Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa mora neki stek da je napravio sto da pokloni nekom bilo koje pare
Moraš ga pitati lično.
Ljudi za koje radim ne kupuju ništa za keš, čak i traktor od 8000e su uzeli na kredit uz subvenciju.
Igraju se cifrom od 1000e kao ja sa 100 dinara.
Očigledno nešto funkcioniše.

Onda je audi 100% teće nema ?
Kad si već zapeo, Volvo je u pitanju ;)

Moraš ga pitati lično.
Ljudi za koje radim ne kupuju ništa za keš, čak i traktor od 8000e su uzeli na kredit uz subvenciju.
Igraju se cifrom od 1000e kao ja sa 100 dinara.
Očigledno nešto funkcioniše.

Kad si već zapeo, Volvo je u pitanju ;)
Pa pazi jedino da nemaju kes jer danas stek samo gubi i vrednost,ok prave se pare usput isplati to kredit ali ako imaju na gomili onda nema potrebe dati nekom dinar,ode na more za tu kamatu ili uzme nesto skuplje

Pa pazi jedino da nemaju kes jer danas stek samo gubi i vrednost,ok prave se pare usput isplati to kredit ali ako imaju na gomili onda nema potrebe dati nekom dinar,ode na more za tu kamatu ili uzme nesto skuplje
Kaže da će on isplatiti učešće a na kevinu penziju koja se i onako ne troši ide rata.
Valjda ljudi znaju najbolje šta im je činiti, pričam kako neki funkcionišu, ne iznosim svoje mišljenje.

Mislim da rekoše da je ovde prosečna plata oko 600,
Tesko. U Srbiji je ta nesrazmera izmedju monopolistickih drzavnih firmi, zdravstvo je sigurno ispod proseka i privatnika. No tu su svakakva zanimanja zanatska koja dobro zaradjuju pa dizu prosek...

Sto se kola tice, uzeli smo novu Astru K, 2020. Platili pola odmah i uzeli kredit na 3 godine. Auto bas vuce, trazi gas :P
Racunam da cemo je voziti 5 godina, pa onda prodati pa opet uzeti novu :P

Kad stignem da je slikam. Zena vise voli ovu prethodnu, sto nije imala kompjuter :P
No jedan majstor mi je rekao da je ova nova bezbednija, a i navikla se na kompjuter, valjda.
Ne mozes da upalis i ugasis rucno svetla :P
Nije što je vozim (stariji model) ali nekako mi je Astra uvek bila privlačnija od ostalih u tom segmentu.
Možda zbog ženskog imena :hahaha:

Mislim da rekoše da je ovde prosečna plata oko 600, a obično se daje i neki deo odmah, recimo 30%, pa onda na 60 meseci ostatak izađe ... ne znam, računajte. Nije 200 sigurno.
Medijalna i prosječna plaća nisu isto. Ali opet i da bi dobio kredit od banke moraš imati 3-4 puta veću plaću od rate kredita. A otkud i uštedjeti za tih 30%? Govorim o običnom, normalnom, čovjeku.
Kod nas u Hrvatskoj više nema auto kredita. Samo obični, gotovinski kredit. Bar u bankama, a mislim da nema ni u auto kućama.

Medijalna plata je 450 znaci da tacno 50% zvanicno zaposlenih ima ispod ove cifre, a polovina preko, a prosecna je 600 evra.

Ako je automobil 14 000 i das 4200 sto je nekih 30% dobijas da je neto kredit 9 800 otprilike su ukupni troskovi oko 11% na kredit od 5 godina sto znaci da je ukupan kredit 10 900 na 60 rata to je oko 180 evra na sta moras dodati i kasko osiguranje koje nije obavezno ali ako si uzeo nov automobil jako je glupo ne uzeti kasko sto je negde ukupno oko 210 - 220 evra mesecno.
Pa da, o tome i ja pričam. Moraju biti dvoje zaposleni i to vjerojatno oboje moraju imati medijalnu plaću, jer teško bi sa jednom medijalnom i jednom minimalnom plaćom mogli dići kredit.
Kod nas u Hrvatskoj malo lakše, ali ipak nije to baš tako lako ni kod nas.

Medijalna i prosječna plaća nisu isto. Ali opet i da bi dobio kredit od banke moraš imati 3-4 puta veću plaću od rate kredita. A otkud i uštedjeti za tih 30%? Govorim o običnom, normalnom, čovjeku.
Kod nas u Hrvatskoj više nema auto kredita. Samo obični, gotovinski kredit. Bar u bankama, a mislim da nema ni u auto kućama.
Sećam se još pre 20 godina u hr su prodavali nove automobile na kredit sa 0 (nula) % kamate.

Uopšte potrošački su bili 0%

Pa da, o tome i ja pričam. Moraju biti dvoje zaposleni i to vjerojatno oboje moraju imati medijalnu plaću, jer teško bi sa jednom medijalnom i jednom minimalnom plaćom mogli dići kredit.
Kod nas u Hrvatskoj malo lakše, ali ipak nije to baš tako lako ni kod nas.

U Srbiji vecina banaka nece ici preko 33% neto zarade, tako da ti za 200 evra kredita treba oko 600 evra plate koju primas na "belo".

Back