Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto? Ja u proseku prelazim godišnje 10-15 tkm. Živim u centru, sve obavljam peške. Auto koristim za veće nabavke, doktora, posete, odlazak na more, u vikendicu. Imamo dva automobila čak se ovaj moj vozi manje. Ako ti je malo kupi dva nova auta i miran si 10-15 godina. Bukvalno ništa sem redovnih servisa.

Valjda ce danas majstor zavrsiti mali i veliki servis,taman na par km od njega mi iscure antifriz,izgleda da je vodena pumpa a sutradan imao zakazano,mozda i bolje da mi lepo sve pregleda,nakupilo se toga i nosac menjaca,pa senzor ulja,ima da mu se nacrtam tamo i samo zvocam da sve pregleda,gde sam sve bio preko bogatica do loznice sreca ispred kuce peh,cak slep rece daj kolko das super lik 20€ mu dao,tako da ga def ne menjam dok god dise

Tesko. Touran kupljen sa cini mi se 4 god starosti i 80k km. Sada je dogurao do 9 i 150k km. Za to vreme promenjeni diskovi i plocice, uradjen v. servis, anlaser, verovatno greskom servisera jer nije bilo problema sa njim dok nisu isipali kocionu tecnost po njemu. Tad se odmah nakon paljenja culo da nije ok, nesto ga cistili, jebavali i posle dva meseca opet isto.
Zamenjene opruge pozadi, jedna pukla, verovatno zbog nemacke soli i zadnji silent blokovi na prednjim viljuskama, to im je mana, razmeksaju se i onda se otvore tockovi i trose prednje gume. Nakon toga uradjena reglaza trapova, vraceni ma fabricka podesavanja, sto znaci da je karoserija apsolutno zdrava.

Uskoro me ocekuje zamena kvacila, postalo je dosta tesko i javlja se neka skripa, odradicu i to da budem miran i to je to za narednuh 40-50k km. Daleko od miran si, a nije bilo nesto mnogo ulaganja.

Da si bio u Nemackoj i video auto iz Nemacke onda bi znao o cemu se radi. Uvek pucaju pri dnu, na prvom krugu. Imam takva iskustva sa tri auta iz Nemacke. Cim se malo osteti plastifikacija so krene da ih jede. Imam iskustvo sa hladnjakom klime da je so pojela deo u koji se ubacuje crevo i deo vise nije bio konusan, niti je gumica mogla da zadihtuje i cureo je freon. Kad je skinuto, povuces prstom a aluminijum se samo kruni.

Zašto? Ja u proseku prelazim godišnje 10-15 tkm. Živim u centru, sve obavljam peške. Auto koristim za veće nabavke, doktora, posete, odlazak na more, u vikendicu. Imamo dva automobila čak se ovaj moj vozi manje. Ako ti je malo kupi dva nova auta i miran si 10-15 godina. Bukvalno ništa sem redovnih servisa.
Puno si ti tu toga rekao. Sad, kad bi ti to nekako i obrazložio.
Kao prvo, koliko se ja sjećam, rekao si da si s tim Hyundaiem u 12 godina prešao 67000km.

Kao drugo, mislim da nema prevelike razlike u cijeni novih automobila u Hrvatskoj i Srbiji. Znači neki auto tipa Golfa ili Astre, Meganea, dođe oko 25000€. Rata kredita je oko 300 ili 400€. U zemljama kao što su Hrvatska i Srbija gdje su medijalne plaće HRV = 815€, SRB = 455€, kako misliš da ljudi kupe 1 novi auto, a ti tu spominješ čak dva! Možeš li to obrazložiti?

Lupaš gluposti nov i20 je 10-12.000 evra jer nemaš pare za bolje očigledno, ko ima 25000 neka kupi. Ja sam taj auto vozio 3-4 meseca godišnje u inostranstvu ostatak vremena je bio u garaži zato ima malu kilometražu. Od korone 2019e opet manje prelazim. Nije mi jasno da ne kapirate kako ljudi imaju po nekoliko automobila. Siromasi.

Lupaš gluposti nov i20 je 10-12.000 evra jer nemaš pare za bolje očigledno, ko ima 25000 neka kupi. Ja sam taj auto vozio 3-4 meseca godišnje u inostranstvu ostatak vremena je bio u garaži zato ima malu kilometražu. Od korone 2019e opet manje prelazim. Nije mi jasno da ne kapirate kako ljudi imaju po nekoliko automobila. Siromasi.
Najjeftiniji Hyundai i20 kod nas je 14300€, a najskuplji 20600€, s benzinskim motorom.
IMG_20220513_192911.jpg

Rata na 84 mjeseci za najjeftiniji model je 200€.
Screenshot_2022-05-13-19-37-44-361.jpg

Eto napreduješ polako od 25.000 evra si stigo do 14.300. Ja sam ga kupio za 7500 evra novog bez poreza.

U srbiji nov 13.390 evra

Pogledajte prilog 1153148
Misliš da je taj Hyundai potpuno nov ili neki iz salona ili jako malo vožen?
Da si imalo razumno čitao vidio bi da sam u prvom postu naveo aute tipa Golf, Astra, Megane, koji nisu u istoj klasi sa i20 nego sa i30 ili koji sad već ima model. I 20 je u klasi sa Corsom, Cliom ili Polom.

Mario, nećemo se tako igrati.
Ma Mario samo priča, a ne daje nikad nikakve konkretne odgovore. Evo nije još odgovorio na pitanje kako da prosječni stanovnik Srbije ili Hrvatske kupi eto i taj najjeftiniji Hyundai i20 sa cijenom od oko 14000€ i ratom kredita od oko 200€. Čekam nekakvo razumno objašnjenje. Medijalna plaća u Srbiji je oko 455€, a u Hrvatskoj 815€.

Čak i sa prosečnom platom retko ko se odlučuje za kupovinu novog automobila.
Većina ljudi koje poznajem a voze nešto novo na kredit imaju firmu ili domaćinstvo.
Drugar trenutno razmišlja o kreditu do 15000e za polovan auto ali ima solidno domaćinstvo, 5000 pilića u turi, hektar jagode, hektar borovnice, svoj kafić, tri kirije od lokala itd.

Mislim da rekoše da je ovde prosečna plata oko 600, a obično se daje i neki deo odmah, recimo 30%, pa onda na 60 meseci ostatak izađe ... ne znam, računajte. Nije 200 sigurno.

Medijalna plata je 450 znaci da tacno 50% zvanicno zaposlenih ima ispod ove cifre, a polovina preko, a prosecna je 600 evra.

Ako je automobil 14 000 i das 4200 sto je nekih 30% dobijas da je neto kredit 9 800 otprilike su ukupni troskovi oko 11% na kredit od 5 godina sto znaci da je ukupan kredit 10 900 na 60 rata to je oko 180 evra na sta moras dodati i kasko osiguranje koje nije obavezno ali ako si uzeo nov automobil jako je glupo ne uzeti kasko sto je negde ukupno oko 210 - 220 evra mesecno.

Ee jee e to mi najgore toliko kombinacija i placa nekom kamatu na kradit

Većina ljudi koje poznajem a voze nešto novo na kredit imaju firmu ili domaćinstvo.
Drugar trenutno razmišlja o kreditu do 15000e za polovan auto ali ima solidno domaćinstvo, 5000 pilića u turi, hektar jagode, hektar borovnice, svoj kafić, tri kirije od lokala itd.

Mercedes jelda? :think:

Back