Sin_tisućljetne_kulture
Veoma poznat
- Poruka
- 13.243
Evo i moj ljubimac je dobio nove stvari

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel to Kayaba ?
Je. Prednje amortizere sam uzeo Kayabu, a diskove i pločice TRW.Jel to Kayaba ?
KYB su vrh amortizeri ,najbolji odnos cene i kvalitete .Je. Prednje amortizere sam uzeo Kayabu, a diskove i pločice TRW.
Amortizeri su bili 2*516= 1032kn (oko 137€), a diskovi 2*414= 828kn (oko 110€) i pločice 352kn (oko 47€). Mijenjao sam još i ulje i filter ulja, filter zraka... Rad 350kn (oko 47€).KYB su vrh amortizeri ,najbolji odnos cene i kvalitete .
Nije ti puno uzeo za ruke ,to je bas dobra cena .Amortizeri su bili 2*516= 1032kn (oko 137€), a diskovi 2*414= 828kn (oko 110€) i pločice 352kn (oko 47€). Mijenjao sam još i ulje i filter ulja, filter zraka... Rad 350kn (oko 47€).
Ali ono što je najbolje ja kod ovog svog majstora gledam što mi čovjek radi na autu. U radioni sam i pričam s njim, vidim djelove, kutije. Vidim što skine i što stavi.
Sto se tice seta kvacila ,znam da kod nas postoji i puno kopija i remontovanih ,remontovani se prepoznaju po tome sto su peskirani i obicno se oznake proizvodjaca preklapaju , na kutiji pise jedno a na delovima recimo disku drugo ....Bosch ne pravi ništa nego poručuje i distribuira. Normalno ima neku kontrolu kvaliteta i standarde. Kajaba je bila najjeftinija a poznata marka. Ispod toga idu neki leševi mala privreda.
Ja sam isto morao mijenjati mikro remen i španer. Mikro remen mi je stavio od Continental, a taj španer, iskreno, ne znam čiji je. I to sve sam platio 700kn (oko 93€) s radom, ali kod drugog majstora.Uzimao sam ja te brendove i znam da su dobri ,najvise mi se svidja kada se proizvodjac specijalizuje za pojedine delove i komponente automobila ,a ne ko Bosch prave sve i svasta ....moram da im priznam da imaju dobre kaiseve .

Gledaj ,najbolje je terati auto kod jednog dobrog i proverenog majstora a i treba da bude i covek posten .Kada sam imao drugog Francuza ,taj covek sto mi servisirao auto u prste je znao francuska vozila ,specijalizovan za to ,radio je i druga ,ali pretezno Francuze.....on odmah zna sta je problem i dosta sam i od njega naucio ,covek skuva kafu sedimo i pricamo ...Ja sam isto imao problema kada sam terao auto na jednom drugom servisu i nisu mi lepo kaiseve za servo i alternator dotegli ,zato sto ne znaju lepo da podignu na dizalicu i da se muski dotegne ....Ja sam isto morao mijenjati mikro remen i španer. Mikro remen mi je stavio od Continental, a taj španer, iskreno, ne znam čiji je. I to sve sam platio 700kn (oko 93€) s radom, ali kod drugog majstora.
Prošle godine kad sam išao kod jednog taj mi je valjda i zeznuo taj španer jer mi je i on stavljao taj mikro remen, novi. I nakon pola godine remen "pojeden", pola ga nema, ja čujem nešto lupa. A to taj španer na jednom dijelu debel kao pola malog prsta, a na drugom kao papir. Vuklo ga na jednu stranu i strugalo... ?
Eto kad ne možeš vidjeti što ti rade sa autom. Zato ja najviše volim kod ovog svog majstora gdje ja mogu vidjeti što mi radi i u kog imam povjerenja.
Jbg i ja sam tako lutao dok nisam nasao kako treba ...To si do sada promenio 100 majstora
A on kupuje te dijelove u trgovini i ima nekakve popuste, pa dobije to malo jeftinije, koliko sam skužio, dobije dijelove po VPC. Pita što hoćeš, koje dijelove, pa uzme onda te koje mu ti kažeš.Nije ti puno uzeo za ruke ,to je bas dobra cena .
Imao sam i ja majstora koji mi tako radio kao i tebi ali je vec u godinama ,sada delove sam nabavljam preko jednog coveka iz mog mesta .
Tako i ovaj covek preko koga nabavljam ,znamo se odavno i pre sam od njega nabavljao .A on kupuje te dijelove u trgovini i ima nekakve popuste, pa dobije to malo jeftinije, koliko sam skužio, dobije dijelove po VPC. Pita što hoćeš, koje dijelove, pa uzme onda te koje mu ti kažeš.
Bolje na vreme menjati to ,nego ko ovi ovamo kod mene pa posle joooj pukao mi kais..Ma nisam. Prvi put nešto nije radio, valjda zbog korone, što ja znam. A ovaj drugi put nije mogao da me ubaci, imao je već naručene neke aute, to jedino da sam čekao nekoliko dana, ali to je lupalo i bojao sam se da će taj remen puknuti, pa sam išao kod koga sam mogao. Sad idem kod tog svog.
To mi je i on rekao. Odmah to idi mjenjaj kod bilo koga, da ti ne pukne. Možeš ti čekati mene, ali bolje idi to odmah mjenjaj. I taj što mi je to promjenio je dobro napravio, sad ide ravno kak spada po vodilici, nigdje ne struže ništa.Bolje na vreme menjati to ,nego ko ovi ovamo kod mene pa posle joooj pukao mi kais..
Treba dobro da se nazubi kako se to kaze ,pa evo i kod mene sam bacio pogled detaljno sve je ok ,mene bi iznelo za kais ,spaner i pumpa za vodu ako bih menjao oko 5000 dinara i plus ruke ,ne znam tacno mozda 30-40 evra ..To mi je i on rekao. Odmah to idi mjenjaj kod bilo koga, da ti ne pukne. Možeš ti čekati mene, ali bolje idi to odmah mjenjaj. I taj što mi je to promjenio je dobro napravio, sad ide ravno kak spada po vodilici, nigdje ne struže ništa.
Evo ovaj moj drug ima dizelasa ,kazem ti covek kupio auto pa ima 4 godina ,nije radio veliki servis uopste ,vozio sam taj auto i presao par stotina kilometara ,ne daj Boze da mu pukao kais ... a i sam svestan da treba da se menja.To mi je i on rekao. Odmah to idi mjenjaj kod bilo koga, da ti ne pukne. Možeš ti čekati mene, ali bolje idi to odmah mjenjaj. I taj što mi je to promjenio je dobro napravio, sad ide ravno kak spada po vodilici, nigdje ne struže ništa.
Pa dobro to je znači oko 80€ sve. Nešto malo manje nego ovdje. Zavisi od dijelova, posla, majstora...Treba dobro da se nazubi kako se to kaze ,pa evo i kod mene sam bacio pogled detaljno sve je ok ,mene bi iznelo za kais ,spaner i pumpa za vodu ako bih menjao oko 5000 dinara i plus ruke ,ne znam tacno mozda 30-40 evra ..
Moja Meriva ima lanac. To mi je promjenio taj od koga sam kupio auto, o svom trošku.E sad ima neki auti koji imaju dva remena na motoru ,pa su onda izdaci i veci i preko 200 evra sve ukupno ...
Zavisi i od modela auta ,kod ovoga je sve pristupacno ,nema tu da skida pola motora da bi zamenio remen i sta ima da mi naplati za pola sata posla bukvalno .Pa dobro to je znači oko 80€ sve. Nešto malo manje nego ovdje. Zavisi od dijelova, posla, majstora...
Na koliko se menja taj lanac ?Pa dobro to je znači oko 80€ sve. Nešto malo manje nego ovdje. Zavisi od dijelova, posla, majstora...
Moja Meriva ima lanac. To mi je promjenio taj od koga sam kupio auto, o svom trošku.
Mislim na svakih 10 godina ili 150000km.Zavisi i od modela auta ,kod ovoga je sve pristupacno ,nema tu da skida pola motora da bi zamenio remen i sta ima da mi naplati za pola sata posla bukvalno .
Ima neki i deru iako nema puno rada .
Na koliko se menja taj lanac ?
Moja Meriva ima lanac. To mi je promjenio taj od koga sam kupio auto, o svom trošku.

Što ti nije jasno?