio istočnjačkih religija, a danas je naročito prisutna u hinduizmu, jainizmu i budizmu. Neki koji se bave jogom vjeruju da je ona put do mokše, ili oslobođenja, sjedinjenjem s nekim sveprisutnim duhom.
Stoga još jednom ponavljamo pitanje: ’Je li moguće baviti se jogom samo kao tjelesnom vježbom, radi zdravlja i opuštanja, a zanemariti njenu religioznu pozadinu?‘ S obzirom na njeno porijeklo, moramo odgovoriti da nije.

Kamo te joga može odvesti?

Joga je tehnika čiji je cilj pomoći osobi da doživi duhovno iskustvo sjedinjenja s nadljudskim duhom. Ali koji je to duh?
U svojoj knjizi Hindu World Benjamin Walker o jogi kaže sljedeće: ”Moguće je da se radi o drevnoj zbirci magijskih običaja, a joga još uvijek u sebi sadrži elemente okultizma i čarobnjaštva.“ Hinduistički filozofi priznaju da bavljenje jogom može rezultirati nadljudskim moćima, mada obično tvrde da to nije njen glavni cilj. Naprimjer, u izjavi bivšeg indijskog predsjednika dr. S. Radhakrishnana u knjizi Indian Philosophy stoji da jogin može ”kontrolom svoga tijela putem vježbi postati neosjetljiv na izrazito visoke i niske temperature. (...) Jogin može vidjeti i čuti s velike udaljenosti (...). Može prenijeti misli bez pomoći uobičajenih komunikacijskih sredstava. (...) Jogin može svoje tijelo učiniti nevidljivim.“
Prizori jogina koji spava na prostirki s čavlima ili hoda po užarenom ugljevlju nekima mogu izgledati kao obmana, a drugima kao puka šala. No u Indiji su to uobičajeni prizori, kao i ljudi koji satima stoje na jednoj nozi i gledaju ravno u sunce ili vježbaju kontrolu disanja dugo vremena zakopani u pijesku. U lipnju 1995. The Times of India izvijestio je da je jedna djevojčica od tri i po godine ležala u transu dok joj je automobil od preko 750 kilograma prelazio preko trbuha. Kad je izašla iz transa, na iznenađenje mnoštva koje je to vidjelo, na njoj nije bilo nikakvih znakova povrede. U izvještaju je dalje stajalo: ”Bila je to demonstracija čiste moći joge.“
Bez sumnje, nijedan čovjek sam od sebe ne može izvesti neke od tih stvari. Stoga bi se kršćanin morao upitati: Tko stoji iza tih vještina? Potječu li od Jehove Boga, ’Najvišeg nad svom zemljom‘, ili od nekog drugog izvora? (Psalam 83:18). Biblija ne ostavlja mjesta dvojbi. Kad su Izraelci bili pred samim ulaskom u Obećanu zemlju, u kojoj su živjeli Kanaanci, Jehova im je preko Mojsija rekao: ’Ne uči se na odvratna djela onih naroda.‘ Koja ’odvratna djela‘? Mojsije je osudio ’gatanje, čaranje, vračanje i čarobnjaštvo‘ (5. Mojsijeva 18:9, 10, St). Te su stvari odvratne Bogu jer su djela demona i grešnog tijela (Galaćanima 5:19-21).

Nije za hrišćane

Iako se medicinski stručnjaci možda ne slažu s tim, jogu ipak ne čine samo tjelesne vježbe. U knjizi Hindu Manners, Customs and Ceremonies navode se iskustva dviju osoba koje su se počele baviti jogom, a koje je podučavao neki guru. Jedna od njih kaže: ”Ulagao sam nadljudske napore da zadržim dah koliko sam god više mogao, a udahnuo bih jedino kad bih osjetio da padam u nesvijest. (...) Jednoga dana točno u podne mislio sam da vidim sjajan mjesec, a činilo mi se da je putovao i usto se klatio lijevo-desno. Jednom drugom prilikom uspio sam u podne zamisliti oko sebe gustu tamu. Moj učitelj (...) bio je vrlo zadovoljan kad sam mu rekao za te vizije. (...) Uvjeravao me da neće proći dugo do vremena kad ću doživjeti još čudesnije rezultate svoje pokore.“ Drugi čovjek priča: ”Po njegovoj sam uputi svaki dan morao gledati u nebo bez treptanja ili mijenjanja položaja. (...) Ponekad sam mislio da u zraku vidim iskre; a ponekad mi se činilo da vidim goruće komete i meteore. Moj je učitelj bio veoma zadovoljan rezultatima moga truda.“
Očigledno je da su te neobične vizije gurui smatrali potvrdom napredovanja prema pravom cilju joga-vježbi. Da, konačni cilj joge je mokša, koja se definira kao sjedinjenje s nekakvim neosobnim vrhovnim duhom. Opisuje se kao ”(svjesno) zaustavljanje normalne aktivnosti uma“. To je u potpunoj suprotnosti s ciljem kojem teže kršćani, koje se opominje: ’Dajte svoja tijela kao žrtvu živu, svetu, prihvatljivu Bogu, u svetoj službi uz snagu svog razuma. I nemojte se više oblikovati prema ovom sustavu stvari, nego se preobrazite obnavljanjem svog uma, da biste se uvjerili što je dobra i prihvatljiva i savršena Božja volja‘ (Rimljanima 12:1, 2).
Koju ćemo vrstu tjelesnog vježbanja odabrati osobna je stvar. Pa ipak, kršćani ne dopuštaju da išta — bilo to tjelesno vježbanje, jedenje, pijenje, odijevanje, zabava ili nešto drugo — naruši njihov odnos s Jehovom Bogom (1. Korinćanima 10:31). Oni koji vježbaju isključivo radi zdravlja mogu izabrati neku od velikog broja aktivnosti koje ne uključuju izlaganje štetnom utjecaju spiritizma i okultizma. Ako se klonimo postupaka i vjerovanja koji korijene vuku iz krive religije, možemo se kao blagoslovu od Boga nadati pravednom novom sustavu stvari, u kojem ćemo u svu vječnost biti savršenog tjelesnog i umnog zdravlja (2. Petrova 3:13; Otkrivenje 21:3, 4).

ovo je korisno znati...

Opštepoznato je i naučno dokazano na najboljim svetskim klinikama da joga i meditacija imaju blagotvorno dejstvo i na um i na telo, a ti možeš da drviš do armagedona....:mrgreen:
ne tvrdim ja nego srucna literatura...
i Bog...

da blagotovrno od demona :)

mislis da demoni ne mogu da daju energiju i da ucine da neko oseca blazenstvo?

al sve ima svoju cenu...

Svako bira svog Boga.

ne tvrdim ja nego srucna literatura...
i Bog...

da blagotovrno od demona :)

mislis da demoni ne mogu da daju energiju i da ucine da neko oseca blazenstvo?

al sve ima svoju cenu...

Svako bira svog Boga.

stručna literatura??? :mrgreen:

biblija-glas-crkve1.jpg

Sto se tice meditacije i hipnoze i njihovog stetnog uticaja na mozak:

Nasuprot biblijskoj duhovnosti stoje procesi duhovnosti koji su popularizovani u istočnom delu sveta, zvani “istočna meditacija”. Izgleda da njena efektivnost nastaje iz jednog oblika bežanja. Druga istraživanja su pokazala naglašavanje onoga što se zove alfa moždani ritam, umesto beta ritma kada osoba upražnjava takve istočnjačke prakse kao što je joga ili transcedentalna meditacija. Alfa talasi su moždani talasi niže frekvencije (8 do 13 ciklusa u sekundi) u odnosu na beta talase. Alfa talasi ukazuju da je osoba ušla u stanje nalik na trans u kome je aktivnost čeonog režnja slaba. Kada mozak ima alfa ritam, ne možemo kritički da analiziramo nadolazeću informaciju. Sa stanovišta ovog alfa moždanog ritma i načina da se izazove stanje meditacije, istočna meditacija je upečatljivo slična hipnozi.Kada bi se moždani talasi merili EEG-om (elektroencefalogramom) tokom tog procesa, videli bismo da osoba pod hipnozom gubi beta talase iz mozga. Ova beta aktivnost ukazuje na budno razmišljanje koje uključuje dinamičku aktivnost čeonog režnja. Međutim, u stanju hipnoze, aktivan je alfa moždani obrazac, tokom koga ne analiziramo kritički nadolazeće informacije. Alfa talasi su moždani talasi na nižoj frekvenciji od beta talasa. U tom stanju, osoba će primiti informacije i sugestije bez tumačenja i bez filtriranja kroz čeoni režanj.
Hipnoza, po svom obliku, zaobilazi čeoni režanj dok pomaže subjektu da uđe u stanje nalik na trans. Istočne religije koriste princip pojedinačnog koncentrisanja da bi se izazvalo stanje meditacije. Kao što je jedan autor to izneo, mentalna koncentracija u transcedentalnoj meditaciji se može ostvariti koncentrisanjem na samo jednu reč (zvanu „mantra“), na samo jedan oblik, ili deo tela. On spominje da je “druga drevna praksa koncentrisanje na pupak, čelo, ili neki drugi deo tela”. Kao što hipnotizer zahteva ovakvo jednostrano fokusiranje i sredinu koja je oslobođena svih spoljašnih ometanja, to isto čini i učesnik meditacije.
Dr Herbert Benson (Herbert Benson), harvardski istraživač i lekar, predstavio je ono što su neki nazvali “svetovna verzija” istočne meditacije. Međutim, Benson koristi iste elemente istočne meditacije i hipnoze: tiho okruženje i koncentrisanje na jednu stvar (u njegovom slučaju na reč ili frazu iz hindu molitve).Benson takođe spominje drugi “neophodni element” u tom procesu: “pasivni stav ”. U stvari, on navodi da je to “možda najznačajniji element”. Rajs zapaža da sve te istočnjačke tehnike opuštanja prilikom meditacije “naglašavaju pasivni stav”. “Pasivni stav” sa istaknutim alfa moždanim talasima je taj koji ilustruje jedan od najvećih problema sa ovim stilom meditacije. Iako može da obezbedi olakšanje i opuštanje sklanjajući koncentraciju uma sa određenih stresora, sama praksa izgleda nije u stanju da pomogne u konstruktivnom izlaženju na kraj sa stresorima. To je u oštrom kontrastu sa duhovnošću biblijski religioznih ljudi uz razmišljanje. Uz biblijsku duhovnost i molitvu, naglašavanje je na aktivnom razmišljanju koje nam pomaže da koncentrišemo čeoni režanj. Umesto težnje ka pasivnom stanju koje potiskuje misli, biblijska duhovnost naglašava sjedinjavanje sa Bogom, mišljenje Njegovih misli, osećanje Njegovog prisustva, i saznavanje Njegove volje. Pored obezbeđivanja odmora od stresa, ovaj tip duhovnosti takođe obezbeđuje mogućnost da se dobiju smisleni odgovori i rešenja na probleme.
:mrgreen:

Vise o svemu ovome u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja"-- dr Nil Nidli http://www.cps.org.rs/Knjige/zakoni_zdravlja.pdf
Stranice 202. i 234.

Poslednja izmena:
Nedavno sam citao knjigu Ispovest palog andjela . Ispada da smo svi u "celjustima" djavola jos od abela i kaina i da nam nema spasa .
Ja sam ateista , ali knjiga je jako , jako zanimljiva , npr kaze I da vidite djavola , kako bi ga prepoznali ? Zatrpavani smo slikama djavola kao neko cudoviste sa repom , kompitima i crvenom kozom , a on je ustvari najjlepsi od najjlepsih ;)

Nedavno sam citao knjigu Ispovest palog andjela . Ispada da smo svi u "celjustima" djavola jos od abela i kaina i da nam nema spasa .
Ja sam ateista , ali knjiga je jako , jako zanimljiva , npr kaze I da vidite djavola , kako bi ga prepoznali ? Zatrpavani smo slikama djavola kao neko cudoviste sa repom , kompitima i crvenom kozom , a on je ustvari najjlepsi od najjlepsih ;)
To kako prikazuju Djavola je glupost...
On je pali andjeo a andjeli su Bozja stvorenja...

"Ceo svet je u vlasti Zloga", tako da nije lako odupreti mu se kao i njegovim zamkama...
Njegov cilje je da jude drzi zive u vlasti... da vrse njegovu volju a ne Bozju...
Da Ljude odvrati od Boga a i time od spasenja...
Spasenje je kod Boga...
Od njega nam zavisi zivot, vecni zivot...

Biblija razotkriva Djavola i njegove zamke i nacin delovanja...
I uci nas kako da mu se odupremo...

Sve sto je zlo je na strani Djavola...
Sotona Djavo je izvor zla....

Poslednja izmena:
Ti ne umes da razlikujes crno od belog?
Sta ako se mesec predstavlja kao Sunce :lol:

Nego postoji drugi problem,,, ljudima mraka mrak je svetlo a svetlo mrak...

kao sto kaze pismo" Od svetlosti mrak prave, a od mraka svetlost..."
ali na svoju stetu...
jer onda robuju Bogu mraka i tame..

A po čemu si ti zaključila da je joga recimo loša?
Za JS ogroman broj hrišćana veruje da su sekta..dakle pod djavolovom komandom...zaveo vas je :D ja bih se zamislio da sam na tvom mestu :P

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back