- Poruka
- 8.396
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pusenje u voznji:neki dan mi crko pas,bas mi ga zao.
ali nema veze,znam da sad zivi negde .... mozda psi ne veruju da smrt nije kraj?ne znam da li je bio vernik ali cesto je setao pored crkve ,mozda ga to izvuce .
Margott:smrt je momenat...raskrshcje i prelazak na novi nivo...ono shto ide iza tog momenta nije smrt vec nova forma..
Lexa:Kako bih volela da mogu da poverujem da ne postoji kraj... Kako bih volela da sam u stanju da sebe zavaravam... Kako bih volela da ne mislim da ste odabrali LAKŠI PUT;
Da ste spaseni UTEHOM...
I da je to sve...
Istinski vernik se ne može plašiti smrti...
Znaćete da ne zavaravate sebe samo ako dođete u situaciju da ste apsolutno uvereni da ćete vrlo skoro umreti... Šta ako se uplašite?
Šta ako tek tada potražite spas u veri...
Kako to nazvati...![]()
Kako bih volela da mogu na neka pitanja odgovarati sa vama svojstvenom lakoćom...![]()
Ali, kako da tvrdim nešto, KADA MI, LJUDI, NE ZNAMO, ZAPRAVO, NIŠTA![]()
Mi, čak, ne znamo da ništa ne znamo...![]()
S vremena na vreme, svi to zaboravimo
![]()
Ja kad bih pocela da razmisljam o smrti,vise bih se plasila!Hektor:Ja sto vise razmisljam o smrti,sve manje se plasim !
Empedokle:Draga prijateljice Lexa,
svest o smrti i smrtnosti koju ima svaki subjekat, samo treba da donekle pojaca intenzitet zivljenja sadasnjeg trenutka.
Vi svi mislite da je smrt uzasna, ali se moze bojati goreg nego sto je smrt.Nije isto posmatrati smrt sa 20 i 50 ili 70 godina, kao sto je starost, videcete jednog dana u sustini smesna.
Zato sokolovi, sinji ptici, letite, jer sve nebo je Vase!
zt:Empedokle:Draga prijateljice Lexa,
svest o smrti i smrtnosti koju ima svaki subjekat, samo treba da donekle pojaca intenzitet zivljenja sadasnjeg trenutka.
Vi svi mislite da je smrt uzasna, ali se moze bojati goreg nego sto je smrt.Nije isto posmatrati smrt sa 20 i 50 ili 70 godina, kao sto je starost, videcete jednog dana u sustini smesna.
Zato sokolovi, sinji ptici, letite, jer sve nebo je Vase!
Tačno,Empedokle,ali to nije najstrašnije što nas može snaći.Život se ne produžava vremenskim periodama,koje su možda i nestvarne,kvalitet ne ovisi o kvantitetu,ti to jako dobro znaš.Stari,antički ljudi,koji su leteli,a ne puzali,zapomažući u krevetu,u isčekivanju da im dođe poslednji dah,su junački hrlili u smrt,stekavši tako besmrtnost.Zar većina od nas ne želi da pije sa istog izvora,sa kojeg je pio Ahilej ili...Smrt, završetak ovog života,jeste užasan trenutak za one koji se plaše što su se rodili,i šta uopšte dišu,i koji sa svojim krajem izjednačavaju kraj čovečanstva. Ali,to je već problem njih,"niščih" duhom,crva,koji će uvek hteti da puze,a nikad da polete,a svaki let,na sreću ima i svoj završetak.
Dakle, crvi se plaše smrti?zt:Ali,to je već problem njih,"niščih" duhom,crva,koji će uvek hteti da puze,a nikad da polete,a svaki let,na sreću ima i svoj završetak.
random_cloud_form:smrt je onaj trenutak iza kog individua prestaje da postoji, bio to mrav ili covek, ostaje neko vreme jos samo les, odnosno ta toliko od religioznih fanatika ponizavana i ismevana materija, a ispade vernija od duse u koju se mnogi kunu...
Blago tebi,kad si toliko siguran.Ja ti doista zavidim.To jeste odlika,umnih,pribranih,natprosečnih ljudi,koji u svakom trenutku i za sve imaju spreman odgovor.I sve mogu,i ništa im nije teško.Nažalost,nama nesavršenima,FANATICIMA,ostaje da sumnjamo i neprekidno tragamo,jureći sebe u začaranom krugu.
Bilo je ljudi i to ne mali broj koji su umrli ili na drugi nacin boravili u "onom drugom svetu" pa se vratili i ostavili svoja pisana svedocanstva.Jedan od skorasnjih primera je major u penziji iz Kragujevca,Dusan Jovanovic,koji je napisao knjigu "Vizija Raja i Pakla".Bio je uznesen u onaj drugi svet i boravio tamo nekoliko sati i vratio se.Sve vreme je bio svestan i opisao je svoj boravak u onostranom.Izvestaj je veoma iscrpan i svako moze da se uveri da li su to halucinacije,buncanja u nesvesnom ili jasna vizija u budnom stanju.Sizif:Mi ne možemo poreći ništa što bilo ko tvrdi u vezi sleda događaja nakon fizičke smrti.
Možemo samo verovati sopstvenom razumu, slediti svoje instinkte, na kraju krajeva svi mi smrt svakodnevno posmatramo - ali sa strane.
Niko se još nije vratio da o tome kaže nešto iz prve ruke. ;-)
Kažite mi samo, da li je to, kad uđeš, pa levo, u lift za poslugu, ili onaj u hodniku, i... nisam baš sigurna... do kog ono beše sprata?Hektor:Bilo je ljudi i to ne mali broj koji su umrli ili na drugi nacin boravili u "onom drugom svetu" pa se vratili i ostavili svoja pisana svedocanstva.Jedan od skorasnjih primera je major u penziji iz Kragujevca,Dusan Jovanovic,koji je napisao knjigu "Vizija Raja i Pakla".Bio je uznesen u onaj drugi svet i boravio tamo nekoliko sati i vratio se.Sve vreme je bio svestan i opisao je svoj boravak u onostranom.Izvestaj je veoma iscrpan i svako moze da se uveri da li su to halucinacije,buncanja u nesvesnom ili jasna vizija u budnom stanju.Sizif:Mi ne možemo poreći ništa što bilo ko tvrdi u vezi sleda događaja nakon fizičke smrti.
Možemo samo verovati sopstvenom razumu, slediti svoje instinkte, na kraju krajeva svi mi smrt svakodnevno posmatramo - ali sa strane.
Niko se još nije vratio da o tome kaže nešto iz prve ruke. ;-)