I onda se hrana i "tečnost" baci.Ima ljudi koji uopšte ne idu u crkvu , ne slave slave, pa čak i ne idu na iste.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I onda se hrana i "tečnost" baci.Ima ljudi koji uopšte ne idu u crkvu , ne slave slave, pa čak i ne idu na iste.
Не знам на које хришћанство мислиш ?znaci laz i podvala koja ne znaci NISTA hriscanstvu
Tradicionalni obicaj.Priznajem da ne znam dovoljno teologiju, pa zato i pitam.
Dakle, znam da većina hrišćanstva, kako na Zapadu, tako i na Istoku nemaju slave. Pa ni druge pravoslavne crkve. Mislim. Ukoliko ima negde molim da me se demantuje.
Pa me zanima, koji je smisao slava u SPC? (ne mogu da kažem generalno u pravoslavlju, jer to nije karakteristika pravoslavlja)
A specijalno, smisao školske save Sv Save. Šta to znači da je to školska slava u hrišćanskom smislu?
(samo ne neki površni odgovori tipa eto to je naša tradicija, jer postavljam pitanje baš na forumu Religija, pa bih volela hriščansko objašnjenje, a ne političko).
p.s. i ako je već postojala ta tema, samo me spojite.
Priznajem da ne znam dovoljno teologiju, pa zato i pitam.
Dakle, znam da većina hrišćanstva, kako na Zapadu, tako i na Istoku nemaju slave. Pa ni druge pravoslavne crkve. Mislim. Ukoliko ima negde molim da me se demantuje.
Pa me zanima, koji je smisao slava u SPC? (ne mogu da kažem generalno u pravoslavlju, jer to nije karakteristika pravoslavlja)
A specijalno, smisao školske save Sv Save. Šta to znači da je to školska slava u hrišćanskom smislu?
(samo ne neki površni odgovori tipa eto to je naša tradicija, jer postavljam pitanje baš na forumu Religija, pa bih volela hriščansko objašnjenje, a ne političko).
p.s. i ako je već postojala ta tema, samo me spojite.
Свети Илија Громовник је у српској хришћанској традицији ”наследио” Перуна, врховног старословенског бога неба и грома.
odakle ti ovo da je svaki svetac ziv?Mislim da je pre svega u pitanju zastupništvo.
Svaki Svetac je živ i može da posreduje za nas pred Bogom.
odakle ti ovo da je svaki svetac ziv?
	na svako sem srpskoНе знам на које хришћанство мислиш ?
jak argument nema sta
Увек било и биваће да се мрзи корен ствари,нисмо можда најпаметнији и најтачнији али смо јако близу тога.na svako sem srpsko
ni ostali pravoslavci ne slave , zar stvarno mislis da smo najpametniji i najtacniji na svetu
ne moze koren da bude pri vrhu drvetaУвек било и биваће да се мрзи корен ствари,нисмо можда најпаметнији и најтачнији али смо јако близу тога.
zaebo si se, srpska crkva je osnovana 1219ne moze koren da bude pri vrhu drveta
srpska crkva je jedna od mladjih crkava , nastala daleko nakon raskola 1054
spc 12191219-1054
?
ne razumeš, spc je osnovana tek u 13 veku, tad je dobila autokefalnost. pravoslavlje se drži od jerusalimskog sabora do poslednjeg vaseljenskog sabora i poštuje sve odluke. zapadnjaci su odustali od značajnijih odluka kao npr duh ishodi samo od oca, a oni preinačili i od sina. zatim ukinuli pomesništvo i centralizovali. time je počeo raskol a zvanično 1054-te.
Назив СПЦ је новијег датума.zaebo si se, srpska crkva je osnovana 1219
А одакле ти да није ? Наравно да је сваки светитељ жив.odakle ti ovo da je svaki svetac ziv?
aj nemoj brzopleto da čitašНазив СПЦ је новијег датума.
Ако мислиш када је основана православна Црква, па у време описмењавања народа, а то је време Свете браће Ћирила и Методија, а то је девети век. У време Светог Саве је Црква постала аутокефална, није настала тада.
Читам оно што пише. Свети Сава је био архиепископ свих српских земаља, дакле био је архиепископ територије а не само једног народа.aj nemoj brzopleto da čitaš
ti ubuduće kad spominješ porfirijaЧитам оно што пише. Свети Сава је био архиепископ свих српских земаља, дакле био је архиепископ територије а не само једног народа.
Назив СПЦ потиче из 20. века.
Добро, није срамота погрешити, немој сад да ти је други крив.ti ubuduće kad spominješ porfirija
da ga spominješ "njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački, patrijarh srpski gospodin porfirije." nikako drukčije, formalisto![]()
ne nego ti kad zapeniš na zvanično sad izvoli čekam te.Добро, није срамота погрешити, немој сад да ти је други крив.
Назив Српска православна Црква је настао у 20 веку. Не мислим на обновљење патријаршије на које ти мислиш.ne nego ti kad zapeniš na zvanično sad izvoli čekam te.
kada kažemo spc početak mislimo na 13 vek ne na 1920-u