Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Spremam auto za registraciju ,danas odradjen set kvacila ,kais alternatora i manzetna do menjaca ,ostao mi jedan dobos da zamenim posto ne uklapa se najbolje zbog rucne kocnice i letva volana i to je to,trebalo je to jos pre da bude odradjeno ....kocnice ,ovo ostalo sve ok,auto je limarijski u odlicnom stanju ,gume takodje necu morati da menjam za sada ,verovatno zimski set kada dodje sezona ....bas je guzva po servisima ,najbolje da sve to zavrsim .

Mislim da se menjaju oba doboša zbog sile kočenja. Što se tiče kočnica sve se radi u paru. Menjaš oba koliona, sve pločice, doboše ili diskove. Čim jedno uradiš a drugo je ok odmah razlika u sili kočenja i padaš na tehničkom.
Nema potrebe oba dobosa da se menjaju zato sto su svi dobosi dobri nego nisu iste velicine ,neki genijalac je pre ubacio drugi dobos.

Kocnice su odlicne i prednje i zadnje ,samo je to problem .

Kako šta obično stranac poslednjih par godina ništa ne ulaže pa auto koji stigne kod nas ima rasturen trap, amortizere, plivajući i dpf filter zapušen, dizne. Preprodavac to vešto zamaskira i remontuje a posle godinu dve sledi katastrofa.

To kada krene jedno za drugim par puta u krug nije mala cifra. Stave fiksni zamajac pukne radilica, zameni jednu diznu od 4, turbinu remontuje zameni samo ležaj, trap remontuje šukne silen blokove potkajla šibicama. Dp filter probije itd. Dizel nedaje mačkurina u džaku nego tigar kotrljajuća katastrofa!

Za 100e nesto slabo od 25l. Ja dao 350 pre mesec i po za kompresor od 100l sa dve glave. Gura sav pneumatski alat, mada sa slajfericom radi skoro konstantno. Ona je najveci potrosac. Pistolj za farbanje gura lagano, sa mini se retko kad ukljuci. Udarnim odvijacima treba pritisak, a ne protok, tako da nema problem ni sa njima.

Za 100e nesto slabo od 25l. Ja dao 350 pre mesec i po za kompresor od 100l sa dve glave. Gura sav pneumatski alat, mada sa slajfericom radi skoro konstantno. Ona je najveci potrosac. Pistolj za farbanje gura lagano, sa mini se retko kad ukljuci. Udarnim odvijacima treba pritisak, a ne protok, tako da nema problem ni sa njima.
Doslo vreme da je najbolje da covek ima sto vise alata i da sam odradi zamenu nekih delova .

Back