- Poruka
- 6.081
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Gde sam ja, smrti nema, a gde je smrt, mene nema. Čemu onda strah od smrti?"
Epikur
Objasni to onom mitingu čutologa od krstača...Zbog nesavrsenosti se covek plasi od smrti.
A inace covek je vecan.
Objasni to onom mitingu čutologa od krstača...![]()
.. za vjernika je .. valjano umrijeti .. ključ svega .. ključ vlastitog života .. .. jer nakon toga ide vječnost .. u raju ili paklu .. .. a ja sam vjernik ..
.. život je vještina umiranja ..
Umiranje je veština življenja?
- - - - - - - - - -
Smrti nema niti je može biti. Stvaranje još nije završeno. Možda je mi izmislimo, ali tanka je to grana.
.. život je vještina umiranja ..
Umiranje je veština življenja?
Jel te mnogo strah da ne odeš u pakao? Moraš li zato umilostiviti boga, gospodara svojega. Ne smeš ga slučajno uvrediti pa da te tamo pošalje.
Nego, jel uživa milostivi dok muči grešnike u paklu?
Pretpostavljam da milostivi bog, tvoj gospodar, jeste kreativan u načinima mučenja kojima će podvrći grešnike?
Da li on smišlja te načine? Da li će, poput inkvizicije, kažnjavati grešnike "blago i bez prolivanja krvi", što je jelte značilo biti spaljen na lomači.
Kakvo ćete vi to samo biti fino društvo tamo u raju. Gomila blaženih, zadriglih od raznih uživanja, a koji se uz to kao kvintesencija tog njihovog uzvišenog bitisanja, naslađuju nad patnjama grešnika u paklu. Kako je to uzvišeno i milo. Gomila nedotupavih verskih fanatika u zanosu.
ps. Kada pomenusmo ta vaša očekivana uživanja u raju kojima se radujete. Da li si nekada razmislio da ćeš zapravo biti u velikom problemu ako bi te tako nesto zadesilo.
Pogledaj ovaj moj blog o tome
Tako bi se mogao definisanti ovaj prostor izmedju rodjenja i smrti. Smatram sebe nevjernikom, ne ateistom vec bas nevjernikom, za mene je smrt neminovnost i rjesenje.
Ispravno je jedno i drugo, zavisi da li esencija prethodi egzistenciji (obrnuta metafizika) ili egzistencija prethodi esenciji (metafizika) !!
- - -
Jedni bi rekli: "Bolje je dobra smrt od lošeg života", a drugi "Bolji je loš život, nego dobra smrt"
Čim pomisli na smrt razum se prestravi,
zablokira i na sve moguć načine pokušava da pronađe neku pukotinu
da se provuče u novi život, da prevari smrt, da je zaobiđe.
Večni život u raju, seoba duše, reinkarnacija, duh sveti, poziva upomoć i metafiziku...
Ali nema svesti ni duše bez tela, duša nije tica selica.
Obična fizika, svemoćna biologija.
Neko je odavno rekao - život je večan, čovek je smrtan.
Da nisam to bila ja?![]()