Socijalni eksperiment - intelektualopolis

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Jesti", isto kao i "srati", su prirodne radnje bez kojih postojanje živih bića ne bi bilo moguće, koje se svakodnevno bezbrojno ponavljaju i koje su uzajamno uslovljene i jedna bez druge ne idu.

Ne vrdaj! Sve sam jasno objasnio. A ti se, blago meni, vrati na moje prethodne komentare pa potraži, ponovo pročitaj. Govorio sam o tvom 'prostačkom ponašanju' a uzgred sam dao objašnjenje i o procesima vitalizacije energetskog polja kao i o oslobađanju od nus-produkata vitalizacije, pražnjenjem debelog crijeva.

...

Na ostatak ovog dijela komentara je besmileno i odgovarati, ponavljao bih se.

Bangg je u pravu kad svoju "prosvetljenost" naziva "ludilom".

Bangg, niti iko drugi, prosvijetljenost ne može nazvati ludilom. On ovo stanje agonije (dakle nemoći da kroz razum ostvari harmoniju i u projekciji za koju (harmoniju) ZNA da u Bogu jeste, da postoji), dakle, on samo to stanje projekcije kroz koju se On-apsolut ispoljava i poistiovjećuje sa 'nemoćnim čovjekom' u 'svijetu' to stanje dakle, u agoniji koja mu se nameće zbog nemoći da ostavri harmoniju u sopstvenoj kreaciji može s pravom nazivati ludilom. Ludilo je kada čineći istu radnju očekujemo da ćemo dobiti različite rezultate (pokušavajući mijenjati 'svijet' u ogledalu očekujemo da mijenjamo i njegovu projekciju). To je istinsko ludilo. Tako ne ide. 'Svijet' je moja predstava, odraz u ogledalu, stoga, da bih je proimijenio moram da promijenim i svoje shvatanje 'svijeta', a to mogu jedino u SEBI.

To je sasvim nešto drugo od onog što ti pokušavaš reći o njegovom iskazu.

Poslednja izmena:
Aj ne svađajte se oko toga ko je najveći egocentrik tu - sva trojica ste izuzetni egocentrici, yebo vas patak, skrenuli ste još jednu temu na "čiji je veći".

Aman.
Čest uzvik u sevdalinkama.

Dođe čovek ovde nakon nekoliko meseci, a ono ko indijska serija - nema veze što si propustio 123 epizode, Iča i dalje plače a ona matora tetka pravi zvrčke.

Dobro, Simo, ja sam penzioner i mogu da se zahebavam na ovom besmislenom forumu, da mi veme brže prođe. A ti si još uvek mlad, u punoj snazi i ne priliči ti da od jutra do sutra ovde tandaraš, kad imš izbora mnogo pametnijim i korisnijim stvarima da vse baviš.

Ja ne tandaram. To ti tako vidiš. Ono što ja činim jeste da kroz razgovore i razmjenu riječi oživljavam i ukazujem i Sebi i drugima ono i na ono što treba da vrednujem u Sebi. Moja dnevna rutina mi dozvoljava da svakog dana odvojim energiju i vrijeme za to, po volji. Trenutno se odmaram od drugih (psiho-fizičkih) aktivnosti i vitalizujem svoju energiju za nove akcije. Dakle, sve je kako treba da bude. Hvala i tebi što mi daješ razlog i povod za inspiraciju kojom se ponovo usmjeravam na iskonske vrijednosti u Sebi.

Poslednja izmena:
Aj ne svađajte se oko toga ko je najveći egocentrik tu - sva trojica ste izuzetni egocentrici, yebo vas patak, skrenuli ste još jednu temu na "čiji je veći".

Aman.
Čest uzvik u sevdalinkama.

Dođe čovek ovde nakon nekoliko meseci, a ono ko indijska serija - nema veze što si propustio 123 epizode, Iča i dalje plače a ona matora tetka pravi zvrčke.

Kad ti tako kažeš... mora da je tako.

Таква заједница функционисала би потпуно исто јер би била састављена из различитих карактера. Није интелект оно што одређује нечије моралне особине већ воља. Интелингенција једино служи вољи и ако неко жели да краде, пљачка, отима, његова интелигенција служиће остварењу тих циљева.
Бити интелигентан не значи аутоматски бити добар човек.

Шта више такво друштво било би још мизерније од овог, јер би сваки прирападник истог тежио остварењу циљева своје воље на подмуклији, интелигентнији начин.

Исправан експеримент био би саставити људе који су изузетни у моралном смислу, у смислу воље а не интелекта.

Ovo je dobro rečeno.

Šta se tu trsite!?
Nije Dal mislio na vas nego na par stotina eminentnih intelektualaca Srbije!
Nemate vi veze s tim niti možete zamisliti...
Ja donekle i mogu jer sam bio u hipi komuni dvadesetak dana ,pre mnogo godina,
sa još tridesetak mladih,ali mahom studenata...Ne samo zbog ideologije hipi pokreta,već i zbog
višeg intelektualnog nivoa (veoma česte i naučne rasprave,politikološke,filozofske,a naročito
sociološke su vođene),nivo tolerancije je bio daleko viši nego ovde na forumu! Način kojim se
traže najbolja rešenja,ali se uvažava svaki pojedinačni stav!
Dakle,realno,par stotina intelektualaca Srbije bi imali neke šanse da izvedu Srbiju s ovog puta
po bespućima Balkana...
Mada ja vidim veće prepreke u samom narodu,u njegovoj inerciji sviklosti na siromaštvo i
sirotinjsku gramzivost,zavist i zlobu...Zbog kojeg zla i biramo loše ljude da budu čelnici...
Evo sad će loši ljudi da uvedu Srbiju u recesiju smanjenjem primanja delu stanovništva!
Smanjiće tako potrošnju-potražnju za robama,a time prodaju,a time proizvodnju dobara te i
priliv iz PDV na levu stranu budžeta što će iziskivati i povećanje stopa PDV,ali i hitno doštampavanje
-emitovanje novca,te dalje inflaciju...LOŠI I GLUPI LJUDI ! ! !
Tih par stotina intelektualaca bi bar pitali nauku,a nauka ekonomska kaže da makroekonomska mera
uvek treba da je podsticajna!

Podsticanje potrošnje je pravi način i čini ekonomiju USA decenijama šampionskom!
Razlika između naših pavijana i njihovih ekonomista je daleko veća nego između naših momaka najboljih košarkaša
i njihovih sastavljenih od najmlađih zvezdica NBA...
Dakle ,nije dovoljno da smo realni i da znamo šta je šta! Valja biti i dobronameran i kreativan,a to ovde baš i ne viđam...
A narodu? Narodu nedostaje ideologija ili vera! Sad smo loš narod,bili smo bolji,s ideologijom i većim samopoštovanjem
i međusobnim uvažavanjem!

Poslednja izmena:
Da...I ovde na forumu viđam prečesto tu zlobu,zavist i mrziteljstvo!
Nije ni začudo kad smo u senci ksenofobije takvih kao Amfilohije...
Zatamnjenje razuma...Mrziteljstvo i stalni poziv na potezanje mača!
I ovde nedostaje ideologija!
Evo...Pozivam administraciju ovog sajta da porazmisli kako bar na Krsti
da ideologijom povrati učesnike na normalu vedrijeg življenja.Da bar Krsta
izađe iz te senke ksenofobije jednom boljom verom ili ideologijom!

Lično,u tom pogledu,neću odbiti saradnju...

Ovo je dobro rečeno.

.. ali .. temu sam i shvatio .. baš tako ..

.. može li intelekt .. razum .. shvatiti .. ili izračunati .. da nije glavni .. .. mogu li .. kažimo .. izrazito inteligentni ljudi .. zajedno .. uvidjeti da je etika iznad inteligencije ..
.. nije tu potrebno čak ni neko veliko čudo ili prosvjetljenje .. .. od nekoliko stotina .. može biti neko ko to ne može prihvatiti .. ali sada .. ovog .. komšiluk gleda .. kao čudnog ..

.. ta situacija .. kod .. velikih ljudi .. ponekad .. ili više nego ponekad .. .. izgleda takva ..
.. pravi geniji izgledaju .. i jednostavni .. i moralno .. dorasli .. .. mislim .. često .. .. ali je pitanje da li uvjek ..
.. mislim da nauka .. amerskog tipa .. to ne dokazuje .. pa čak i cjela zapadna nauka teži .. dokazivanju suprotnog .. .. pravi bi znanstvenik uzimao ono koliko mu je potrebno za život .. ali u konkretnom komšiluku .. to ne radi .. a i gotovo nije moguće ..
.. gledao sam negdje o ruskim znanstvenicima nakon drugog rata .. mnogi se vratili iz rata .. predani radu .. sa jasnim moralnim i svjetskim nazorima .. gotovo kao u nekim manastirima .. .. ****** .. to je drugo ..

.. ključna je stvar u vrijednostima ..
.. ako ti očekuješ da će ti večeras televizija pokazati raj zemaljski .. bilo kako .. preko ikee ronalda ili severine .. ti si ******* .. .. ako cjeli dan nad glavom osjećaš beskraj .. i svakakva čuda istine .. koja bi mogao iskoristiti da pretvoriš vodu u vino .. tebi televizija ne treba ..

Ono što USA ekonomiju čini 'šampionskom' jeste ratna industrija, dakle Volja da nasilno obezbjeđuješ resurse.

.. tako je .. proračun za vojsku amera i ruja je 600 prema 80 milijardi .. .. ali .. na terenu .. nije važno toliko oružje .. koliko .. osjećaj .. .. strah .. ili osjećaj snage ..
.. a i .. efekt .. nije .. direktna otimačina .. nego preusmjeravanje tokova .. .. jačanje tokova novaca i roba .. koje zaobilaze amere i dolar .. to je smrt amerike ..

.. kod oružja ..
.. desilo se ono što je bilo nemoguće zamisliti .. ruje su jaki .. .. rakete su valjda ključ .. ali ključeva ima više .. .. jučer gledam .. ameri hoće .. dostignuti ruje u svemirskom programu .. .. ali raja je vjerovala da su ispred .. ?
.. amerima treba pobjeda .. očajno im to treba .. .. kod sirije ili ukrajine .. bilo gdje .. .. treba im oružana pobjeda .. i ako kod sraza izgube brod .. mrtvi su ..
.. a ako pobjeda bude blistava .. .. opet će to biti samo odgoda ..

.. danas je problem to što se .. recimo iran .. usudi .. zajebavati amere .. .. ili što turci dižu glas .. .. problem je .. osjećaj .. osjećaj da snaga amera kopni ..

Ono što USA ekonomiju čini 'šampionskom' jeste ratna industrija, dakle Volja da nasilno obezbjeđuješ resurse.

A ti inače "znaš" koliki je vojni budžet USA...I da izvoz vojne industrije tj,profit u toj njihovoj branši veći od desne strane vojnog budžeta US Army?:hahaha::mrgreen:
Naravno da to znaš,baš kao što "znaš" i sve ostalo...
Koji si ti umišljeni biserko-slabo ti je održao Znatiželjni slovo...Mogao je slobodno reči,a verujem da se slaže(?) da si
na ovom pdf najslabija,ali zato najsujetnija karika...Da budem fin...Sredi se malo šefe...:lol:

.. tako je .. proračun za vojsku amera i ruja je 600 prema 80 milijardi .. ..
.. desilo se ono što je bilo nemoguće zamisliti .. ruje su jaki .. .. rakete su valjda ključ .. ali ključeva ima više .. .. jučer gledam .. ameri hoće .. dostignuti ruje u svemirskom programu .. .. ali raja je vjerovala da su ispred .. ?
.
A evo i Alima eksperta za vojno-politička pitanja...:mrgreen:
Znaš Alime:ruske rakete ne lete ravno neg krivudaju-tak ih nemogučno patrijotima zgodit...Nemoj me yebat,morem
ti trebat...:hahaha:

.. za to .. recimo .. amerima treba šiptarija .. .. pa bombardiraju srbiju ..

.. po tvojoj teoriji srbin bi uvidio da neki sotona misli bombardirati .. pa seli kod aboriđena .. ?
:hahaha::rotf::rotf: Joj kak ti je ova dobra s Aboriđinima...Buju zjebali i Aboriđince,ak razumeju da su
podrijetlom Zerbi...:sad2:

- - - - - - - - - -

Ovo je dobro rečeno.
Je,kak ne...Dapače!:manikir:

.. za to .. recimo .. amerima treba šiptarija .. .. pa bombardiraju srbiju ..

.. po tvojoj teoriji srbin bi uvidio da neki sotona misli bombardirati .. pa seli kod aboriđena .. ?

To je jedno rješenje koje proizilazi iz razmišljanja i logičkim putem stvaranja uslova za opstanak. Međutim, postoji rješenje koje je izvan ove kauzalne predstave stvari i kojim bi se svako mogao postaviti u poziciju u kojoj postoji bez prijetnje svojoj egzistenciji. To rješenje je u shvatanju postojanja. Kako, dakle, postojati a ne braniti se i ne bježati od 'drugih'?

Prvo (ili drugo ili treće): prestanimo da opstajemo, počnimo da budemo.
Drugo (ili prvo ili treće): Prestanimo da stvaramo neprijatelje; budimo... prijatelji svima; JEDNO.
Treće (ili prvo): prestanimo da se plašimo za svoju egzistenciju; BUDIMO! Mi ne možemo da NE-BUDEMO.
Četvrto (ili prvo): naučimo kako se realnost (čovjeka-stvorenja) stvara i manifestuje.
Peto (ili četvrto koje može biti i prvo koje takođe može biti i treće i drugo): Primjenjujmo naučeno znanje o tome kako se realnost stvara i manifestuje.
Šesto koje je uistinu prvo: JA JESAM SVE.

Dakle, da probamo ovako:

*JA NE OPSTAJEM; Ja JESAM, dakle postojim, postojanje sam.
*JA NIKOME I NIČEMU NISAM NEPRIJATELJ. Ako ja nikome nisam neprijatelj onda ja nemam neprijatelja.

Kako bi ovo moglo da se primijeni u praksi, tj. pri stvaranju ovozemaljske realnosti?

Ako uz sve što gore rekoh specijalno podrazumijevamo da 'JA JESAM SVE', onda ono što stvaram za Sebe (stvarnost stvorenja) jedino i mogu stvoriti... iz SEBE.
Kakvu vrijednost ovo Znanje ima u mojoj-tvojoj realnosti?
Ako se stvarnost stvorenja, dakle stvarnost čovjeka (mene-tebe) i njegovog svijeta stvara iz Sebe, to znači da drugog 'mjesta' gdje se ta stvarnost stvara i manifestuje i nema do u SEBI.
To takođe znači da je postajuća stvarnost bitisanja bez neprijatelja podjednako naš izbor kao i postajuća stvarnost bitisanja s neprijateljem... u Sebi. Dakle, svaka postajuća stvarnost je proizvod izbora. Izbor, dakle nije problem, problem je kada tog izbora postanemo NE-SVJESNI.

Ali zanemarimo za trenutak našu ne-svjesnost, pa pretpostavimo da smo postali svjesni za toliko. U svjesnosti, dakle, ZNAMO da je svaka postajuća realnost proizvod našeg izbora te svu snagu svoje volje koncentrišemo na momenat biranja. Šta bi bilo prvo što bi SVJESNO Biće pomislilo? Da li je to misao: 'kako postojati bez neprijatelja?' Ili je to možda 'kako opstati neugrožen?'... ili možda 'KAKO STVORITI HARMONIČNU PREDSTAVU? Šta od svega ponuđenog uvijek donosi harmoniju? Naravno, Svjesno Biće se bavi isključivo mogućnostima htjenja koje kroz izbor omogućava doživljaj harmonije. Pa šta bi to Biće trebalo činiti da bi kroz lozu Srpstva moglo da živi u harmoniji sa ostatkom svijeta?

Biće bi trebalo da ZNA da ono jeste SVE, da iz tog SVEGA (iz Sebe) bira šta kao individualizovani izraz želi da ostvari, da doživi. A pošto želi da ostvari harmoniju onda treba od Sebe da zahtijeva samo jedno: da SEBE DAJE SVEMU bezuslovno. Šta bi to u praksi značilo? To bi značilo da se ono iz te pozicije 'Srbina' ne postavlja neprijateljem drugome što bi 'drugome' bilo pravo uslovljavanje međusobnoh odnosa. Dakle, ono mora da bude prijatelj svime i svemu. Prijatelj (u Sebi) uistinu znači da u projektovanoj realnosti nikojim čudom ne može da bude projekcije neprijatelja. Ono mora da shvati da ga niko i ničim ne može ugroziti, usloviti, te da se zbog tog zahvali Sebi-Bogu koji je Tvorac realnosti za svakoga ponaosob (kako jedinke tako i kolektiva), da se zahvali za sve što iz Sebe nudi kao mogućnosti... Sebi, ali da ono svojom svjesnošću prihvata i bira samo ono što vodi harmoniji.

U trenutnoj ovozemaljskoj situaciji Srbin i Srbija bi trebali da se bave Sobom a da nikoga i ništa u 'svijetu' ne vide svojim neprijateljima. Dakle, Turcima bi smo se trebali zhvaliti što su nam 500 godina služili i davali se kako bi smo Mi-Srbi mogli da se doživljavamo ŽRTVAMA, potlačenima. Trebali bi smo da im se zahvalimo znajući da se realnost stvorenja (dakle i naroda) može ostvariti jedino IZBOROM a da na svako postavljeno pitanje postoji i adekvatan odgovor, svaka jednačina ima svoju jednakost. Stoga, bez obzira na to što su Turci bili ili jesu osvajači, to je samo jedna od mogućih realnosti koju Srbi i Srbija mogu da izaberu za sebe u jednom trenu. Dakle, da bi se mogućnost Žrtve mogla manifestovati ta mogućnost mora da bude izabrana, a izbor takve realnosti se čini izabiranjem perfektne mogućnosti (potencijala) koji će biti proporcionalan Želji, traženju. Sa druge strane opet, Turci kao osvajači ne mogu da budu osvajači Srbije dok se ne pojavi Srbija koja želi da bude osvojena. Kada se te dvije tenzije sastanu u jednoj tački, nastupa odmotavanje filma, u kojemu svako igra svoju ulogu i pospješuje je dodatnim događajima (odnosima) koji se stvaraju u međuvremenu, svakog trena. Tako će trajati sve dok Srbija ne poželi da postane slobodna od 'okupatora' ali takođe i dok Turska ne 'poželi' (u podsvjesnom) da smanji doživljaj osvajača.

Za Srbiju, koja se do određene mjere 'izborila' (nesvjesno izabrala) za prividnu slobodu, ali se nije oslobodila potrebe i nesvjesne želje da se doživljava Žrtvom, i poslije Turaka bit' će Turci. Turci novog vremena za Srbe će postati Nijemci, Austro-Ugari, Italijani, Bugari... i na kraju Amerikanci. Dakle, Srbija je zadržala potrebu da se doživljava Žrtvom ali se nešto izmijenilo; druge države su izmijenile svoj odnos prema svojim željama. Neke su se izmorile od kulačenja drugih i njihova pokoljenja su iz svog podsvjesnog izbrisale potrebu i želju za tiranisanjem dok su se druge javile i zauzele njihovo mjesto u širem spektru. Sada Amerika služi Srbiji da se Srbi i Srbija još uvijek osjećaju Žrtvom a Srbija kao i mnoge države svijeta služe Amerikancima da se osjećaju i doživljavaju 'tiranima'. To takođe ne znači da su oni toga i svjesni. Naravno ne. Neki, naravno jesu. Oni su manjina koja ne može da se nazove 'Amerikom'.

I sve dotle dok Srbija bude imala ne-svjesni poriv za iskustvom Žrtve tiranin će se odazivati na njen poziv. Pa kako onda promijeniti tu jednačinu?

U Sebi. U Sebi svaki Srbin mora da ZNA da je on JEDNO sa svim drugim. Svaki Srbin treba da ZNA da svojom nezaustavljivom Željom bira realnost, te da se poželi zaustaviti u momentumu, da odbaci sva ta stremljenja, sve jadove, sve gubitke i da kaže s punim shvatanjem značenja: "JA JESAM". "JA JESAM" izjednačuje sve sa svime. JA JESAM SVE. SVE JESTE JA. Iz Sebe biram, za Sebe, te stoga biram da LJUBIM. Biram da se dajem bez uslova. A moj dosadšnji uslov je bio: ŽRTVA. Da bih ispunio ovaj uslov, morao sam Sebi dati protiv uslov: tiranina. Pitanje je dakle, da li još uvijek želim da se doživljavam Žrtvom, ili bih možda htio da se malo doživim i kao tiraninom?

Istinsko pitanje bi bilo: Da li ja uistinu želim SVJESNO da tražim, dakle da BIRAM. A šta bi to SVJESNO moglo biti??? Mogla bi biti harmonija. Moglo bi biti izobilje u perfektnom MIR-u sa ostatkom svijeta. Moglo bi, kažem, ali da bi moglo JA TREBA DA HOĆU. Šta JA TO HOĆU???

Ako pak kažem: "Hoću MIR!" a pri tom nadamnom vlada osjećanje sumnje u mogućnost takvog ishoda... ja uistinu tim osjećanjem biram ono što će mi postati NUŽNO; NE-MIR.

Da bi izbjegao NUŽNOST, u momentu izbora ja moram da uskladim svoje htjenje i svoje osjećanje. Ako i jedno i drugo vibriraju istom frekvencijom, ja ću zauzvrat dobiti realnost kakvu hoću i osjećam da imam.

To na ovozemljskom nivou znači ovako: Ako želim MIR i harmoniju, ja treba da MIR i želim ali i da ga osjećam u Sebi dok ga želim. Svi ljudi svijeta mi tad trebaju biti braća i sestre koje ni jednim svojim dijelom ne mogu načiniti ništa što ja ne želim. Ja im se zahvaljujem za ponudu (bilo kakvu) ali moja moć, koja je MOĆ iznad svih moći, je moć moga izbora kojim kažem NE, HVALA!. Pri tome se dalje ne upuštam u razloge tome NE, već se svim srcem upuštam u doživljaj (osjećanje) ispunjenja onog što u meni predstavlja moje "DA!", dakle onoga što hoću i osjećam da imam.

To je istinski početak oslobađanja od nužnosti.

itd...

.. ovdje si odmah .. van teme .. mislim .. .. a u temi nije niko .. .. pa koj da moj uopće pišeš i de .. .. a pisao bi ..
.. ovaj me dobrivoje .. opet veseli .. .. najprije te **** .. misliš kako te zajebava .. al kad razmisliš .. bude ti zanimljivo .. izgleda ti ko neki istjerivač zavjere ..
.. tema je dobra ..
.. rekao bi da je pitanje .. hoće li se to pitanje ikad postaviti ..
.. hoće li ikad ljudi .. pokušati još jednom ..
.. bio sam na misi .. umro neki .. .. samo sam na vratima bio .. sjećam se crkve kad sam bio mali .. sad mi izgleda još veća ..
.. vraćam se .. ****** .. jebeno se vraćam .. nalazim razne stvari ..
.. ljudi su otad izmislili mnoge stvari .. nijedna ne valja ..
.. dobrovoje je konstanta .. .. i ameri .. .. s tim da su ameri .. lešine .. jako zaudaraju ..
.. a ovaj je u pravu .. ti .. kad dođu turci .. pristaneš na svoju smrt .. i pobjedio si .. .. svaka vlast gubi smisao ako nema kime vladati .. jasno .. genijalno čak ..

Ljubo sasvim u pravu...
...Ovaj ne mora ni nuždu-oslobodio se toga!:rotf::rotf::rotf::tease::hahaha1::rida::hahaha1:

Da ima 17 godina pa da ga razumem...zaludeo se time i procice ga kad sazri al odrastao covek koji 24 sata opsednut tim idiotarijama kako je samo jos jedan avatar u nizu koji je dosao sve da nas spasi...to je vec bolest i nesto sto nisam imao prilike da srecem van foruma.

To je slucaj za isterivaca djavola a ne za filosofa.
exorcist_alv.jpg

Postoji metak, most, uze, otrov ako nisi znao. Izaberi nesto i oslobodjen si nuznosti odmah, ne treba ti nikakav pocetak. Udjes, izadjes i gotovo.

Ti bi nužnošću da se oslobodiš nužnosti? Aha.

Pošto ne znaš da se na ovu Svjesnot nastavlja Svjesnost koja joj slijedi, ti ne znaš da se iz ove Svjesnosti unose sve sazrijete istine kao i sve nesazrijete i novo-stvorene zablude. Zato ponovo inkarniraš u drugo tijelo, sa istim razumom naslijeđenim od zadnjeg časa u ovom-prethodećem tijelu. Ne može se prijeći s jednog nivoa Svjesnosti na drugi, viši, dok se ono što jedan nivo čini baš njim, takvim kakav jeste, ne prevaziđe. A ono što ga čini takvim kakav jeste jesu sazrijete istine i nesazrijete zablude. Tako, svaki put kad sazreš jednu istinu a ti se uzdigneš u Svjesnosti za toliko. A kad ti u ovoj Svjesnosti dozlojadi pa bi da se od jadova riješiš što brže, ti ih se ne riješavaš tom pustom željom, jer još uvijek važi ona izreka 'sve svoje sa sobom nosim', pa i u novo tijelo. Kad ti sve dozlojadi i kad poželiš da sve presiječeš tad za toliko padneš u svojoj Svjesnosti te onda sve zablude koje su te natjerale na pad moraš ponovo sazreti, da prvo dođeš tamo gdje si bio prije pada, pa tek onda da rješavaš kompleksnije zablude. Što god da si presjekao metkom, omčom, otrovom... nasiljem, nisi mu izvadio korijen, ono u tvom novom tijelu opet proklija a ti pomisliš: "Otkud sad ovo???". Otud, iz tame, koja i jeste rodilja nužnosti.

To, taj metak i otrov i uže i drugo slično tome, a što ti nazivaš rješenjem od nužnosti uistinu i jeste proizvod nužnosti. Nužnost te tjera da sebi siječeš glavu, da siječeš granu na kojoj sjediš. Nužnost je, jer da je SVJESNOST ti bi znao da je Život vrhovni cilj i najveće blago... to bi u punoj SVJETLOSTI SVJESNOSTI vidio, jer Život JESTE Biće-koje-jesmo... i ne može se uništiti, ali se može oskrnaviti. Ono što uništavaš svojim ne-svjesnim aktom jeste jedno iskustvo, i sva iskustveno stvorena znanja kroz taj proces. To iskustvo staje a počinje novo, na tom istom presječenom panju klija. Ne luduj, te da misliš da se samoubistvom rješavaš svojih muka, pakla u kojemu si... to ne ide tako. Muke si i pakao sam Sebi stvorio, a samoubistvo je samo još jedna dodatna muka u tom nizu, veća od svih drugih zajedno. Dakle, tim aktom potvrđuješ Sebi (kad se osvijestiš) da si udario o dno. Ali tim činom ne samo da si presjekao granu na kojoj rasteš pa misliš da ćeš na drugoj grani opet rasti... oslobođen pakla, preskačući odgovornost za stvaranje pakla i za počinjeno (ne)djelo nad Sobom??? NE, morat ćeš nazad, sve dotle nazad dok se tvoj nivo ne-shvatanja postojanja i principa po kojima si postajao i postaješ ne izjednače sa 'životinjom' kojoj takav nivo Svjesnosti odgovara.

Razmisli o čemu pričaš jer to što čovjek priča otkriva ono što čovjek potajno misli... a te 'tajne misli', te misli kojih nismo svjesni, često postaju pokretači djelovanja iz tame. Razmisli, još nisi ogrezao preduboko. I ne savjetuj drugoga... ne savjetuj.

Poslednja izmena:
uh kako dobar forum.

opasno drustvo se skuplja.ima i andjela i djavola i isus je tu.

.. da .. uvjek je tako .. .. eto i ti si tu ..

.. skupiti 100 inteligentnih .. nemoguće je .. .. ima li na svijetu uopće 100 intligentnih .. a srbija je ipak mala država .. .. ali skupiti .. svašta .. to možeš bilo gdje ..
.. to je .. prosjek ..
.. vidiš .. ali .. i tu treba biti pažljiv .. .. recimo .. ti i dragi ste .. možda .. najzanimljiviji ..
.. i .. teška bi srca priznao .. ali .. možda i najkorisniji ..
.. ljubu znam odavno .. i ovog koji jest isto .. .. i tu je problem što već sve znaš ..
.. dragoljupče je razbijač .. čikakaos .. .. junak našeg doba .. .. i ti mu možda želiš sličiti ..
.. kod hrvata sam upoznao jednog takvog .. iako promišljenijeg .. smirenijeg .. pa i kulturnijeg .. ako mi dozvolite ..
.. mislim da se od takvih može mnogo naučiti .. .. gotovo sve ..
.. ono što treba .. i vrijedi naučiti .. je ovo .. svijet je govnjarija ..
.. ali ima jedan problem .. .. svijet jeste govnjarija ali to nije sve ..
.. i iza tog govna ima nečeg ..
.. ako se uhvatiš na ***** .. nikad nećeš vidjeti iza ..
.. ali .. bez izrazitih govnjara .. nikad nebi shvatio da je svijet govnjarski .. .. jer .. suština svijeta .. jeste .. govnjarska ..

.. šta ti kažeš .. ?

Back