Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.988
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala Slavenu što me inspirisao nakon tri nedelje me - cerekalo postavivši - potsećajući na ovu značajnu poruku moju...Slično kao što naše roda (ptica koja donosi decu; up. roditi : roda) stoji kao ortoteza latinskog arda ("čaplja"). Roda na slovenskom ima značenje, a arda na latinskom nema značenje iz kojeg bi bilo izvedeno.
Treba nam što više ovakvih reči kao arda-roda i ratnica-Artemida, kao primer da je prasrpski-praslovenski jezik osnova većine "indoevropskih" jezika tj. osnova značajnog dela njihove terminologije.
Pogledajte prilog 707449
I ove godine kao i do sada, i pored svih kritika, nastavlja se finansiranje iz budžeta.
Pogledajte prilog 707450
Udruženje je zatražilo od ministarstva 300.000 dinara. Zahtev je odobren sa sumom od 100.000 dinara za tzv. međunarodni naučni skup.
To je zato što su shvatili ko plaća ove koji su krenuli đonom na Milojevića i na udruženje, a plaćaju ih Šiptari.Jedna mala ilustracija, komparacije radi.
Pogledajte prilog 707509
Udruženje posvećeno Miošu Milojeviću iz Crne Bare dobilo je potpuno identični tretman kao i Međunarodni slavistički centra Filološkog fakulteta u Beogradu po pitanju skupa koji obeležava 100 godina srbistike u Francuskoj, te je u samo nešto goroj situaciji od jubilarnih 50 godina Vukovih dana.
To je zato što su shvatili ko plaća ove koji su krenuli đonom na Milojevića i na udruženje, a plaćaju ih Šiptari.
Opet, logika. Kad porasteš, bićeš u stanju da razumeš.Kakve ima logike reći shvatili da ove Šiptari finansiraju i zato ništa po tom pitanju promenili?!
Opet, logika. Kad porasteš, bićeš u stanju da razumeš.
U pitanju je rad srpskih izdajnika protiv Miloša Milojevića.
Kosovske vlasti su izdvojile fond za diskreditaciju Dečanske hrisovulje jer žele da prisvoje Visoke Dečane, kao što preko ograde to danas radi don Milo dukljaša.
Budući da je Dečansku hrisovulju pronašao, otkrio i objavio Miloš Milojević pošlo se od ideje da se nabacaju govna na Miloša Milojevića, da se proglasi za falsifikatora, na čemu se od novembra 2019. intenzivno u Srbiji radi, a upravo od nekih istoričara zvanične istoriografije, koji su, očigledno dobili novac iz izdvojenih šiptarskih fondova da tako postupe.
Dakle, agenda je: "Miloš Milojević falsifikator" → "Dečanska hrisovulja falsifikat" → "Visoki Dečani šiptarski manastir".
A to ima veze sa mojim pitanjem, kakve?
Recimo da ti zaista nije jasno, pa ćemo pojasniti.
Prosto je neverovatno kako je odjednom, u novembru 2019. počela kampanja protiv Miloša Milojevića u kojoj si i ti zdušno uzeo učešća, a to imamo ovde crno na belo - započeo si postovima na "Bečko-berlinskoj" temi, ali nisi dozvolio da ti se postovi prebace ovde.
Direktno si odgovoran jer ovde si počeo da konstruišeš priču kako je Milojević falsifikovao narodne pesme koje je prikupljao, a ja sam ti pokazao da je on, za razliku od Vuka, tačno zapisivao sve, pa i greške koje bi se kod pripovedača desile, pa ih sve do štampanog izdanja verno prenosio i tako štampao. Milojević nije slutio da će se roditi neki ljudi koji će tako štampanu knjigu koristiti da njega proglase falsifikatorom, eto, rodiše se i takvi.
Šiptarima je dovoljno samo da jedan iole uvažen srpski istoričar izjavi da je Milojević falsifikator i oni su dobili pokriće za zulum otimanja Visokih Dečana Srpskoj pravoslavnoj crkvi koji nezvanično neko vreme najavljuju.
Relativizacija pogrešnim tumačenjem onoga što sam napisao (čovek od slame), ad hominem izleti i zatrpavanje tekstom, ne mogu ti pomoći u sakrivanju istine.To što ti pišeš je potpuno nelogično u osnovi, jerbo upadaš u sličan paradoks kao i sve naučno fantastične priče koje su skoncentrisane na putovanje kroz vreme.
Šta ti zamišljaš, tačno? Ministar Vladan Vukosavljević odlazi u vremeplov, vraća se unatrag i kaže ljudima u prošlosti e, u budućnosti će neko finansirati Šiptare, hajde da počnemo da finansiramo ludake kao odgovor! Da li ti shvataš koliko nema smisla to što pišeš, zato što, čak i ukoliko pretpostavimo postojanje vremeplova u tajnim bezbednosnim službama Republike Srbije, a koji bi mogao biti stavljen na raspolaganje za jednu takvu tajnu misiju (što valjda ne treba da crtam koliko ima problema i koliko tačno besmisleno zvuči) postavlja se pitanje zašto bi neko dao povoda da se tako nešto dogodi, jerbo u toj situaciji govorimo doslovno o samoispunjujućem proročanstvu (aka odatle i paradoks).
A što se tiče podebljanog, ja to nisam dozvolio potpuno jednako onoliko koliko ni ti nisi dozvolio. Nastavio sam da pišem na ovoj temi, umesto na onoj i kada sam video da moderacija ne prebacuje moje objave, krenuo sam da pravim duplikate i postavljam ih ovde. Tako da se opet razbacuješ besmislenim optužbama umesto da sam vidiš zašto šta nije prebačeno; pobogu čak si bio i član moderatorske zajednice.
Relativizacija pogrešnim tumačenjem onoga što sam napisao (čovek od slame), ad hominem izleti i zatrpavanje tekstom, ne mogu ti pomoći u sakrivanju istine.
Recimo da ti zaista nije jasno, pa ćemo pojasniti.![]()
Više te niko ne sluša. Očigledno radiš po kvantitativnom učinku.Evo, da i ja učinim sličnu uslugu (mada je ne zaslužuješ, ali dobro).
* U periodu zadnje 3 decenije, sa različitim intenzitetom (najmanje početkom 2000-ih za vreme vlada Đinđića i Živkovića), država Srbija iz budžeta izdvaja sredstva kojima finansira pseudoistoriografe (daje im prostor, finansije, itd.)
* Godine 2019/20. oglasio se jedan deo struke kritično o ovome
* U konkursu za 2020. godinu ministarstvo dodeljuje ponovo sredstva udruženju Miloš S. Milojević iz Crne Bare (na konkursu od prošle godine, pre ove cele priče, sredstva nisu dobili iz tehničkog razloga; zato što su skup najavljivali za 2020. godinu, pa im ne može biti odobreno; komisija nije navela niti jedan jedini drugi propus)
* Mrkalj, posle svega, tvrdi da je razlog zašto je komisija odobrila sredstva to što je donela jednu političku, a ne stručnu odluku (što je samo po sebi jedan izuzetno ogromni problem, čak i da je tačno) jer su joj u ruke dospele informacije da deo struke koji se pobunio prima šiptarske donacije
Pokušaj olovkom da mi povežeš pravolinijski logički sled između ove četiri tačke.
Pošto si ti ovaj prolaz na konkursu opisao kao posledicu informacija o šiptarskim donacijama kao nešto što je presudilo, da li to znači da bi njihovo odsustvo značilo da Udruženje ne bi prošlo na konkursu? Znači li to da su svi od Radića preko Ristića pa na dalje trebalo da samo ćute u proteklih godinu dana, te bi Udruženje bilo odbijeno?
Direktno si odgovoran jer ovde si počeo da konstruišeš priču kako je Milojević falsifikovao narodne pesme koje je prikupljao, a ja sam ti pokazao da je on, za razliku od Vuka, tačno zapisivao sve, pa i greške koje bi se kod pripovedača desile, pa ih sve do štampanog izdanja verno prenosio i tako štampao.
Više te niko ne sluša. Očigledno radiš po kvantitativnom učinku.
Поштено, "своју улицу" имају и Јован Рајић и Панта Срећовић и Руварац и Стојан Новаковић, и треба да имају, био би неопростив пропуст да немају, као што би био пропуст да се нису сјетили Милоша Милојевића, без обзира на критике и оспоравања неких (а онај којег нико не критикује и не оспорава или ништа за живота није учинио вриједно помена, или бјеше "строги конформиста" који је снисходљиво пазио да се не замјери систему, околини, а некад и наопаком схватању).Nedavno je Miloš Milojević dobio ulicu u Beogradu.
Joooj eto dobio ulicu... je li ga sad treba ANATEMISATI iz srpskog naroda pa makar sve što rekao bilo u krivu?