Кулиража
Iskusan
- Poruka
- 6.129
Zanimljivo je to da vernici kad umru nasatvljaju da zive van tela, nekako prosvetljeni itd, dok ateiste samo jedu crvi i trule.Raselka:Kada razmislja o smrti, svaki covek se pomalo uplasi jer postane svestan prolaznosti zivota. Zato ljudi koji nisu religiozni i koji na smrt gledaju kao konacni zavrsetak zivota, mnogo teze podnose gubitak bliznjih. Medjutim, zivot je daleko vredniji, i nastavlja se...ovo je tema o kojoj bi se moglo puno pisati, i ne znam sa koje strane da joj pridjem. Za sad toliko...
To je verska diskriminacija od strane Crkve

Jedan od mojih boljih drugova je prilicno zaludjen verom, odnosno pre bi se reklo fanatik koji mora pitati svakoga s kim se upozna da li veruje u boga i sl.
A na temu smrti kaze: "Nama je bolje jer mi samo fizicki umiremo, a vi ostajete na Zemlji".
Po njegovom shvatanju, a i shvatanju mnogih ovde izgleda je jedina istina ona u koju on veruje, iako je ocigledna laz.
Da li to ljudi nece da priznaju da nisu u pravu ili se boje istine ili su slabi, tvrdoglavi ili sta vec, ali ja ovakve stvari ne kapiram.
Ziveti zivot po jednom principu u zatvorenom krugu i nikad ne prihvatati tudje misljenje ako se dokaze da e istinito je promasen zivot.