Socijalni eksperiment - intelektualopolis

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
JA KOJI JESAM:
Eh, sada mi je jasno. Nazoveš svoju teoriju 'naukom' i 'filozofijom' i onda kad ti zatreba kažeš kako cijeniš i nauku i filozofiju a uistinu ti samo cijeniš ono što ti pišeš i misliš, tako da kad ti zatreba možeš i da pljuješ po istim, jer tad samo naglasiš da to nisu TVOJE ni nauka ni filozofija. Pa kad uz to još dodaš da je tvoja 'Nauka o samoodržanju' (po naslovu) uistinu 'Vječito Jevanđelje' (tako si ga slovio prije sadašnjeg naslova) onda možeš reći i da cijeniš religiju, jer kako si i sam rekao tvoja religija će jednog dana srušiti sve religije svijeta i ustoličiti se na njihovo mjesto, kao neprikosnovena religija čovječanstva, a tebe će slaviti kao jedinog mesiju.

Pa ne bi trebalo da mi zavidiš, okrivljuješ me i predbaciješ mi što je Nauka o nagonu samoodržanja glavna prirodna nauka, pošto u prirodi, osim nagona samoodržanja, nikakvih drugih prirodnih sila nema. Niti što je ona ujedno i Konačna Istina o postojanju materije, života i prirode i kao takva je najviše dostignuće filozifije kao večite težnje ka Istini. Niti što je ona istovremeno i «Večito evanđelje» - u prevodu: «Večita istina» - i što kao takva predstvalja vrhunac i kraj svih teloških nauka. I što je Nauka o nagonu samoodržanja, sa svojim «Prirodnim sistemom vrednosti» istovremeno i najsavršenija svetska ideologija, jer u sebi sadrži najbolje prirodno organizacijsko društveno i ekonomsko rešenje za izlaz čovečanstva iz njegove višehiljadugodišnje ekonomske i duhovne krize.

Niti i jedna prirodna nauka, filozofija, religija ili ideologija, po svojoj praktičnoj vrednosti, ne može da se poredi i meri sa Naukom o nagonu samoodržanja. I ne shvatam šta ti, pored ove ovako moćne i neoborive nauke, očekuješ da postigneš sa svojim Apsolutom i Bićem-koje-jeste, sa Znanjem-o-sebi koje «projektuje» sve iz sebe?

JA KOJI JESAM:
Zašto onda svoju teoriju (svoje Znanje) ne prestaneš nazivati naukom, filozofijom... jer ona uistini to i nije? Nazovi to 'Moj nauk o samoodržanju', to će biti opravdano.
.

Pardon! Nauka o nagonu samoodržanja nije «moja» nauka, već PRIRODNA. To je nauka o sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Uz pomoć ovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji i sam Tvoj «Apsolut» postoji. Upravo pomoću njih on je «Biće-koje-jeste»!. Uz njihovu pomoć stiče «Znanje-o-sebi». I uz pomoć njih «Projektuje» materiju život i svemir.

Ovo je nešto što ti nikada nećeš moći da SHVATIŠ. Moći ćeš samo da RAZUMEŠ - ako imaš čime.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:
Pokazao si samo da misliš da je 'Svijet' iz tvog ugla i kroz tvoje oči pravičniji, pravedniji i vredniji od svih uglova koji ga po sebi stvaraju. Uistinu, isti si kao i oni koje kudiš. Ovi, koji kroje 'Srbiju' danas puštaju 'one' kojima je kroje da propadnu u svojim gradovima i selima, a ti si samo izmijenio uloge; sad bi ti da krojiš i da vladaš a 'njih' bi da prepustiš propasti.
.

Mislio sam da si pametan i da ćeš da shvatiš da ovde nije reč ni o propadanju Srba u Srbiji, ni intelektualca u «intelektalopolisu», već o IDEJAMA kojima se intelektualci u Srbiji kite i sebe smatraju intelektualcima, koje, primenjene u praktičnom životu, vode u propast svakoga, bilo Srbe u Srbiji, bilo intelektualce u «intelektualopolisu». Koje treba zameniti Naukom o nagonu samoodržanja, da bi i srpski intelektualci i Srbija krenuli napred. Ne zaboravi, ne vladaju ljudi svetom, već IDEJE. Ako su ideje loše, i svet je loš. Ako su dobre i svet je dobar.

.Zar ne shvataš da se suštinski ništa nije izmijenilo. Izmijenile su se samo uloge. Ti još uvijek radiš na 'čišćenju' svijeta od sopstvene suprotnosti a takvim načinom se ne može do JEDINSTVA, JEDNOTE. Da bi se stvorio 'Svijet' u kojemu će se ljudi poštovati i uzdizati jedan drugoga ka boljitku svi moraju da budu podjednako zastupljeni, svi moraju da shvate kako do njega. Ovako... ništa..
.

Evo sada izmišljaš i podmećeš mi nekakvo «čišćenje sveta», a ja svo vreme govorim o nužnosti «čišćenja» pogrešnih svetskih naučnih teorija, filozofija, religija i ideologija, koje vode svet u propast. U šta spada i tvoja tandara-mandara filozofija koja se svetu, kao bezvredna, kroz razne religije, manipulacijom (bez razumevanja) nameće već više hiljada godina.

.Dakle, ja nisam odogovaran za stanje 'Svijeta' te ja i neću da učestvujem u njegovoj izmjeni. ONI, uvijek neki 'Oni' treba da mijenjaju 'Svijet' za mene kako bi meni bilo bolje. Tako, ako opet taj svijet ne bude funksionisao kako valja, niko neće moći da pokaže prstom na mene; jer JA NISAM I NEĆU BITI ODGOVORAN ...'Oni' uvijek jesu.
.
Promeniti svet sa goreg na bolje, znači promeniti IDEJU po kojoj svet živi i čini sebi da mu bude gore, umesto bolje. I ja sa mojom Naukom o nagonu samoodržanja, pa makar samo i na ovom forumu, to i radim. A šta ri radiš? Zamajavaš svet glupostima koje nikome ne mogu da budu ni od kakve koristi.

Poslednja izmena:
U pomoć ovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji i sam Tvoj «Apsolut» postoji. Upravo pomoću njih on je «Biće-koje-jeste»!. Uz njihovu pomoć stiče «Znanje-o-sebi». I uz pomoć njih «Projektuje» materiju život i svemir.

Apsolut ne stiče Znanja-o-Sebi. Apsolut je nestvoren, nestvoriv, stoga i Znanja-o-Sebi-apsolutu su nestvoriva, ne zavise od sakupljanja. Apsolut ne postoji na račun tih radnji već on radnje vrši a pri vršenju radnji stvara projekciju, kreaciju, i Svjesnost o kreiranom 'sebi', koja bez tih radnji ne može da postoji.

Apsolutna Znanja i stečena znanja nisu isto.
Apsolutno Znanje-o-Sebi jeste SVIJEST.
Stečeno znanje se stiče sakupljanjem znanja kroz spoznaju i kao takvo jeste Svjesnost ili Znanje-o-postajućem-sebi.

Dakle postoje dvije vrste znanja:

Apsolutno Znanje-o-Sebi i
Stečeno znanje koje se ostvaruje kroz spoznaju, dakle projekcijom apsolutnih-individualizovanih Znanja (JA) kroz jedno medijalno Znanje (JA), kroz Um.

Apsolut ne stiče Znanja-o-Sebi. Apsolut je nestvoren, nestvoriv, stoga i Znanja-o-Sebi-apsolutu su nestvoriva, ne zavise od sakupljanja. Apsolut ne postoji na račun tih radnji već on radnje vrši a pri vršenju radnji stvara projekciju, kreaciju, i Svjesnost o kreiranom 'sebi', koja bez tih radnji ne može da postoji.

Apsolutna Znanja i stečena znanja nisu isto.
Stečeno znanje se stiče sakupljanjem znanja kroz spoznaju i kao takvo jeste Svjesnost ili Znanje-o-postajućem-sebi.

Dakle postoje dvije vrste znanja:

Apsolutno Znanje-o-Sebi i
Stečeno znanje koje se ostvaruje kroz spoznaju, dakle projekcijom apsolutnih-individualizovanih Znanja (JA) kroz jedno medijalno Znanje (JA), kroz Um.
Bolji Ljubo-skroz te provalio da izmišljaš neke monade...
Mada i njegovih 7 sekretara SKOJa nisu zlato...Ali ipak-recimo...:manikir:

Ti bi nužnošću da se oslobodiš nužnosti? Aha.

Ti mi reci cega ja hocu da se oslobodim.
Opet lupas gluposti. Ne nastavlja se svesnost na ovu svesnost nakon smrti. Tako nesto je tvoja zabluda, inkarnacije ne postoje, to sam ti vise puta objasnio kad smo govorili o subjektu, takodje sam ti i objasnio zbog cega ta zabluda nastaje i zasto ti se prikazuje kao neosporiva istina ali ti si obican automat....i ne znam zasto ti uopste pisem kad ti nista ne dopire.

Ti mi reci cega ja hocu da se oslobodim.
Opet lupas gluposti. Ne nastavlja se svesnost na ovu svesnost nakon smrti. Tako nesto je tvoja zabluda, inkarnacije ne postoje, to sam ti vise puta objasnio kad smo govorili o subjektu, takodje sam ti i objasnio zbog cega ta zabluda nastaje i zasto ti se prikazuje kao neosporiva istina ali ti si obican automat....i ne znam zasto ti uopste pisem kad ti nista ne dopire.
Kada umreš ,bićeš tinjajući deo tvoje svesti,poput BIOSa compa...A ja ću proći pored tebe ,a neću te ni primetiti...:mrgreen:

JA KOJI JESAM:
.

Gde su ti argumenti za takve tvrdnje? Gde ti je argument da uopšte ikakav apsolut postoji? Ovo je isto kao da si rekao da i ružičasti slon postoji kao nestvoren zajedno sa Znanjem-o-sebi i da vrši radnje i stvara kreaciju. Sasvim drugi problem je nedostatak odgovora na pitanje ZAŠTO ružičasti slon vrši radnju i stvara kreaciju i od kojeg materijala? Koji će mu moj kreacija, čemu služi?

.Apsolutna Znanja i stečena znanja nisu isto.
.

Aha, evo dođosmo do principa «koka-jaje»., gde imamo dva znanja – znanje koje postoji u jajetu po kojem se razvija pile i koka i stečeno znanje koje koka kasnije ostavlja u novosnesenom jajetu. I tako dođosmo do nužnih sedam sposobnosti koje su potrebne da bi sve to bilo moguće, kao i do toga da nema nestvorenog ni jajeta, ni znanja o koki, a samim tim, ni nestvorenog apsoluta sa znanjem o sebi i da je POSTPOJANJE SVEMIRA jedan stalni SAMOPONAVLJAJUĆI PROCES bez početka i kraja.

Simo, ne moraš da budeš prosvetljen da bi razumeo JEDINSTVENI PRIRODNI ZAKON, jer on se očitava pred našim očima apsolutno u svemu - kako u svemiru kao celini, tako i u svakoj materijalnoj formi, pa i u najsitnijoj materijalnoj tački iz koje se svemir sastoji. Zato jer je samo JEDANA mogućnost da nešto postoji, a to je da postoji samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Dakle, ako želimo da shvatimo taj ZAKON, možemo to i po načinu observacije koke i jajeta ili bilo čega drugog. Problem je samo kod anorganskih materijalnih formi i svemira kao celine, što su ciklusi njihovog ponavljanja neuporedivo duži od ciklusa ponavljanja organskih materijalnih formi, pa zbog našeg kratkog životnog veka nismo u stanju iskustveno da pratimo te spore procese i cikluse. Ali bez obzira na njihovu dužinu, mogućnosti i zakoni po kojima se sve dešava su za sve isti. Bibliju ili kapitalno naučno delo u kojem je sve objašnjeno, možeš da napišeš čak i po načinu posmatranja i razumevanja načina po kojem koka i jaje postoje – bez potrebe da spoznaješ apsoluta u sebi ili džinovskih teleskopa i mikroskopa da pomoću njih prodireš u dubinu ili širinu materije i svemira.

Poslednja izmena:
DRAGOLJUB:
Mada i njegovih 7 sekretara SKOJa nisu zlato...Ali ipak-recimo...

Tačno , nisu zlato, već dijamanti.

Sve je KRETANJE.

A šta je kretanje?

Kretanje je SAMOKRETANJE.

Šta je suština SAMOKRETANJA?

Suština samokretanja je unutrašnja subjektivna, psihička sila i snaga zvana - VOLJA.

Šta je suština volje?

Suština volje su SEDAM FIZIČKIH I PSIHIČKIG SPOSOBNOSTI.

Sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti ne mogu ni na koji način nastati, niti biti kreirane. Naprotiv, ove sposobnosti su uslov za svako nastajanje i kreiranje. Ljudsko telo kao visoka organizacija i kao kreacija nije uslov za nastajanje ovih sposobnosti, već su one uslov za nastajanje ljudskog tela kao visoke organizacije i kreacije.Takva je logika. Ne postoje argumenti za suprotne tvrdnje. Mućni malo glavom.

ZNATIŽELJNI
Ne nastavlja se svesnost na ovu svesnost nakon smrti.
.

Nastavlja se!

. Tako nesto je tvoja zabluda, inkarnacije ne postoje, to sam ti vise puta objasnio kad smo govorili o subjektu, takodje sam ti i objasnio zbog cega ta zabluda nastaje i zasto ti se prikazuje kao neosporiva istina ali ti si obican automat....i ne znam zasto ti uopste pisem kad ti nista ne dopire.
.

Nije zabluda! Ljudsko telo kao visoka organizacija ne stvara svest, ni svesnost, niti je nosilac svesti i svesnosti. Svest je materija koja gradi ljudsko telo, koja postoji pre ljudskog tela i predstavlja uslov i uzrok nastanka tela.

Ljudsko telo kao organizacija ne može da bude svesno, već samo materija koja telo putem samoorganizovanja svojih čestica gradi. Nakon smrti i raspada tela svesna materia koja ga je gradila i dalje ostaje svesna.

Uzmimo bivšu državu Jugoslaviju kao ekonomsku zajednicu ljudi, kao analogan primer ljudskog tela kao ekonomske zajednice ćelija i organa. U državi Jugoslaviji nosilac svesti je bila materija koja je gradila ljudska tela. Kad se država Jugoslavija raspala i umrla, ljudi u njoj su i dalje ostali živi i svesni jer je u njima materija kao nosilac njihove svesnosti i dalje ostala živa i svesna. Isto je tako bilo i sa ljudima koji su prilikom raspada Jugoslavije bili ubijeni. Njihova tela su se raspala, isto kao što se i Jugoslavija raspala, ali je iza njih i dalje ostala živa i svesna materija koja je svojom svesnošću gradila umrla ljudska tela i ona je ta koja i dalje u sebi nosi i čuva sećanje na umrlo ljudsko telo i na srušenu Jugoslaviju. Razlika je samo u tome što ona sada više ne živi ni životom ljudskog tela, ni životom Jugoslavije, već nekim drugim oblikom života. Recimo, onim oblikom života kojim živi planeta Zemlja - kada je reč o materiji raspadnutog ljudskog tela koju zakopamo u zemlju. Dakle, onim istim oblikom života kojim je ta materija živela pre nego je kao mineral, preko biljke ili životinje dospela u ljudsko telo i počela da živi životom ljudskog tela. A kada je reč o onom elektromagnetnom polju, koje je obavijalo ljudsko telo i vršilo ulogu kolektivne svesti svih ćelija i organa tela, ono ne ide u zemlju. Ono se u trenutku smrti tela odvaja od tela i odlazi u neku druge svesne sfere i dimenzije da živi onim oblikom života kojim je živelo i pre nego je ušlo u ljudsko telo i počelo da se igra i glumi čoveka. Počinje da živi oblikom loptastih svetlosnih bića. Pogledaj na internetu kao ćeš da izgledaš kad tvoje telo umre i kako ćeš da živiš posle smrti tela. Upiši u Google reči "lightning ball" i pogledaj na YUTUBE

Poslednja izmena:
Gde su ti argumenti za takve tvrdnje? Gde ti je argument da uopšte ikakav apsolut postoji?

Argument postoji u svakome ponaosob; Svjesnost. Svjesnost postoji jedino zahvaljujući prisustvu pažnje apsoluta u odnosima projektovanih individualizovanih Znanja-o-Sebi iz Svijesti. Dakle, Svjesnost ti je argument da apsolut postoji. Sve se u kreaciji mijenja, pa čak i Svjesnost ali se ne mijenja ono što-koje tu Svjesnost čini postojećom, aktuelnom, 'živom', što je doživljava SOPSTVENOM.

Gde su ti argumenti za takve tvrdnje? Gde ti je argument da uopšte ikakav apsolut postoji? Ovo je isto kao da si rekao da i ružičasti slon postoji kao nestvoren zajedno sa Znanjem-o-sebi i da vrši radnje i stvara kreaciju. Sasvim drugi problem je nedostatak odgovora na pitanje ZAŠTO ružičasti slon vrši radnju i stvara kreaciju i od kojeg materijala? Koji će mu moj kreacija, čemu služi?

Apsolut vrši radnje zato što želi da manifestuje (iskusi) potencijal koji ZNA da u Svijesti (u Znanju-o-Sebi) postoji nemanifestovan. Znanje nije iskustvo. Zato i možemo reći da apsolut JESTE kao i da Svijest, kao Znanje-o-Sebi-apsolutu takođe JESTE, što znači da ne postAje niti može da nestane. Međutim, kada apsolut iz Svijesti projektuje kloniranja Znanja on ih uvijek projektuje kroz jedno od tih Znanja od kojega (svakog) stvara medijum svim drugim projektovanim Znanjima Jastva. Taj medium je Um i služi svakom jednom projektovanom kloniranom individualizovanom Znanju (JA) da u zajednici sa njim i sa drugim Znanjem (JA) posredstvom njega postane jedan SUBJEKAT ali takođe, prvenstveno služi apsolutu da projekciju doživi manifestacijom apsolutne LIČNOSTI; UNIVERZUMOM. Da bi jedno JA postalo subjekat, apsolut mora da se centrira u njemu te da UM prisvoji, od tog trena misleći njim, dakle birajući druga Znanja (objekte) preko kojih spoznaje šta on-subjekat NIJE, upravo njim, Umom. Um, tad već razum, mu omogućava da stvara percepciju svoje subjektivne stvarnosti a čula koja su takođe dio razuma mu služe da tu percepciju projektuje u svoju subjektivnu predstavu.

Naravno, da bi predstava imala vrijednost 'Života', apsolut mora da bude SVJEDOKOM njenog postojanja. Apsolut, dakle, svjedoči njenom postojanju i svojim prisustvom, prisustvom centrirane pažnje u njoj kroz čitav proces stvara Svjesnost-o-postajućem-Sebi (sebi). Jedino prisustvom apsoluta (koji uistinu jeste Život) i subjektivna predstava dobija svoju 'životnost'. Apsolut biva prisutan Pažnjom, dakle ne pomijera se, jer je apsolut nepokretni pokretač, ali zato pažnju 'pokreće' fiksirajući je na bilo koji dio SEBE. Pažnja uistinu i jeste ono što određuje čega smo svjesni, te kada je pažnja usmjerena na SEBE-apsolut (na apsolutne kvalitete a ne na individualizovana projektovana Znanja-o-Sebi) u pažnji se pojavljuje Svijest koja Sobom isključuje Svjesnost. To je zato što pažnja ne može da bude na SVEMU-što-jest i na individualizovanom projektovanom dijelu toga svega, Ili jedno ili drugo. Zato, da bi se Svijest pojavila u pažnji apsoluta, apsolut mora totalno, bezuslovno da preda Svjesnost. itd.

Aha, evo dođosmo do principa «koka-jaje»., gde imamo dva znanja – znanje koje postoji u jajetu po kojem se razvija pile i koka i stečeno znanje koje koka kasnije ostavlja u novosnesenom jajetu. I tako dođosmo do nužnih sedam sposobnosti koje su potrebne da bi sve to bilo moguće, kao i do toga da nema nestvorenog ni jajeta, ni znanja o koki, a samim tim, ni nestvorenog apsoluta sa znanjem o sebi i da je POSTPOJANJE SVEMIRA jedan stalni SAMOPONAVLJAJUĆI PROCES bez početka i kraja.

Pa jest da smo došli do koke i jajeta ali to što si objasnio ne objašnjava ova dva znanja o kojima ja govorim. I koka i jaje jesu dva različita Znanja-o-Sebi iz kojih se podjednako manifestuju dva različita iskustva. I jedno i drugo jesu manifestacije, dakle, i jaje i koka pripadaju već projektovamoj stvarnosti kojoj apsolut svjedoči Svjesnošću. Međutim, u samom apsolutu, a nezavisno od Svjesnosti) postoje oba kvaliteta kao nepromjenjivi-nestvorivi, dok se pažnjom apsoluta uperenom na njih oni-kao apsolut doživljavaju i apsolutnim Znanjem-o-Sebi-SVIJEŠĆU. Eh, ovdje je sad ona razlika između manifestovanog jajeta (i koke) i apsolutnog kvaliteta iz kojega se uzdiže i apsolutno Znanje-o-Sebi-kvalitetu. Svaki individualni kvalitet apsoluta je podjednako apsolut kao i cjelina. To znači da je svaki kvalitet apsoluta podjednako sadržilac ostatka apsoluta (cjeline). To takođe znači da je svako apsoluno Znanje-o-Sebi kao apsolutnom kvalitetu podjednako sadržilac svih ostalih Znanja-o-Sebi apsolutu. U takvom NE-posrednom odnosu svega sa svime, nema kretanja, nema potrebe za mišljenjem, pamćenjem, i ostalim sposobnostima jer svaki jedan kvalitet apsoluta jeste apsolutni sadržilac svega. Zato je sveprisutan i svečineći.

Kad apsolut klonira Znanja-o-Sebi koja doživljava SVIJEŠĆU, apsolut ih tad projektuje u sve one individualizovane mogućnosti kroz Um. Um tada postaje posrednik a apsolut postaje SVJEDOKOM stvaranja. Stvorenje živi sve dotle dok apsolut drži svoju pažnju na procesu i na projektovanom. Svijest je pri tom isključena Svjesnošću, ali to ne sputava apsolut da svoju pažnju ponovo usmjeri ka Sebi i da s tim isključi projekciju a s tim i Svjesnost a na njeno ,mjesto da uzdigne SVIJEST kao apsolutno-Znanje-o-Sebi... i tako uvijek, zauvijek, oduvijek, jer uistinu sve postoji u njemu, a njegovom (svojom) pažnjom apsolut svjedoči tom postojanju, ma koji aspekt istog bio u fokusu, u 'svjetlu' njegove pažnje.

Simo, ne moraš da budeš prosvetljen da bi razumeo JEDINSTVENI PRIRODNI ZAKON, jer on se očitava pred našim očima apsolutno u svemu - kako u svemiru kao celini, tako i u svakoj materijalnoj formi, pa i u najsitnijoj materijalnoj tački iz koje se svemir sastoji. Zato jer je samo JEDANA mogućnost da nešto postoji, a to je da postoji samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Dakle, ako želimo da shvatimo taj ZAKON, možemo to i po načinu observacije koke i jajeta ili bilo čega drugog. Problem je samo kod anorganskih materijalnih formi i svemira kao celine, što su ciklusi njihovog ponavljanja neuporedivo duži od ciklusa ponavljanja organskih materijalnih formi, pa zbog našeg kratkog životnog veka nismo u stanju iskustveno da pratimo te spore procese i cikluse. Ali bez obzira na njihovu dužinu, mogućnosti i zakoni po kojima se sve dešava su za sve isti. Bibliju ili kapitalno naučno delo u kojem je sve objašnjeno, možeš da napišeš čak i po načinu posmatranja i razumevanja načina po kojem koka i jaje postoje – bez potrebe da spoznaješ apsoluta u sebi ili džinovskih teleskopa i mikroskopa da pomoću njih prodireš u dubinu ili širinu materije i svemira.

'Zakoni' postoje jedino u domenu Svjesnosti, dakle u domenu projekcije, i mijenjaju se (mjenjaju svoj karakter) iz dimenzije u dimenziju, dok u Svijesti postoje PRINCIPI i omogućavaju njeno postojanje kao i postojanje Svjesnosti. PRINCIPI su apsolutni, nepromjenjivi. Zato recimo, ti govoriš o Zakonima, jer znanja o kojima govoriš jesu sakupljena, 'putovanjima kroz dimenzije i slično. Zakoni su INTERPRETACIJA PRINCIPA a ja govorim o Principima koji postoje onakvi kavi jesu, nepromjenjivi u apsolutu, apsolutni, i apsout ih ZNA SVIJEŠĆU, apsolutnim. Eto, tu se dakako razilazimo u 'znanjima', te su nam i objašnjenja stoga, različita jer shvatanja izričito zavise od sve-obuhvatnosti informacija i njihovog Izvora.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM
Svjesnost ti je argument da apsolut postoji. Sve se u kreaciji mijenja, pa čak i Svjesnost ali se ne mijenja ono što-koje tu Svjesnost čini postojećom, aktuelnom, 'živom', što je doživljava SOPSTVENOM.
.

Kako ti zakukuljuješ i zamumuljuješ stvari, tj. isktivljuješ, da više niko ne može da ih prepozna, to je užas božiji. Da bi svako mogao da te razume, jednostavno umesto reči “apsolut” upotrebiš reč “vršilac radnje”, a umesto reči “svesnost”, upotrebiš reč “radnja”. I onda će da bude jasno kada kažeš da je argument, da vršilac radnje postoji, sama radnja, jer radnje može da bude samo ako postoji vršilac koji je vrši. Konkretno, svesnost se postiže pomoću sedam fizičkih i psihičkih radnji. Tih radnji bez vršioca ne bi moglo da bude, niti bi moglo da bude svesnosti jer svestan može da bude samo onaj ko fizičke i psihičke radnje vrši. I onda lepo kažeš da su fizičke i psihičke radnje kreacija, a kreator je onaj ko fizičke i psihičke radnje vrši. Kreacija, tj. fizičke i psihičke radnje mogu i da počinju i završavaju, mogu i da se menjaju, a time ujedno i svesnost može da se menja. A vršilac svih tih radnji nikada ne može da se menja. Ne može ni da nastaje ili nestaje,.niti njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti da vrši radnje mogu da nastaju, nestaju ili se menjaju. Naravno, vršilac svih fizičkih i psihičkih radnji je tvar od koje je svemir sagrađen. Ime te tvari nije “apsolut”, već “energija/materija” koju čovek u sebi doživljava kao svoje “JA”.(ili “jastvo). To naše materijalno JASTVO je ujedno i čovekova SVEST zato jer jedino ONO ima sposobnost da vrši sedam fizičkih i psihičkih radnji (to znamo iz iskustva vlastitig jastva) i jedino ONO može da bude svesno svega onoga što uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti radi. Zašto tu univerzalnu tvar (energiju/materiju) koja sve radi i sve kreira treba nazvati imenom “svest” ili “jastvo”, a ne “apsolut”. Treba zato jer iz iskustva sebe samih i iskustva prirode znamo šta je i energija/materija i “svest” i “jastvo”. A kad to nazoveš imenom “apsolut”, odmah si otišao u apstrakciju i religiju i niko pojma neće da ima o čemu govoriš. Pogotvo kad tome još dodaš i tvrdnju da čovek treba da se “prosvetli” da bi spoznao sebe kao “apsoluta”, tj, Biće-koje-jeste”, onda ga uprskaš do kraja. Zašto bi čovek morao da se “ptosvetli” da bi saznao da je on nestvoriva i neuništiva energija/materija i da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i da pomoću njih dovodi sebe u stanje svesnosti? Ne mora da se “prosvetli”. To može da otkrije, sazna, objasni i razume u normalnom budnom stanju svesti, jednim pogledom kroz prozor, ako i malo ima soli u glavi.

Eto, pročitao sam samo prvih par redova tvog gornjeg posta i odgovaram ti na tih prvih par rdova. I dabogda da to za tebe bude od neke vajde. Više ni slova ne želim da pročitam od tvog gornjeg posta, a kamo li da ti repliciram, jer sam na tebe do sada već potrošio toliko vremena i reči bez ikakvog efekta. Ti meni možeš da repliciraš na moje postove, ali ako misliš da si ti taj koji mene možeš da ispravljaš ili nečemu naučiš, grdno si se prevario. Ja stojim čvrsto na zemlji i svi moji stavovi su argumentovani, tj. primerima iz praktičnog života potkrepljeni. Oni imaju svoje logičko objašnjenje i utemeljennje, tako da su lako razumljivi i ja ne vidim drugi razlog da mi repliciraš, do da imaš želju da učiniš nerazumljivim ono što svako veoma lako može da razume. Što svakako nije dobronameran, već zao i đavolski naum.

Poslednja izmena:
Eto, pročitao sam samo prvih par redova tvog gornjeg posta i odgovaram ti na tih prvih par rdova.

Pa vidi se da si samo prve riječi pročitao, kao i uvijek... ali to uopšte i nije važno, važno je da sam ja napisao to što sam napisao a 'neko' će već da to pročita... neko kome su te riječi baš bile potrebne u ovom trenu, u to nemam sumnje.

I dabogda da to za tebe bude od neke vajde.

(?) :)

Više ni slova ne želim da pročitam od tvog gornjeg posta, a kamo li da ti repliciram, jer sam na tebe do sada već potrošio toliko vremena i reči bez ikakvog efekta.

Ha, ha, ha, ha... pa šta si ti očekivao??? Da ja skočim s konja na magarca? Svašta. Tvoje znanje je u domenu Svjesnosti i ima svoje mjesto i ulogu kod onih koji se zagrijavaju idejom o postojanju izvan ove Svjesnosti, izvan ove dimenzije. Dakako da ga treba cijeniti zbog toga ali ono nije sveobuhvatno i njegov domen se završava tamo gdje se i Svjesnost završava. No, to nije važno u ovom trenu, važno je da ti daješ to što daješ, a oni koji su na nivou Svejsnosti na kojemu si im potreban ti kao most ka nečemu višem, oni neka te prate i neka se napajaju jer tako i treba.

Ti meni možeš da repliciraš na moje postove, ali ako misliš da si ti taj koji mene možeš da ispravljaš ili nečemu naučiš, grdno si se prevario. Ja stojim čvrsto na zemlji i svi moji stavovi su argumentovani, tj. primerima iz praktičnog života potkrepljeni.

Zato se tako i ponašaš, prizemno, mislim često prostački i bezobrazno. No, nije do mene da to ispravljam a li dakako do mene je da primjećujem i da ukazujum na to.

Oni imaju svoje logičko objašnjenje i utemeljennje, tako da su lako razumljivi i ja ne vidim drugi razlog da mi repliciraš, do da imaš želju da učiniš nerazumljivim ono što svako veoma lako može da razume. Što svakako nije dobronameran, već zao i đavolski naum.

Đavola ti ostavi na miru. Opet pokušavaš taj svoj egoistični napad sa začinom cinizma i licemjerstvom. Koga hoćeš da ubijediš da su moje nakane loše??? Zar ti misliš da će to išta da promijeni? Ja ću da dajem Znanja koja su meni dostupna bez obzira na tvoje sugestije kojima druge pokušavaš uvjeriti u moju neiskrenost. Ti nemaš niti pravo niti ikakvu moć (ja ti je ne dajem) nada mnom niti nad mojim davanjem. Stoga, gubiš to dragocjeno vrijeme Života na smicalice. Stoga, svaki put kada nešto napišeš a ja vidim da to nije potpuna istina, očekuj moj komentar (ako mi bude volja) kojim ću da ispravim ono što vidim iskrivljenim. Do onih koji čitaju bit' će, kao što to uvijek i jeste, da u tvom ili mom ili bilo čijem pisanju vide istinu za sebe. Do mene je da dajem. To preporučujem i tebi. Za ostalo, ovo je otvoreni forum...

Pogotvo kad tome još dodaš i tvrdnju da čovek treba da se “prosvetli” da bi spoznao sebe kao “apsoluta”, tj, Biće-koje-jeste”, onda ga uprskaš do kraja. Zašto bi čovek morao da se “ptosvetli” da bi saznao da je on nestvoriva i neuništiva energija/materija i da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i da pomoću njih dovodi sebe u stanje svesnosti? Ne mora da se “prosvetli”. To može da otkrije, sazna, objasni i razume u normalnom budnom stanju svesti, jednim pogledom kroz prozor, ako i malo ima soli u glavi.

Kako možeš da govoriš o nečemu što nisi doživio? To je ono što je najjadnije. Ja i nisam rekao da čovjek mora da se prosvijetli da bi shvatio da 'on' (uistinu Biće koje ga čini čovjekom) raspolaže sa tih sedam sposobnosti kojima raspolaže a s kojma ti pokušavaš da sve rupe svoje teorije zakrpiš... ne, ja rekoh da se prosjetljenjem apsoluta u Sebi otkriva sve-što-jeste, odjednom, u jednom, i da svako otkriveno Znanje u Sebi sadrži sva ostala otkrivena Znanja i što je za Svjesnost najzačuđujuće (u što ne može povjerovati) da se sva ta Znanja ZNAJU kristalno jasno i kao sadržioci cjeline i kao individualna Znanja-o-Sebi. U prosvjetljenu nema nikakvih radnji, nema LOGIKE, nema osjećanja, nema mišljenja, nema pamćenja, nema kretanja, nema ničega što je jednoj Svjesnosti poznato ali zato u SVIJESTI jeste SVE što ti odavde nikojim čudom nije moguće predstaviti, stoga, to ne možeš ni zamisliti. A ti sad vidi... jedini način da shvatiš koliko sada NE ZNAŠ jeste da se prosvijetliš. To ti istinski i želim.

Argument postoji u svakome ponaosob; Svjesnost. Svjesnost postoji jedino zahvaljujući prisustvu pažnje apsoluta u odnosima projektovanih individualizovanih Znanja-o-Sebi iz Svijesti. Dakle, Svjesnost ti je argument da apsolut postoji. Sve se u kreaciji mijenja, pa čak i Svjesnost ali se ne mijenja ono što-koje tu Svjesnost čini postojećom, aktuelnom, 'živom', što je doživljava SOPSTVENOM.

.
I ti ovo zoveš argument! ! !?
Dokaz! ! !?

Ti stvarno veze s vezom nemaš...Niđe logike ođe...:hahaha::mrgreen:

Odgledao sam u celosti ovaj video "JASAMSTVA".

Da li ste primetili, celokupna ta filozofija se svodi samo na to da se dostigne jedan ugodan psihički doživljaj. Ne znam koliko je zaista ugodan, ali sam siguran da od sexualnog doživljaja nije ugodniji, pa mi nije jasno zašto Simo pravi toliko buke oko toga - kao pubertetlija koji je prvi put doživio sex.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Zato i nema nikakvu vrednost, jer se ne može zamisliti!

Nisi kopirao i ostatak tog mog posta.
Citat:

"U prosvjetljenu nema nikakvih radnji, nema LOGIKE, nema osjećanja, nema mišljenja, nema pamćenja, nema kretanja, nema ničega što je jednoj Svjesnosti poznato ali zato u SVIJESTI jeste SVE što ti odavde nikojim čudom nije moguće predstaviti, stoga, to ne možeš ni zamisliti. A ti sad vidi... jedini način da shvatiš koliko sada NE ZNAŠ jeste da se prosvijetliš. To ti istinski i želim."

Dakle, postoji način da i ti znaš ISTO što i ja znam, samo treba da doživiš prosvjetljenje. Tada ćeš i te kako uvidjeti vrijednosti koje ti u ovom trenu nisu zamislive. To ti je isto kao kad prvi put u ovom životnom iskustvu čuješ za kompjuter pa onda onako 'od prve' doneseš sud da 'to-kompjuter' o kojemu ti neko govori nema nikakvu vrijednost jer eto, ti (zamisi bogati) za to nikada do tad nisi čuo ni vidio a kamoli upotrijebio. A pošto ti za to nikada nisi ni čuo ni vidio ga... to zasigurno ne vrijedi ničemu. Ha, ha, ha...

Prosvejtljenje je sveobuhvatnost svih Znanja, kako o esencijalnim kvalitetima tako i oi Principima po kojima apsolut jeste i stvara projektovanu realnost iz tih Znanja-o-Sebi. Pošto se ovdje većinom bavimo banalnostima, rijetko se usmjeravamo na istinske vrijednosti, mada i kroz ove banalne primjere konstantno pokušavam da protkam i adekvatna objašnjenja 'kako' sve to uistinu radi.

Dakle, zamisliti možeš nešto što je tvojoj Svjesnosti dostupno, tvom duhu projekcije dakle, koji ti određuje šta prosleđuješ kroz razum kako bi se od tog proslijeđenog (dakle od informacija) stvorile misli koje su osnova realnosti. Nije nikakvo čudo da se apsolut ne može zamisliti, jer onakav kakav jeste i ne može da se zamisli... i ne treba težiti da ga se zamišlja, ali zato možeš da preseliš svoju pažnju sa projekcije (sebe-kreacije i svijeta) na Sebe-apsolut. Jedino tako možeš da ga ZNAŠ... i zamisli ne brani ti se, samo treba da poželiš, da poželiš svim Bićem i dat' će ti se. I opet, i tad kad ga SA-ZNAŠ, dakle, kad se iz prosvjetljenja vratiš ponovo u Svjesnost, opet ne možeš da ga zamisliš, možeš samo da stvoriš sjećanje na iskustvo a takođe možeš iz intuicijom unešenih Znanja da stvoriš objašnjenja o tome 'šta i kako sve-što-jeste jeste'. No, individualizovana apsolutna Znanja su upotrebljiva, i te kako korisna. Principi su uvijek u akciji, kroz njih sve postaje, oni su nepromjenjivi, a i Znanja o principima su i te kako korisna jer se njima otkriva čitav mehanizam postajanja i s tim se skida veo misticizma sa predstave. Kada Biće proširi svoju Svjesnost apsolutnim Znanjima ono za toliko olakšava Sebi da u svakom trenu vidi kako mehanizam projekcije tako i principe po kojima taj mehanizam projekcije operiše. Na taj način se manifestacija drži u skladu sa iskonskom namjerom, dušom (za koju ti tvrdiš da čak i ne postoji).

Poslednja izmena:
Odgledao sam u celosti ovaj video "JASAMSTVA".

Da li ste primetili, celokupna ta filozofija se svodi samo na to da se dostigne jedan ugodan psihički doživljaj. Ne znam koliko je zaista ugodan, ali sam siguran da od sexualnog doživljaja nije ugodniji, pa mi nije jasno zašto Simo pravi toliko buke oko toga - kao pubertetlija koji je prvi put doživio sex.

Džaba si ga odgledao, nisi shvatio poruku. Ono o čemu čovjek govori u videu jeste odbacivanje razuma, dakle izbor da se koncentrišeš samo na svoj intuitivni osjećaj postojanja, da po volji odstraniš misli iz razuma, jer samim tim dolaziš u stanje tihovanja. Šta tihuje? Tihuje razum, jer bez misli nema galame. Čemu to služi? Služi prečišćavanju. Prečišćavaš s tim svoje nagomilane misli i ubjeđenja te povratkom svoje pažnje sa ogoljenog izolovanog postojanja (JA) u praznininu na misli u razumu, odobravaš Sopstvu da izbor prvih misli učini za tebe (Sebe) neuslovljeno ubjeđenjima koja se neminovno stvaraju kroz buku misli. I ti to nazivaš 'ugodan psihički doživljaj'... nije ni čudo, jer ne znaš čemu služi. :)

Džaba si ga odgledao, nisi shvatio poruku. Ono o čemu čovjek govori u videu jeste odbacivanje razuma, dakle izbor da se koncentrišeš samo na svoj intuitivni osjećaj postojanja, da po volji odstraniš misli iz razuma, jer samim tim dolaziš u stanje tihovanja. Šta tihuje? Tihuje razum, jer bez misli nema galame. Čemu to služi? Služi prečišćavanju. Prečišćavaš s tim svoje nagomilane misli i ubjeđenja te povratkom svoje pažnje sa ogoljenog izolovanog postojanja (JA) u praznininu na misli u razumu, odobravaš Sopstvu da izbor prvih misli učini za tebe (Sebe) neuslovljeno ubjeđenjima koja se neminovno stvaraju kroz buku misli. I ti to nazivaš 'ugodan psihički doživljaj'... nije ni čudo, jer ne znaš čemu služi. :)

To o čemu je čovjek govorio u videu još uvijek nema veze sa prosvjetljenjem apsoluta. To je tihovanje, dakle postojanje u projekciji praznine, dakle JA + Um bez objekata.
To što je rekao da se Svjesnoću može potvrditi prisustvo apsoluta, tačno je, jer onaj koji doživljava postojanje i Svjesnost jeste apsolut, te u toj izolaciji jednog jedinog JA u Umu ono (Ja) konačno može da bude svjesno Sebe. A svako JA je uistinu i sadržilac Jastva u Sebi. Međutim, to stanje tihovanja neće otkriti sadržaj tog JA u Sebi, iako je u potpunosti svesno svog postojanja, jer je pažnja apsoluta još uvijek usmjerena na postojanje u Umu, u praznini, te stoga, to stanje projekcije bez objekata (u praznini) još uvijek predstavlja prepreku samospoznaji. Sve dok je pažnja usmjerena na prazninu nije usmjerena u Sebe. Doživljaj bivstvovanja bez misli nije prosvjetljenje, daleko je od prosvjetljenja... uistinu korak je daleko. Taj korak zahtijeva okretanje pažnje ka preostalom postojećem 'nečemu' u toj praznini; prema Sebi (prema tom JA). Kad sva pažnja bude usmjerena na JA (na Sebe) onda u pažnji više neće biti praznine. Svjesnost o postojanju U PRAZNINI će nestati a bit će zamijenjana SVIJEŠĆU kojom će JASTVO biti prosvijetljeno u Sebi. Kada se to ostavri, dosegli smo apsolut. Tek onda će se sve apsolutne vrijednosti pokazati onakvim kakve jesu, nikako drugačije.

A šta je to "JA JESAM"?
"JA JESAM" je potvrda da postojim, i prisutno je i sada, ovdje, samo što zbog tolike galame misli naša pažnja ne može da se koncentriše na ono JA u JA JESAM. Odatle, a zbog galame misli koje nas privlače, koncentrišemo se na misli i zaključujemo da "JA JESAM ono što mislim"... ili... "JA JESAM ono što činim"... HA, ha.

Kad bi bar uspjeli da kažemo: "JA MISLIM da sam JA ono što mislim da JESAM!... to bi izmijenilo mnogo toga u našoj predstavi.

Poslednja izmena:

Back